mts ukida prenosenje minuta i poruka?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Daddy Yankee napisao: Potpuno si u pravu! Na prepaidu se ni za 2000 (a ne za 600) ne može dobiti 125 minuta (i tarifiranje po sekundi) kao na MIX tarifi. 8)

SVAKOME ko troši preko 200-300din je povoljniji postpaid, i o tome je besmisleno raspravljati.
Sad cu da ispadnem miodrage-ov advokat i da napravim mali off na ovu temu , ali moram kad imam isto misljenje kao on , pogotovo od avgusta kad sam postao zagrizeni pre paid-ovac .

Ovo sto je Daddy Yankee napisao , je 100 % netacno .

Ja imam na primer na 064 KUL tarifu i dodje me 700 kinti 125 minuta razgovora . Jeste da se prvi minut zaokruzuje , ali posle ide na sekundu sve i mogu da kazem da mi je draze da platim i taj minut prvi odmah , nego da sam na post paidu kao pre i da se nerviram i preracunavam svakog prvog u mesecu . Ovde se na pre paidu sve potrosi sto platish , i plus odmah se vidi koliko ti je uzeto za odredjeni razgovor ili sms ili data prenos . To su mi dve toliko bitne stavke , da bih pristao da placam i 10 ili 15 dinara minut ako treba , samo da te stavke budu prisutne .

I nije tacno 100 % da onome ko troshi 200, 300 kinti i vishe , da mu je isplativije da bude na post paidu . Sve zavisi kako covek kalkulishe i sta mu je bitno . Ako hoce da bude u neznanju veci deo meseca i da se nada da ce sve sa racunom biti u redu na kraju , onda neka ide na post paid , a ako hoce da sve odmah zna , pa makar i platio malo vishe , onda mu je pre paid super . A ne brine vishe , hoce li mu neko maznuti karticu itd. Moze da mu potroshi samo to sto je vec platio i gotovo . Manje nerviranja sigurno .

Evo ja trosim sad od 700-1000 svakog meseca , pa sam na pre paidu a znam ljude koji trose i vishe i uzivaju . A opet da se nadovezem na to , koliko je isplativo - pa neka potrosim i 20 posto manje za iste pare na pre paidu , opet mi je to bolje jer sam miran sto se tice racuna . Ali nije tako , mnogo vishe potrosim jer ako se pazljivo kalkulishe i kotrolishe sms i zvanje , moze da ispadne vrlo mala razlika od najisplativijih post paid paketa .

KUL - 5,6 din minut prema svima , TIPI - 1,06 din sms i TOKI - 3,9 din 100 kb . Jel to malo ? Ima li ne znam ni ja koliko bolja ponuda na post paidu ? Sta vam treba vishe nije mi jasno .
8)

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

miodrage napisao:...Telefone preko operatera iz principa nemam nameru da kupujem, i to mi je potpuno stjupidno...

...Plus to, postpaid moram da placam, a prepaid ne moram, koliko potrosim toliko platim. A ja sam velika cicija da bih nesto platio a da to ne potrosim do u zadnju paru...

...A sa druge strane, ne zelim da dam ni paru vishe od pretplate. I da ne pocinjem staru prichu o placanju parkinga, internetu, i svemu drugom sto NE ulazi u pretplatu...
Koliko vidim, ovde samo neki principi i stavovi, ni trunka racionalno-ekonomskih cinjenica ;) Plus, nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavio.
miodrage napisao:Nemam nameru da se raspravljam, za mene je kao i za veliku vecinu stanovnistva jos uvek prepaid najbolje resenje, a ako se neko ne slaze sa mnom, to je njegovo demokratsko pravo. Zvanicno zivimo u demokratskoj drzavi (!?!?!) gde je sloboda misljenja ustavom zagarantovana.
Smiri se, nece te niko na kolac i sl :)
Ali, ako vec nemas nameru da se raspravljas, cemu onda u gomili tema poruka kao sto je ona na koju sam odgovorio? Evo neka digne dva prsta neko ko na ovom forumu ne zna da je tebi bolji prepaid od postpaida :D, je l' ima takvih, nema, ne moras vise to svuda da pominjes, ako vec neces raspravu :)

