smanjena ponuda

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Taj trend opadanja cene je bio kratkog daha - primecujem skok cena raznih Symbian telefona npr. prepodne je P990i bio 267 sada je 330, E61 160->180, P1 330->405, N95 360->435, ...
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ibrahim Gueye
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Okt 2007. 06:10

Post od Ibrahim Gueye »

Ja vidim da su sve cene skocile skoro na "legalne", i zovem danas redom prodavnice i svi mi govore cene u dinarima koje su astronomske, tako da su moguca samo dva resenja: ili su se legalizovali (ne mora da znaci 100% vec na neki nacin, manje ili vise), ili je to sve samo maska - vise ocigledno - npr. ja zovem jednu prodavnicu, pitam za model, a prodavac kaze "Nemam ja, ali evo ti mobilni od kolege koji ima..." :chytry:
Galaxy Spica Eclair + Sennheiser MX 560

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Stvarno i ja sad vidim da su cijene otisle u PM :o :o i to ne samo u ovim radnjama u kojima su bile niske, nego su cak i ovi legalni uvoznici znatno podigli cijene :shock:
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ovo je gore nego ranije, prava kataklizma.
Ali slazem se ovo su prividne cijene, a one prave necemo ni vidjeti na MS-u.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A mozda je situacija takva da oni imaju istaknute "legalne cene", a kad dodje kupac, kad oni vide sa kime imaju posla, onda daju cenu "ispod zita". Necu da pravim reklamu firmi koja tako posluje, gde sam na taj nacin uzeo nekoliko telefona (sebi, caletu...) Uglavnom, istaknuta je cena u dinarima, od koje mi se zavrtelo u glavi, ali za cash daju specijalan popust (20%) :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

to je stara pricha za duple cene, jedan "chuveni" prodavac kod mene tako odavno posluje .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

E pa ako nece da kazu "prave" cene preko telefona, sta da radimo mi koji nismo iz BG? A sto je najgore cene na sajtu predstavljaju standard, iako vecina njih sada nije realna.
5130+Koss the plug....

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Meni ovo izgleda da su ovo cene sa PDV-om.Kolko ja znam cene su ranije bile bez pdv-a.Mozda gresim,ali ako od ovih cena oduzmete pdv i neku izgleda njihovu marzu dobijete stare cene.Mozda gresim,ali mi ovo na to najvise izgleda.
Linux&Android

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Podsetio bih samo na situaciju od pre 2 godine kad je uvedeno placanje PDV-a za racunare, ljudi su opustosili prodavnice pre Nove godine. Danas o tome niko i ne razmislja kad kupuje racunare/komponente i dobija fiskalne racune uz njih. Zasto su prodavci mobilnih telefona bolji/pametniji, pa da valjaju robu na crno? U poslednjih godinu dana sam dobio fiskalni racun uz SVAKI kupljeni proizvod osim uz mobilini telefon
w810 + 8GB

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

djape48,
Pa ipak su fonovi manji, a mnogi od njih na crno kostaju koliko jedan legalan lap top, a desktopu da ne govorim.
Ja sam misljenja da ce ovakva situacija da se zadrzi, s tim sto ce cjenovnik na MS-u postati bezkoristan, pa samim tim i kad budemo savjetovali nekog, necemo imati sve parametre, jer nikom se nece dati da zove sve ove radnje i da pokusa da iskamci prave cijene.
Malo mi je sad smjesna situacija da ja preporucjem nekom w810 kao bestbuy za 185 evra :o
Ovo je vrlo losa situacija za kupce za strane, jer vrlo lako se moze desiti da potegnu na put za nista.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Mislim da ako ostanu ovakve cene (nadam se da nece) vise ce se isplatiti i kupiti telefon ovlascenog uvoznika/dilera jer je sada razlika 30-tak jevrova.N82 jutros 380 veceras 480 :lol: .
P.S.Ako sam dobro video K850 je u logicu ostao 300e.

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

N95 8gb sa 500 skocio na 660eura

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Primetio sam i ja u posledenje vreme jurim da kupim neki telefon kad su pola prodavnica zatvorene,Telenor,MTS i VIP su totalno poremetili trziste sa njihovim raspalim 1 dinar telefonima :x :x gade mi se :disgust:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Stvarno nema smisla ovo sa cenama,pa neke cene kao sto se ovde spominje,nisu skocile samo za pdv od 18% nego mi se cini da su oni u cenu dodali i carinu i pdv. Jer samo tako mogu da shvatim ovakve cene... A za cene kod tzv. 'zvanicnih' zastupnika,dilera nemam komentar dovoljno je obici par mob shopova i prodavnica tehnike na zapadu i sve ce biti jasno. Nazalost mislim da ce se ovakva situacija zadrzati jos neeeko vreme...
N82 je za 24h poskupeo za 100€,a N95 8gb za 150€! Svaka im cast.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

i deda n73 skochio za skoro 100, vishe od 50% svoje predjashnje cene .
Poslednja izmena od darkado u Uto, 08. Apr 2008. 18:36, izmenjeno 1 put ukupno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Pa ako je sve legalno i dodat PDV onda ima logike da poskupi ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

evo jednog primera kako jedna prodavnica funkcionise kod mene u Sremskoj Mitrovici:
imaju telefone od ovlascenih distributera, koji su u original pakovanju sa garancijom od godinu dana i garancijom distributera (Roaming, Alpha Copy...)
a imaju i telefone koji su "ispod zita" po "promotivnoj ceni", uz "garanciju" od 6 meseci, i svaki stoti je u "full" pakovanju.

Tako da moze jos uvek, u odredjenim prodavnicama, da se nadje telefon po staroj ceni, promuvan u gumi od nekog auta i slicno tome.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

kljun napisao: imaju i telefone koji su "ispod zita" po "promotivnoj ceni", uz "garanciju" od 6 meseci, i svaki stoti je u "full" pakovanju.
Тако ће и остати.Боље...
Ове цене су сада потпуна болеc :dry:
Слобода или смрт

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Vidim da je u cenovniku novina cena "-PDV" i "Cena", da li moze neko ko je iz BG da proveri ovo? Tj mozda se na licu mesta moze dobiti telefon po ceni bez PDV....
5130+Koss the plug....

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Garantovano ce u vecini BG prodavnica moci da se kupi tel bez uracunatog PDV. Ono sto je meni sada jos interesantnije je to da su osnovne cene(bez uracunatog pdv) tel skocile iz potpuno neobjasnjivih razloga! Na pr osnovna cena za N82 je skocila za 50 jura,tako da umesto 380€+pdv sada tel kosta skoro 500€ sa pdv-om. Pa toliko je kostao kad se pojavio pre 3-4 mes. I ne shvatam kako ce nekoga naterati da kupe tel koji je skinut sa neke mreze kada ce taj isti tel kod 'ovlastenog' dilera biti skuplji nekih 10-ak%.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori