Jacina signala?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
zmajce
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2007. 08:37

Jacina signala?

Post od zmajce »

Cao,
Treba mi informacija kojim telefonima retko pada signal. Znam da to zavisi od mreze, ali motorole, na primer, "uhvate" signal i tamo gde ostali telefoni ne mogu. Verovatno to zavisi i od karakteristika samog telefona. Konkretno me zanima kakve su po tom pitanju karakteristike modela SE K510i, koji namaravam da kupim.
Informacija o ovome mi je bitna jer mi se stan nalazi na mestu gde mrezi koju koristim vrlo cesto padne signal.
Drugo moje pitanje jeste: Da li postoji neki uredjaj (a koji nije skup) kojim bi u stanu mogla da pojacam signal? Ne bih da vecito izigravam rodu i stojim na jednoj nozi da bih mogla da razgovaram sa nekim mobilnim kada se nalazim u stanu.
Hvala svima koji odgovore.
POzdrav!

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Koliko ja znam do sad su na našim prostorima bile alkatel bazne stanice, pa bi bilo logično da alkateli najbolje 'vataju signal! :D :D :D al nisam siguran :unsure: :unsure:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

U sustini svi danasnji, savremeni modeli telefona imaju odlican signal. Jedino sam cuo da Motorola mpx serija voli da gubi signal, cak i na mestima gde mreza "dise punim plucima".

A za drugo pitanje preporucujem da se popnes na hoklicu, garant dobijas dve crte na mrezi. :D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Tacno je da ima telefona sa jacim i slabijim signalom, ali kakav je koji, to cemo ti tesko reci, jer niko ovde nije koristio sve telefone... Probaj da zoves urednike nekog casopisa, oni su imali mnogo telefona u rukama...
iPhone + CX300

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Skoro sad uzeo da koristim kao svoj drugi fon SE k510i.Inace telefon sam uzeo sa mnogo fizickih ostecenja(drugar koji ga je koristio ga nije bas cuvao,padao mu je X puta i bacao ga je gde je stigao) Znaci takav "havarisan" telefon sada koristim,zamenio sam mu samo maskicu,ali nije to bitno,poenta price je da i ako je toliko ostecen,on i dalje ima pun signal gde god da odem...Mislim telefon je ispravan ali i posle pretrpljenih par teskih padova nema nikakvih problema sto se tice hvatanja signala...Cak sta vise bolje mi hvata signal nego moj n70....
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

jedan mali update vezano za gore pomenuti mpx.zanimljiva stvar je da 064 kartica ima pun signal a 063 ima polu.isto mesto sve isto.mislio sam da je to fora kao ne valjaju jer nokija na istom mestu sa drugom 063 karticom pun signal ima.e sada slučajno se zadesim po drugi put na mesto gde je telenor izuzetno slab sa signalom pa ponesem i nokiju i mpx. mpx jedva jednu crtnu a nokija skoro vrh.ok pozovem 912 i sa jednim i sa drguim. i jedan i drugi počnu da prekidaju.i vidim da mpx ne laže po pitanju signala.dakle postoje modeli koji malo lažno predstavljaju signal tj kod njih je uvek pun ilipolu pun iako to nije.vidjao sam to i kod nekim siemensa.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

milann napisao:U sustini svi danasnji, savremeni modeli telefona imaju odlican signal.
Slazem se, nema nekih izuzetaka sto se tice prijema.

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

to je malo teze pitanje,po nekom mom mislenju da "se" telefoni imaju najbolji prijem ali to nije dokazano,u principu svi telefoni nokia-n,sonyericsson-p serije koje sam koristio imali su vrh signal

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Tesko je odrediti koliko je jak signal kad su predajnici na svakom cosku i svi telefoni imaju dobar prijem.Nisam imao problem sa signalom ali ono sto sam primetio je da najvise signal varira kod SE-a.Uporedite prijem na vise telefona istog operatera na nekom mestu gde je prijem otezan i videcete.(podrumi,liftovi,prolazi).Dugo nisu menjali hibrid telefona i kada sam reklamirao telefon serviseri su mi rekli isto(to je boljka svih se telefona).Ako nisi u nekom zabitom kraju nemaj brige,nije ovo 2000-a, vec 2007-a i signal je dovoljno jak za svaki telefon.
LG G2 Black,16GB

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Slazem se sa ovim sto je rekao AnGeL oF LoVe, u vezi variranja signala kod se telefona.Verovatno je to u novijim telefonima reseno,ali ja dok sam koristio Se telefone cesto sam imao problem sa signalom dok sa nokiom nikada a zivim u gradu gde je mreza odlicno pokrivena
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zmajce, Nije moguce "pojacati signal" - jedino sto mozes da uradis da poboljsas prijem jeste da nadjes model koji podrzava prikljucenje dodatne antene i da je nabavis i povezes kada se nalazis u zoni gde je slaba pokrivenost (i naravno da imas dosta napunjenih rezervnih baterija posto u zoni slabije pokrivenosti telefon trosi vise energije za komunikaciju sa baznom stanicom)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zmajce
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2007. 08:37

Post od zmajce »

E, hvala ti na odgovoru! Samo, reci mi da li znas, bar orjentaciono, koji modeli telefona imaju mogucnost te dodatne antene. Najvise bi mi odgovaralo da to moze ne SE K510i ili nekom drugom SE telefonu, ali ako ne moze na njima, ne mari.
POzdravljam te,
Zmajce

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zmajce, Konektor za dodatnu antenu je relativno prepoznatljiv - vidi ovu sliku:

http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... 678/14.jpg

"Rupa" na vrhu telefona je konektor za dodatnu antenu. Na SE K510 nisam primetio konektor za dodatnu antenu ali uvek mozes da pitas u radnji ili da pregledas "slike iz ruke" onih telefona koji te zanimaju.
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... 030/14.jpg

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nokia ima onu EFR sifru, tipa da sam telefon pijacha prijem signala, ali ti troshi bateriju 30% vishe. Imas negde i spisak sifri ovde na forumu, pa potrazi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori