Da li koristite 3g usluge?
Da li koristite 3g usluge?
Primetio sam da vecina ljudi forsira kupovinu 3g aparata, a dosta njih zivi u Srbiji.
Pogledao sam par tema u vezi uporedjivanja par modela gde je dosta ljudi govorilo da bi trebalo uzeti neki od ponudjenih modela zato sto je 3g.
Mene interesuje sledece da postujete:
1.Da li imate 3g karticu
2.Ako je imate koje konkretno usluge koristite
3.Koliko vas kosta ta privilegija(ako nije tajina, naravno) mesecno
Konkretno me interesuju postovi domacih korisnika ovog foruma, ali i dijaspora je uvek dobrodosla da se ubaci u konverzaiju
Pogledao sam par tema u vezi uporedjivanja par modela gde je dosta ljudi govorilo da bi trebalo uzeti neki od ponudjenih modela zato sto je 3g.
Mene interesuje sledece da postujete:
1.Da li imate 3g karticu
2.Ako je imate koje konkretno usluge koristite
3.Koliko vas kosta ta privilegija(ako nije tajina, naravno) mesecno
Konkretno me interesuju postovi domacih korisnika ovog foruma, ali i dijaspora je uvek dobrodosla da se ubaci u konverzaiju
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Odgovorio sam sa NE, a evo i zasto....
1. Imam, tj 3G radi i na "obicnoj" tj staroj kartici, nisam morao da menjam...
2. Video razgovor. Tacnije 2 puta sam ga probao iz razloga sto je slaba pokrivenost 3G signalom. Ja zivim u blokovima na NBG-u i u stanu imam 3G ali kad god pokusam nekoga da pozovem, prijavi mi da ne mogu jer oni u tom trenutku nemaju 3G signal. So what's the point of 3G then? (ne pada mi napamet da ga koristim za net kuci, jer i bez toga imam sasvim zadovoljavajucu konekciju za mnogo manje para)
3. Isto kao i obican poziv, tj posto imam free minute i to je free, osim ako gospoda iz telenora nisu i tu smislili neku zavrzlamu.
Tako da osim tog video poziva, jednom u 100god, meni 3G nista ne znaci...
PozZ
1. Imam, tj 3G radi i na "obicnoj" tj staroj kartici, nisam morao da menjam...
2. Video razgovor. Tacnije 2 puta sam ga probao iz razloga sto je slaba pokrivenost 3G signalom. Ja zivim u blokovima na NBG-u i u stanu imam 3G ali kad god pokusam nekoga da pozovem, prijavi mi da ne mogu jer oni u tom trenutku nemaju 3G signal. So what's the point of 3G then? (ne pada mi napamet da ga koristim za net kuci, jer i bez toga imam sasvim zadovoljavajucu konekciju za mnogo manje para)
3. Isto kao i obican poziv, tj posto imam free minute i to je free, osim ako gospoda iz telenora nisu i tu smislili neku zavrzlamu.
Tako da osim tog video poziva, jednom u 100god, meni 3G nista ne znaci...
PozZ
Glasao sam "ne".Imam 3g aparat i par prijatelja koji imaju 3g aparate sa opcijom video poziva,ali ovde je to nista drugo nego najobicnija buva koja prodaje aparate i usluge.Ljudi ne zele i neznaju to da koriste,ali zele da imaju samo da bi bili "in" i mogli da kazu kako imaju 3g i kako su moderni i napredni.Onih par ljudi koji zaista koriste date mogucnosti imaju 3g aparate bez dodatne kamere,tako da se nemogu cimati da ih video-pozivam
sto se tice ostalih funkcija...kod kuce imam adsl na 1,5 mega,a wifi je toliko rasprostranjen i na vecini mesta besplatan,a kvalitetno odradjen,da maltene gde god da se nalazim,pa makar i na sred ulice,uhvaticu signal necije mreze.Cak i kad sam na plazi,hvatam wifi od obliznjeg kaficja,probao sam cisto radi zezanja.U principu zaista nemam potrebe za time,a ne planiram da aktiviram tu uslugu ni kad dodjem u BG,za onoliko koliko ja koristim internet,tojest za skidanje mailova,sasvim mi je dovoljan i najobicniji gprs pristup.
Cinjenica je da ce ceo taj 3g koncept jako tesko zaziveti.Ok,tacno je da jako mnogo ljudi ima 3g aparate,ali pogledajte koliko ih zaista koristi 3g usluge?Telefon je bio i ostao sprava za pricu i sms,i u zadnje vreme za muziku i fotke,ali ko ce,pogotovo u Srbiji da strimuje i daunlouduje audio sadrzaj preko mobilnog?Niko!

