MTS I Telenor uveli tarafiranje na 30s. posle prvog minuta

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
dusan78
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 13. Jun 2007. 07:45
:: note 4

MTS I Telenor uveli tarafiranje na 30s. posle prvog minuta

Post od dusan78 »

U svim prepaid tarifnim profilima primenjuje se jedinstveno tarifiranje odlaznih poziva u nacionalnom saobraćaju, tako što se pozivi obračunavaju na 30 sekundi nakon prvog minuta razgovora

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=202#119

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

:x :x
Mrzim ih sve! :x
Nokia C6

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

ko je kriv ko je kriv , ko je prvi poceo to da radi ajde sad telenor fanatici recitie naku pametnu u odbranu telenora :x

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Svuda , ali svuda se primecuje da se zatezu kaishevi . Nema delatnosti , usluge , gde se to ne primecuje . Nema firme ja mislim danas u Srbiji , koja ne zateze kaisheve . Znam da nam kriza predstoji i da ce biti sve teze i teze , ali zar je jedini izlaz povecanje cena i smanjenje plata . To mi nikad nije bilo jasno stvarno . Zar umni ekonomisti ne znaju nista drugo ?

Mada sa druge strane , imamo i mi neku malu "samoodbranu" , da je tako nazovem , samo da hocemo da je ispostujemo . "Povecavas cene? - ok , druze , kupovacu ti sve manje i manje tvoju robu" i tako slicno . Pa da vidimo ko ce izdrzati vishe .

Danas se bas setih kako sam ranije pusio Marlboro , pa onda Lucky , pa onda kad poceh sa devojkom da zivim privatno pre 10 godina , predjoh na Drinu , i kupovao sam vrlo dugo Drinu . Stvarno dobra cigara . :wink: I navikoh se na 45 pa na 50 dindzi , i to mi je bila neka cena koju sam lepo podnosio sa svim ostalim troskovima . Onda se Drina izbezobrazila i pocela da poskupljuje na 55 , pa na 60 , pa na 65 . Ali kad sam bio kod 55 dinara , i to i placao a oni poskupese na 60 , rekoh sebi - e necu da vas pratim vise bezobraznici , nisam se sa Drinom rodio pa da ne mogu bez nje . I predjoh na York od 55 . I dan danas pusim York ( odgovara mi duvan , stvarno je pristojan ) i pitam se kako je Hrvatima isplativo da izvezu York , a ovim nasima da na to nakarikaju i akcizu i carinu i zaradu svim veleprodajama i maloprodajama i da opet cena bude 55 dindzi , a ovima iz Nisha koji proizvode Drinu u Srbiji , treba mnogo vise pa stavishe Drinu na kraju na 65 ? A duvan je vrlo slicnog kvaliteta , ko hoce da bude posten i da proceni bez preterane privrzenosti Drini kao "super kvalitetnom duvanu" , a taj imidz se dugo kod nas pominje .

Tako da na kraju mogu samo da kazem kako ja gledam na ovo "poskupljenje" da posle prvog minuta pocinju da obracunavaju na 30 sekundi a ne po svakoj sekundi . MANJE CU PRICATI A MOGUCE I KUPOVATI MANJE DOPUNA, I TO JE TO . MANJE NJIMA U PAZARIMA , I TO JE STO JA MOGU DA UCINIM .

Mozda cu bolje da se izrazim ako kazem , odredio sam odredjenu sumu koju mogu da podnesem za dopune mesecno , na primer 1000 dinara i posto nemam nameru da povecavam taj iznos na vise nikako , mogu samo da smanjujem da bi mi ostalo vise love u dzepu , onda sada za tih 1000 dinara mogu manje da pricam jer ce mi minut brze "isticati" u dinarima . I to je to , kao sto firme i ostali pravni subjekti stezu svoje kaiseve i smanjuju plate i jos povecavaju cene , ja mogu da stegnem svoj kais tako sto cu manje da trosim . Ne da isto trosim i da placam vise zbog toga , nego da manje trosim a da placam isto kao i ranije .

Eto to mi je logika .

8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Bezobrazno, nema sta... Definitivno pocinje da se oseti ta famozna svetska ekonomska kriza pa na to jos i mi kao zemlja u tranziciji...
vlada1970 napisao:
Mada sa druge strane , imamo i mi neku malu "samoodbranu" , da je tako nazovem , samo da hocemo da je ispostujemo . "Povecavas cene? - ok , druze , kupovacu ti sve manje i manje tvoju robu" i tako slicno . Pa da vidimo ko ce izdrzati vishe .

Naravno da ces manje tresiti tj uplacivati kredita jer kao sto si rekao, plate su sve manje a troskovi veci i kako mislis da ispratis troskove sa smanjenom platom? Nikako. Znaci, to sto ces manje trositi nece biti plod tvoje volje nego tvojih mogucnosti. Seti se samo onih ludih '90tih kad je, ruku na srce nije bilo svega ali je bilo necega, a para nigde i sta ces onda? Prolazis, gledas a ne mozes da kupis.. Mobilni je i dalje luksuz ma koliko rasprostranjen bio tako da....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ovo nije lepo ni malo ali baš me briga ne koristim pripejd za zvanje eto im ga NA!samo za promocije 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

A to vazi samo za prepaid?Na postpaidu i dalje osaje sekundno tarifiranje posle prvog minuta? Za Telenor i za mts pitam.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

misternobg, za mt:s post pejd i dalje ostaje a za telenor ne znam ...

