Telenor Muzika i MMS News Alert Servisi

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Telenor Muzika i MMS News Alert Servisi

Post od djuice »

Posetite Telenor Muziku na http://www.telenor.co.yu/muzika .
Cene sadrzaja u "Telenor Muzika" prodavnici su sa PDVom. ;-)

MMS News Alert
Na Telenor WAP portalu u okviru linka Izlog na raspolaganju su Vam i MMS News Alert servisi kompanije McCann Erikson PR gde se nalazi pregrst novih MMS News kategorija na koje se mozete pretplatiti i primati informacije o oblastima koje Vas interesuju.

MMS News Alert servisi koji su na raspolaganju su:

Be first: Auto News
Be first: Berzanski izvestaj
Be first: Celebrity lifestyle
Be first: Ekonomija
Be first: GM Style
Be first: Headlines
Be first: IT News
Be first: Izadjite veceras
Be first: Najave programa
Be first: Najave konferencija
Be first: Beauty and shopping News
Be first: Sportske vesti
Be first: Stanje na putevima
Be first: TeenFun
Be first: Tenderi
Be first: Vesti iz gradjevinarstva
Be first: Vesti iz sveta
Be first: Vesti iz zdravstva
Be first: Vremenska prognoza

Pozdrav. :-)
Poslednja izmena od djuice u Pon, 10. Sep 2007. 16:40, izmenjeno 3 puta ukupno.
djuice user permanently deactivated.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Kod muzike ima jedno dugme tj link koji mi se ne svidja, a zove se buy! Jer ne volim da kupujem ono sto mogu da nadjem dzabe! ;)

Za mms reklamice javljam utiske cim proverim...

PozZ

djuice
Banned

Post od djuice »

Najnoviji servis Telenor Muzika omogucava download dodatnih muzickih sadrzaja, i to celih pesama i celih spotova putem WAP-a, WEB-a i SMS-a. Telenor na ovaj nacin postaje jedini operator u Srbiji preko koga se legalno mogu kupiti cele pesme putem WEB-a i WAP-a, uz placanje autorskih prava za sve muzicke sadrzaje distribuirane preko Telenor mreze. Takodje, Telenor je jedini sklopio ugovor o saradnji sa SOKOJ-em u cilju direktnog placanja autorskih prava.

Na realizaciji ovog servisa pored Telenor d.o.o. i Telenor Grupe, ucestvuju i isporucioci sadrzaja (content provider-i), ali po prvi put i muzicke izdavacke kuce, koje ce zapravo vrsiti selekciju dostupnog sadrzaja. Telenor je sklopio ugovore o strateskom partnerstvu sa inostranim i domacim izdavackim kucama, poput Warner Music, PGP RTS, B92, City Records, Grand Production, Multimedia Records, Dallas Recods (EMI Music), Mascom (CDC), Avalon Production...

Multimedijalni sadrzaji u okviru ovog servisa su zasticeni DRM (Digital Rights Management) tehnologijom, koja zapravo sprecava dalju distribuciju sadrzaja, koju pojedine izdavacke kuce smatraju nelegalnom. Iz tog razloga, pojedini muzicki sadrzaji su zasticeni DRM-om, koji ce spreciti slanje kupljenih sadrzaja drugim korisnicima preko Bluetooth-a, IR-a, e-mail-a. DRM tehnologija je uskladjena sa standardima muzicke industrije u pogledu autorskih prava.

Servis Telenor Muzika dostupan je na web adresi http://www.telenor.co.yu/muzika, kojoj se pristupa preko racunara, ali i na WAP adresi http://wap.telenor.co.yu/muzika, kojoj se pristupa direktno preko mobilnih telefona

Sa Telenor Muzike je moguce preuzeti sledece vrste muzickih sadrzaja:
- Cele pesme
- Celi spotovi
- melodije - realtone i polifone,
- kolor slike - (Wallpapers)
- kratki video klipovi
Prilikom kupovine muzickog sadrzaja, korisnicima ce uvek na vidnom mestu stajati informacija o ceni, zajedno sa uracunatim PDV-om.

Tokom preuzimanja, odnosno downloada muzickih sadrzaja, protok podataka putem GPRS/EDGE/3G/HSDPA se nece dodatno tarifirati, odnosno protok podataka ce biti besplatan, dok ce korisnici platiti iskljucivo cenu multimedijalnog sadrzaja. Drugim recima, protok podataka je ukljucen u samu cenu multimedijalnog sadrzaja.

Van teritorije Srbije, odnosno ukoliko korisnici kupuju sadrzaje iz roaming-a, protok podataka ce se tarifirati po vazecem cenovniku!

Formati sadrzaja u okviru Telenor Muzika servisa su razliciti i namenjeni su vecini mobilnih telefona. Dostupni formati su MP3, WMA, WMV, AAC, 3GP..., a formati ce automatski biti dostavljeni korisnicima u odnosu na model telefona koji koriste.

Kupovinu muzickih sadrzaja moguce je izvrsiti preko WAP portala, WEB-a, ali i naruciti pesmu slanjem kratkog koda na broj 9900. Slanje poruke ka broju 9900 se naplacuje po tarifnom paketu korisnika i ulazi u kategoriju besplatnog saobracaja (ukoliko korisnik ima tarifni paket sa uracunatim besplatnim porukama).

Detaljnije: http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=4097
Poslednja izmena od djuice u Pon, 10. Sep 2007. 14:06, izmenjeno 1 put ukupno.

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

djuice napisao: ali po prvi put i muzicke izdavacke kuce, koje ce zapravo vrsiti selekciju dostupnog sadrzaja.
Znaci do sada je sve bilo ilegalno, da li je Telenor zbog toga platio neku kaznu?

BTW Da li je u planu nesto poput "Moj hallo ton" - www.mojhaloton.com ?

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Sve je to lepo, ali, zbog chega nema nikakvog zvanichnog saopshtenja niti bilo kakvog linka negde na zvanichnom Telenor web sajtu? Jel to opet neka fora kao sa forumom?
iPhone 4 16GB SIM Free

djuice
Banned

Post od djuice »

@MB maneken: "Telenor na ovaj nacin postaje jedini operator u Srbiji preko koga se legalno mogu kupiti cele pesme putem WEB-a i WAP-a, uz placanje autorskih prava za sve muzicke sadrzaje distribuirane preko Telenor mreze. Takodje, Telenor je jedini sklopio ugovor o saradnji sa SOKOJ-em u cilju direktnog placanja autorskih prava." Odgovor na tvoje prvo pitanje lezi u ovim recenicama. Preporucio bih ti da prvo procitas tekst, pre nego sto pocnes da postavljas pitanja, jer su odgovori mozda tu negde u tekstu.

Na drugo: U petak! :D

@Kamiondzija: Postoji na http://wap.telenor.co.yu/view.php?page=73521, a uskoro, koliko sutra, bice i na WEB prezentaciji. ;)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Svidja mi se ideja :) ali u Srbiji je oduvek prisutna piraterija tako da nece biti punooo ljudi koji ce ovim putem kupiti neku muziku.Sve u svemu lepa ideja(kao i kopija itunes store ;) )
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Re: Telenor Muzika i MMS News Alert Servisi

Post od Koren »

djuice napisao:MMS News Alert
Jedno pitanjce, jel se naplacuje gprs protok za download ovih mms-ova?

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

djuice napisao:Tokom preuzimanja, odnosno downloada muzickih sadrzaja, protok podataka putem GPRS/EDGE/3G/HSDPA se nece dodatno tarifirati, odnosno protok podataka ce biti besplatan, dok ce korisnici platiti iskljucivo cenu multimedijalnog sadrzaja. Drugim recima, protok podataka je ukljucen u samu cenu multimedijalnog sadrzaja.

Van teritorije Srbije, odnosno ukoliko korisnici kupuju sadrzaje iz roaming-a, protok podataka ce se tarifirati po vazecem cenovniku!
Koren, cak je i boldovano 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

blaster90, lepo pise da je to za muzicki sadrzaj, dok se ovde radi o MMS News Alert :uhuh: citaj malo... :chytry:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

Trebalo bi da se odnosi i na jedno i na drugo, bio bi zaista glup potez da se za MMS News Alert naplacuje protok naknadno...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

blaster90, istina, bio bi glup potez, ali sam 99% siguran da je tako! Sacekacu odgovor... :wink:

djuice
Banned

Post od djuice »

Naravno da se ne naplacuje. Isporucuje se kao standardni MMS preko apn-a namenjenom za MMS.

:wink:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

MilančeBGD napisao:koji ce ovim putem kupiti neku muziku.

Koliko je meni poznato, kada slusam muziku na radiju kuci, radio-stanica koja emituje muziku ona placa a ja kod kuce ne.

Kada sam u kaficu i slusam muziku, gazda kafica placa muziku.

Kada sam npr. u Merkatoru i tamo slusam muziku, opet je ja ne placam nego Merkator.

...

Ako ja slucam muziku sa Telenor sajta, valjda Telenor placa, sto sad da je placam kao Telenor korisnik kad je Telenor vec platio? Logicno je da kao Telenor korisnik platim samo protok Telenoru.

:shock:

Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Maj 2007. 13:24

Post od Sijamski_Mrmot »

Cekaj,ne razumem, hoces da placas samo protok a siti je uracunat u cenu pesme? a protok za pesmu od recimo 4MB po 0.04din/kb bi bio koliko? Izracunaj sam 8)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Pa toliko svojim korisnicima mozete da ucinite, znaci download samo za Telenor korisnike, moze i neka napomena da je muzika samo za upotrebu na telefonu. Sto sada vasi korisnici da placaju dva puta, platili ste vi prava za svoje korisnike, nece korisnici tu muziku da pustaju u kaficu.

A verujem da ce naci naci da pokrijete placena prava na muziku, tipa veca cena protoka i sl.

BTW Recimo muziku na svom telefonu sam skinuo preko p2p programa. Naravno da necu posetiti vasu sekciju koja se placa, hocu da kazem da ta sekcija nema smisla, mada, moze da vam sluzi kao ukras ako vec muzika nije besplatna korisnicima. Sto bi ja placao nesto kod vas, kada to na drugom mestu imam besplatno?

BTW2 mt:s se lepo dosetio i napravio www.mojhaloton.com, to na drugom mestu nemam besplatno.

Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Sijamski_Mrmot »

Nisi me razumeo, pa tebi ta "autorska prava" i dodju besplatno ako gledas iz pravog ugla, zvanicno placas samo autorska prava a protok ne. U stvari, cena pesme je jeftinija u ovoj varijanti sa aut.pravima nego da platis protok. Rekoh ti, izracunaj cenu pesme od 4MB ako bi je platio "po protoku" po ceni od 0.04din/kb ili na prepaidu 0.05din/kb 8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

MB maneken nemoj se vise praviti pametan kada to nisi i nemoj blatiti Telenor i davati retardirane savet :x
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Sijamski_Mrmot napisao:Rekoh ti, izracunaj cenu pesme od 4MB ako bi je platio "po protoku" po ceni od 0.04din/kb ili na prepaidu 0.05din/kb 8)
Ja racunam prvenstveno da su to skracene verzije koje sluze da zvoni telefon, znaci velicine do 300-400 kB za zvonjavu telefona ne treba duze, ako je 100 kB je 5 dinara, to mu dodje prihvatljivo.

@madness99
Ajde molim te ne smetaj i ne kvari teme, ako nemas nista da kazes konstruktivno a vezano za temu, nemoj da smetas. Koristi privatne poruku, na svaku cu ti odgovoriti.

Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Sijamski_Mrmot »

@MB maneken : Pa da li si ti uopste procitao o cemu se radi u Teleonr Muzika ili prvo blatish nekoga pa tek kasnije citas?

tu se uopste ne prodaju skracene verzije vec iskljucivo CELE pesme i ostali sadrzaj... znaci isto kao kad kupis original CD sa nekom muzikom (mislim pravi original a ne ove nase "originale" iz Srbije).

Odgovori