Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od znemanja »

bata bogdan, Pa moraš praviti neku pauzu tokom rada, pauza za ručak i sl :D
No, da ne idemo u off, generalno teško je naraviti neku paralelu jer svi imamo neke specifičnosti u korišćenju mobilnog telefona, te su nam stoga, neke funkcije manje bitne neke više. Smatram da je autonomija baterije bitna stavka i da bi proizvođači trebalo da stave akcenat upravo na to a ne na povećavanje rezoluicije ekrana, takta procesora i sl. No, takođe mislim da je mogućnost brzog punjenja koju je Samsung implementirao sjajna stvar i meni lično ta mogućnost bi bila jako korisna u svakodnevnom radu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Moram tako, lakše mi da nosim jedan huawei x1 od 7" sa dobrom baterijom, nego dva fona bilo koja.
Sa ovim sam siguran uvek :) :) :)
Al to sam samo ja, ludak i ljubitelj phableta od 7" pa nadalje :)

Znemanja, salim se ja malo, naravno da ima pauza, opušteno je.
Huawei

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Meni vise odgovara rezervna baterija u dzepu,uvek puna,uvek spremna. Manjih dimenzija od punjaca,nema kablova,nema potrebe za uticnicom,nema cekanja,nema nicega. Zamenis,i vozis celi dan.
Suma sumarum,da se ne ide vise u off,za mene baterija na S6 je prosek,ako ne i ispod toga. Takodje baterija je prosek i na G3 i G4. Cca +/- 5% kod ta tri uredjaja

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

bata bogdan napisao:Joco kolega,sta nama konkretno znaci 2k ekran ,na dijagonali od 5" pa do 7" ? Nista,samo krace trajanje baterije,zar ne???
Slažem se u potpunosti ali to je nemoguće promeniti. Svi sada idu na 2K, FHD je maltene postao standard, uskoro će to biti 2K. Sve veća rezolucija ekrana a sve tanji telefoni, prosto je nemoguće ubaciti unutra bateriju iole većeg kapaciteta.
Videćemo šta će Huawei uraditi sa Mate 8 jer će verovatno imati 2K ekran, ako uspeju da zadrže autonomiju kao sa Mate 7 biće dobro, da bude bolja uz 2K ekran vrlo teško.
bata bogdan napisao:Joco i Ninolina, ajde probajte ako ste u mogućnosti da testirate bateriju na 2g 3g 4g uz normalno korišćenje, bez WiFi, pa da vidimo realno stanje kolko ce biti SOT, ali sa svim sinhronizacijama itd itd.
Ovo je makar za mene teško izvodljivo jer u toku dana prosto moram negde da se nađem u zoni WiFi a s obzirom da 4G ne koristim WiFi je brži od 3G tako da je logičnije njega koristiti.

kutijagreha napisao:bude bar sat vremena na 3g mrezi.
Sat vremena i ceo dan nije isto. ;)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Rezervna baterija je odlično rešenje za ljude koji su na terenu i kojim je imperativ da imaju uvek mobilni/tablet kraj sebe za rad i da ne ostanu bez baterije u toku dana, jedino što treba paziti na redovno punjenje rezervne baterije :)
No, jel' neko ima iskustva sa power bank-om, video sam tu spravu pre neki dan kod kolege, nije uopšte glomazan uređaj, kao neki veći USB, ne znam samo koja je brzina punjenja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Joco, imam ja isto priliku da na poslu koristim WiFi, al kad je moj net brzi od tog WiFi, a saljem dosta mailova sa slikama, i onda mi je lakše i brže sa netom koji ja imam na fonu, to jest u svom paketu.
Znaci za sve pare citav dan pici 4g kod mene, sve u fullu :) i baterija izdrži svo to maltretiranje uz 4g,koji kao što i svi znamo, troši i vise bateriju :)
Huawei

chole
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Apr 2015. 14:44
:: LG G PRO 2

Post od chole »

power bank koji sam ja video ima na jednom usb 2A a na drugom mislim 1,2A sto znaci da bi trebalo da se puni identicno kao sa kucnim punjacem (samsungov je 2A)...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

To je druga stvar, logično je koristiti najbrže. Da je kod nas razvijen 4G kao recimo u Nemačkoj verovatno bih i ja više koristio 4G i od WiFi i od 3G.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

To čitavo vreme pokušavam da ti objasnim.
I zamisli normalno korišćenje sa s6 na 4g, koliko bi bio SOT :)
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

bata bogdan, Tebi, recimo, s6 ne bi završavao posao, ali isto tako nekom drugom X1 ne bi bio dobro rešenje, jer x1 ima i lošiju kameru i lošiji ekran i lošiji kvalitet zvuka i daleko veće dimenzije u odnosu na s6. Dakle, sve se svodi na prioritete samog korisnika :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Doduše i da koristim 4G verovatno bih kombinovao WiFi i 4G jer dok sam kod kuće glupo je koristiti mobilni net. :)
Koliko otprilike više troši 4G od 3G (mislim na bateriju)? Logično je da troši više mada sa 5G ne bi bilo loše da poprave malo situaciju što se toga tiče ukoliko je moguće, mada mogu da zamislim koliko će vremena proći dok 5G ne dođe kod nas. :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

znemanja napisao:bata bogdan, Tebi, recimo, s6 ne bi završavao posao, ali isto tako nekom drugom X1 ne bi bio dobro rešenje, jer x1 ima i lošiju kameru i lošiji ekran i lošiji kvalitet zvuka i daleko veće dimenzije u odnosu na s6. Dakle, sve se svodi na prioritete samog korisnika :)
Bas tako, razumemo se.
Naravno da x1 nije bolji od s6, jer je s6 napucan :)
Ali zato ima nešto i na strani od x1, kvalitetnija izrada i bolja baterija :) :) :)
Huawei

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

I izrada je subjektivna stvar, meni recimo je S6 odrađen predobro, prvi put kada sam otpakovao kutiju i uzeo ga u ruku rekoh sebi da je Samsung napravio svemirski brod. :)
Ali nije sad to tema da ne idemo u off dosta smo tupili, biće i neki manji osvrt/review ja se nadam, potrudiću se u narednim danima da ga odradim.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

znemanja napisao:Rezervna baterija je odlično rešenje za ljude koji su na terenu i kojim je imperativ da imaju uvek mobilni/tablet kraj sebe za rad i da ne ostanu bez baterije u toku dana, jedino što treba paziti na redovno punjenje rezervne baterije :) I da pritom gledas da li ima mesta da bas sednes pored uticnice i telefona kako bi ti telefon bio pri ruci? :)
No, jel' neko ima iskustva sa power bank-om, video sam tu spravu pre neki dan kod kolege, nije uopšte glomazan uređaj, kao neki veći USB, ne znam samo koja je brzina punjenja.
Zar nije prakticnije da nosis rezervnu bateriju sa sobom nego da nosis punjac sa sve kablom? Pritom da pazis gde ces da budes jer se ne zna kada ce uticnica da ti zatreba? :)
Po meni je to los potez Samsunga. Nebi me zacudilo da sledeca baterija bude 2000mah,ali da zato moze baterija za 10 minuta skroz biti napunjena. Niko ne razmislja nasta ce ta baterija kada se tako brzo puni da lici posle 6 meseci upotrebe :)
Bitno da se ona napuni za 10 minuta :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^ Samsung je to nemoj da misliš da nisu mislili na sve. ;)
Slika
Slika
Evo novog testa, sve isto, sve popaljeno samo što je ovoga puta skoro sve vreme bio na 3G dakle jako malo vremena WiFi skoro ne uopšte. Euforija još nije prošla s toga je ovoga puta duže korišćen u kontinuitetu pa je manji broj sati na bateriji ali i nešto malo veći sot. Ne treba da napominjem da je sve popaljeno i da je osvetljenost ekrana automatska znači nema brightness +-1, +-2 već po potrebi smanjuje i povećava osvetljenje.
Edit: Nigde na listi nije bilo pasivnog režima kao u prethodnom slučaju.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joca-Samsung napisao:^ Samsung je to nemoj da misliš da nisu mislili na sve. ;)
Daj Boze da su sredili to naduvavanje baterije. Stanje je krajnje haoticno po tom pitanju u low segmentu. Svaki drugi telefon ima taj problem. Nadam se da je kod trenutnih flagship modela druga prica. Mada,vidjao sam istu stvar kod S4-e i na jednom S5 modelu.
Jos sada ovo brzo punjenje baterije. Videcemo kako ce sve to u praksi izgledati ;)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kutijagreha, Meni lično nije potrebna ni rezervna baterija ni power bank, samo sam postojanje power bank-a istako kao moguću opciju za telefone koji nemaju izmenjivu bateriju.

Što se tiče toga da će brzo punjenje vremenski da degradira autonomiju baterije, moguće je, ne znam, ali lično imam samo pozitivna iskustva sa Samsung uređajima, te stoga verujem da su tu bateriju po tom pitanju uradili kao treba, no vreme će pokazati pravo stanje stvari :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ne znam čemu toliko potenciranje mobilnog interneta kada je wi-fi široko dostupan svuda. Evo ja npr, faks ima wi-fi, kafić ima wi-fi, autobuskaglavna autobuska stanica ima wi-fi, park i trg (obrenovac) ima wi-fi, teretana ima wi-fi. Mobilni net najviše koristim kada šetam ulicom ili kada sam u prevozu. Ok kada je nedostupan pa se koristi mobilni, ali mislim da je wi-fi jako široko prostranjen što dosta znači zbog sitnih paketa kod operatera po pitanju interneta.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Treba da prave telefone sa sto slabijom baterijom. I ovako gledamo u ekran po 4-5h. Moze to i manje. Kad je slabija baterija, koristis telefon samo kada moras, neces da visis na fb 2h, da pises gluposti na viberu i wa, da gledas nebitne klipove na youtube... Evo, i ja sada umesto da spavam, visim na telefonu. :D

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Da li je realno da baterija koja kosta 10€ nova zapravo i vredi neki novac?

Odgovori