poz i NHF

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

Daddy Yankee napisao:(ne znam kako telenor to računa, ali oni su u svemu makar malo skuplji i ne vdim razlog zašto ih koristiti :roll: ).
Telenor racuna na sekund i u i van paketa.
Ali nije mix povoljniji od prenesi zbog tih 10 para po minutu kad se probije paket, nego zbog tarifnih dodataka. Recimo, na prenesi si osudjen na 3 din/SMS, dok te na mixu kostaju dinar ili manje, u zavisnosti koliki dodatak dokupis...

Prema tome - ukidanje, a narocito objasnjenje jeste dno dna, ali 1) moze im se 2) realno ce mali broj ljudi biti stvarno pogodjen, i to su neki specificni slucajevi. Mix i dalje ostaje jedan od najisplativijih paketa za dobar deo korisnika.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

vlada1970 napisao:Ja imam na primer na 064 KUL tarifu i dodje me 700 kinti 125 minuta razgovora
Jesi li ti imao matematiku u školi??? Nek ti je 20% poziva ~10sekundi, i nek je 30% poziva ~30 sekundi, i nek su svi ostali preko minute :roll: (a nisu) onda ćeš dobiti realnih 125 minuta za ~ 1400din 8)
vlada1970 napisao:Ako hoce da bude u neznanju veci deo meseca i da se nada da ce sve sa racunom biti u redu na kraju , onda neka ide na post paid
Onda sad nek svi sa postpaida pređu na prepaid zbog ovoga :disgust: Ima da se pošalje poruka, nazove call centar, *797#...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Daddy Yankee , pa naveo sam ti dva glavna razloga zasto mi se svidja pre paid vishe , pa cak i da moram da placam i 10 dinara minut ako treba . Mislim stvarno u vezi ovih racunica , ne pamtim kad sam kad nekog pozovem , razgovarao manje od minute . Ako vec pozovem onda imam razlog i dok covek izgovori par recenica i dok dobije odgovor , prodje minut za minut , sto se kaze :wink:

Tako da to preracunavanje od 10 , 30 sekundi i ostalo , ne vazi .

Ne vredi ovo prepucavanje nista dok covek sam ne odluci sta mu je bitnije . Nekome odgovara ovo , nekome ono . Ja sam samo hteo da pokazem na koji nacin ja gledam na tu stvar i kako ja kalkulishem . I da pokazem sta mi je bitnije .
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Dobro, svak ima ono koje mu više odgovara ali ne možeš reći da postpaid nije povoljniji i ne možeš reći da su ti svi razgovori iznad minute, :disgust:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ako mi verujesh , verujesh , ali stvarno ne pamtim kad sam nekog pozvao i kad je bilo ispod minute . Maltene kad god pogledam koliko je trajao razgovor , ono ispadne da je najmanje minut i vishe . I kad zovem kucu ili firmu ili nekog nepoznatog , nekako uvek ispadne tako .

A to da je povoljniji ili nije post paid , zavisi iz kog ugla gledash . Sta ti je bitno mislim . Meni na primer sigurnost pre paida mnogo vishe znaci i to je bash glavni razlog .

