Elem, danas smo dobili sluzbene umrezene telefone u gsp-u i izmedju kolega i rasporeda i ostalih u mrezi, mozemo da pricamo za 0 dinara. To je ok. Ali izmedju nas je nemoguce poslati sms sa telefona, nego bas moramo da zovemo tog koga hocemo da kontaktiramo.

Pozivni je 066. Kad ukucam *100# ili *797# , dobijam obavestenje da je post paid deo racuna vezan za to pricanje od 0 dinara, a da kad hocemo nekog da zovemo "sa strane" , imamo pre paid deo racuna i moramo da imamo uplacen kredit za ta zvanja. To razumem, i to je za firmu kapiram najbezbednije jer ne moze da se desi da prekoracis racun pa da te saceka na kraju meseca shock. Nego samo koliko si uplatio, kao na pre paidu, mozes i da trosis za zivkanje "sa strane".
Ali me zanima, da li postoji mogucnost da se sazna, u koju grupu biznis tarifa smo mi "upali" da bih znao koliko ce da me kosta zvanje tih "sa strane" ? Jer ne verujem da ce mi iko u firmi reci, a sefovi su moguce problematicni za takva pitanja.

Na biznis strani telekoma, vidim da ima dosta kombinacija i verujem da je firma odredila kao ovasceno lice, sta mozemo a sta ne mozemo u vezi zvanja, ali ne videh ikakav nacina da saznam u kojoj smo od biznis tarifa? I da li je stvarno moguce zabraniti slanje sms-a izmedju kolega u mrezi? Ili mi nesto dobro ne radimo? Jer to mi nelogicno zvuci, da je nashe sluzbeno lice reklo mts-ovcima, "ukinite im sms, neka zovu tog koga hoce da dobiju" !

Zaboravih da kazem, ali se valjda to podrazumeva, da nas ima najmanje hiljadu umrezenih pa valjda to podrazumeva neku "specijalnu" kombinaciju u mts-u.