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Da ali je samo pitanje vremena kada ce se to tarifiranje na 30 sekundi posle prvog minuta uvesti i na postpaid :disgust: :angry: :x

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

I na vipu prepaid je odavno 60+30

za postpaid očekujem da vip krene u prijatna iznenađenja i da 20% više minuta a onda turbo malim fontom piše tarifiranje 60+60

Uskoro će za sve biti 60+60 i to će biti standard za pre i postpaid... Tome se ide, očigledno je ...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ne verujem da su toliki debili da to uvedu i za postpejd .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Verovali ili ne, verovatno da ce tako bas da bude.
vlada1970, imam za tebe sjajan recept, jeste da ces prvih 10 dana da places, ali garantujem ozbiljnu ustedu na godisnjem nivou i do 500 jura. Prestani brate da pushish, em ces ustedeti novac, em ces se bolje osecati, i biti zdraviji.
A te pare sto ti ostanu, mozes lepo da potrosis na vishe dopuna :)
Evo, necu ni proviziju za ovo da ti trazim, cisto da se vidi koliko sam ja ustvari dobra dusha :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

ili
trazi od svoga kombinata da ti da sluzbeni telefon :lol: :D naj kavalitetnija marka ,i sve ostalo naj je vezano za slubeni telefon kakva nokija N eriksoni i ostali sve je to kesa :lol: :D :P

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

sigi napisao:ko je kriv ko je kriv , ko je prvi poceo to da radi ajde sad telenor fanatici recitie naku pametnu u odbranu telenora :x
VIP je krenuo prvi ... pa MT:S, pa Telenor ... ali ništa to nije ni bitno ... svi su to uradili u nekoliko dana, tako da su se možda samo dogovorili, a pitanje je bilo ko će kada konkretno ...

Šta kažete sada, prepaid fanatici, postpaid je i dalje nerentabilan?

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

neprizivaj zlo :o koliko su svi slatki svoji moze lako da se dogovore da naprave glupost i na postu ALI onda bi stvarno trebali svi da okrenemo drugi list :angry:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

miodrage napisao:vlada1970, imam za tebe sjajan recept, ..........................Prestani brate da pushish, em ces ustedeti novac, em ces se bolje osecati, i biti zdraviji.
Sve znam miodrage ali ne ide mi nikako . Kasno sam i poceo da pusim , ne znam ni sam zasto i sad ne mogu da ostavim nikako . Karakter i volja mi je nula . :roll:

Inace , dodje mi da napravim svoju gsm mrezu sa nekoliko repetitora koji ce da pokrivaju Beograd , pa da pricam sa svojom "zlatnom" karticom do mile volje :lol: Kao da su te frekvencije i talase na kojima rade mobilni telefoni bas operateri napravili . To je od Boga dato svima ovde na Zemlji , kao i svetlo i elektricitet i vazduh , pa mora da ima fora da se to dzabe koristi . :)

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Nije od Boga, prijatelju ... od države ... i nije dato, nego je naplaćeno u iznosima koje nikonikadanizaštanije platio ...

Ako se sećaš, VIP je platio 300.000.001 EUR za "thin air", tj. za licencu ... i kad su spalili 300.000.001 EUR, šta su imali? Ama baš ništa ... livada ... zato se i zove "greenfield" investicija. ;)

Nije baš sve to tako kako mi zamišljamo, očigledno ...
Samsung Omnia HD 8GB

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Mora od necega da se zivi. U poslednje vreme nema posla, propadaju radna mesta, i normalno morali necega da se dosete znajuci da bez mobilnog se ne zivi prema tome... :|
Nokia Lumia 630

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vlada1970, ma sve se moze kad se hoce - recimo sjajan recept je da svaki put kad pomislis na cigaretu popijes 5 casa mlake vode (odstajale na sobnoj temperaturi). Posle jednodnevne torture, neces smeti da pomislis na cigaretu, znajuci kakva ti se kazna sprema :)
Da se vratimo na temu, sa tom "zlatnom" karticom bi mogao mozda da prichash sa samim sobom. Razlog - kome bi platio interkonekciju za prichu?
Jorgovan, koliko mene pamcenje sluzi bilo je 320.000.001E. Nije da cepidlachim, ali 20 mil je 20 mil :)
sigi, koji drugi list? U zemlji Srbiji? hahahah! slatko sam se nasmejao. Pa ne stoji za dzabe deviza: 2 Srbina, 3 politicke partije!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Thanks na predlogu miodrage, mozda i pokusam tako nesto sa vodom . :oops:
Pa ne stoji za dzabe deviza: 2 Srbina, 3 politicke partije!!!
Pazi kad je ovo istina totalna . SSSS , ovo je nasha deviza i nije za dzabe . Kad se Srbi sloze sve se moze , ali se ovo retko desavalo .

Odgovori