E ovako, evo uclanio sam se pa reko ajde i ja malo sa vama da procavrljam.
Negde na forumu postoji tema u kojoj je neko pomenuo da postoji adapter pomocu koga se slusa muzika sa mobilnog na stubu ili radiju u kolima. E sad prema recima jednog forumasa to cudo radi tako sto ti preko bluetootha prenosis signal na radio (hvatas ga na nekoj fm frekvenciji), i kaze da to kosta 500 kinti. Znaci koliko sam ja razumeo pomocu tog adaptera se uspostavlja bezicna komunikacija sa muzickim stubom. Nasao sam nesto slicno dok sam googlao ali mislim da to nije to (zove se bluetooth music receiver mbr-100- on radi sa nekim kablom koji kacis u video autput na muzickom stubu-znaci nema nikakve veze sa FM-om. Da li postoji takav uredjaj, gde moze da se nabavi i slicno. Ja imam k750i.
Bio sam maksimalno konfuzan!!! Hvala na razumevanju.
Premestio:gameforce
slusanje muzike sa mobilnog na stubu preko bluetootha
Koliko ja znam o ovome nije bilo reci na forumu!
Govorilo se o adapteru koji jedostavno menja kakav se jack koristi za slusalice, pa moze da se utakne i syub ili sta god vec! A ako hoces bezzicno, postoji negde kod nas da se kupi adapter koji radi na baterije koji se ukljuci u 3.5mm jack i dalje te informacije prenosi preko fm talasa(podesiva frekvencija), tako da mozes da npr radio u kolima koji nema mp3, preko telefona, mp3 plejera, cega god i te skalamerije povezes tako da to ide preko ozvucenja u stanu kolima gde god.
To sto si video na netu sigurno nije 500 kinti, pre ce biti oko 100€, a to od 500 kinti je adapter koji od telefonskog izlaza pravi 3.5mm jack(zenski). ovo sa fm-om je sigurno mnogo jeftinije!
Govorilo se o adapteru koji jedostavno menja kakav se jack koristi za slusalice, pa moze da se utakne i syub ili sta god vec! A ako hoces bezzicno, postoji negde kod nas da se kupi adapter koji radi na baterije koji se ukljuci u 3.5mm jack i dalje te informacije prenosi preko fm talasa(podesiva frekvencija), tako da mozes da npr radio u kolima koji nema mp3, preko telefona, mp3 plejera, cega god i te skalamerije povezes tako da to ide preko ozvucenja u stanu kolima gde god.
To sto si video na netu sigurno nije 500 kinti, pre ce biti oko 100€, a to od 500 kinti je adapter koji od telefonskog izlaza pravi 3.5mm jack(zenski). ovo sa fm-om je sigurno mnogo jeftinije!
Black Sabbath!!!
Pstoje razlichite vrste BT adaptera koji omogucavaju muzichkim stubovima ili plejerima za kola da bezicno primaju zvuk sa mobilnog,ali tvoj problem je shto K750 ne podrzava stereo bluetooth profil,te stoga i nemoze da shalje muziku na drugi uredjaj.Mislim,mozesh ti da prebacujesh pesme preko BT na druge uredjaje,ali nemozesh da pustish pesmu na mobu a da slushash na BT slushkama ili slichno,jer K750 prosto ne podrzava tu opciju.Inache,kuzman je upravu,vecina ovih adaptera se krece oko 70-100 eur.
Hvala na brzim odgovorima!
Link gde sam to procitao je
viewtopic.php?t=6361
ono o cemu sam ja pricao je na slici ovoj

Znaci zanima me da li postoji jos neki slican uredjaj za sonyericsson, i ako postoji koja mu je cena i gde se moze nabaviti, jer ja u kolima nemam nikakav zenski ulaz,kako bi prikljucio kablove sa gornje slike. Znaci da se taj adapter kaci samo na mob a na raio u kolima nista, on samo treba da prima taj signal preko odredjene frekvencije na fm-u.
Link gde sam to procitao je
viewtopic.php?t=6361
ono o cemu sam ja pricao je na slici ovoj

Znaci zanima me da li postoji jos neki slican uredjaj za sonyericsson, i ako postoji koja mu je cena i gde se moze nabaviti, jer ja u kolima nemam nikakav zenski ulaz,kako bi prikljucio kablove sa gornje slike. Znaci da se taj adapter kaci samo na mob a na raio u kolima nista, on samo treba da prima taj signal preko odredjene frekvencije na fm-u.
Ako sam dobro razumeo ti hoces da emitujes FM sa moba i da primis to na radio u kolima(al sam ga srocio!).
Ne mogu da nadjem vec gotovu skalameriju, ako nadjem postovacu.
ALI zato imam resenje kako da napravis(ili d ati napravi neko ko ima iskustva sa lemljenjem).
http://www.radioklub.co.yu/RADIOKIT/predajnici.html ovde mozes naci FM predajnike slabe snage(ne treba tebi ni 1mW), koje bi trebalo da mozes da napravis tako da ga kablom povezes sa mobom, i da tako resis emitovanje talasa, a prijemnik bi ti bio radio u kolima.
Oko odabira modela najjednostavnije ti je da popricas sa ljudima u prodavnici i oni ce ti sve reci sto te zanima.
A zar nebi bilo jednostavnije da odes kod nekog da ti "izvuce" gajtanje iz radia?
Ne mogu da nadjem vec gotovu skalameriju, ako nadjem postovacu.
ALI zato imam resenje kako da napravis(ili d ati napravi neko ko ima iskustva sa lemljenjem).
http://www.radioklub.co.yu/RADIOKIT/predajnici.html ovde mozes naci FM predajnike slabe snage(ne treba tebi ni 1mW), koje bi trebalo da mozes da napravis tako da ga kablom povezes sa mobom, i da tako resis emitovanje talasa, a prijemnik bi ti bio radio u kolima.
Oko odabira modela najjednostavnije ti je da popricas sa ljudima u prodavnici i oni ce ti sve reci sto te zanima.
A zar nebi bilo jednostavnije da odes kod nekog da ti "izvuce" gajtanje iz radia?
Black Sabbath!!!