Kupovina koriscenih telefona, da ili ne?
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Definitivno da za polovne...Zasto...Zasto sto barem znam da je polovan i koriscen i nema iznenadjenja tj ne ocekujem mnogo od telefona...
A kad ga kupim novog u prodavnici ko mi garantuje da je nov(sem u nekim radnjama ali to je druga prrica i za to se nema para)
Jednom sam se zeznuo sa polovnjakom(mitsubishi) a najbolji polovnjak koji sam uzeo je bio Siemens M65(telefon je bio sa baterijom koja je drzala i 5 dana,bez ogrebotine i sa zadnjim firmware-om)
Jos jedan da za polovnjake je taj sto se mogu naci telefoni koje bash nema svako
A kad ga kupim novog u prodavnici ko mi garantuje da je nov(sem u nekim radnjama ali to je druga prrica i za to se nema para)
Jednom sam se zeznuo sa polovnjakom(mitsubishi) a najbolji polovnjak koji sam uzeo je bio Siemens M65(telefon je bio sa baterijom koja je drzala i 5 dana,bez ogrebotine i sa zadnjim firmware-om)
Jos jedan da za polovnjake je taj sto se mogu naci telefoni koje bash nema svako
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona
Da to ume da bude nezgodno, ali zato tražiš prodavcu ličnu kartu, pa ili možeš da vratiš lovu, ili ako te murija "kontaktira" imaš na koga da se pozoveš.
Ali ono što viđam po oglasima i ovde na sajtu, i po drugim oglasima je da su cene polovnih uređaja sstvarno preterane. Za 3-4 meseca star telefon se traši 90% vrednosti novog aparata. Razumem da je onome koji telefon prodaje u interesu da izvuče što više, i da neki modeli više drže cenu ali neki ga baš preteraše.
Ali ono što viđam po oglasima i ovde na sajtu, i po drugim oglasima je da su cene polovnih uređaja sstvarno preterane. Za 3-4 meseca star telefon se traši 90% vrednosti novog aparata. Razumem da je onome koji telefon prodaje u interesu da izvuče što više, i da neki modeli više drže cenu ali neki ga baš preteraše.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
gargamel4, problem oko tih cena polovnjaka je u tome sto su vlasnici zamislili da ih prodaju za neku cifru i nema toga cime bi neko uspeo da im ni za 5 eura skine cenu a da ne pricamo o nekoj vecoj razlici. Dakle, problem je u prodavcima. I jos nesto na sta treba mozda obratiti paznju jeste to da se gleda da telefon ne kupujete od preprodavaca, sto je cest slucaj ovde u oglasima, nego od osobe koja je prvi vlasnik. Ralog za to jeste taj sto ce pravi ( citaj prvi ) vlasnik telefona paziti na telefon do momenta prodaje, u vecini slucajeva. Drugi razlog jeste i taj sto ne znate kroz koliko ruku je prosao taj telefon. Treci je kako je koriscen telefon...Itd. U svakom slucaju je najbolje dodati par desetina eura i uzeti nov telefon ako se ima mogucnosti..
kupio sam prvi korisceni telefon, evo danas, i to m600 beli, valjda necu imati nekih problena, super je ocuvan. samo da mu kupim foliju za ekran i polako da se uhodam sa UIQ...
(kad bi postojala jos neka tema u kojoj bi mogao da napomenem da sam uzeo m600, to bi uradio... toliko mi se svidjaa
(kad bi postojala jos neka tema u kojoj bi mogao da napomenem da sam uzeo m600, to bi uradio... toliko mi se svidjaa

Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina
Zeznute su te varijante sa polovnim telefonima,
ranije mi je bila praksa da uzimam polovne,konkretno to su bili 6230i, gdje me je lik presao za life timer, imao je 113 sati rada, ali je radio dobro,
6233, bio je ok, kupljen od preprodavca, sve je bilo OK.
D820 dva puta, i taj drugi put je bio kritican.
Telefonu je flet pokazivao znake riknjavanja, i bilo je tu jos nekih sitnih propusta, npr. nisam mogao iskljuciti zvuk tastature, uglavnom i pored toga sto sam imao 2mjesecno iskustvo sa predhodnikom, to nije bilo dovoljno da prepoznam ovu gresku, koja je tada kostala dodatnih 40 evra.
