Spam SMS na mt:s-u - reklama "DavisCup"
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
Spam SMS na mt:s-u - reklama "DavisCup"
Danas sam dobio:
"Postovani, obavestavamo Vas da su karte za Davis Cup Srbija -
Australija (Beogradska Arena 21-23.09.) u prodaji na biletarnicama
Arene, Bilet i Ticket servisa"
Za posljaoca stoji "DavisCup" sta kod vas stoji kada se pogleda "Message details" - koji broj servisnog centra?
Zvao sam 789, oni kazu da oni nislu slali, pa me zanima jel neko jos dobio ovo? Jer sam zvao 789 pre par godina i trazio da mi se ovakva "usluga" iskljuci ali evo.
"Postovani, obavestavamo Vas da su karte za Davis Cup Srbija -
Australija (Beogradska Arena 21-23.09.) u prodaji na biletarnicama
Arene, Bilet i Ticket servisa"
Za posljaoca stoji "DavisCup" sta kod vas stoji kada se pogleda "Message details" - koji broj servisnog centra?
Zvao sam 789, oni kazu da oni nislu slali, pa me zanima jel neko jos dobio ovo? Jer sam zvao 789 pre par godina i trazio da mi se ovakva "usluga" iskljuci ali evo.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Voleo bih samo da taj SMS spam ne postane praksa kod nas...
Ako je vec neminovno, neka na sajtu operatera postoji mogucnost izbora da li zelimo da primamo takve reklame ili ne.
Kada bi spamovanje nekog operatera bilo previse ucestalo, definitivno bih presao na nekog koji ne spamuje. To bi mi recimo imalo veci prioritet cak i od cene usluga operatera.
Nego nadam se da ce operateri biti pametni i da im ovo nece preci u naviku...
Ako je vec neminovno, neka na sajtu operatera postoji mogucnost izbora da li zelimo da primamo takve reklame ili ne.
Kada bi spamovanje nekog operatera bilo previse ucestalo, definitivno bih presao na nekog koji ne spamuje. To bi mi recimo imalo veci prioritet cak i od cene usluga operatera.
Nego nadam se da ce operateri biti pametni i da im ovo nece preci u naviku...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- MB maneken
- Banned
Zvao sam pre par godina 789 i trazio sam da mi to iskuljuce i nisam imao problema tj. usluga za primanje smeća mi je bila iskljucena. A danas cu da im se pojavim u poslovnici...batancev napisao:naravno da su svi dobili
A bezobrazno je sto sinoc kada sam zvao 789, javio se Nemanja i on mene ubedjuje da to oni nisu poslali, kaze gde pise da smo mi to poslali a ja mu kazem da je sa vaseg servisnog centra...
Ovo je stvarno bezobrazno, ako hoce da im moje SMS saduce sluzi kao billbord, reklama se svuda placa, a ja im nisam dozvolio da moj telefon koriste kao billbord...
- MB maneken
- Banned
A koji SMS centar pise u "Deltaljima poruke" kod tebe? Nije bas izvodljivo da neko iz svajcaske posalje 4.000.000 poruka koliko ima korisnika na 064 mrezi, provalili bih vec posle 100.000 i zabranili taj SMS centar. Ako ne mogu da me zastite od takvih gluposti, oticicu u VIP i pitati da li oni mogu da me sprece takvo smece...Jorgovan napisao:A šta ćeš ako je SMS poslat sa nekog SMSC-a u švajcarskoj
Veoma je moguce MB maneken da ti to stvarno nije poslao MTS. To ti govorim iz iskustva jer su mene tako pre par godina drugovi zezali. Naime postoje razni ruski i ukrajinski sajtovi sa kojih mogu preko interneta da se salju sms poruke bilo koje sadrzine a pri tom moze da se napise bilo koji broj kao posiljilac. Tako su meni drugovi slali sms poruke preko interneta da sam kod Mobtela dobio nagradu od 10 000 din. i da odem u poslovnicu da je podignem a u detaljima poruke mi je pisalo da je posiljilac Mobtel. Naravno, kada sam otisao u poslovnicu Mobtela radnici su se krstili i levom i desnom i govorili mi da mi oni tako nesto nisu poslali. Hteo sam posle drugove da pobijem kad su mi priznali...
