smanjena ponuda
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Taj trend opadanja cene je bio kratkog daha - primecujem skok cena raznih Symbian telefona npr. prepodne je P990i bio 267 sada je 330, E61 160->180, P1 330->405, N95 360->435, ...
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ibrahim Gueye
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Okt 2007. 06:10
Ja vidim da su sve cene skocile skoro na "legalne", i zovem danas redom prodavnice i svi mi govore cene u dinarima koje su astronomske, tako da su moguca samo dva resenja: ili su se legalizovali (ne mora da znaci 100% vec na neki nacin, manje ili vise), ili je to sve samo maska - vise ocigledno - npr. ja zovem jednu prodavnicu, pitam za model, a prodavac kaze "Nemam ja, ali evo ti mobilni od kolege koji ima..." 

Galaxy Spica Eclair + Sennheiser MX 560
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
A mozda je situacija takva da oni imaju istaknute "legalne cene", a kad dodje kupac, kad oni vide sa kime imaju posla, onda daju cenu "ispod zita". Necu da pravim reklamu firmi koja tako posluje, gde sam na taj nacin uzeo nekoliko telefona (sebi, caletu...) Uglavnom, istaknuta je cena u dinarima, od koje mi se zavrtelo u glavi, ali za cash daju specijalan popust (20%) 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Podsetio bih samo na situaciju od pre 2 godine kad je uvedeno placanje PDV-a za racunare, ljudi su opustosili prodavnice pre Nove godine. Danas o tome niko i ne razmislja kad kupuje racunare/komponente i dobija fiskalne racune uz njih. Zasto su prodavci mobilnih telefona bolji/pametniji, pa da valjaju robu na crno? U poslednjih godinu dana sam dobio fiskalni racun uz SVAKI kupljeni proizvod osim uz mobilini telefon
w810 + 8GB
djape48,
Pa ipak su fonovi manji, a mnogi od njih na crno kostaju koliko jedan legalan lap top, a desktopu da ne govorim.
Ja sam misljenja da ce ovakva situacija da se zadrzi, s tim sto ce cjenovnik na MS-u postati bezkoristan, pa samim tim i kad budemo savjetovali nekog, necemo imati sve parametre, jer nikom se nece dati da zove sve ove radnje i da pokusa da iskamci prave cijene.
Malo mi je sad smjesna situacija da ja preporucjem nekom w810 kao bestbuy za 185 evra
Ovo je vrlo losa situacija za kupce za strane, jer vrlo lako se moze desiti da potegnu na put za nista.
Pa ipak su fonovi manji, a mnogi od njih na crno kostaju koliko jedan legalan lap top, a desktopu da ne govorim.
Ja sam misljenja da ce ovakva situacija da se zadrzi, s tim sto ce cjenovnik na MS-u postati bezkoristan, pa samim tim i kad budemo savjetovali nekog, necemo imati sve parametre, jer nikom se nece dati da zove sve ove radnje i da pokusa da iskamci prave cijene.
Malo mi je sad smjesna situacija da ja preporucjem nekom w810 kao bestbuy za 185 evra

Ovo je vrlo losa situacija za kupce za strane, jer vrlo lako se moze desiti da potegnu na put za nista.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Stvarno nema smisla ovo sa cenama,pa neke cene kao sto se ovde spominje,nisu skocile samo za pdv od 18% nego mi se cini da su oni u cenu dodali i carinu i pdv. Jer samo tako mogu da shvatim ovakve cene... A za cene kod tzv. 'zvanicnih' zastupnika,dilera nemam komentar dovoljno je obici par mob shopova i prodavnica tehnike na zapadu i sve ce biti jasno. Nazalost mislim da ce se ovakva situacija zadrzati jos neeeko vreme...
N82 je za 24h poskupeo za 100€,a N95 8gb za 150€! Svaka im cast.
N82 je za 24h poskupeo za 100€,a N95 8gb za 150€! Svaka im cast.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
evo jednog primera kako jedna prodavnica funkcionise kod mene u Sremskoj Mitrovici:
imaju telefone od ovlascenih distributera, koji su u original pakovanju sa garancijom od godinu dana i garancijom distributera (Roaming, Alpha Copy...)
a imaju i telefone koji su "ispod zita" po "promotivnoj ceni", uz "garanciju" od 6 meseci, i svaki stoti je u "full" pakovanju.
Tako da moze jos uvek, u odredjenim prodavnicama, da se nadje telefon po staroj ceni, promuvan u gumi od nekog auta i slicno tome.
imaju telefone od ovlascenih distributera, koji su u original pakovanju sa garancijom od godinu dana i garancijom distributera (Roaming, Alpha Copy...)
a imaju i telefone koji su "ispod zita" po "promotivnoj ceni", uz "garanciju" od 6 meseci, i svaki stoti je u "full" pakovanju.
Tako da moze jos uvek, u odredjenim prodavnicama, da se nadje telefon po staroj ceni, promuvan u gumi od nekog auta i slicno tome.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Garantovano ce u vecini BG prodavnica moci da se kupi tel bez uracunatog PDV. Ono sto je meni sada jos interesantnije je to da su osnovne cene(bez uracunatog pdv) tel skocile iz potpuno neobjasnjivih razloga! Na pr osnovna cena za N82 je skocila za 50 jura,tako da umesto 380€+pdv sada tel kosta skoro 500€ sa pdv-om. Pa toliko je kostao kad se pojavio pre 3-4 mes. I ne shvatam kako ce nekoga naterati da kupe tel koji je skinut sa neke mreze kada ce taj isti tel kod 'ovlastenog' dilera biti skuplji nekih 10-ak%.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II