Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od bestboy »

Рендом самоо удри[FACE WITH TEARS OF JOY]
Слобода или смрт

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Braćo, je li moguće da baterija posle godinu dana počne bolje da drži?
U ovom mom Asusu je baterija od 3200 mAh (za ono doba ogromna), i poslednjih nedelja drži, po slobodnoj proceni, oko 50% bolje nego ranije. Ništa nisam instalirao ili deinstalirao, koristim ga manje-više isto kao i ranije.
Nije da se žalim :wink:, ali mi je malo neobično.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Omatorio si, manje ga čačkaš, možda si ga i izgustirao :wink:

nesta
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2012. 21:50
:: Note 2

Post od nesta »

Evindzer napisao:Braćo, je li moguće da baterija posle godinu dana počne bolje da drži?
U ovom mom Asusu je baterija od 3200 mAh (za ono doba ogromna), i poslednjih nedelja drži, po slobodnoj proceni, oko 50% bolje nego ranije. Ništa nisam instalirao ili deinstalirao, koristim ga manje-više isto kao i ranije.
Nije da se žalim :wink:, ali mi je malo neobično.
Mozda je na tvojoj lokaciji sada bolji signal mobilnog operatera nego što je bio ranije. Ja sam kod mene primetio, da posto uglavnom vreme provodim na dve lokacije, na jednoj mi dosta duže traje baterija...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baraba, tačno je sve troje. :wink:
Izgustirao sam ga mesecima unazad, ali me i dalje dobro služi olovka, pa ga ne menjam, a koristim ga isto kao i ranije, dok je baterija trajala dobar jedan dan - sad izdrži dan i po bez problema, samo ako ne "pržim " RR na njemu. Tada ode za sat i malo više, naravno.
Svakako, taj dan i po je uz uslov da uporedo koristim i Lumiju, inače bi to bilo dosta manje....
nesta, nije isključeno, to mi nije palo na pamet. U njemu je Telenorova kartica (3G, ne podržava 4G), dok je u Lumiji MTS-ova, isto 3G, i moguće da je razlika u mreži (kao u reklami :wink:).

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Mate 7
Slika
Slika

Gale88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 06. Jan 2016. 20:17
:: Lg p990

Post od Gale88 »

Nexus 5x
SlikaSlikaSlikaSlika

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Nervira me ovo u tom novom androidu 5 sto ne pise koliko dugo radi baterija vec koliko jos bi trebalo da radi, a ono drugo treba da racunas od 8 sati pa... nije mi jasno ni ono sa crticama gde pise na slici 3/2 sta su Korejanci hteli da kazu time
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa zar ti nije vaznije koliko ce ti jos izgurati baterija od onog koliko je sati drzala do tog nekog momenta?

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Vazno mi je i jedno i drugo pa mi nije jasno zasto nisu ostavili i ono sto je bilo do sada.

Zato sto nije tacno koliko ce raditi baterija jer ako se uzme u ruke odmah posle punjenja pisace da ce raditi nesto kratko, ako se napravi pauza onda ce pisati duze nego sto ce biti... to je isto kao da Kleopatra predviđa stanje :)
Imam instaliran Battery Monitor Widget Pro pa njime sada vidim od kada radi baterija.
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Zasto bi odmah po skidanju sa punjaca gledao koliko ce ti baterija izdrzati? To se radi kad vec vidis da je negde u poslednjoj cetvrtini pa da znas sta ti je ciniti.
Ozbiljno, zasto ti je bitno to koliko je drzala baterija do tog momenta? Mislim, jel to svakodnevno proveravas i sta znaci ta informacija?

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Azimuth iskreno i meni je malo važno da vidim na koliko sati ukupno je baterija. Pa onda pogledam "Sot" pa iz toga izvučem neki prosek svoj.
Jer sa tim prosekom mogu da usvojim dal mi nešto crpe bateriju ili ne, a telefon se koristi npr kao i uobičajeno. Pa onda sledi potraga za "tim" što crpe...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Aco, to kad vidis da baterija sumanuto curi nije bas svakodnevna situacija, zar ne? Ustanovis da curi, nadjes uzrok i otklonis problem. Posle toga punis i koristis telefon.
Polazim od sebe, nikada se nisam opterecivao time, prosto kad radi onda radi, a to trazim od telefona. Na Androidu sam znao da uradim bas to sto si napisao, ali to se desavalo tipa jednom mesecno ili redje, a kad nema problema onda maltene da i nisam zalazio u taj deo sa baterijom. Bitno mi je da baterija drzi od kad ustanem pa dok ne legnem, znaci nekih 18-19h rada, sot i ostalo me ne zanima niti je relevantan za bilo sta osim da bi se ovde kacili SS-ovi.
Zato mi nije jasno zasto coveku smeta sto ne pise koliko je baterija trajala do momenta kad je pogledao, ozbiljno pitam. Bitno je da znas koliko ce jos izdrzati, barem meni.

Ali ajde da ne idemo vise u off, nastavite sa kacenjem slika ;)

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Kupio sam ovaj Note 3 pre nekoliko dana pa zato pratim bateriju sta se desava kao sto gore covek to objasnjava.
Zato to stanje nikako nije tacno, a kada pise stanje od kada si punio mozes sam da predpostavis koliko ce raditi.
Meni je sinoc pisalo da treba danas u 9 ujutru da se isprazni, ali spavao sam i nisam ga koristio a sada pise da ce raditi veceras do 22h sto siguran sam da nece moci jer imam sada 36%...
Ali alo neko zna sta znace oni markeri neka objasni, meni je u ponoc pisalo 3/3
Android 12

gaston
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2010. 10:39

Post od gaston »

To sto pise 2/3 i 3/3 je datum.. Sutra ce biti 4/3... Karakteri......

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

A to preostalo vreme je vreme za koje ce baterija biti prazna ukoliko nastavis da ga koristis istim tempom tj na isti nacin na koji si ga koristio do tada.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

To za datum mi nije palo na pamet, hvala.
A to za tempo potrosnje znam, zato i ne moze nikada to da bude tacno, a kada vidis kada si ga napunio to je sigurno tacno...
No, napreduje android i ko zna mozda bude preciznije jednoga dana
Android 12

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Drafer napisao:Nervira me ovo u tom novom androidu 5 sto ne pise koliko dugo radi baterija vec koliko jos bi trebalo da radi, a ono drugo treba da racunas od 8 sati pa... nije mi jasno ni ono sa crticama gde pise na slici 3/2 sta su Korejanci hteli da kazu time
Kako ne piše? Note 4, 5.1.1.
Slika

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Gde pise?
Ima nesto kao pre 9 sati pa ti onda racunaj koliko mu to dodje precizno plus ili minus 40 minuta
Android 12

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Isto gde je bio. Klikni na korišćenje baterije:
Slika

Mislim na ovo zeleno što opada od 100% na dole.

Odgovori