MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mp3mp3, slazem se ja sa time sto kazes, daleko bilo da je ijedan covek manje vredan od drugog zbog novaca. Ja ljude pre svega delim na dobre i loshe. Ali stanje u drzavi je takvo kakvo je, neki jedva da imaju da jedu, drugi imaju za normalan zivot (ako se to tako moze nazvati), treci ni ne znaju sta sve imaju. Npr. slusao sam izjavu g-dina (cuj gospodin... baraba) Miskovica koji kaze da milion dolara i nije neka suma. Eto on je prosle godine imao 49 miliona u banci, ove ima 50, i za njega se nista nije promenilo.. znachi to i nije neka svota novca...
Da se vrnem na temu, ove promocije kako sam rekao jesu za sirotinju. Ljudi, ja nemam nesto para, tu i tamo uspem da ustekam koju stotinu evra i to je to, i kad ustekam, potrosim na sta god zazelim. Ali mi je sumanuto da se preko svih operatera nudi samo krdza od aparata. Rekoh vec u nekom od prethodnih postova da je neko i time zadovoljan, JA NISAM!!!
mezzano, pa zato kad smo toliko prosveceni kao narod (cast izuzecima) da je to zastrasujuce. Moralni sunovrat koji se desava ovome narodu uvek prate i svi drugi sunovrati. Vazno da pishe Nokia... coveche... Ne sporim da Nokia nema par dobrih aparata... ali to je to...
Ne sporim ja da bi oni prodali malo aparata... ali zato treba malo i da naruche... stotinak, ne vishe, vide kako idu, ako idu jos stotinak i kraj. Ali izbor izmedju nekih bednih Sljamsunga, SE-a i nekih budjavih nokia je i vishe nego mizeran... E protiv toga ja dizem svoj glas.
Daddy Yankee, pa naravno kad u ovoj drzavi sve funkcionishe na burazerskom principu. dok god je to tako, nama bolje biti nece. Tek kad zavlada surovi kapitalizam, surovi principi trzisne ekonomije, onda cemo progledati... Kao u Rusiji... U Moskvi je svuda sjaj i raskos, 100 km od Moskve jad i beda. Ljudi umiru po ulici jer nemaju sta da jedu, a kamoli da se leche i sl. Nazalost svuda u svetu je tako, negde u vecem, negde u manjem procentu, i svi se trude da taj procenat smanje ali je situacija takva i nece se mnogo menjati dok god je kapitalizam vodece drustveno uredjenje.
Nashi operateri osim sto su u raznim deal-ovima (medjusobno, sa drzavom...) mogu ovako da se ponasaju jer nema mogucnosti prenosenja broja. Veliki procenat ljudi (izmedju ostalih i ja) sentimentalno su vezani za svoje brojeve koje koriste godinama unazad, ne zele da ih se odreknu, itd. Znachi ako bude do kraja godine omogucen prenos broja, a citao sam u novinama i pisao o tome da RATEL ima nameru da to uvede... e onda cemo moci mi malo vishe da zezamo operatere. Medjutim, opet najveci krivac je neukost i neprosvecenost ovoga naroda, jer ima i gomila onih koji ne znaju da procitaju SMS (nepismeni su :D ), a imaju teskoca i sa pozivanjem... mada je 10 brojeva lakse nauciti nego citati i pisati. E ti ni onda nece mariti ni za sta nego ce se drzati ko pijan plota onoga sto su do sada naucili. Otpori u ovom narodu prema promenama bilo koje vrste su zaista fantasticni. Ne mozes pojedinim ljudima (moji roditelji) objasniti kako je nesto bolje i lakse... "Pusti ti nas, nama je ovo dobro, ovako smo nauchili"... AAAAAAAAAAAAAAAA daj noz da koljem!!!
Uh... ala sam se raspisao, ali ima pojedinih tema na koje sam posebno osetljiv, a ovo je jedna od njih. Do sledeceg pisanija :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ma trebao si se raspisati još kada je sve apsolutno tačno!
Da ne bude off:mt:s ima u ponudi nokiu 6555! :lol:
Nokia C6