sto se tice ostalih funkcija...kod kuce imam adsl na 1,5 mega,a wifi je toliko rasprostranjen i na vecini mesta besplatan,a kvalitetno odradjen,da maltene gde god da se nalazim,pa makar i na sred ulice,uhvaticu signal necije mreze.Cak i kad sam na plazi,hvatam wifi od obliznjeg kaficja,probao sam cisto radi zezanja.U principu zaista nemam potrebe za time,a ne planiram da aktiviram tu uslugu ni kad dodjem u BG,za onoliko koliko ja koristim internet,tojest za skidanje mailova,sasvim mi je dovoljan i najobicniji gprs pristup.
Cinjenica je da ce ceo taj 3g koncept jako tesko zaziveti.Ok,tacno je da jako mnogo ljudi ima 3g aparate,ali pogledajte koliko ih zaista koristi 3g usluge?Telefon je bio i ostao sprava za pricu i sms,i u zadnje vreme za muziku i fotke,ali ko ce,pogotovo u Srbiji da strimuje i daunlouduje audio sadrzaj preko mobilnog?Niko!
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Odgovor je NE,jos uvek,ali ko zna mozda u buducnosti kada se malo popravi stanje po pitanju pokrivenost i cene budu bolje,inace jok.
Dosta me je ljudi znaci laika pitalo sta je 3G,e kada im objasnim neverovatno je koliko se popale i onda na spomen bilo kojeg telefona sledi pitanje:"A jel' ima 3G?"Ako nema onda ide odgovor u stilu:"E jbt ti taj telefon!"
Ljudi vole da su u trendu ma sta to znacilio i koliko njima znacilo tako da ce dosta ljudi bar kod nas na primer bas ta stavka biti presudna u kupovini telefona.
Sad but true!
Dosta me je ljudi znaci laika pitalo sta je 3G,e kada im objasnim neverovatno je koliko se popale i onda na spomen bilo kojeg telefona sledi pitanje:"A jel' ima 3G?"Ako nema onda ide odgovor u stilu:"E jbt ti taj telefon!"

Ljudi vole da su u trendu ma sta to znacilio i koliko njima znacilo tako da ce dosta ljudi bar kod nas na primer bas ta stavka biti presudna u kupovini telefona.
Sad but true!
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Odgovor je NE,dok sam bio u BG Koristio a i brzina nije nesto narocito radije bih koristio HSDPA to mi vec odgovara.Koristim na mobu Gprs i zadovoljan sam ako mi sta treba dok sam u skoli uplatim 30 dinara i mogu ceo sat da se njakam u igraonici na netu.Kuci imam 1,5mbita i WiFI i sasvim dosta
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
ja sam prosli mesec imao 3g na mt:s pripeid kartici. zivim u sremskoj mitrovici i signal je bio uzasno slab, morao sam da izadjem napolje da bi bilo nekakvog signala. sad cekam na Telenorov 3g da dodje u sremsku mitrovicu pa cu videti.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Do sad nisam koristio, planiram da za koji dan aktiviram 3G i isprobam malo 
3G mislim da nikom nije potreban, jedino nekom ko koristi internet na telefonu, e za to vredi.Koliko sam se namucio u CG dok sam bio na internetu preko telefona
stvarno je uzasno sporo, i stvarno mislim da je 3G spas, jos kad bi bio i dzaba ovde u Srbiji...
Mnogo me nerviraju ljudi koji su culi za 3G samo na reklami, i sad misle da je 3G gledanje TV i video poziv

3G mislim da nikom nije potreban, jedino nekom ko koristi internet na telefonu, e za to vredi.Koliko sam se namucio u CG dok sam bio na internetu preko telefona

Mnogo me nerviraju ljudi koji su culi za 3G samo na reklami, i sad misle da je 3G gledanje TV i video poziv

