pade mi na pamet nešto.koliko u stvari su dobri naši operateri mesečno evrića?pre jedno 3 god čitam u novinama mobtel izjavio da oni imaju zaradu 1.83din na onih 10din po minutu što skidaju.kao telekom uvodi pravila ostatak ide njemu itd...dodje telenor na mesto mobtela ista priča kao press štampa isto to kao telekom diktira njima ide neki 1.5din od tih 9din npr.znači recimo 8din ide telekomu za neke potrebe kako kažu ovi iz telenora.znači ovde telekom je telekom a ne MTS.slična priča je bila i kod MTS kao njima je zarada minuta nekih 2din i slično.
ok i dodjosmo do ovog vremena gde je kod telenora posle 4 cena 3din i nešto naravno posle četiri.ok sve je to lepo ali mi nije jasno kako im se isplati da oni plaćaju nama razgovor jer su oni tu u gubitku jer kao duguju 8din po minutu kako su pričali.znači na naš 1min mi dajemo 4din i oni daju 4din i na kraju oni nemaju zaradu ama baš ništa.
mislim nije lepo toliko lagati kada su se sada neke stvari rasčistile.
ovo za ove zarade i ostale stvari moglo se čitati u blicu i ostalim dnevnim novinama.mislim da je baš kurir izdao ovo za telenor
Koliko ONI zaradjuju???!?
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Koliko ONI zaradjuju???!?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Re: Koliko ONI zaradjuju???!?
Da ne bi zaradjivali ne bi ni radili/investirali.VeNoM napisao:i na kraju oni nemaju zaradu ama baš ništa
P.S. nemoj ti da se brinesh za njihovu zaradu, znaju oni sta rade, sve su oni izracunali pre nego sto su se uputili u posao i znaju sta rade, a i tvoja racunica je skroz

poz

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Koliko su dobri oprateri?? Mnogo ali stvarno MNOGO cifre su za obicne ljude nepojmljive evo ti primer:
Svakog meseca ali bas svakog Telekom i Telenor svode racune i na osnovu interkonekcije Telekom placa Telenoru nekih 300 000 000 RSD. Dakle kada se sracuna sve, pozivi Telonor -> fiksna, Telenor -> mt:s, mt:s ->Telenor i na kraju obracuna i fiksna ->Telenor, Telekom lepo uplati razliku a to je pomenuta cifra, koja pretstavlja jednu eto tako sitnicu celom tom poslu
Sto se pisanja u novinama tice moje licno i ni na cemu posebno, sem na utiscima o nasim novinarim, zasnovano misljenje je da takve clanke skrabala cesto pisu napamet i bez nekih provera informacija....
Svakog meseca ali bas svakog Telekom i Telenor svode racune i na osnovu interkonekcije Telekom placa Telenoru nekih 300 000 000 RSD. Dakle kada se sracuna sve, pozivi Telonor -> fiksna, Telenor -> mt:s, mt:s ->Telenor i na kraju obracuna i fiksna ->Telenor, Telekom lepo uplati razliku a to je pomenuta cifra, koja pretstavlja jednu eto tako sitnicu celom tom poslu
Sto se pisanja u novinama tice moje licno i ni na cemu posebno, sem na utiscima o nasim novinarim, zasnovano misljenje je da takve clanke skrabala cesto pisu napamet i bez nekih provera informacija....
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Zaboravili ste da Telenor nema fiksnu telefoniju koja pravi pomenutu razliku i ta cifra je dakle samo ono sto pretekne, posto je mt:s deo Telekoma (preciznije samo jedna njegova direkcija, mada prilicno autonomna) onda u obracun ulaze svi pozivi izmedju mreza. Dakle svaki poziv ka mrezi drugog operatera naplacuju i jedan i drugi tj dele cenu razgovora, pa niste valjda mislili da je cena van mreze skuplja onako fore radi.
I da naravno Telenor placa Telekomu za svu infrastrukturu i linkove koje iznajmljuje itd itd itd mada su par meseci otkazivali sve sto im nije preko potrebno, ali to su drugi troskovi.
I da naravno Telenor placa Telekomu za svu infrastrukturu i linkove koje iznajmljuje itd itd itd mada su par meseci otkazivali sve sto im nije preko potrebno, ali to su drugi troskovi.