Novi servis Telenora: SMS nadimak
Novi servis Telenora: SMS nadimak
"Nova usluga pod nazivom SMS nadimak Vam omogućava da registrujete jedinstven nadimak i da ga koristite kao identifikaciju kada šaljete SMS poruke. Drugim rečima, ukoliko pošaljete poruku preko ovog servisa primalac neće videti Vaš broj, nego izabrani nadimak. Servis omogućava slanje SMS poruka korisnicima svih nacionalnih operatera mobilne telefonije.
Ukoliko se poruka pošalje na klasičan način, prikaz će ostati nepromenjen tj. videće se broj pošiljaoca a ne nadimak.
Registracija nadimka
Da biste aktivirali uslugu treba da pošaljete poruku sadržine: n xxxxxxxxx na broj 9777. Umesto xxxxxxxxx treba upisati izabrani nadimak.
Nadimak treba da ima najmanje 3 a najviše 11 znakova. Prilikom biranja nadimka treba voditi računa da u obzir dolaze samo velika i mala slova engleskog alfabeta, brojevi (do 3 u nizu) i znak _. Nije moguće registrovati nadimak koristeći razmak ili slova srpske abecede č,ć,đ,š,ž.
Ukoliko, na primer, želite da registrujete nadimak Petar Pan, poruka treba da glasi: n Petar_Pan.
Slanje poruka sa nadimkom
Kada ste registrovali nadimak, poruke treba da šaljete na broj 9777. Poruka treba da glasi: 06x xxxxxxx tekst poruke.
Dakle, ukoliko želite da pošaljete poruku sadržine „Pogodi ko je!“, na broj 0631234567, SMS koji se šalje na broj 9777 treba da glasi: 0631234567 Pogodi ko je!
Korisnik kome je poruka poslata dobija SMS u kome piše da je pošiljalac Petar_Pan (ne vidi se broj telefona sa koga je poruka poslata).
Ukoliko se poruka pošalje direktno na broj primaoca, prikaz poruke će ostati standardan i nadimak se neće videti.
Odgovor na primljenu poruku (Reply)
Da bi odgovorio na poruku potpisanu nadimkom, primalac šalje SMS na broj 9777 u formatu nadimak poruka. Dakle, u ovom slučaju, poruka treba da glasi: Petar_Pan Ne znam.
Uslovi
Nije moguće registrovati nadimak koji je već zauzet
Nije moguće registrovati više nadimaka za jedan korisnički broj
Nadimak je moguće menjati neograničen broj puta, a procedura je ista kao za prvu registraciju
Da bi nadimak ostao aktivan, servis treba upotrebiti najmanje jednom u periodu od 6 meseci
Jednom registrovan nadimak će biti aktivan sve dok ne bude promenjen ili dok ne istekne 6 meseci od momenta registracije – drugim rečima, nije potrebno registrovati nadimak svaki put pre slanja poruke
U slučaju zloupotrebe servisa (uznemiravanje drugih korisnika), Telenor zadržava pravo da korisniku zabrani korišćenje ove usluge
SMS poruke za registraciju i promenu nadimka, kao i poruke koje se šalju putem ovog servisa, naplaćuju se po ceni standardne SMS poruke po tarifnom paketu korisnika.
Registracija nadimka i slanje poruka naplaćuje se po standardnoj ceni SMS poruke."
Ukoliko se poruka pošalje na klasičan način, prikaz će ostati nepromenjen tj. videće se broj pošiljaoca a ne nadimak.
Registracija nadimka
Da biste aktivirali uslugu treba da pošaljete poruku sadržine: n xxxxxxxxx na broj 9777. Umesto xxxxxxxxx treba upisati izabrani nadimak.
Nadimak treba da ima najmanje 3 a najviše 11 znakova. Prilikom biranja nadimka treba voditi računa da u obzir dolaze samo velika i mala slova engleskog alfabeta, brojevi (do 3 u nizu) i znak _. Nije moguće registrovati nadimak koristeći razmak ili slova srpske abecede č,ć,đ,š,ž.
