Ali, kad se vratiš u otadžbinu, nokija je opet car i jedini telefon koji može da joj parira ja SE, naravno sa modelima od t610 pa nadalje.
I tamo je papren ako ga uzimas bez ugovora. Cena je kao u comtrade-u. E sad sto svi muvaju sa ugovorima, to je druga stvarpopste napisao:Pa ne bih rekao bas srbine, bio sam u nemacoj bar 5 puta u zadnjih godinu dana, i nije se ispostavilo tako. Pogledaj samo SE P900, kod nas je jos papren, dok je tamo 3x jeftiniji
A eto vidis sada, sve sto si nabrojao za Nokiu su subjektivni faktori, npr. cena, e bas nije SE je jeftiniji, po cemu je lepsi, ali ne vidim ni po cemu je toliko kompatibilan, jer SE podrzava i Java i Mophun, a ti ces naci sve ako znas gde da trazis, ja sam za motorolu nasao sve, a za moju nokiu nista.popste napisao:Slazem se sa Oljicom. Ljudi bi mnoogooo mnogooo vise kupovali nokiu kada bi konacno popravili te budjave melodije od kojih bole usi, i ekran koji je kao ispran varikinom u odnosu na konkurenciju. Ali i pored toga ja bih opet uzimao nokiu nokiu i samo nokiu. Npr jedno poredjenje jeftinih telefona iz SE-a i Nokie, SE T-230 i Nokie 2600 :
SE t230
+ bolji ekran
+mnogo bolje melodije
+lepsi interfejs
+cena
-manje kompatibilan od nokie (npr. java)
-SE je SE, nije nokia![]()
-oblik SE-a (kockice)![]()
Nokia 2600
+bolja cena
+po meni lepsi telefon
+veca kompatibilnost
-melodije
-ekran, zastareo kao kod 7210 (isto STN sa 4096 boja)
-cena
I verovatno ima dosta stvari koje sam propustio, ali 80% ljudi kupuje novi telefon zbog polifonih melodija i lepog izgleda, tako da.........
Srbin napisao:@Oljica
Sednes, bavis se mobilnim telefonima 6-7 godina, pises za odredjene novine u tom periodu, uredjujes sajtove u slobodno vreme i onda krenu da ti stizu kako spam tako i ok mailing liste.. i jedna od njih od pre par dana kaze sledece:
Kompanija In-Stat/MDR
Nokia - 31.2%
Motorola - 14.1%
Samsung - 13.8%
Siemens - 7.6%
LG - 7.1%
Sony Ericsson - 6.5%
A to da je daleko manji procenat napravljen je tacno jer ja za 6-7 godina koliko se zezam telefonima nisam video ni jedan Eircsson napravljen bilo gde u evropi dok je samo nekoliko nokia koje znam bilo iz malezije. Cinjenica je da i oni prave tamo, al to ne stize meni u ruke, ali prave u manjoj meri jer im se moze.
Motorla nema najbolje telefone za americko trziste, ona samo ima monopol tj imala ga je jer je dugo bila jedina.