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
Vidiš zanimljiva tema. Ali pazi, većina ljudi forsira to (čak sam i ja imao 6680 a ne 6630 zato što je 3G tj. ima 2 kamere, i prodao ga mesec dana pre uvođenja mreže
šta ćeš smorio se od čekanja
), ali to generalno i nije tako loše. Prvi razlog iz koga mi zaista trenutno ne treba 3G telefon je što jako malo ljudi ima isti, pa nisam hteo da bacam pare na nešto što košta a što neću koristiti (mada dok većina bude ovako razmišljala ljudi ih neće ni kupovati). A drugi je što net imam na toliko mesta da mi stvarno ne treba da još bacam i pare na GPRS, odnosno 3G, a i preterano naplaćuju net. Zato mi se mnogo više sviđa WiFi i eventualno lovljenje open mreža.
A što se ostalih usluga tiče, gledanje TVa na telefonu je toliko jadno, koliko i reklama MTSa s onim debilom fudbalerom (kako god da se isti, beše, zove). Ona što mu kao ne treba više tv jer sad na fonu šatro može da gleda RTS1 i B92.
Koliko znam cena je ista koliko i običan poziv, a i nisam primetio da je neko menjao karticu da bi ovo koristio.

A što se ostalih usluga tiče, gledanje TVa na telefonu je toliko jadno, koliko i reklama MTSa s onim debilom fudbalerom (kako god da se isti, beše, zove). Ona što mu kao ne treba više tv jer sad na fonu šatro može da gleda RTS1 i B92.
Koliko znam cena je ista koliko i običan poziv, a i nisam primetio da je neko menjao karticu da bi ovo koristio.

Jednostavno ne razumem svrhu 3g, zasto moram da se gledam sa sagovornikom!!?
Nema potrebe, jedino ako je sagovornik negde stvarno daleko, tipa druga drzava ili sl. ali i za to postoji bolje resenje i jeftinie, racunar i web camera.... prema tome 3g NE!

Nema potrebe, jedino ako je sagovornik negde stvarno daleko, tipa druga drzava ili sl. ali i za to postoji bolje resenje i jeftinie, racunar i web camera.... prema tome 3g NE!

Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110
- MilančeBGD
- Expert
Evo zivog primera... VladaII misli da je 3G samo jedan obican video poziv
3G nije video poziv, nije ni gledanje TV, 3G je samo brza konekcija na telefonu, znaci prosto reci jedna brza mreza.Znaci video poziv je mogao mozda i pre da se koristi, tj. pomocu obicnog GPRS-a, jer ima sasvim dovoljnu brzinu za takav prenos, ali uz 3G je do mnogo bolje jer dosta veca brzina i tako da je to sad moguce...

3G nije video poziv, nije ni gledanje TV, 3G je samo brza konekcija na telefonu, znaci prosto reci jedna brza mreza.Znaci video poziv je mogao mozda i pre da se koristi, tj. pomocu obicnog GPRS-a, jer ima sasvim dovoljnu brzinu za takav prenos, ali uz 3G je do mnogo bolje jer dosta veca brzina i tako da je to sad moguce...
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
MilančeBGD,
Video poziv apsolutno nije bio podrzan na 2.5G GSM/GPRS mrezi - nije u pitanju samo brzina protoka podataka vec nije postojala podrska za odgovarajuci servis.
Video poziv apsolutno nije bio podrzan na 2.5G GSM/GPRS mrezi - nije u pitanju samo brzina protoka podataka vec nije postojala podrska za odgovarajuci servis.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- MilančeBGD
- Expert
Naravno da nije bilo moguce, a da je bilo moguce odavno bi to proizvodjaci mob. telefona iskoristili(tj. ubacili 3G kameru)
Samo sam naveo primer
Jer vidim da dosta njih stvarno ne razume pojam 3G, ali dzaba je svima objasnjavati kad su svi napunili mozak time da je 3G video poziv i gledanje tv. 
Samo sam naveo primer

- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Istina da video poziv nije jedina funkcija, ali je najzanimljivija i jedina koja je pristupacna (iako ni ona ne radi kako treba).
Za sta mogu da koristim tu brzu konekciju ka internetu? Ako kuci za 2400din imam flat paket 1Mbit/sec koji je non-stop aktivan, koliko bi me to kostalo preko 3G konekcije i mobilnog? Ne smem ni da racunam... U gradu? Ima dosta kafica sa bespaltnim wireless-om 64Mbit/sec, pa i tu otpada neka praktican primena te brzine, opet zbog cene prenetih podataka... Ako sam npr u autobusu gde nemam ni adsl ni wireless, onda svejedno nemam neku potrebu za velikom brzinom jer za to krstarenje netom preko telefona nije potrebna neka extremna brzina.
Striming TV i radio sadrzaja? Cemu, da platim 200, 300din za desetak minuta gledanja RTS-a ili slusanja neke muzike? Bezveze...
Dok ne bude nekih drasticnih promena u tarifiranju downloada 3G konekcijom, ispada da je jedino sto 3G mreza moze kod nas da ponudi u stvari taj video poziv, a sto je najgore u ostatku Evrope je to servis koji najmanje profita donosi operaterima, jer retko ko voli da se odrekne privatnosti da moze da sedi u gacama i cacka nos dok laze da je na poslu
PozZ
Za sta mogu da koristim tu brzu konekciju ka internetu? Ako kuci za 2400din imam flat paket 1Mbit/sec koji je non-stop aktivan, koliko bi me to kostalo preko 3G konekcije i mobilnog? Ne smem ni da racunam... U gradu? Ima dosta kafica sa bespaltnim wireless-om 64Mbit/sec, pa i tu otpada neka praktican primena te brzine, opet zbog cene prenetih podataka... Ako sam npr u autobusu gde nemam ni adsl ni wireless, onda svejedno nemam neku potrebu za velikom brzinom jer za to krstarenje netom preko telefona nije potrebna neka extremna brzina.
Striming TV i radio sadrzaja? Cemu, da platim 200, 300din za desetak minuta gledanja RTS-a ili slusanja neke muzike? Bezveze...
Dok ne bude nekih drasticnih promena u tarifiranju downloada 3G konekcijom, ispada da je jedino sto 3G mreza moze kod nas da ponudi u stvari taj video poziv, a sto je najgore u ostatku Evrope je to servis koji najmanje profita donosi operaterima, jer retko ko voli da se odrekne privatnosti da moze da sedi u gacama i cacka nos dok laze da je na poslu

PozZ
nije samo to u pitanju...razmisli pre svega o ovome:kad vrsis video pozivtelefon je odaljen od tebe i glas sagovornika ide preko spikerfona.Ljudi ne zele da izgledaju kao idioti hodajuci s telefonom ispred sebe ulicom,i uz to da svi cuju sta sagovornik prica.Jedin opcija su slusalice....da li ce se bilo ko patiti sa slusalicama ako ne mora?kablovi i gluposti..pfffff...neko ce sad reci ok,bluetooth,ali koliko ljudi zaista zna sta je uopste bluetooth a kamoli da ga koristi?posle svih ovih konstatacija video poziv bi trebao namerno da bude jeftiniji da bi navukli ljude da ga uopste koriste
ok slazem se,kad je neko daleko ili ga retko vidjas,lepo je moci da pozoves i da vidis tu osobu u realnom vremenu,ali zna se da medjunarodni video pozivi apsolutno ne funkcionisu,a neznam ni da li je podrzano video pozivanje izvan maticne mreze uopste?primena je jako mala.a jasno je da rasprostranjenost wifi hotspotova u expanziji,sto realno smanjuje potrebu za internet konekcijom preko same mreze.tako da ta tehnologija je po meni bila prokleta vec u samom startu,jer je zamisljena kao san nekog tehno geeka,u fazonu buducnost,ali danas....realno u sadasnjem drustvu potreba za komunikacijom i dalje nije toliko naglasena da bi sve ovo bilo potrebno....pa cak ni glupi mms nije zaziveo nesto posebno,a kamoli ovo

ok slazem se,kad je neko daleko ili ga retko vidjas,lepo je moci da pozoves i da vidis tu osobu u realnom vremenu,ali zna se da medjunarodni video pozivi apsolutno ne funkcionisu,a neznam ni da li je podrzano video pozivanje izvan maticne mreze uopste?primena je jako mala.a jasno je da rasprostranjenost wifi hotspotova u expanziji,sto realno smanjuje potrebu za internet konekcijom preko same mreze.tako da ta tehnologija je po meni bila prokleta vec u samom startu,jer je zamisljena kao san nekog tehno geeka,u fazonu buducnost,ali danas....realno u sadasnjem drustvu potreba za komunikacijom i dalje nije toliko naglasena da bi sve ovo bilo potrebno....pa cak ni glupi mms nije zaziveo nesto posebno,a kamoli ovo

- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40