066 prepaid
066 prepaid
Ljudi ume li neko da mi pojasno moju situaciju koja je sledeca: Pre nekoliko meseci uzeo sam 066 prepaid broj u telekomu,sve je bilo ok,sms 0.8 din sas porezima itd. Pre nedelju dana mi upadne mobilni u dunav,ja odem u telekom i uzmem novu za 118 din,isti broj. Posle dan dva koriscenja shvatim da mi kredit nestaje neverovatnom brzinom proverim i vidim da mi je sms 3.7 din. Onda procitam ovo: http://www.mts.telekom.rs/index.php/066_PREPAID.html. Od kada vaze ove cene? Sto je najcrnje moj burazer ima isto 066 karticu koju koristi kada nema kredita jer je najjeftiniji sms i on je video da je i njemu sms 3.7 din. Prvo sam mislio da su mi dali obicnu karticu samo sa 066 numeracijom ali kada pozovem 778 javlja mi nepostojeci broj (ovde se valjda menjaju tarifni profili)
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Ja ne znam ljudi, ali mi je extremno drago sto sam pobegao pre 2 godine sa post paida.
Da li znate, da li u inostranstvu ovako cesto menjaju cene? Jer sad kad procitah ovaj post od druga Freyr, prisetih se svih menjanja cena kod nasih provajdera, i bas sam se iznervirao. Kod nas provajderi cene menjaju na veliko. Kako ime negde zapne, udri po poskupljenju. Ne moze covek ni par meseci da malo dahne.
Da li znate, da li u inostranstvu ovako cesto menjaju cene? Jer sad kad procitah ovaj post od druga Freyr, prisetih se svih menjanja cena kod nasih provajdera, i bas sam se iznervirao. Kod nas provajderi cene menjaju na veliko. Kako ime negde zapne, udri po poskupljenju. Ne moze covek ni par meseci da malo dahne.

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- Lobachewsky
- Gatekeeper
vlada1970, Drago ti je jel' si pobegao od telekoma.vlada1970 napisao:Ja ne znam ljudi, ali mi je extremno drago sto sam pobegao pre 2 godine sa post paida.
Da si bio kod Vipa ili Telenora to bi bila druga prica. Prepaid je neisplativ. Za iste pare dobijes mnogo mnogo vise na postpaidu (to je ideja njih samih koja postaje sve ociglednija), osim ako telefon ne koristis samo za poruke. Preciznu proveru stanja imas u svakom trenutku.
Trenutno sam na Telenor mrezi tako da cu ti reci iskustva koja imam kod njih.
Provera stanja na postpaidu je bolja i od prepaida! Da.. Jer na prepaidu imas preostalo kredita, pa ti preracunavaj koliko ti je ostalo minuta u dinarima, pa dodavaj pdv, uspostave, drz prz.
Na telenoru kucam kod *311# (ko na prepaidu) i on mi kaze:

Sve pise, sve se zna... u svakom trenutku. Nema lupanja glave, aha 168 dinara, ako sada pozovem Radeta, za koliko ce mi poruka ostati ako se budem dopisivao sa Jelenom, dal' ce biti za 20 komada, trafika ne radi da dopunim, nedelja.
Tako da... ako znas da ces svakog meseca potrositi 1000 dinara mesecno, bolje je tih 1000 potrositi galantno na postpaid paket nego se stekati na prepaidu sa bezobrzno skupom uspostavom poziva i porukama koje poskupljuju kada im se cefne.
Na postpaidu nema tih poskupljenja. Kada rese da poskupe, naprave nov paket, a tebe niko ne moze naterati da sa starog predjes na novi ako ti to ne zelis.
Na vipu se stanje isto redovno azurira, ali se proverava smsom "?" na 1260. Poz.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- vlada1970
- Mobil manijak
Ok, drago mi je da je stanje bolje. Ali, ako se secas bas smo ti i ja pricali o tome - da li se to stanje vidi kod Telenora vidi odmah posle obavljenog razgovora ili posle odredjenog vremena?
Nisam ja pobegao od Telekoma. Pobegao sam od Telenorovog post paida. A sad sam na Telekomovom pre paidu i Telenorovom sa POSLE 4 tarifom. Kao sto sam skoro citao na nekom forumu, gde je jedan covek iz Indonezije pricao da je kod njih sushta potreba da covek ima jedan ili dva telefona dual sim, isto mi se cini da je i kod nas to potreba ( naravno, ako se zeli biti na pre paidu uglavnom ). Jer i kod njih su paketi tako iskombinovani da je na jednom jeftin sms, na drugom pozivi prema mrezi, na trecem pozivi prema svima itd. Tako i ja sad koristim 3 kartice.
Plus sluzbeni, prema kolegama, sto smo dobili pre 3-4 meseca.
Kad dodje MNP najverovatnije cu i ja probati ponovo neke kombinacije sa post paidom, ali samo ako mogu zasigurno da se vratim sa tim brojem na pre paid, kad zazelim, posle obaveznog perioda da budem u toj mrezi.
Ali da ne duzim sa off-om, drago mi je da se post paid tarife tako ne poskupljuju. Ali i pre paid korisnici su korisnici. Nisu oni "maciji kashalj" pa da mogu sa njim bas tako neodgovorno da se ponasaju.
Zanima me izuzetno da li je i u inostranstvu takva situacija na pre paidu, ili to prolazi samo kod nas.

