Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Azimuth »

I, jeste izmerili čiji je veći? :lol:
Elem, suština je da strogo hardverski gledano, ima dobrih telefona na dva 3 sistema. Softverski je već kome šta odgovara.
Mišljenja sam da su ljudi informisani u ovoj eri ludila i interneta, da znaju jako dobro šta kupuju ali i da su skeptični kada su u pitanju novine. Postoji i određen procenat onih koji robuju nekom brendu. Setite se kakvih smo svi imali problema kada smo sa simbijana i Nokije trebali da pređemo na nešto drugo, ono što danas zovemo smart telefonima.
Lično, dok dobijam od Androida ono što mi treba, ne razmišljam o prelasku na drugi sistem. Sa druge strane, avanturističkog duha sam pa volim da probam i nešto novo, drugačije, otuda i moji izleti. Kapiram da slično razmišljaju i drugi ili barem većina ljudi.

Nego, mene nešto drugo zanima. Zašto su iz M$ povukli ovaj avgustovski apdejt i zašto traže da se obrise iz telefona?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Што се тиче модификација на Андроиду, колико се користе можемо видети у теми "Ваш десктоп" у којој константно гледам фабрички лаунчер и измене које се своде на неки виџет и позадину.

Од када "lesа0208" нема тема се претворила у показивање позадина...

Мене занима шта то окорели Андроидаши мењате на Андроиду сем позадине а од хакерских ствари се све сведе на инсталирање апликација које се плаћају.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Da, a "hakerske" stvari (kako to samo debilno zvuci) su jako vidljive na desktopu...
Tema "vaš desktop" služi tačno za ono šta se u njoj može i naći, a to je kako je neko poslozio svoje ikone, widgete, koje icon pakete koristi i naravno kakva je pozadina...
Baš bi volio da čujem kako bi ti recimo na displeju prikazao modulaciju zvuka na kernelu...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Да си се мало потрудио да прочиташ приметио би "модификација" и "хакерске ствари".

Зашто манопулисати звуком?
Зато што не ваља!
Све манипулације са Андроидом се своде на поправке, мислим да 90% људи не купују Андроид да би изигравали механичара.
Овде смо причали о могућности прилагођавања андроида кориснику а не о поправкама јер Самсунг није добро одрадио звук, Сонију не ваља камера па морамо ми да читамо и листамо форуме да би добили оно што желимо. Да не помињем често лошу оптимизацију батерије па се и зато често мења кернел.

Могућност прилагођавања и поправка нису исто.
Мени треба прилагодљив систем и то је једини разлог зашто користим Андроид иначе бих прешао на Виндовс.
Сате и сате ишчитавања форума и ризиковање закуцавања телефона да би добили 10% јачи звук остављам "хакерима".

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od open-mind »

Hahahahaha, da čovjek ne povjeruje kakvih likova ima. Da, u pravu si potpuno, Samsung Sony, HTC, LG prave nedovršene, sa greškama telefone, pa ih prodaju milione, dok recimo jedna nokija izbacuje perfektne i bez greške pa ih proda u godini koliko Samsung za jedan mjesec. Nesto se tu ne uklapa...
Dalje, ja moram da ti čestitam, upravo si izvalio naj veću glupost na forumu, a to je da se sve manipulacije na androidu svode na popravke.
Jedno pitanje, zašto ljudi kupuju recimo sennheiser slušalice od po preko 100 € kad sa onima sto dodju sa telefonom u kutiji možeš sasvim normalno slušat muziku.
E tu ti leži odgovor zašto bi jedan audiofil htio se cimati sa kernelom i modifikacijom da bi došao do sto boljeg zvuka. Onaj koga to ne interesuje, jednostavno neće ništa ni dirati.
Stvar je u MOGUĆNOSTI. onaj ko kaze da nebi ništa dirao ili mijenjao na wp-u LAŽE kao ker, jer itekako bi mijenjao da može.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

LittlePrince napisao:Зашто манопулисати звуком?
Зато што не ваља!
Све манипулације са Андроидом се своде на поправке, мислим да 90% људи не купују Андроид да би изигравали механичара.
Овде смо причали о могућности прилагођавања андроида кориснику а не о поправкама јер Самсунг није добро одрадио звук, Сонију не ваља камера па морамо ми да читамо и листамо форуме да би добили оно што желимо. Да не помињем често лошу оптимизацију батерије па се и зато често мења кернел.
Al si ga povezao, svaka ti dala :lol: Jos cu da pomislim da na windowsu sve apsolutno savrseno radi - zvuk, kamera, baterija... pa zato niko nista ne menja i ne popravlja, a ne zato sto ne moze. :chytry:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Нисам рекао да на Виндовсу све ради савршено само да је Андроид превише убагован и то је аксиом, можда ваши телефони раде перфектно али Андроиди мојих пријатеља не и једина разлика која се види јесте да ако пукенш 500€ мало мање ће да ти багује у односу на оне од 200€.

Ја разумем да сви бране своју инвестицију али будимо мало објективни, колико само постоји апликација (да не кажем превише) које убрзавају андроид, ослобађају меморију... Разлог њиховог постојања? Некада су Андроидаши пљували по Јабуковцима јер су ови фанатици, сада су се изједначили.

Ево пошто користим Андроид сложићу се са вама и изаћи из расправе.
Свака мана Андроида није мана већ могућност за унапређење система.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od open-mind »

Forum nema vise potrebe da postoji, dečko ga je upravo prekucao. Gasite ga. Hvala, i doviđenja.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Šta podrazumete pod bagovanjem? :|
Ako je to ono da zabode i neće da mrdne onda ja to nisam video ni na S2 (stock i custom romovi), ni na G2, ni na Note 3, ni na ajfonu 5s, a evo ni na S5. To je priličan raspon cena, prilično različiti telefoni, a opet nisam imao takvih problem. Da sve bude još čudnije, nisam primetio ni na L 520 kod ćaleta. Desi se tu i tamo da uspori ponekad, ali nije zakucao telefon da ne možeš ništa sa njim uraditi.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Nabrojao si high end androide, najbolji iphone i wp telefon. A sta je sa slabijim androidima? L7 - vuce se ko prebijena macka, grand x - posebna kategorija, desire 300 - podnosljivo (da ga ne zakucas o pod). Dalje - note 2 na moru drugu zablokirao.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Coni kad si vec spomenuo da ti je drugu note 2 zablokirao...sigurno je on nešto ubacio neku app koja ga zablokirala...jer kod mene je note3 zakuco par puta dok nisam provalio da je zbog memorijske kartice koja je prethodno bila u sony telefonu...tako da uopšte nije baš moguće da note 2 tako zablokira od nicega...
A ova tema je toliko daleko otišla od realnosti i svega što se uopšte tiče smartphona...svasta se može procitati...niko ne može da ospori da je android u vrhu po prodaji i da ga većina koristi iz svoje koristi i navike...WP sigurno nije los os...ali koliko čitam ovde na forumu od samih vlasnika isto postoje barovi tako da kazem i da sve ne radi bas kako treba...ne branim nijedan os...briga me dokle god sam ja zadovoljan korisnik istog modela telefona koji imam...
Sve je stvar ličnog izbora ko sta želi i ko sta hoce da proba...100 ljudi 100 ćudi...svaka rasprava je suvišna oko toga šta je bolje a šta nije...
Pojedinci toliko hvale wp kao da imaju nešto od toga...kukate na Android kako neradi dobro i kako je muka živa ubacivati neke romove i uraditi root...a sta da se kojim slučajem wp može rootovati...i ubacivati po želji neki bilo koji rom...kao ne bih to voleli da bude otvoren os???
Toliko se tema zagusilo...ovakvim postovima da je to strasno...
Pozdrav svima [WHITE SMILING FACE]
Huawei

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Eto jedan od razloga zasto sam toliko protiv Androida. Ja ne mogu da poreknem cinjenicu, da je moj kum na moju preporuku pre par godina uzeo SGS potom s2, s4 i sada Note3 (samo je sgs bio moja preporuka), kao logican sled, i on je sa svakim uredjajem proveo sate i sate online praveci, i budzeci postojeci rom u njemu. Za N3 mu je trebalo nekih 15h, dok je sve nasao, skockao, i da to sada radi fantasticno. Evo, ja koji sam zli anti-androidas ne mogu da mu nadjem manu i pored najbolje volje. ALI, sa druge strane, izes uredjaj ako ja moramm da sedm danima uz komp i da trazim sta cu i kako da budzim.
Lumiu 930 kako sam uzeo, ukucao sam svoj nalog, telefon je radio non stop jedno 15min, i onda je jos jedno 2h preuzimao aplikacije i backup (4gb), ali sam posle tih 15 min mogao da ga koristim, i to koristenje se od tog momenta do sada nije promenilo. Meni to treba i ja sam to u ovom uredjaju i sistemu dobio
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja samo moram da odgovorim na ovaj komentar o Note 2, dok sam iz OS rasprava rešio da izađem jer su neobjektivne i neće nikada ni moći da budu.