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

vojkan22 napisao: Evo neka digne dva prsta neko ko na ovom forumu ne zna da je tebi miodrage bolji prepaid od postpaida :D, je l' ima takvih?
bio sam odsutan neko vreme ali vidim da se nista nije promenilo
:D :D :lol: :lol:
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da cu ipak morati da udjem u raspravu. Ja znam da ovde svi znaju da je meni moj telefon i dalje favorit br 1, da mi je prepaid zakon itd... To sad nema mnogo veze sa temom, slazem se da je svinjarija ovako na juris i prepad ukidati nesto sa cime kalkulishesh, i tu spora nema. Ja pricham o tome da je MENI povoljniji prepaid iz razloga gore navedenih. Nisam rekao da to mora tako da bude i drugima, nikome svoju volju nisam nametao, izneo sam svoje misljenje, i svoju rachunicu. Elem, ja se slazem da je sjajna cena za 3000 ili koliko vec novaca dobiti 1500 minuta razgovora i isto toliko SMS-ova... ihaaaj, sit da se naprichash i posaljes nebrojeno poruka.
Napomenuo sam ono cicija, sto ocito niko nije procitao, ili jos gore, nije primio k znanju. Za mene je cisto rasipnistvo dati i 1 paru na nesto sto mi ne treba, ili sto necu nikada koristiti. A za ono sto mi treba, i sto cu svesrdno da koristim, necu da zalim nikakva sredstva (a koja sam u stanju da sebi priustim). Evo da ponovim primer. imam tih 3000 mesecno za racun, nije mi neki problem, od 1500 min potrosicu mozda 400, od poruka mozda 100. Kraj priche, ostalo se baca. Ok, reci ce sad neko, uzmi neku tarifu za manje pare i sa manjim brojem minuta i poruka. Slazem se, uzecu. Ali jedan mesec se odvalim od priche i poruka i cap stigne racun.... sibanje po ushima. Jednostavno, navikao sam da platim ono sto potrosim. I to odmah, a ne kumulativno, naknadno, sa ko zna kakvim uracunavanjima, zaracunavanjima i sl. A ja da se preganjam i rekalmiram, i sta ti ja znam sta nit' imam volje nit' vremena.
Jebiga ljudi, ja sam svoj malo izopachen sistem vrednosti stekao te '93 kad sam ne jednom u skoli ostao gladan jer nisam imao za uzinu... tj. imao sam izmedju 2-3 casa, ali nisam bio preterano gladan, pa sam reshi da sacekam 3-4 cas da kupim uzinu, a ono skocila cena, i ja vishe nemam dovoljno novaca. E zato smatram da je slamarica nesto najsigurnije na svetu, skrivena jako daleko negde, kakve kamate, gluposti, samo suvi kesh koji si ti negde ustekao, a ne drzis u sopstvenom stanu kako te ne bi orobili.
Verujem da vecini ovo zvuche kao gluposti, pogotovu mladjim narastajima, ali ljudi koji su kao i ja prosli te godine dobro znaju o cemu pricham. E zato se vlada1970 i ja kontamo, i oslanjamo na prepaid.
Uh, smorio sam...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

miodrage napisao:A za ono sto mi treba, i sto cu svesrdno da koristim, necu da zalim nikakva sredstva (a koja sam u stanju da sebi priustim)... Jednostavno, navikao sam da platim ono sto potrosim. I to odmah, a ne kumulativno, naknadno, sa ko zna kakvim uracunavanjima, zaracunavanjima i sl. A ja da se preganjam i rekalmiram, i sta ti ja znam sta nit' imam volje nit' vremena.
...E zato smatram da je slamarica nesto najsigurnije na svetu, skrivena jako daleko negde, kakve kamate, gluposti, samo suvi kesh koji si ti negde ustekao, a ne drzis u sopstvenom stanu kako te ne bi orobili.
Verujem da vecini ovo zvuche kao gluposti, pogotovu mladjim narastajima, ali ljudi koji su kao i ja prosli te godine dobro znaju o cemu pricham.
Morao sam ove delove da citiram jer po meni ovo je najlepsi i najkonkretniji primer kakav je ovo stav i razmisljanje . Nemam mnogo da dodam sem da kazem , ko razume - shvatice .

