Zašto ljudi kod nas favorizuju Nokiu???

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Zasto NOKIA???

Zato sto je kvalitetna
30
54%
Zato sto je svi koriste
1
2%
Zbog izgleda
3
5%
Zbog funkcija
9
16%
Ostalo.....
2
4%
Ne koristim nokiu
11
20%

Ukupno glasova: 56

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Treba imati u vidu da naše tržište nije ni jako, ni bogato, ni extra napredno tako da neki proizvođači ubiše poslom na drugim tržištima recimo lg, sharp, imaju izvrsne modele koje mi nismo imali prilike isprobati, recimo i motorola na američkom tržištu što sam se imao prilike uvjeriti lično. Vidio sam modele koje kod nas nemam prilike pa ni nokija onda nije tako "jaka". :|

Ali, kad se vratiš u otadžbinu, nokija je opet car i jedini telefon koji može da joj parira ja SE, naravno sa modelima od t610 pa nadalje.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Veruj mi, nokia telefonima nisu trziste pokusaji da se napravi zemlja kao sto je scg, 34% svetskog trzista podrazumeva mnogo vece i jace zemlje, a ti sto se ubise od posla pilicare sa jednocifrenim postotkom :)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Odakle ti svi ti podaci ili su to samo predpostavke Srbine? :wink: Mada mozda sam i pogresno razumela tvoj post ,ima neki cudan smisao,verujem da je u pitanju greska(E) u pisanju.Zasto onda nokia belezi konstantan pad u prodaji?Ima tu jos jedna stvar,mnogi bi se odlucili i za neke druge proizvodjace pored nokie,ali za neke od njih cak nemamo ni servise,a znamo da nokijinih ima milion pa ako nesto podje naopako,brzo se sanira.Ljudi na ovim prostorima prilicno su skepticni prema bilo kojoj vrsti inovacije,tako da onda i invencija zakaze.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ajd sad i ja da kažem.

Zašto se Nokia najviše kupuje? Zato što je najkvalitetnija. Naravno da i drugi proizvođači imaju kvalitetne telefone, i ti aparati se, naravno, prodaju onoliko dobro koliko bi i da nose oznaku "Nokia". Na ovo bih dodao i da su Nokie uglavnom najjeftinije u svojoj klasi, i mada im fali funkcija, dugotrajnije su (poredite T610 i 7250i, oba posle godinu dana upotrebe).

Kako najkvalitetnija, kada maske stalno krckaju? Kada kupite stvarno novu Nokiu, ona še postati krckava tek posle 200tinak skidanja/postavljanja maski, mada mnogi modeli iz 2003 imaju problem sa maskama(krckaju i kada su nove, jednostavno nisu u potpunosti uklopljene, 3650, 7600). ja bih rekao da od svih modela koji su izašli na tržište u ovoj godini, Nokia telefoni imaju najsloidnije maske. Verovatno se mnogi neće složiti(a pre svega će govoriti o Samsungu...), ali pošto će upravo ti misliti na preklopne modele, ja bih im preporučio da pogledaju telefone koji su nekoliko meseci u upotrebi.

Gde se ono beše pravi? Da, da, Finska i Nemačka. Daleko manji procenat telefona je napravljen u Kini i sličnim zemljama, nego kod konkurenata(SonyEricsson, Samsung, LG, Motorola).

A reklame? To je takođe činjenica, Nokia mnogo ulaže u reklame i želi da se predstavi kao humana kompanija(što im i uspeva). Reklame su im dobre, nema šta, i to sigurno utiče na razvoj mišljenja da je Nokia najbolja kod potencijalnih kupaca.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Uf, daleko manji procenat, ma daj molim te, to su price za malu decu, svaka cast nokii ali to da je manji procenat telefona napravljen u Kini je smesno! Slazzem se za reklame, a i nokia ima mnogo veci budzet u odnosu na druge proizvodjace!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Pa naravno da ima veci buzdet, i to sa razlogom. Jednostavno, vrede vise od ostalih. U pravu je miljex, Nokia je najvise zastupljena (sa razlogom) u Evropi, dok na primer u Americi Motorola UBEDLJIVO vodi, i ima ubedljivo najbolje telefone za njohovo trziste. Japan da ne spominjem, tamo najvise ima telefona kao NEC, SAMSUNG, SANYO, SENDO, i ubedljivo najvise telefona kod njih se koriste sa mreze, koji se vode kao npr, ORANGE SPV (za evropu). Ali u evropi nokia je najbolja, i to je jasno.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

