Gde kupovati telefone?
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Gde kupovati telefone?
Poz svima,imam pitanje. Gledam ove cene za telefone,i nikako mi ne ulazi u glavu zasto se toliko razlikuju od radnje do radnje? Gde treba kupovati telefone? Da li ovde vazi ono ,,koliko para toliko muzike",mislim da li veca cena garantuje bolji kvalitet?? Ako je neprikladno odg ovde,pustite mi na PM. Hvala
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Ceftriaxone, Ja telefone kupujem iskljucivo u radnjama koje su legalni distributeri odredjene marke. Npr. za Nokia telefone su to valjda Alpha Copy i Mobis, za SE Comtrade i za Samsung Roaming. Na sajtovima uvoznika obicno postoji spisak partnera i radnji koje prodaju legalne primerke.
Npr. za Samsung vidi ovde:
http://www.samsung-mobilni.rs/partneri.php
Za SE ovde:
http://www.comtradeshop.com/Pages/Shops.aspx
Za Nokia-u ovde:
http://www.alphacopy.co.yu/default.aspx (potrazi i Mobis sajt).
Naravno i u Comtradeu mozes uzeti legalno Nokia i Samsung telefone, kao i u Roamingu SE i Nokia, itd....
Telefoni se legalno prodaju i u Tehnomobile-u i jos nekim radnjama i naravno kod operatera.
Kupovina legalnih primeraka, posebno skupljih telefona, ima puno prednosti pre svega zaista validnu garanciju i garanciju da se nece desiti nesto poput OVOG
Inace ova tema ti nije za servisiranje vec pre za Kafic
Npr. za Samsung vidi ovde:
http://www.samsung-mobilni.rs/partneri.php
Za SE ovde:
http://www.comtradeshop.com/Pages/Shops.aspx
Za Nokia-u ovde:
http://www.alphacopy.co.yu/default.aspx (potrazi i Mobis sajt).
Naravno i u Comtradeu mozes uzeti legalno Nokia i Samsung telefone, kao i u Roamingu SE i Nokia, itd....
Telefoni se legalno prodaju i u Tehnomobile-u i jos nekim radnjama i naravno kod operatera.
Kupovina legalnih primeraka, posebno skupljih telefona, ima puno prednosti pre svega zaista validnu garanciju i garanciju da se nece desiti nesto poput OVOG
Inace ova tema ti nije za servisiranje vec pre za Kafic
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ceftriaxone, To niko zaista pouzdano nece moci da ti kaze. Ima previse nepoznanica - (1) kretanje cena mobilnih, (2) kurs dinara i (3) medjusobni odnos dolara i eura ....
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ceftriaxone, Problem je sto ti verovatno gledas najnizu cenu - po toj ceni se najcesce prodaju primerci skidani sa mreze. Posto ih te radnje imaju u 4-5 primeraka kada se prodaju nestanu iz cenovnika i telefon "poskupi" posto je sada neka druga radnja najjeftinija. Ako opet nabave koji primerak ponovo se pojave u cenovniku i eto "pada" cene.
Legalne radnje formiraju svoju cenu iskljucivo u dinarima - zbog promene kursa (rasta) evra deluje prvo kao da cena pada (posto evro raste a cena u dinarima ostaje ista) dok ne formiraju novu dinarsku cenu da pokriju rast evra pa onda cena skoci itd....
Legalne radnje formiraju svoju cenu iskljucivo u dinarima - zbog promene kursa (rasta) evra deluje prvo kao da cena pada (posto evro raste a cena u dinarima ostaje ista) dok ne formiraju novu dinarsku cenu da pokriju rast evra pa onda cena skoci itd....
Pratio sam cene nekih digitalnih foto aparata i od danas su cene porasle za nekih 2000+ dinara!
To jedino kod nas dizu cene robe (bilo koje vrste) dok je svuda u svetu rasprodaja!
To jedino kod nas dizu cene robe (bilo koje vrste) dok je svuda u svetu rasprodaja!

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
IDzO, Ne zaboravi da kod nas dinar ubrzano pada (brze nego sto padaju cene u evrima). A nasi uvoznici su jako alavi pa nece da obore cenu (u evrima) robi koju su ranije uvezli.
Ma sve je to meni jasno, nego je kod nas vec 20 god sve naopako, a prica se da ide na bolje!
Trebao nam je Kristo svima uplatiti koji evro da mozemo potrositi za praznike!
Nego ne znam da li ce sada odloziti snizavanje carina na mobilne telefone i kola, sto je trebalo da stupi na snagu od januara?
Trebao nam je Kristo svima uplatiti koji evro da mozemo potrositi za praznike!

Nego ne znam da li ce sada odloziti snizavanje carina na mobilne telefone i kola, sto je trebalo da stupi na snagu od januara?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
IDzO, Pa sada - za razliku od USA i EU gde, zahvaljujuci cinjenici da imaju proizvodnju, zapravo moraju da podsticu potrosnju da ne bi doslo do pada proizvodnje, pada ekonomskog rasta i deflacije (da i to je stetno) kod nas je situacija drugacija. Mi smo zemlja koja jako puno uvozi, skoro nista ne proizvodi, zivi od deviznih doznaka gastarbajtera, prodaje neprivatizovanih preduzeca i nalazi se u deficitu = logicno je da ce se destimulisati potrosnja uvoznih proizvoda - posebno potrosackih artikala kao sto su mobilni telefoni, uvozna odeca i hrana.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Ceftriaxone, Kako gde kupovati? Pa u radnji!
Malo sale.
Ako imas novaca najbolje kod ovlastenih distributera a tomas.hokenberi, ti je naveo.Ako pak nisi bas sa kesom ond gledaj da radnja kod koje planiras kupovinu bude proverena.Malo se raspitas,vidis da li ima garancija,na koliko je itd.
To ti sve kazem da ne dozivis nesto ovako: viewtopic.php?t=16753

Ako imas novaca najbolje kod ovlastenih distributera a tomas.hokenberi, ti je naveo.Ako pak nisi bas sa kesom ond gledaj da radnja kod koje planiras kupovinu bude proverena.Malo se raspitas,vidis da li ima garancija,na koliko je itd.
To ti sve kazem da ne dozivis nesto ovako: viewtopic.php?t=16753
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
@Ceftriaxone, ja sam skorije otkrio zasto su tolike razlike u cenama telefona kod manjih radnji i kod ovlascenih distributera.
Procitaj moj thread pa ce ti biti jasno. viewtopic.php?t=16719
Ako mozes daj malo vise para i kupi telefon kod ovlascenih distributera posto je definitivno sigurnije.
Procitaj moj thread pa ce ti biti jasno. viewtopic.php?t=16719
Ako mozes daj malo vise para i kupi telefon kod ovlascenih distributera posto je definitivno sigurnije.