Mnogo je opsirna tema i mnogo ovde moze o ovakvom stavu da se napishe i prokomentarishe ali mozda je srz , bar po meni , jedan ovakav primer . Nema veze sa racunima i pre paid-ovima , nego sa celokupnim odnosom u vezi para .
Da li ste ikada pomislili zasto banke , a evo imamo primer kod nas , imaju tako velelepne zgrade , da nekad covek pomisli da ulazi na dvor nekog kralja maltene ? Ovo su reci jednog naseg pisca , zato citiram jer su super.

Zato sto su to zaradili od nasih kamata i od zelje ljudi da nesto dobiju prvo pa tek onda da plate . I ako to zele ljudi , a nemaju dovoljno novca , onda moraju da se zaduze kod zelenasha , koji ce im to naplatiti debelo .

Ne kazem da ja nemam kredit , imam . Ali kad ga budem isplatio , 99 % necu vishe uzimati . A ako mi verujete , sve to sad shvatam zahvaljujuci jednoj predivnoj misli jednog finansijskog strucnjaka , koji je za mene genije , Roberta Kiosaki-ja .

http://richdadpoordad.com/Store/Store.aspx

A ta misao je - POSEGNITE ZA ODLOZENIM ZADOVOLJSTVOM A NE ZA ZADOVOLJSTVOM UNAPRED .

Znaci , ako nesto zelite , trudite se da polako skupljate novac unapred i da onda kad skupite , kupite to sto zelite , a ne da se zaduzite i dobijete to odmah a onda vas ta zelja kosta mnogo vishe nego sto stvarno vredi . Tako i banke ne bi imale ovoliko posla i ne bi bile ovoliko bogate na racun ljudi . I dve muve se ubiju , sto se kaze , sa jednim potezom . Em vas ta zelja manje kosta , em ne date lihvarima da zaradjuju na vash racun .

Da skratim , ako je neko zainteresovan da procita na engleskom , najbolju i najvazniju knjigu od Roberta Kiosaki-ja , finansijskog genija , Rich Dad Poor Dad ( Bogat otac Siromashan otac ) a koja u principu objasnjava ovu glavnu stvar :
What the Rich Teach Their Kids About Money - That the Poor and Middle Class Do Not!
Sta bogatasi uce njihovu decu o novcu, a sto siromasni i srednjestalezni ne uce .

I evo pdf cele knjige - po meni finansijske biblije :

http://rapidshare.com/files/96039290/Ri ... or_Dad.rar ( 685 kb )

Cela svrha je u ovome :

Why the Rich Get Richer
- Zasto bogati , postaju jos bogatiji .

Zavrsih sa ovim off-om - izvinjavam se, i nadam se da ce neko razumeti poentu .

8)

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E Vlado ala si ga objasnio svaka ti cast,stvarno odlicno i slazem se 100%!!!

Knjigu sam skinuo i polako pa cu je procitati!!

Odlicno :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Iskreno mi je drago Andrijano da ti se objasnjenje svidelo . Trudio sam se da sto konkretnije obrazlozim stav . Inace stav je po meni najbitniji , jer ako je covek cvrsto utemeljen u stavu , malo toga moze da ga poremeti .

Zao mi je sto nemam u pdf-u prevod na srpski ali je ranije knjiga mogla da se kupi u Plato knjizari i kod Bate . Mada , koga interesuje tema , polako ce stici do kraja i na engleskom . Kako knjiga odmice sve je zanimljivija , to mogu da ti kazem unapred . I maltene se cita u jednom dahu .

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

Ne verujem, ladno ste napravili toliku filozofiju oko postpaida, i po misticnosti ga priblizili sustini zivota... Batalite bre poredjenje sa bankama, kod njih je upravo OBRNUTO, znaci to sto placas odlozeno te izadje skuplje nego da si platio odmah, dok je postpaid JEFTINIJI od prepaida, kraj price. Mozete vi da raspredate mantre koliko hocete, 93ca, bombardovanje itd, to ne menja ovu cinjenicu...
Ali dobro, neka vas sisaju kad vec imate para za bacanje ;) Samo nemojte to propovedati kao neko dubokoumno ucenje, zivotni stav i sl ;)