nema sta ja sam nekad bio veliki protivnik nokia telefona soniericson pa i samsung su za mene bile zakon, e onda je naisla 6600 :mrgreen: i to se moje misljenje drasticno promenilo mislim da se nokia tek ozbiljno ubacila u trku izlaskom symbian telefonima, jer je pre njih mnogo kasnila za drugim seti te se samo t68i imao je u to vreme sve dok je nokia tek pocela da sanja o kolor ekranima, a tek samsung sa svojim polifonim melodijama koji su i sada najkvalitetnije a i ekrani su im stvarno vrh mada je to sad zanemarljivo u odnosu na recimo n6600 ili 7610. mislim da ce samsung vratiti u zivot d500 dok za sericson mislim da ce jedva da se oporavi ova s serija je dobra ali jako skupa. :wink:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

@Oljica
Sednes, bavis se mobilnim telefonima 6-7 godina, pises za odredjene novine u tom periodu, uredjujes sajtove u slobodno vreme i onda krenu da ti stizu kako spam tako i ok mailing liste.. i jedna od njih od pre par dana kaze sledece:
Kompanija In-Stat/MDR
Nokia - 31.2%
Motorola - 14.1%
Samsung - 13.8%
Siemens - 7.6%
LG - 7.1%
Sony Ericsson - 6.5%

A to da je daleko manji procenat napravljen je tacno jer ja za 6-7 godina koliko se zezam telefonima nisam video ni jedan Eircsson napravljen bilo gde u evropi dok je samo nekoliko nokia koje znam bilo iz malezije. Cinjenica je da i oni prave tamo, al to ne stize meni u ruke, ali prave u manjoj meri jer im se moze.

Motorla nema najbolje telefone za americko trziste, ona samo ima monopol tj imala ga je jer je dugo bila jedina.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Ma znaju svi Srbine da nokia najvise telefona proda godisnje. Ali sam namerno pokrenuo post, jer me bas zanima malo objektivnije misljenje. Mislim da na nasem trzistu i nema bas mnogo nokia iz malezije, ali ima dosta i madjarske, sto meni iskreno dosta smeta, mada nisam primetio neku razliku izmedju finskih nokia i madjarskih. A inace, na nasem trzistu je bar 60% telefona skinuta sa stranih mreza za neke smesne pare i posle flashovano ovde. Zato u ostalnom i ima ovoliko problema sa telefonima kod nas. A nase cuvene prodavnice redovno nabijaju cene i vise nego sto se prodaje npr u nemackoj original.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Jeftiniji su svi modeli osim najnovijih kod nas.
Mozes to proveriti kad hoces.
Samo ovi koji tek dodju su papreni.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Pa ne bih rekao bas srbine, bio sam u nemacoj bar 5 puta u zadnjih godinu dana, i nije se ispostavilo tako. Pogledaj samo SE P900, kod nas je jos papren, dok je tamo 3x jeftiniji

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Koliko kod njih koshta :?: Kolika je razlika :?:
Ne verujem da se prodavci puno ugradjuju... :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

popste napisao:Pa ne bih rekao bas srbine, bio sam u nemacoj bar 5 puta u zadnjih godinu dana, i nije se ispostavilo tako. Pogledaj samo SE P900, kod nas je jos papren, dok je tamo 3x jeftiniji
I tamo je papren ako ga uzimas bez ugovora. Cena je kao u comtrade-u. E sad sto svi muvaju sa ugovorima, to je druga stvar

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Meni je najzanimljivija ova tvrdnja da Nokia prodaje manje telefona svake godine... To proizilazi iz toga što joj se smanjuje procenat, i apsolutno je netačno. Nokia prodaje svake godine više telefona nego lane(sledeće godine VELIKA ofanziva Nokia i Alcatel telefona). Procenat se smanjuje jer oni ne uspeju da procentualno prodaju onoliko telefona koliko je tržište naraslo, ali i dalje su u porastu i enormnom profitu. Izrada svakog Nokia telefona košta tri puta manje od krajnje maloprodajne cene. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Ok... to nisi morao da mi kazes... i ovako sam smrtonosno depresivan kad se setim sta ce biti kad budem trebao da kupim novi fon...