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

slazem se miodrage da treba da budu u ponudi i najskuplji modeli (makar bili i manje poznati sirokim narodnim masama), ali mi se uopste ne svidja nacin na koji govoris o 90% populacije koji ili nemaju novca da kupe te telefone ili im jednostavno nisu potrebni. a druga je stvar sto je ova zemlja takva kakva je, i vecina nema novca. s druge strane ta ista zemlja je prepuna "ozbiljinih" korisnika mobilnih, koji imaju sve te htc i ostale spravice, ali zato nemaju 'leba da jedu.

nije mi cilj da idem u off topic, ali mislim miodrage da si stvarno preterao. jer ako si "ozbiljan" korisnik kao sto kazes izvadi lovu i kupi ozbiljan telefon bez ugovora...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mb011, ad1) gde da ga qpim? ad2) pa nisam ni ja sis'o vesla pa da platim za jedan telefon toliko za koliko se moze napraviti jedna prilicno dobra konfiguracija. To je sumanuto. Ako se vec daju telefoni na ugovor, neka se da i nesto exkluzivnija roba, za one koji zele da plate, verujem da i njih ima. Mislim da svakom segmentu treba dati dobru i primamljivu ponudu.
Ne znam sta ti se ne svidja u mom izlaganju. Ako neko nema za nesto, meni je jako zao, iskreno i od srca, ali u takvom drustvu i sistemu zivimo, i ja tu ne mogu nista da promenim. Takvima bi i trebalo omoguciti da na ovaj nachin dodju do eto neke radosti za male pare. Ako nekome ne treba, njegov problem. Ja zelim, meni treba, ali i da imam tolike pare, NE DAM!
Zasto nashi operateri ne omoguce usluge poput IM i PTT? To imaju danas svi telefoni. Ne postoji zainteresovanost. Neka to koristi 5% korisnika, nekima ce to jako puno da znachi, meni prvom.
Ne bih mnogo da sirim prichu, vec smo jako otisli u off-topic ali neke stvari jednostavno moram da kazem. Na kraju krajeva, forumi i sluze za iznosenje razlicitih misljenja, i naravno da ne ocekujem da se svi sloze sa mnom, jer bih se u tom slucaju zapitao sta sa mnom nije u redu.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

skeptichni chicha napisao:Pa to sam i rekao....
slucajno, ili si cuo od nekoga, ali ti si naveo sve modele koji su od danas u ponudi ;) , jos kad bi bio u pravu i za 6220c :D

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mb011 napisao:
Čuo, video sve jedno .... slučajno definitivno nije ;)
I da, u pravu sam i za 6220c samo nisam siguran hoće li ga biti u svim poslovnicama ili samo expres ...

BTW mt:s je definitivno jednom povukao pravi potez tj nagradio je svoje najvernije i najbolje korisnike ..... ko god spada u tu grupu dobio je pismo uz računo ko ne spada nije dobio ništa pa može da čeka sledeći krug.... na kraju su oni koji redovno do 20 plate sve račune ipak ispali pametni :D

@ miodrage tja zašto imam osećaj da kada jednog dana ponude HTC i klonove (koje HTC proizvodi za neke od onih koje si naveo) ti ćeš da kukaš što u ponudi nemaju ono tvoje indijsko čudo sat-telefon :roll:
BTW ko je kod nas generalni zastupnik sa ovlašćenim servisom za HTC i ekipu :?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

skeptichni chicha, ,pa imaš reklamu na ovoj stranici (comp EWE(sa ovčicom)) .
Nokia C6

