Sad cu da ispadnem miodrage-ov advokat i da napravim mali off na ovu temu , ali moram kad imam isto misljenje kao on , pogotovo od avgusta kad sam postao zagrizeni pre paid-ovac .Daddy Yankee napisao: Potpuno si u pravu! Na prepaidu se ni za 2000 (a ne za 600) ne može dobiti 125 minuta (i tarifiranje po sekundi) kao na MIX tarifi.![]()
SVAKOME ko troši preko 200-300din je povoljniji postpaid, i o tome je besmisleno raspravljati.
Ovo sto je Daddy Yankee napisao , je 100 % netacno .
Ja imam na primer na 064 KUL tarifu i dodje me 700 kinti 125 minuta razgovora . Jeste da se prvi minut zaokruzuje , ali posle ide na sekundu sve i mogu da kazem da mi je draze da platim i taj minut prvi odmah , nego da sam na post paidu kao pre i da se nerviram i preracunavam svakog prvog u mesecu . Ovde se na pre paidu sve potrosi sto platish , i plus odmah se vidi koliko ti je uzeto za odredjeni razgovor ili sms ili data prenos . To su mi dve toliko bitne stavke , da bih pristao da placam i 10 ili 15 dinara minut ako treba , samo da te stavke budu prisutne .
I nije tacno 100 % da onome ko troshi 200, 300 kinti i vishe , da mu je isplativije da bude na post paidu . Sve zavisi kako covek kalkulishe i sta mu je bitno . Ako hoce da bude u neznanju veci deo meseca i da se nada da ce sve sa racunom biti u redu na kraju , onda neka ide na post paid , a ako hoce da sve odmah zna , pa makar i platio malo vishe , onda mu je pre paid super . A ne brine vishe , hoce li mu neko maznuti karticu itd. Moze da mu potroshi samo to sto je vec platio i gotovo . Manje nerviranja sigurno .
Evo ja trosim sad od 700-1000 svakog meseca , pa sam na pre paidu a znam ljude koji trose i vishe i uzivaju . A opet da se nadovezem na to , koliko je isplativo - pa neka potrosim i 20 posto manje za iste pare na pre paidu , opet mi je to bolje jer sam miran sto se tice racuna . Ali nije tako , mnogo vishe potrosim jer ako se pazljivo kalkulishe i kotrolishe sms i zvanje , moze da ispadne vrlo mala razlika od najisplativijih post paid paketa .
KUL - 5,6 din minut prema svima , TIPI - 1,06 din sms i TOKI - 3,9 din 100 kb . Jel to malo ? Ima li ne znam ni ja koliko bolja ponuda na post paidu ? Sta vam treba vishe nije mi jasno .