Ukoliko, na primer, želite da registrujete nadimak Petar Pan, poruka treba da glasi: n Petar_Pan.
Slanje poruka sa nadimkom
Kada ste registrovali nadimak, poruke treba da šaljete na broj 9777. Poruka treba da glasi: 06x xxxxxxx tekst poruke.
Dakle, ukoliko želite da pošaljete poruku sadržine „Pogodi ko je!“, na broj 0631234567, SMS koji se šalje na broj 9777 treba da glasi: 0631234567 Pogodi ko je!
Korisnik kome je poruka poslata dobija SMS u kome piše da je pošiljalac Petar_Pan (ne vidi se broj telefona sa koga je poruka poslata).
Ukoliko se poruka pošalje direktno na broj primaoca, prikaz poruke će ostati standardan i nadimak se neće videti.
Odgovor na primljenu poruku (Reply)
Da bi odgovorio na poruku potpisanu nadimkom, primalac šalje SMS na broj 9777 u formatu nadimak poruka. Dakle, u ovom slučaju, poruka treba da glasi: Petar_Pan Ne znam.
Uslovi
Nije moguće registrovati nadimak koji je već zauzet
Nije moguće registrovati više nadimaka za jedan korisnički broj
Nadimak je moguće menjati neograničen broj puta, a procedura je ista kao za prvu registraciju
Da bi nadimak ostao aktivan, servis treba upotrebiti najmanje jednom u periodu od 6 meseci
Jednom registrovan nadimak će biti aktivan sve dok ne bude promenjen ili dok ne istekne 6 meseci od momenta registracije – drugim rečima, nije potrebno registrovati nadimak svaki put pre slanja poruke
U slučaju zloupotrebe servisa (uznemiravanje drugih korisnika), Telenor zadržava pravo da korisniku zabrani korišćenje ove usluge
SMS poruke za registraciju i promenu nadimka, kao i poruke koje se šalju putem ovog servisa, naplaćuju se po ceni standardne SMS poruke po tarifnom paketu korisnika.
Registracija nadimka i slanje poruka naplaćuje se po standardnoj ceni SMS poruke."
Poslednja izmena od djuice u Pet, 11. Maj 2007. 16:09, izmenjeno 1 put ukupno.
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
A sta ako se meni kao primaocu poruke ne svidja da ne znam ko mi salje poruku, tj. da mi pise samo neki nik. Da li ja mogu da tuzim Telenor? I kako ja kao primaoc da saznam ko me zafrkava tamo sa nekim nikom?
I koja je svrha ovakvog servisa? Ja takve SMS poruke saljem sa Intereneta, ali to koristim samo kada hocu nekog malo da zekim
A gde je link ka zvanicnoj informaciji? Jer ne verujem da bi ovako nesto uveli, bilo bi neozbiljno od tako ozbiljnog operatora...
Zamisli kada bi tebi neko pozvonio na vrata, a ti dodjes do vrata a na vratima nema nikog, to me podseca na to.
I koja je svrha ovakvog servisa? Ja takve SMS poruke saljem sa Intereneta, ali to koristim samo kada hocu nekog malo da zekim

A gde je link ka zvanicnoj informaciji? Jer ne verujem da bi ovako nesto uveli, bilo bi neozbiljno od tako ozbiljnog operatora...
Zamisli kada bi tebi neko pozvonio na vrata, a ti dodjes do vrata a na vratima nema nikog, to me podseca na to.
Poslednja izmena od Vlada Zem u Sub, 12. Maj 2007. 00:52, izmenjeno 1 put ukupno.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Meni je bas extra ova opcija,stavis svoj nadimak i tako pise svakom kome saljes poruku,bas korisno!
Isprobao ovo i radi ekstra i jos se tarifirira po ceni normalnog SMS-a!
Samo najbolji nikovi su zauzeti:"Tata,Mama,MUP..."
Mada iskreno i nemam bas neku zelju da zezam nekog na taj nacin,barem ne jos!

Isprobao ovo i radi ekstra i jos se tarifirira po ceni normalnog SMS-a!
Samo najbolji nikovi su zauzeti:"Tata,Mama,MUP..."

Mada iskreno i nemam bas neku zelju da zezam nekog na taj nacin,barem ne jos!

- MB maneken
- Banned
Posle par postatih takvih poruka sa Intereneta, meni vise takvo zezanje nije zanimljivo a moze da ima opasne posledice. Mada ukusi su razliciti, ali kazem da tako nesto neozbiljno nisam ocekivao od Telenora, delovali su mi ozbiljnije i ocekivao sam ozbiljnije stvari od njih a ne usluge za decu.McLaren napisao:Meni je bas extra ova opcija,stavis svoj nadimak i tako pise svakom kome saljes poruku,bas korisno!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
@MB maneken
Covece, ti si stvarno biser, jos od Telenorovog foruma, na kom si visio (pod nickom pedja) jasno iskazujes mrznju ka Telenoru (nekadanjem Mobtelu) koja nikom nije do kraja jasna. Nemoj konstantno prelaziti granicu uljudnosti i svoju mrznju i neargumentovane stavove promovisati po forumima. Tu smo da prodiskutujemo, informisemo se, resimo probleme. Kreci se u tom okviru.
Covece, ti si stvarno biser, jos od Telenorovog foruma, na kom si visio (pod nickom pedja) jasno iskazujes mrznju ka Telenoru (nekadanjem Mobtelu) koja nikom nije do kraja jasna. Nemoj konstantno prelaziti granicu uljudnosti i svoju mrznju i neargumentovane stavove promovisati po forumima. Tu smo da prodiskutujemo, informisemo se, resimo probleme. Kreci se u tom okviru.
- MB maneken
- Banned
Misljenja su razlicita, ne treba nekog napadati zbog razlicitog misljenja, ja sam rekao svoje a postujem tudje i jasno sam argumentovao zasto mislim da to usluga za decu i nemam nista protiv usluge za decu ali ajde neka bude nesto i za nas starije.
Toliko ima prioritetnijih stvari za Telenor tj. pogodnosti koje moze Telenor moze ponuditi svojim korisnicima: pocev od povoljnih paketa, preko besplatne teh. podrske do telefona za jedan dinar.
@djuice
A Pedju mi pozdravi.
Toliko ima prioritetnijih stvari za Telenor tj. pogodnosti koje moze Telenor moze ponuditi svojim korisnicima: pocev od povoljnih paketa, preko besplatne teh. podrske do telefona za jedan dinar.
@djuice
A Pedju mi pozdravi.
- MB maneken
- Banned
Ova usluga je vrlo prakticnaMcLaren napisao:Samo najbolji nikovi su zauzeti:"MUP..."![]()
Mada iskreno i nemam bas neku zelju da zezam nekog na taj nacin,barem ne jos!![]()
http://forum.telenor.co.yu/viewtopic.php?t=1737
mozes i da zaradis.
Dosta se pise o tome na drugim forumima.
- MB maneken
- Banned
- MB maneken
- Banned
1. Zanaci posle dve godine Telenor nije nista uradio da se taj propust otkloni i npr. uvede potvrdnu poruku kao npr. mt:s? Nego je zlonamernicima jos olaksao sa ovom uslugom?Jorgovan napisao: 1. Iskopao si temu iz 2005. godine,
2. Jesi li probao da se registruješ kao "Telenor"
3. Jesi li probao da se registruješ kao neki broj telefona?
2. Nisam ja, probali drugi, sa nesto tipa: Nagradna igra, Osvojite premiju i sl.
3. Sto bi neko registrovao broj telefona, kad mu je dovoljno i ono pod rednim brojem 2. ?
PS Ukazano je Telenoru na propust, sto ti napadas one sto ukazuju na propust? Trebao bi Telenor da me nagradi i ispravi ovaj propust