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

miodrage napisao:mb011, ad1) gde da ga qpim?
Pa kako onda da ga operateri daju u ponudi uz ugovor, kad ga nema ni u slobodnoj ponud? Treba da naruce, od proizvodjaca, jedno 100 komada telefona koji kostaju 600-700 evra, pa da onda posle bude "sto ovaj model, sto nije onaj", i sto neko rece, ko ce to da servisira.... Ajde, mi smo nepismen narod ali, koliko sam ja video, i u svetu su najzastupljeniji proizvodjaci Nokia, Sony Ericsson, Motorola i Samsung.... Svi ostali drze zanemarljivo mali deo trzista. Kako ti ocekujes da mi u srbiji znamo da Asus pravi mobilne telefone, kada ga nema ni u jednoj statistici, a nema ga ni u prodaji?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kako sam ja saznao sa Asusa? Slucajno nesto gledao na netu, naleteo, i svidelo mi se. Na kraju krajeva, Lakse ce jedan Telekom da nabavi bilo koje cudo tehnike, pa i neko iz Japana nego siroti ubogi JA! I ne mora da nabavi 100 komada, moze samo da kaze, eto to mozemo da vam nabavimo, na nabavku se ceka, lupam, 15 dana. Pa i kola se cekaju po par meseci, i svi to prihvataju zdravo za gotovo. Pa kad kauch cekam 4 meseca, sto bne bih 15dana cekao mobilni. Sve se moze kad se hoce.
Ali onda nema dealova, nema dranja korisnika i ostalog, zarada je tu mizerna... Svega sam ja toga svestan. Ipak i daljem ostajem pri svemu sto sam rekao.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Po meni bi bilo najbolje da sa ovlascenim distributerima operateri zakjluce ugovore i da daju neke tabele, odnosno kljuceve, pomocu kojih bio moglo da se izracuna koliko svaki aparat uz odredjenu tarifu kosta. Na primer, uz ugovor na 12 meseci na MIX500, telfoni u cenovnom rangu od 10 do 15.000 kostaju 70% od njihove prodajne cene, uz MIX1000 60 ili 55% svejedno. Onda ti lepo odes u prodavnicu i izaberes telefon koji ti se svidja. Ovako, moze se desiti da neki telefon koji ti se svidja, bude u ponudi, ali ti imas ugovornu obavezu jos neko vreme, dok ti istekne obaveza, on se proda i ne posle ga ne bude.

A ovo za ekskluzivne telefone, da se njima isplati, verujem da bi to, do sada uradili. Licno mislim da ne bi mogli da prodaju 20 telefona Asus, za godinu dana.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

provereno znam da se u mts najvise prodaju najjeftiniji telefoni; kad je prosle godina bila ona nokia 1110i za 99 din, kad sam cuo od poznanika koji radi kako se to prodavalo, ja sam se sokirao, i shvatio da su to upravo akcije na koje "pecaju" najvise ugovora, a ipak im je to cilj...

s druge strane krenuo je projekat customer care da tako kazem, mom rodjaku je istekao ugovor 31.07 i pre neki dan dobije pismo od mts u kome ga pozivaju da se javi na 789 i raspita o pogodnostima za "verne" korsnike... elem posto su mu racuni oko 500din u proseku, i spada u "low level", moze da bira samsung e250, j700 ili SE 350 za dinar na 24 meseca uz bilo koju tarifu, ili ugovor na dva meseca (!?) i dve hiljade bonusa na postpaid racunu...

mt:s kao nesto pokusava. nije lose za pocetak (licno ne bih nista od ponudjenog uzeo, ali je lepo znati da pocinju da prate potrosnju korisnika...)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

mb011 napisao: s druge strane krenuo je projekat customer care da tako kazem, mom rodjaku je istekao ugovor 31.07 i pre neki dan dobije pismo od mts u kome ga pozivaju da se javi na 789 i raspita o pogodnostima za "verne" korsnike... elem posto su mu racuni oko 500din u proseku, i spada u "low level", moze da bira samsung e250, j700 ili SE 350 za dinar na 24 meseca uz bilo koju tarifu, ili ugovor na dva meseca (!?) i dve hiljade bonusa na postpaid racunu...

mt:s kao nesto pokusava. nije lose za pocetak (licno ne bih nista od ponudjenog uzeo, ali je lepo znati da pocinju da prate potrosnju korisnika...)
To je dobar pocetak. Koji SE 350, mislis na W350? Ovo ne razumem "ugovor na 2 meseca i 2000 bonusa na pospaid racunu..."? :?