- MB maneken
- Banned
Ja sam danas bio u poslovnici na Novom Beogradu, primila me jedna crnka zvana Ivana. Kada sam joj pokazao poruku na telefonu, kaze da je to njihova usluga "Komercijalni SMS" i kaze da vidi da sam ja juce pisao mejl na: korisnicki@mts.telekom.yu i da ce mi ta usluga biti iskljucena najkasnije u ruku od 48 sati jer vidi da je vec poslat zahtev.lilici napisao:I ja sam juce dobio sms za DavisCup i izludjuje me sto mi salju nesto sto nisam trazio.
Kada sam je pitao, kako ponovo da mi se iskljuci kada sam ja taj zahtev napisao pre par godina ona nije imala objasnjenje, nego mi je ponovila da je poslat zahtev za iskljucenje "komercijalnog SMS-a"
Kada sam je pitao sto je laziran posljalac tj. sto je stavljeno DavisCup, ona ponovo nije imala objasnjenje ali mi je ponovo potvrdila da mi je tu poruku poslala 064 mreza. Tako da je i kulovski sto laziraju posiljaoca. A najgore je sto sinoc kada sam zvao 789 tamo mene operater ubedjuje da to nije poslala 064 mreza a stoji njihov broj servisnog centra.
Ta usluga "Komercijalni SMS" im je cista glupost, sta ja sam sad bogat, i platim silne pare njima da im zaje*avam korisnike... strasno. Ispade da ako imas pare, mozes da se igras sa 064 korisnicima.
Ja nigde nisam potpisao da je ekran mog mobilnog aparata pokretni billbord i da svako ko ima para moze da postavi reklamu na moj telefon, to je drsko i bezobrazno.
Evo zasto su lazirali posiljaoca, tj. sta kaze zakon o oglasavanju:
3.7.Načelo zabrane pojedinačnog oglašavanja ličnim obraćanjem
Član 9.
Oglasna poruka ne može da se uputi pojedinačno određenom licu, ako je ono jasno izrazilo volju da mu se ona ne upućuje.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem nenaručene robe, kao i direktnim obraćanjem određenom licu na javnom mestu, osim ako je to lice jasno izrazilo volju da mu se može obratiti i ako je takvo obraćanje u skladu sa ovim zakonom i drugim propisima.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem oglasnih poruka putem pozivnih sredstava sa i bez ljudskog posredovanja, putem telefaks uređaja ili elektronskih poruka, bez saglasnosti primaoca oglasne poruke.
- NoBodyAsAleksa
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43
offtopic: Pa da tako je moj drug dobio 150 hiljada dinara zato sto se nastavnica razdrala na njega i udarila ga!!! I nastavnica je naravno dobila otkaz!!!
Inace to nije prvi put da salju tako neke poruke ja se secam da su slali za vreme EXIT-a, RHCP, Colicevog koncerta, Izbora za ......,.........
Inace to nije prvi put da salju tako neke poruke ja se secam da su slali za vreme EXIT-a, RHCP, Colicevog koncerta, Izbora za ......,.........
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II
Te spam sms poruke su kod nas još i ok, više na njih gledam kao na neki info, konkretno - Davis cup, možda sam i zaboravio na to, eto podsetili me...super. Ili oko izbora - "poštovani, samo da Vas podsetimo, danas su..." Meni to ne smeta, 2 klika i ode u smeće.
E kad vremenom to postane učestalo (čitaj - nerviralo ljude), biće i poštovani ovi zakoni koje je MB maneken naveo
E kad vremenom to postane učestalo (čitaj - nerviralo ljude), biće i poštovani ovi zakoni koje je MB maneken naveo

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- MB maneken
- Banned