E vec sutra dan ja sam taj telefon morao uvaliti i uspio sam preko halo oglasa, ali sam shvatio, da meni to netreba.
Jeste to usteda ali bezveze.
Znaci polovno i dalje da ali samo od provjerenih likova.
Puno je tu muljaze na oglasima, a ovog sto me zavrnuo sam nasao na MS oglasima.
Bio je jeftiniji, i ja sam odmah pojurio.
Razlog zasto ne su i kvarovi koji se tesko mogu uociti, eto recimo neko je pomenuo da telefon zdere bateriju, kako ti da to od oka procjenis, osim ako ga ne otvoris i mjeris sve napone.
Zeznut kvar. A ima ih jos, i dok to sve namiris, polovan dodje skuplje nego nov.
Mislim da se isplati kupiti nov, ali treba kao i na berzi pratiti stanje, i kupiti onaj kome je najskorije i najvise pala cijena, a da ti odgovara.
To je pametna investicija, jer si u startu sa boljom pozicijom u odnosu na sutra neku prodaju.
Eto ja sam w950 platio 180 i mislim da mu novom nece skoro padati cijena, jer nema logike, ubio bi sve ostalo iz w serije a to prodavcu nije interes, i danas on kosta 189 evra.
ranije mi je bila praksa da uzimam polovne,konkretno to su bili 6230i, gdje me je lik presao za life timer, imao je 113 sati rada, ali je radio dobro,
6233, bio je ok, kupljen od preprodavca, sve je bilo OK.
D820 dva puta, i taj drugi put je bio kritican.
Telefonu je flet pokazivao znake riknjavanja, i bilo je tu jos nekih sitnih propusta, npr. nisam mogao iskljuciti zvuk tastature, uglavnom i pored toga sto sam imao 2mjesecno iskustvo sa predhodnikom, to nije bilo dovoljno da prepoznam ovu gresku, koja je tada kostala dodatnih 40 evra.
E vec sutra dan ja sam taj telefon morao uvaliti i uspio sam preko halo oglasa, ali sam shvatio, da meni to netreba.
Jeste to usteda ali bezveze.
Znaci polovno i dalje da ali samo od provjerenih likova.
Puno je tu muljaze na oglasima, a ovog sto me zavrnuo sam nasao na MS oglasima.
Bio je jeftiniji, i ja sam odmah pojurio.
Razlog zasto ne su i kvarovi koji se tesko mogu uociti, eto recimo neko je pomenuo da telefon zdere bateriju, kako ti da to od oka procjenis, osim ako ga ne otvoris i mjeris sve napone.
Zeznut kvar. A ima ih jos, i dok to sve namiris, polovan dodje skuplje nego nov.
Mislim da se isplati kupiti nov, ali treba kao i na berzi pratiti stanje, i kupiti onaj kome je najskorije i najvise pala cijena, a da ti odgovara.
To je pametna investicija, jer si u startu sa boljom pozicijom u odnosu na sutra neku prodaju.
Eto ja sam w950 platio 180 i mislim da mu novom nece skoro padati cijena, jer nema logike, ubio bi sve ostalo iz w serije a to prodavcu nije interes, i danas on kosta 189 evra.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nisam toliko bogat da kupujem jeftine i polovne stvari... Ne znam tacno ko je ovo rekao, ali je sve tacno. Sa novim telefonom, imas lepo i garanciju, nesto mu se desi, pravac servis. Naravno, nastup je izuzetno bitan da ti odrade telefon u roku od odmah, a ne da cekas 45 dana. Ranije jesam kupio par polovnjaka, ali sada samo novo, iako nisam imao loshe iskustvo ni sa jednim telefonom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
jeste,pomereno je sa 45 na 23 dana,posle toga moraju ili pare ili nov aparat da vam daju. a sto se polovnih tice,nisam imao nikad problem.. a uzeo sam nekoliko polovnih telefona... i sve ok... jedino me je na jednom zezao zvucnik,al ispostavilo se da je prasina pravila ssra*e... 

Nokia E71... Elegant, but deadly