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

ovo neštapokušavaju da prekopiraju 8)

pričala mi je rodica iz austrije da tamo za potrošen određen iznos €ura, dobije bod, i kad skupi određen broj bodova, može da uzme neki telefon 8)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Nesto kao mt:s klub? Pricali su o tome na mondo forumu da ce od septembra da se menja koncepcija mt:s kluba, mozda ce, umesto vecine bezveznih poklona, da se za bodove dobijaju telefoni. I valjda ce biti nesto pristupacnije a ne, kao do sada, za T200 treba da se skupi 10000 poena, a ja mesecno imam oko 50-60.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mezzano, zato ugovori treba da budu drugaciji, i da se stalno obnavljaju. Tipa ja zelim nov telefon. Dodjem u poslovnicu, kazem da vidim ponudu vasih telefona, oni mi daju. Ja kazem zelim recimo Eten X800 Glowfish. On sada kosta nov oko $500. Oni kazu taj telefon ce da vas kosta $200 odmah, a ostatak cete nam platiti kroz pretplatu 4000 din mesecno tokom sledece 3 godine. I ja mogu da kazem, da, zelim, ili, ne, ne zelim. Nijednog momenta ja nisam rekao da ugovor treba da je povoljan po korisnika. PA operateri nisu dobrovoljno drustvo. Oni imaju svoju logiku zarade. Ali bi trebalo da omoguce korisnicima da dodju do nekih exkluzivnijih aparata, bez da plate njihovu full cenu. A sa dobavljachem moze da se sklopi bilo kakav ugovor, tipa mi naruchimo, vi nama isporucite kad naruchimo i mi vam platimo. A od korisnika cemo da naplatimo, i da ga oderemo sto je dobio sto je zeleo, i nije platio punu cenu. Ako je veran korisnik, koji je i tako visok racun mesecno prekoracivao, pri samom kraju ugovora, ponudicemo mu jos neki isto tako ekskluzivan ugovor, da DOBIJE telefon, ali da ostane nash korisnik i predje na neku jachu tarifu. Pa to je svuda u svetu normalno.
Secam se kad je 3210 bio vrh telefon, 3310 se tek pojavio. U Nemackoj je nudjeno korisnicima, da za doplatu 39.90, i prelazak na taj i taj paket uzmu taj tada svemoguc telefon. E o tome ja pricham.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

kako se dobijaju poeni, ja veze nemam o tome, i jeli samo postpaid ili i prepaid? :ohmy:

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

mene ovaj cova miodrage odusevljava batas imas vizionarske ideje da radis negde neznam gde bi ti bio kraj u vipu ili lelelokomu da svaki negov 10 post ovi procitaju mislim da bi nama minut bio plafon 5 dinara a poruke mozda 1 :wink: ma divanili bi kao sav normalan svet 8)

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mb011 napisao:.... i spada u "low level", moze da bira samsung e250, j700 ili SE 350 za dinar na 24 meseca uz bilo koju tarifu, ili ugovor na dva meseca (!?) i dve hiljade bonusa na postpaid racunu...
Samo malo ispravka u pitanju je F250 a ako hoće bonus onda je ugovor na 12 meseci a ne na dva (2) meseca.....

Ono što je drugačije od ostalih akcija je:
1. SVI telefoni koštaju dinar (pa i npr U900 za high level)
2. Može da se odabere bilo koja tarifa sem specijalnih

Da da to zanči da onaj ko je u high grupi (prosek računa preko 2000) najnormalnije može da pazari U900 (ili SE W910i) uz npr MIX 250 ili ako baš hoće nisku pretplatu HELLO pretplatu.....

Za miodragea ništa ni ovog puta ne mogu da se uzimaju kontakt tarife :P

BTW kada je u pitanju Nokia 1110i pa ja sam još onomad rekao da je Telenor promaši sa njihovom džonovskom ponudom .... oni su nudili 20 modela telefona a mt:s je prodao 20 000 samo jednog modela 1110i :o

A što se ovog reklamiranja sa leve strane stranice tiče pa on me baci na stranu list computers a oni definitivno nisu zastupnik bez obzira što "valjaju" telefone .....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hvala sigi, hvala.
skeptichni chicha, mene i dalje ne interesuje postpaid. Rekao sam kad ce to da bude, a ocito da cu dotle jos puno mleka morati da pijem.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Daddy Yankee napisao:kako se dobijaju poeni:ohmy:
Verovatno broj poena ce zavisiti od visine racuna. I mislim da ce biti samo za postpaid, jer je mt:s klub, do sada, bio samo za post paid korisnike. Uostalom, videcemo od septembra.

Odgovori