Nego miodrage, objasni mi molim te ovo:
miodrage napisao:A za ono sto mi treba, i sto cu svesrdno da koristim, necu da zalim nikakva sredstva (a koja sam u stanju da sebi priustim).
miodrage napisao:Ali jedan mesec se odvalim od priche i poruka i cap stigne racun.... sibanje po ushima.
Dakle, u cemu je problem?
1) na prepaidu bi ti usi otpale, ne bi bilo samo shibanje ;)
2) sad ces da kazes "ali na prepaidu ne bih toliko pricao", je l' da? To onda znaci da na prepaidu ne koristis tel kad ti treba, ili ga na postpaidu koristis vise nego sto ti treba, i ne zna se sta je gore. U svakom slucaju, problem bi bio u tebi, ne u tom mracnom :D postpaidu.

Ljudi bre kako ne kapirate, evo ja sam nekih godinu i po dana na postpaidu, pa mene sve da 3 meseca zaredom ne znam koliko da pokradu, opet cu biti u plusu u odnosu na to da sam to vreme proveo na prepaidu :D:D
Vasa logika se svodi na to da je bolje da odmah vidis da si potrosio 100 dinara, nego da kasnije vidis da si potrosio 20 :D I pravdate se nekim sta bi bilo-kad bi bilo situacijama, koje se desavaju jednom u ne znam koliko desetina ili stotina hiljada slucajeva... Kakva crna kumulativna uracunavanja i zaracunavanja covece...

vidi vidi, povecali mi paket :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vojkan22, zasto se hvatas za neke sporedne stvari? Izvukao si 2 recenice iz kontexta koji je mnogo dublji. Da, ja ulazim u sustinu svega, i analiziram do u sitna crevca sve, pa cak i slucajnosti. Takav sam po prirodi. Jesam li lepo napisao da je uzeti manji paket od tvojih potreba sibanje po ushima, a veci paket rasipanje novaca? Jesam.
Ja volim da platim samo ono sto sam potrosio, pa ma koliko to bilo - ipak sam ja sam gospodar svog novca, i zelim da znam kako sam ga i na sta potrosio. Jeste ima onih profesionalnih i sta ti ja znam kakvih tarifa, ali to je tek nepovoljno, o tome ni ne pricham.
Ja se potpuno slazem da je prepaid skuplji od postpaida, to nisam ni jednog sekunda doveo u pitanje. Ja bih najvise voleo da su ove cene, a da placam kao tu profesionalnu tarifu, to bi mi bilo idealno, to bih odmah uzeo da ima. Na kraju krajeva, i ovo je neki prepaid... tipa kupicu 500 MB interneta, pa kad potrosim to, ono sto jos potrosim extra (ako bas moram) ce da me otkinu po ushima. Prepaid filozofija mi je nekako bliza troshim dok imam.
Na kraju krajeva, ja ipak 80% svojih razgovora obavljam fixnim telefonom, mobilni mi sluzi za brzo prenosenje informacija, a ne za priche tipa: "'alo, 'de si, sta radis? pa sta ima?" i sta ti ja znam sta. I molio bih bez prozivki tipa sta ce ti onda mobilni telefon, jer je odgovor vrlo jasan - za brzu i neophodnu komunikaciju; da mogu da zovem kad hocu i da mene moze da se nadje kad sam potreban. Pricham koliko mi je potrebno, ni manje, ni vishe.

Ovo se cak moze uporediti sa nekom operacijom (eto mene u mojoj struci): recimo imas neki tumor velicine 4 cm ispod koze i da ga izvadis moras da napravis rez velicine 4 cm, kako god da okrenes. Drugacije nece izaci. A da pravis rez 6 cm je glupo, jer onda ostaje veci oziljak, koji sporije zarasta, veci deo tkiva je traumatizovan... Eto, mislim da sam povukao dobru paralelu.