Troublemaker_88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 15:35

Post od Troublemaker_88 »

popste napisao:Slazem se sa Oljicom. Ljudi bi mnoogooo mnogooo vise kupovali nokiu kada bi konacno popravili te budjave melodije od kojih bole usi, i ekran koji je kao ispran varikinom u odnosu na konkurenciju. Ali i pored toga ja bih opet uzimao nokiu nokiu i samo nokiu. Npr jedno poredjenje jeftinih telefona iz SE-a i Nokie, SE T-230 i Nokie 2600 :

SE t230
+ bolji ekran
+mnogo bolje melodije
+lepsi interfejs
+cena
-manje kompatibilan od nokie (npr. java)
-SE je SE, nije nokia :D
-oblik SE-a (kockice) :)

Nokia 2600
+bolja cena
+po meni lepsi telefon
+veca kompatibilnost
-melodije
-ekran, zastareo kao kod 7210 (isto STN sa 4096 boja)
-cena

I verovatno ima dosta stvari koje sam propustio, ali 80% ljudi kupuje novi telefon zbog polifonih melodija i lepog izgleda, tako da.........
A eto vidis sada, sve sto si nabrojao za Nokiu su subjektivni faktori, npr. cena, e bas nije SE je jeftiniji, po cemu je lepsi, ali ne vidim ni po cemu je toliko kompatibilan, jer SE podrzava i Java i Mophun, a ti ces naci sve ako znas gde da trazis, ja sam za motorolu nasao sve, a za moju nokiu nista.
Pa sad.....pogledaj avatar i znaces koji tel. imam !!!

Troublemaker_88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 15:35

Post od Troublemaker_88 »

Srbin napisao:@Oljica
Sednes, bavis se mobilnim telefonima 6-7 godina, pises za odredjene novine u tom periodu, uredjujes sajtove u slobodno vreme i onda krenu da ti stizu kako spam tako i ok mailing liste.. i jedna od njih od pre par dana kaze sledece:
Kompanija In-Stat/MDR
Nokia - 31.2%
Motorola - 14.1%
Samsung - 13.8%
Siemens - 7.6%
LG - 7.1%
Sony Ericsson - 6.5%

A to da je daleko manji procenat napravljen je tacno jer ja za 6-7 godina koliko se zezam telefonima nisam video ni jedan Eircsson napravljen bilo gde u evropi dok je samo nekoliko nokia koje znam bilo iz malezije. Cinjenica je da i oni prave tamo, al to ne stize meni u ruke, ali prave u manjoj meri jer im se moze.

Motorla nema najbolje telefone za americko trziste, ona samo ima monopol tj imala ga je jer je dugo bila jedina.

Ali gledaj ima i druga strana medalje. Tj. nokia zaposljava fince, otkud ti znas mozda u finskoj ima problem sa nezaposlenoscu. A i ovo je ok od Sony Ericsson, Siemensa i ostalih i vrlo pametan potez. I NEMA FALS TELEFONA. IMA PREPAKOVANIH ALI NE FALS. I na kraju zasto bi Motorola palacala Amerikanca 100 dolara, kad moze ljudozdera 10 dolara, a on ce isti posao da uradi, i svi su srecni.
Pa sad.....pogledaj avatar i znaces koji tel. imam !!!

misko2005
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Jan 2005. 21:44

Post od misko2005 »

Volim Nokiu zato sto je kvalitetna kompanija,proizvodi pametne telefone :)
I jednostavno to je Nokia :)
Skoro sve ljude koje znam imaju Nokia telefone i svi su zadovoljni,a ako im je mob dosadio kupice neki novi model,naravno,iz Nokie :)

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ja vilim nokiju zato shto je kvalitetna i zato shto ima tradiciju. :D
Volim ja i druge telefone (pogotovo SE), ali kad god qpujem nov fon, uvek se odluchujem za nokiju... :)
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

HEhehe, umro sam od smeha! I te kako je zasluzilo da bude citirano! Bravo Loodak! :mrgreen: :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Odgovori