Pronadjen mobilni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Pronadjen mobilni

Post od jerkann »

Ovako, prijatelj nadje mobilni na ulici, nigde nikog oko njega, osvrne se malo i uzme ga. izvadi karticu i ode kuce. Posle pola sata zove mene i pita: "Sta da radim?" Ja mu sve objasnim sto se tice imei broja da mogu da ga nadju, ali da to i ne rade tako cesto....
Sta vi mislite.
Inace u pitanju je Nokia 6120c

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Lepo vrati karticu u telefon i pronadje kucni broj telefona u imeniku, nazove coveka i kaze da je nasao telefon na ulici i zeli da ga vrati i posle toga svi budu zadovoljni. :wink:
On ce se osecati lepo jer je ucinio jedno dobro delo i to ce mu se nekada vratiti! 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Slazem se sa IDzO, .....

Ako moze da vrati telefon vlasniku i to ne uradi to je kao da ga je i ukrao....
and justice for all...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

jerkann
Нек врне телефон. :wink:
Није само вредност телефона у питању, можда је он поклон од неке драге особе или садржи бројеве и податке коју су важни за власника...
Слобода или смрт

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Hehe :) Kad sam video temu setio sam se iste teme koja je pre neku godinu bila na jednom nasem forumu, citava diskusija je ispala sta je pametnije uraditi :)

Posto je 6120c u pitanju, nek vrati i telefon i karticu vlasniku :) (da, da, mozete da mislite sta hocete o meni, da se ne lazemo ali ja mislim da 99 ljudi od 100 ne bi vratilo n97 ili telefon slicne cene).
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

MilančeBGD, slazem se sa tobom. Koliko god neko pisao o postenju vecina ga nebi vratila da je neki telefon od 400+ eura... pozz svima

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

janka_88,нема везе дал је преко 400е...
и да је 6220ц који је јефтин а добар,верујем да га већина не би вратила...
а н97,па једно 99,99999999999999999% га не би вратило :lol:
Nokia 6220 Classic

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Bolje da vratim i N97 i da se sale posle na moj racun nego da svak iput kad pogledam telefon se cimam da li ga je neko prijavio kao ukraden ili koja je prica....

I nemoj ti da zoves nego sacekaj da tebe pozove...jer ako mu je stalo do telefona on ce da pokusa da ga nadje a kad ubacis karticu njemu ce da stigne poruka da je dostupan.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Svako se nosi sa svojim odlukama i sve sto radite, radite na sopstvenu odgovornost! ;)
Mozemo se mi ovde na netu prepisivati sta je (ne)pravilno uraditi (bilo to iskreno ili ne ili sa vise/manje preterivanja), ali svako ce prema svom licnom ubedjenju, u praksi odraditi onako kako misli da je najbolje.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Drago mi je da je na forumu ovoliko postenih ljudi. Medjutim drug verovatno nece to da uradi iako mi je rekao da u imeniku ima skoro 1000 brojeva. Sta ga ja znam da se ja pitam vratio bih odmah jer tih 70-80 eura vrednosti telefona i ne znace mi nesto. Medjutim on je u malo drugacijoj finansijskoj situaciji pa me je zato i pitao.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

dimi89, pa taj rad :) Ali opet pomislis koliko je telefona policija pronasla?? Uopste nece da se cimaju, osim ako taj neko ko je izgubio ima dobru vezu u policiji...

IDzO, ne zelim da se ti, ili bilo ko drugi oseti prozvanim (da glumi postenost) u mojoj poruci ;) Ali jednostavno u Srbiji (ovde se kradu i sahtovi...) je takvo finansijsko stanje da nekima dobro dodje i 6120c (koji moze zadrzati, ili prodati na buvljaku...).
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Trebao bi da ga vrati. :)
Meeeeeeedjuuuuutim, uuuu, nekom suludom sluchaju da je skapirao da on u stvari chini uslugu tom liku koji je izgubio telefon, tako sto ga uchi lekciojom odgovornosti, trebao bi da zna sledece stvari:
1. Taj lik, ako ima kombinaciju u muriji, moze lagano da zakuca ortaku na vrata
2. Taj lik i da je slucajno otishao u policiju i da je obrazlozio svoju glupost u obliku nepravde gde mu je neko dok on nije gledao "ukrao" telefon - murija nece nista uraditi(bez neke veze)
3. U slucaju da taj tip koji je izgubio telefon, je svestan da je blago retardiran jer je izgubio telefon, nema kombinaciju u muriji i zna da i ako prijavi kradju (koja se tehnichki nije desila) niko nece nista uraditi, a upoznat je dovoljno sa zakonom da zna da policija ce jedino da traga za njegovim telefonom, ako je ta kradja bila deo nekog tezeg krivichnog dela(npr. razbojnishtva).
U toj situaciji, pre nego sto ode u policiju, klepi se jednom u zid, ode u sup i kaze prebili me, pretili mi nekim oruzijem, pokrali me, maznuli mi telefon.
U toj situaciji, chim se upali taj telefon, preko IMEI broja, triangulacijom ga nalaze u roku od 2 minuta(mozda i brze), a murija se pojavljuje kroz 5.
Nema zajebanicije.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

MilančeBGD, druze, nema tu nikakvih prozivki, nego je tako kako si ti napisao, pa kome se ne svidja... :wink:
Samo sam nastavio komentarisanje za datu situaciju i da ima raznih komentara, a da je to u praksi ipak drugacije.
Inace ovde kod mene u naselju su krali saobracajne znakove! :)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Milance ne vracam ja zbog policije nego zbog sebe.Bolje da spavam mirno i da imam 5610 nego da se cimam a da nosim N97....Naravno nikog ne bi primoravao da mu vratim telefon... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

vala ja bih ga vratio, pa taman da nadjem i n97.. jbg sujeveran sam, sutra bih mislio da me bas zbog toga bije maler...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Neka ga odnese u servis, jedino preko box-a može da promeni serijski broj jer još nekog drugog načina osim gore navedenog nema.
Nokia Lumia 630

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

djolex, koj serijski broj? :chytry: :chytry: :uhuh: :chytry:
Ako mislis na IMEI, chini mi se da on ne moze da se promeni. Ili na vecini ne moze.
Jedino sto znam da moze da se uradi sa IMEI brojem, je da se softverski promeni kada kucas *#06#, da ti prikaze neki levi IMEI koji nema veze sa njegovim.
Ali na mrezi ti i dalje ochitavaju stari(originalni) IMEI.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Sad koliko sam čuo da može preko box-a, e pa sad ako ne može da se menja - to mu je što mu je.
Znam za tu foru, ali to može samo na hakovanom telefonu.
Evo najboljeg predloga :

Neka ode negde dalje od mesta u kome stanuje ( na primer iz jednog u treći kvart ) i ostavi telefon sa nekom drugom karticom i posmatra ga. Ako dođe policija, bar je siguran da nije upao u nevolju, a ako tako par dana bude isto, onda valjda može da ga komotno koristi
Nokia Lumia 630

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

djolex, mislim da ne radi to tako. iz licnog iskustva (ko nije citao pisao sam o tome ranije kupio sam u prodavnici "nov" telefon koji je bio ukraden) znam da oni kada pronadju broj uzimaju listing tog broja. Sada ako je kartica na tvoje ime kucaju ti na vrata, ali ako nije oticice na prvi fixni telefon koji si zvao (kao u mom slucaju) i tu se raspitati.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Kako god, mislio sam da radi na principu repetitora, ali baš se pitam šta bi bilo da je kartica čista odn. tek nova tj. kupljena :lol:
Nokia Lumia 630

Odgovori