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

miodrage napisao:Jesam li lepo napisao da je uzeti manji paket od tvojih potreba sibanje po ushima, a veci paket rasipanje novaca? Jesam.
Ama zasto je sibanje po usima? Pa opet sa sve tim prekoracenjem ti ces to platiti jedno 10x jeftinije nego na prepaidu. Sta je onda prepaid, ako je prekoracenje paketa na postpaidu sibanje po usima? Odgovori mi na ovo, bas me zanima tvoj naziv.
miodrage napisao:Ja volim da platim samo ono sto sam potrosio, pa ma koliko to bilo - ipak sam ja sam gospodar svog novca, i zelim da znam kako sam ga i na sta potrosio. Jeste ima onih profesionalnih i sta ti ja znam kakvih tarifa, ali to je tek nepovoljno, o tome ni ne pricham.
Pa eto ti onda fresh paketi. Valjda napravis bar 500 din saobracaja za mesec dana? Tamo rasporedis tvoj novac tacno na ono sto trosis, dodje kao prepaid sa nizim cenama na kom uvek imas kredita.
miodrage napisao:Ja bih najvise voleo da su ove cene, a da placam kao tu profesionalnu tarifu, to bi mi bilo idealno, to bih odmah uzeo da ima.
Jos jednom, fresh? :)

Sad ces opet da mi kazes da sam izvukao recenice iz konteksta, ali brate mnogo si kontradiktoran, citas li ti sta napises :D
Dakle:
miodrage napisao:Prepaid filozofija mi je nekako bliza troshim dok imam.
miodrage napisao:Pricham koliko mi je potrebno, ni manje, ni vishe.
Hoces li se odluciti? Trosis dok imas ili trosis kad ti treba i koliko ti treba?

I sta kazes, uzimas u obzir sve slucajnosti?
E pa evo ti jos jedna da je uzmes u obzir:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=157409
Ili ono kad mt:s nije radio, pa od 20 poruka posalje jednu a naplati svih 20?
Sta cemo sad, frka i na prepaidu :D Idemo na golubove pismonose? :D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ova prica moze da se prica u nedogled definitivno . Neko voli da ima vecu slobodu koriscenja , neko voli da se obavezuje i mozda je tu kljucna stavka .

Kod post paida , dok ga imash , moras da placas to zasta si obavezan svakog meseca a kod pre paida imash mogucnost da ako hoces par meseci ne trosis nista i niko ti nista ne moze . I ne kosta te nista .

Plus manje brinesh kod pre paida , jer bilo kakva situacija da se desi , mozes da ostanes samo bez onog kredita koji je vec na kartici i niceg vishe a kod post paida mozes mnogo vishe da nagrabusish.

E sad sta je kome bitnije i draze i srcu blize , to ce i da uzme . 8)

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

vojkan22, sve pohvale za argumentovanje stavova i ukazivanje na kontradiktornost teorije koja je u srbiji siroko rasprostranjena, da je u univerzalnom slucaju prepaid bolji od postpaid-a, u ovoj zemlji i ovim tmurnim vremenima.
cisto da neko ne dobije ideju da pravi poredjenja sa nekim tamo i u nekoj drugoj paralelnoj realnosti
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vojkane: Fresh tarifa nije losha, razmisljao sam o njoj, ali opet...obaveza.... Ne volim da se obavezujem. Bilo je cak nekih meseci kad zaista nisam potrosio ni 20 din kredita: recimo kad sam otputovao u Rusiju na metar dana, odmah sam uzeo njihovu karticu. Na Freshu je interval 30 sec za obrachun... pljacka!!!
Drugo jesi opet izvukao recenice iz kontexta za ono trosim dok imam i trosim koliko mi treba. Na prvi pogled zaista zbunjujuce slozicu se. Ali opet dok ne sagledas sve kao vlada1970, neces dobiti pravu sliku. Covek je vec dao odgovor. A kredita Bogu hvala uvek imam i vishe nego dovoljno, a i da se desi da mi hitno treba, na racunu u banci uvek imam i sa 2 SMS-a uplatim sebi koliko hocu. E sad, mozda je nekima i to cimanje. A ovako nesto ne vidim da postpaid omogucuje, tj. da sa bilo kog mesta u bilo koje vreme platim svoj rachun. A iskreno ne dam ikome da mi vrslja po rachunu, u fazonu pravljenja onih automatskih naloga za uplatu. Svoje pare ja kontrolishem.
Da se vrnem na ono vladino, da moze da se bas gadno nagrabusi. Citali smo svi ovde nekoliko dana onu epopeju koju je imao gospodin Bracko cini mi se. Pa da mi stigne samo jedan takakv racun mislim da bih se slogirao na licu mesta. I ko onda da posle jos placa i moje lecenje? Operater mozda? Cisto sumnjam.
Ne znam cime se ti Vojkane bavis u zivotu, ali ja sam izuzetno zauzet covek i nemam vremena, a iskreno i velika sam lenstina da me jos cimaju po raznim salterima. Meni je ovo daleko lakse. Mozda nije najpovoljnije po pitanju cene, ali je najkomfornije u svakom slucaju, i nema da se razmisljam. Ne preracunavam se, ne presabiram se.
Shvati, ako bih trosio bilo koju postpaid tarifu, ja sam takakv covek da bih se trudio da ispucam do u zadnji sekund sve sto mogu. Ne dam da mi propadne ista od onoga sto sam platio. Kapish?
Iluzorno je dalje nastavljati svaku raspravu, obojica smo ko ovnovi na brvnu, niko nece popustiti, ma koliko i jedan i drugi argumentovano izlagali. Ti imas svoj stav, ja imam svoj. Ti se vodis onosom date pare/potrosnja a ja kontrola/komfor.

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

Ok, samo mi onda jos objasni svrhu nosenja kineskog dualsim telefona ako je vec sve tako siroko i nije bitno koliko se sta placa :D
I nisi mi dao naziv za naplacivanje na prepaidu, ako je prekoracenje na postpaidu "sibanje po usima" :D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Sad mi pade na pamet jedan svez primer razlike u pogledima . Sto kaze miodrage, onako kako se sagleda neka stvar , tako ce i biti coveku .

Evo , ranije sam pisao da sam sa nekim svojim upload-ovima zaradio 10 000 poena na rapidshare-u i to sam konvertovao u mesec dana koriscenja preimum rapid accounta . Sad na primer imam oko 5300 poena vec i kad napunim do 10 000 , opet cu da konvertujem u narednih mesec dana .

Bilo u ovakvoj situaciji ili da sam kupio regularno rapid premium account , ja sam u poziciji da koristim mesec dana taj premium account ne gledajuci koliko cu da skidam fajlova itd. A kad zavrsi mesec dana , gotovo je sa premium-om .

A evo pre nekih 5 meseci , naleteh na ruski sajt :

http://www.filedownloader.net/

i preko visa virtuona i moneybooker-a , platih za 10 GB skidanja , koje vazi i za rapid i za jos neke share sajtove . Ali je tu razlika ,sto nemash odredjeno vreme koriscenja , nego ti se meri kao kod gprs-a , koliko si megabajta i gigabajta skinuo i odbija se od placene kvote .

I sad , uz malo zaradjenog premiuma , uz malo free skidanja sa cekanjem minutaze , do sada mi je ostalo jos 1,3 GB da skidam preko filedownloader-a , a tih 10 GB sam bio platio 5 evra .

Hteo sam samo da prikazem razliku , jer kod placenog ili zaradjenog premium accounta , covek mora da iskoristi mesec dana i tu je kraj do sledeceg placanja a kod filedownloader-a , nemash frku i skidash koliko ti treba i to traje dok god ne skinesh placenu kvotu .

Znaci , zavisi ko kako gleda na stvari i sta mu je bitno . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori