Legalan svaki peti mobilni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Držite se teme! :chytry:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, necemo o skilovima na kompovima posto ti brate nemas pojma ni dugme za citat da stisnes koliko vidim i zato nemoj meni da prosipas price o kompovima i operativnim sistemima.
Nema dalje rasprave jer svi znaju sta se kaze za svadju na internetu :P
P.S: A i Miskoni je rekao da se drzimo teme :P
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Masterokrata napisao:posto ti brate nemas pojma ni dugme za citat da stisnes koliko vidim i zato nemoj meni da prosipas price o kompovima i operativnim sistemima
Ja to ne radim iz dosta cvrstih razloga! (citiram post od pola metra da bih rekao dve reci :uhuh: ). Jedino ako hocu da citiram samo jedan deo ka osto sam uradio malo pre!.

To pod jedan, a pod dva ti ako mislish da se nesto razumesh zato sto imas smartphone i znash da "rukujesh sa njim" svaka ti cast, meni to ne predstavlja zadovoljstvo.

Trece nemoj meni da se obracash sa "nemas pojma ovo ono" jer ne dozvoljavam da mi se tako obraca neki noob koji je pre par dana kupio neki smarphone, naucio da instalira dva programa na njemu i misli da je najpametniji na svetu. Citiram "akki ako si retardiran idi leci se..... itd...". A i ja ti nisam ko zna kakav noob kakvih ima na savkom cosku, razumem se (siguran sam da mnogo vishe od tebe) u "IT svet" pocev od najosnovnijeg reinstaliranja windowsa pa sve do malo ozbiljnijeg programiranja tako da.... nemam potrebe za komentarima "nisi se snashao sa smartphonom" (za sta je dovoljno da ti IQ bude bar malo veci od broja patika, a kao sto vidim tebi jeste (ali nista dalje od toga)).

Poz i izvinite sto sam skrenuo temu (ali zbog ovakvih ljudi koji me isprovociraju...). Znaci ne verujem. Kao kada bi rekao Linusu Tordvaldsu "sta, Windows je komplikovan za tebe?".

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Dario, sa kim si našao da se porediš? Spusti malo loptu. Mojne da se ložiš!

Back to the theme: Nisu svi od pomenutih telefona kradeni. Kad bi neko uzeo post payed paket sa telefonom i prijavio krađu, onda to este krađa, ali ima i varijanta da se uz malu doplatu odjavi telefon, ali onda nema garancije. Time svi zarađuju. Proizvođač zbog ogromne naručene količine i pojeftinjenja proizvodnje (a ostatak i dalje prodaju po redovnim cenama), operater od paketa, i para datih za odjavu, a korisnici od skoro duplo jeftinijeg telefona. U proseku od ovdašnje cene skinutog telefona 30-50% cene je cena aparata, malo za prevoz, malo za čistu masku, malo za kinesku dodatnu opremu na veliko, koja im se posle višestruko isplati jer se originalna oprema za extra keš, plus malo carini i inspekciji. I bez obzira koliko se mi približavali Evropi, po mnogi statistikama korupcija nam je još uvek jača strana.

:)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, nemoj nazivati nobom nekoga ko je stariji od tebe i malo je duce u svetu JAVA i C programiranja..... takve botove kao sto si ti jedem u programiranju, sastavljanju konfiguracije, kloku i budzenju doticnih.......znaci LAKU NOC
Sorry za off.

Ono sto mene zanima je odakle u nasim prodavnicama toliko telefona sa TIM mreze? Nemoguce je da su bas svi iz post-paid paketa.
5130+Koss the plug....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

gargamel4, pa naravno s te strane, ali opet svi ti mobs (što nam odgovora :) ) ulaze u Srbiju NElegalno, ja iskreno znam možda za 1-2 legal slučaja u mom "okruženju" - i to, možda.

Opet, "svaki peti legal" - to nema nikakve šanse.
:wink:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Vlada Zem, nisi obratio pažnju na to da sam pomeno da se kešira i carina i inspekcija. Legalno su nabavljenim ali nisu legalno uvezeni.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

gargamel4, jao, u pravu si, "moja" greška, sve plaćeno, "legalno".
pozz

dimitri
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Okt 2006. 23:28

Post od dimitri »

imam motorolu A925 koja je skinuta sa 3 mreze u Austriji.Nemam pojma kako je tamo kupljena.Kako mogu da proverim da li je IMEI blokiran.Malo sam trazio po netu ali nisam nasao nista pametno.Hteo bih da putujem u Nemacku ali ne znam da li da nosim taj telefon i sta sve moze tamo da se desi sa njim.Ako neko ima iskustva sa nosenjem skinutih telefona u inostranstvo cenio bih svaki savet

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

IMEI mozes da proveris na
http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr
ili
http://www.amta.org.au/default.asp?Page=405

za ostalo ne znam, ali i mene zanima...

pozdrav...

Xeox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Nov 2006. 19:18

Post od Xeox »

Legalni i original telefoni su stvarno preskupi,pogledajte samo Royaltone ili vecinu beogradskih distributera... :)
N70 konacno!!!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

To je zato sto ih i oni nabavljaju legalno i po cenama koje su primerene takvim modelima (manje-vise),pa nabijaju tu cenu jos vise da bi i oni svoj brk malo omastili,a sve na nesrecu jadnog kupca :smutny:
Telefon ne mora biti tako skup da bi bio legalan i original,to je izgleda jos samo kod nas praksa,pa makar ga kupili u nekoj radnji koja izgleda kao zlatara na Beverly Hills-u i makar vam slatka prodavacica pricala bajke kako originalniji telefon necete naci u gradu...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

i jos dodate da na primer taj telefon originalni kod nas kosta isto kao na zapadu gde su im plate 10 puta vece , pa kako se onda ljudi pitaju zasto se malo kupuju originalni ? ja sam inace pristalica kupovine originalnih u svakom slucaju ali kad vidim neke cene koje su maltene duplo skuplje od drugih "neoriginalnih" telefona zapitam se ,koliko li komada prodaju dnevno ? da li prodaju jednu nokiu ili dve ili nedeljno jednu ?mi smo ovde u Srbiji posebna prica i ko ovde prezivi , taj je mag nad magovima . pricam sa jednim Amerom preko neta i kazem mu da ja za svoju platu mogu da kupim 350 litara benzina a on kaze KAKO ? PA STA JEDETE ONDA ? ja mu kazem da ja jedem ali da ne kupujem benzin jer ne smem da imam kola zbog skupoce . ALI KAKO TO NEMAS KOLA? PA KOLA SU NAJPOTREBNIJA? kazem mu da razmisli da li bi on u ovakvoj situaciji smeo da ima kola i sta bi mu bilo vaznije da jede ili da se vozika kolima? --- tek mu je onda proradio mozak . ali ne veruje kao da postoji takva zemlja gde je tako strasno stanje . sta da vam pricam dalje u kakvoj smo mi situaciji . ma da vi svi to znate .

malo sam otisao off topic ali sam hteo da se nadovezem na pricu na NISMO MI SRBI TOLIKO GLUPI DA NE ZNAMO STA JE DOBRO ILI STA VALJA , nego nema se para pa je zato ovakvo rasulo i sto se tice mobilnih .

zbog toga bih bas voleo da vidim koliko bi nas imalo uopste mobilni kada ne bi bilo "nelegalnih" - "neoriginalnih" telefona ? imao bi svaki peti u odnosu na sadasnje stanje . POENTA : kada se nema para a zelje rastu narod se snalazi kako zna i ume . sta drugo da se radi ! :)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

vlada1970 svaka cast za ovo...ja mislim da to sve govori samo za sebe...
Ha Royalton...otkud znate i da su tamo originali...mozda lupam ali visoka cena ne znaci i original...
Tesko napisati imei na kutiju,ili staviti neki glupi hologram...a opetkupi original kutiju a fals telefon...nalepi imei na kutiju i resena stvar(Garant fantaziram ali kod nas nema garancije)
Ok bilo je da se uz K800 dobija u originalnom paketu i kartica od 64mb...cuo sam od lokalnog bogatas kod nas koji je uzeo telefon u Royaltonu da nije dobio karticu...
Koji je to original onda....
A da ne pricamo za placanje glupih plavusa u radnjama koje moraju da provere kod gazde da li ima telefon ili kolika je cena...ne do bog da je pitas koje kartice koristi...ja sam se tako zezao kod nas u NS...dusu sam im vadio....
Ali sva sreca da imamo dilere...salu na stranu...pa ko bi imao telefon uopste....
Posebno uz one krs telefone koje telenor nudi...zamislite samo da platite n73(mada je to solidan telefon) 16000din...pa jos paket na 2 godine svaki mesec po 3000din...meni inace kreda od 500din traje 2 meseca :D onda ta nokia izadje----pa sami izracunajte....Jedan Vertu skoro...al bar bi dobio dijamant na fonu :o
Ja nemam trenutno fon jel skupljam kes za nesto ozbiljno
Nadam se da ce Nova Godina doneti i 3 operatera...ili bar povoljnije pakete....pa da i mi bar jednom uzmemo original...pristao bi ja 3000din mesecno...ali kad bi fon dobio za 0.91din kao kod Hrvata....
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Odgovori