Nisam ja pobegao od Telekoma. Pobegao sam od Telenorovog post paida. A sad sam na Telekomovom pre paidu i Telenorovom sa POSLE 4 tarifom. Kao sto sam skoro citao na nekom forumu, gde je jedan covek iz Indonezije pricao da je kod njih sushta potreba da covek ima jedan ili dva telefona dual sim, isto mi se cini da je i kod nas to potreba ( naravno, ako se zeli biti na pre paidu uglavnom ). Jer i kod njih su paketi tako iskombinovani da je na jednom jeftin sms, na drugom pozivi prema mrezi, na trecem pozivi prema svima itd. Tako i ja sad koristim 3 kartice.

Kad dodje MNP najverovatnije cu i ja probati ponovo neke kombinacije sa post paidom, ali samo ako mogu zasigurno da se vratim sa tim brojem na pre paid, kad zazelim, posle obaveznog perioda da budem u toj mrezi.
Ali da ne duzim sa off-om, drago mi je da se post paid tarife tako ne poskupljuju. Ali i pre paid korisnici su korisnici. Nisu oni "maciji kashalj" pa da mogu sa njim bas tako neodgovorno da se ponasaju.
Zanima me izuzetno da li je i u inostranstvu takva situacija na pre paidu, ili to prolazi samo kod nas.

- Lobachewsky
- Gatekeeper
vlada1970, ti si verovatno pobegao ono pre neku godinu kada nije ni postojala provera stanja minuta i poruka. Tada negde je meni vec poceo da treba postpaid, ali dok nisu uveli proveru stanja nisam ni razmisljao o njemu kao opciji. Kako su je uveli, i kako sam otkrio da je tako detaljna, bolja nego na prepaidu, odmah sam presao.
Sto se tice azuriranja, to je par minuta... ali kazem, nije kao na prepaidu, razgovarao si 6 min pa se sada preracunavas u dinare, pa dodajes uspostavu, pa oduzimas od kedita i dobijas preostalo. Ovde jednom proveris, i uvek u glavi imas (otprilike, hteo ne hteo refleksno ti ostane) koliko ti je minuta na raspolaganju, kako obavis razgovor i bez provere ti otprilike znas jer samo oduzmes minute od ukupnih. Ovo ti samo pricam koliko je laksa situacija na postpaidu. A ti u svakom trenutku mozes da proveris racun jer se azurira na 2-3 minuta. Videces i sam. Poz.
Sto se tice azuriranja, to je par minuta... ali kazem, nije kao na prepaidu, razgovarao si 6 min pa se sada preracunavas u dinare, pa dodajes uspostavu, pa oduzimas od kedita i dobijas preostalo. Ovde jednom proveris, i uvek u glavi imas (otprilike, hteo ne hteo refleksno ti ostane) koliko ti je minuta na raspolaganju, kako obavis razgovor i bez provere ti otprilike znas jer samo oduzmes minute od ukupnih. Ovo ti samo pricam koliko je laksa situacija na postpaidu. A ti u svakom trenutku mozes da proveris racun jer se azurira na 2-3 minuta. Videces i sam. Poz.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- vlada1970
- Mobil manijak
Thanks VeNoM i Lobachewsky, ovo saznanje ce mi biti vrlo bitno kad krene MNP.
Koliko puta samo sam im ranije u korisnickoj sluzbi govorio da im je provera nikakva, i da ako me ista otera sa post paida, to ce biti provera. I evo, napokon sad docekasmo i kvalitetnu proveru. Treba da ih maltene neko natera, da urade nesto pametno.

Koliko puta samo sam im ranije u korisnickoj sluzbi govorio da im je provera nikakva, i da ako me ista otera sa post paida, to ce biti provera. I evo, napokon sad docekasmo i kvalitetnu proveru. Treba da ih maltene neko natera, da urade nesto pametno.
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
- :: Xiaomi Mi 9T 6/128
- :: Nokia 8 4/64
Little Prince, samo da te obavestim da se sada na kontroli troskova razgovori zaokruzuju po minuti, sto ranije nije bio slucaj! Vise nije 066 kontrola troskova, sad je "mt:s kontrola troskova". Pozdrav!
http://www.mts.telekom.rs/index.php/mts ... skova.html
http://www.mts.telekom.rs/index.php/mts ... skova.html