Hoce li biti T-Mobile-a u Srbiji

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Hoce li biti T-Mobile-a u Srbiji

Post od Cola15 »

Ljudi da li je neko mozda negde citao ili slicno, zanima me hoce li T-Mobile doci i kod nas, ima ga u Hrvatskoj, CG, i Makedoniji, pa mi je nekako logicno da sledeci budemo mi koji ce imati T-Mobile mrezu, ali nekako mi izgleda nemoguce jer vec imamo 3 mreze, pa mozda T-Mobile kupi mt:s uh ne daj boze... bolje bi bilo da sklone VIP. :)
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

mislim da je jedina mogućnost kupvina Telekoma Srbije, što će se vjerovatno i desoti, jer Deuche Telecom već otkupljuje akcije OTE-a koji je suvlasnik našeg Telekoma. 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Odavno se ovo zna... Samo je verovatno pitanje vremena kad ce tmobile doci u SRB ;)
Iskreno jedva cekam, imacemo i bolju fix telefoniju, i bolji i jeftiniji internet... Cekamo "roze" 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

i skuplju fix telefoniju (unutar srbije) i možda jeftiniju za inostranstvo... :wacko:

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Pitajte hrvate koliko je poskupela fixna a i mobilna telefonija od kako je dosao t-mobile u Hrvatsku.

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Ma da, radovali ste se ko deca kad je trebao da dodje treci operater u Srbiju i evo, sad nam zaokruzuju prvi minut besplatnog razgovora na postpejdu... Sta ce biti kad dodje jos jedan operater, zaokruzivanje prva 2 minuta :lol:
w810 + 8GB

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Da T-Mobile i resi da dodje u ovu jadnu zemlju,nista nece izmeniti.Zaokruzivanje,lopovluk-paketi, katastrofalna cena prenosa podataka itd. bice isto visoka.Da cak i kupi Telekom,bice isto sr..e kao i Mobtel<--->Telenor :dry:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Daddy Yankee napisao:mislim da je jedina mogućnost kupvina Telekoma Srbije, što će se vjerovatno i desoti,
Pa da je jedina nije ali ne samo da je verovatna nego to i jeste način na koji će T-mobile doći u Srbiju, dakle kada D.Telekom otkupi naš Telekom (kukala nam majka :smutny: )
Poslednja izmena od skeptichni chicha u Pon, 23. Jun 2008. 15:42, izmenjeno 1 put ukupno.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

skeptichni chicha, htio sam da kažem da je to trenutno jedina mogućnost, jer nešto ne mislim da bi T-Mobile mogao dobiti licencu za 4. operatera. 8)

a što se tiče njegovog dolaska, i ja sam skeptičan :disgust:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Nisam skeptičan da li će da dođe (šta više siguran sam) nego da će to da promeni bilo šta ....

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

i ja sam to mislio :roll: :roll: :roll: :roll: da sam skeptičan oko onoga što će učiniti kad dođe. moram li sve crtati' :roll: :roll:

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Post od mis »

sta ce biti onda sa M:Telom u cg?tesko da ce T-Mobile moci da ima dvije mreze tamo....morace je prodati?
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mis, zasto bi prodavao?! Pa vrlo je jednostavno, kao sto ovde imas na svakom operateru po 2 pozivna broja tako ce i tamo, spoje se u jedan i eto ti ili ce jednostavno da prave sami sebi konkurenciju i time privuku jos veci broj korisnika... Sve je to jedna velika igra, trka za korisnikom, vecim profitom itd. itd.

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

pa jednostavno dodje neko regulatorno tijelo i kaze:ovo je monopolska pozicija, m:tel ne moze ici u ruke T-Mobilea vec mora biti razdvojen i ponudjen drugom operateru koji nije prisutan na trzistu...a ne zaboravimo da m:tel ima i fisknu telefoniju i nudi internet usluge...ne mogu da zamislim da sve to predje u ruke njemaca...po meni je realnije da ce sve to otici nekom drugom tele2 npr...ili ce jednostavno 067 mreza biti prodata sto je jos jednostavnije pa da lako mogu onda ujediniti 064-068 i fiskne mrze
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

U trci za Telekom ce biti veliki igraci to sigurno, Orange, T-Com... Jer dobra je to investiija, fiksna telefonija, mobilna, internet, operator u CG, operator u RS i sta sve jos moze da se uvede od usluga. Jos imace monopol u Srbiji u fiksnoj!
Ja da imam para odmah bih ga kupio! 8)
Ali bice gadno sto se tice cena. Moji zive u Nemackoj, koja je vlasnik T-Coma, i tamo je on jedan od najskupljih, i to ne samo za mobilnu telefoniju, nego i fiksnu i ostalo. Nego kod njih ima 16 operatera fiksne i 10 mobilnih, 30 internet provajdera pa biraj! (lupio sam ove brojke, cisto da se ogradim, ne znam tacno koliko ih ima, ali izbor je veliki to sigurno)

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

E sad vidite o cemu sam govorio kad sam rekao da je u Hrvatskoj posle dolaska T-coma poskupela i fixna i mobilna telefonija, tako da ce to sigurno biti i kod nas slucaj. Ne zna se dal je skuplji Vodafone ili T-mobile. Ja bih voleo Spansku Telefonicu, oni su kupili u Ceskoj nekog operatera pa bi mogli i u Srbiji. Ne verujem da ima bas 10 mobilnih operatera u Nemackoj ali ima sigurno 6 jer Telenor ima roming sa 4 mreze (O2, Vodafone, T-mobile i E plus) a verovatno sa 2 nema.

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Evo ja mogu potvrditi ono sto govori misternogb jer je do dolaska t-coma u Hr ta firma je bila jedna od naprednijih. Htjeli su vec 1999 uvoditi optiku i poceli su mijenjati zastarjele bakrene vodove, ali cim je t-com dosao sve je to stopirano. Nikakva ulaganja samo isisavanje novaca, podizanje cijena, produzivanje monopola do 2005. Sto reci kad se danas 2008 t-com stidljivo pojavljuje sa info. da testno daju optiku nekolicini sretnika da to testiraju, a uvodjenje prave optike je planirano za cca. 2020 :-)
T-mobile je sasvim druga prica ali i to zbog konkurencije. Kada je VIP usao u Hr. 1998 oteo je t-mobileu 50% korisnika jer su uveli prepaid, do tada t-mobile i nije imao prepaid :-)

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

pa nije bas ni T-Mobile HR povoljan...jedtiniji je poziv na Tele2 prema svim mrezama nego razgovor izmedju omiljenih brojeva na T-Mobile HR...znam ovo jer koristim 098 karticu...a o tome da u najpovoljnijoj prepaid tarifi minut razgovora ka drugim mrezama kosta 1.99 kuna ili netso malo manjeo od 30 centi nemam rijeci...

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

Nedaj boze da mi ode Telekom, neka kupe VIP... to je sranje ili nekako oteraju vip ;) hehe, ne dajem TELEKOM!!!! :)
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Cola15, 'oce 'oce... i to samo tako ima da ode.
Inace misternobg, u Nemackoj ima 4 "glavnih" operatera, ova koja si nabrojao, ali ima jos mnogo virtuelnih koji koriste mreze ova 4, kao npr. BASE, Fonic, ja!mobil, congstar, vybemobile...
i tako jos neki!

Odgovori