Note 2 MOŽE da se zabaguje nevezano za aplikaciju ili memorijsku karticu. Moj Note 2 je sam od sebe radio sledeće stvari: otvarao S Note aplikaciju i po 2 minuta, čima sam napunio oko 30 beleški, svaka po par strana. Sporo je izlazio iz ove aplikacije takođe...a najviše za to sam ga kupio. O čekanju da sistem smisli da sam ja tapnuo na promenu debljine ili boje olovke da ne pričam. Nasumično je gubio podešene naloge. Ovo je došlo na kraju do toga da je gubio sve naloge kad god se prilikom neke poteškoće restartuje. Što me dovodi i do sledećeg, i konačnog: imao je običaj da se restartuje kad je dosta opterećen.

O tome koliko sam vremena uložio sa kernelima, ROMovima koji nisu rešili ništa, ne bih ovom prilikom, nema svrhe.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Miodrage....kod mene note3 sve fabricki...i radi ko doxa...od kako sam ubacio novu memorijsku...sve šljaka kao podmazano...ne kažem da su lumia i wp telefoni losi...bio sam u iskušenju i da kupim neku bolju Lumiu...ali sačekaću još...uglavnom rad sam da probam...
Note3 radi perfektno nema potrebe za romovima...e sad je to i želja samog korisnika da se igra i probala razne romove itd itd...meni to npr uopšte nije bitno...kad i ovako sve funkcioniše kako treba...
Ali kažem samo da i wp ima mogućnost otvorenog sistema bilo bi dosta korisnika koji bi se igrali...sve je stvar ko sta želi i ko sta hoce a to sto neko mrzi neki oš to mi je malo ne shvatljivo...bez uvrede...
Nema potrebe da se pljuje po nekom os...cenim mišljenja onih korisnika koji su koristili sva tri OS...i koji su se na menjali telefona od low do high end modela...a ima ih ovde dosta na forumu...
Primera radi...sad kad bih prodavao moj note3...sigurno bih kupio Lumiu 1520...sto posto...ali još uvek nemam tu potrebu jer sam istim telefonom zadovoljan...
Huawei

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

Pa evo ja imam i koristim Samsung Galaxy Tab 2 i kada bih poceo pricati sve probleme ubacili bi me u top pojedinci da sam hejter. Da li je normalno da se na tom uredjaju sa fabrickim OS-om, i 4-5 instaliranih programa (uredjaj se koristi samo za net) fabricki browser rusi svaki dan po par puta!!! Dzaba i hard reset i sve on se svaki dan mora srusiti cim otvorim 4-5 tabova. Doduse ni tu nema pravila, nekada se srusi sa 2 taba otvorena, nekada radi sa 10 otvorenih.
Tastatura izuzetno losa - ja ne kucam brzo, nego malo brze od prosecnog korisnika i tastatura ne moze da isprati to. Npr da sada kucam ovo na tabletu morao bih svako malo stajati da se slova koja sam vec otkucao ispisu na ekranu.
Znaci smece od uredjaja mozda su ovi novi bolji, ja ga sreca i ne koristim tako cesto pa nemam vremena ni zivaca da ubacujem modovani rom ili neku tastaturu.
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Nista nisam rekao za Note 3. Sad ima Note 3 i ne zali se. Inace pun je para menja non stop. Imao je Note, prvi, i nosio na servis da mu (paz'te sad) ubaci najnoviji Krajogen Dzili Bin. Show. Posle kupio Note 2 jer ima neke silne senzore. A hteo je iphone 5 jer je video na netu da ima hologramsku tastaturu (onaj fejk video sto su paljevine sirile po fejsbuku). Ipak, Note 2 stock rom. Posle nekoliko meseci lumia 920. Verovatno nije bio zadovoljan sa N2. Kaze "vrhunski uredjaj ali mali mu ekran posle N2". I na kraju, Note 3, "najbolji mobilni na svetu".

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Nije slagao za to da je najbolji. :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja moj G2 jos uvek nisam ni rutovao,sve je stock osim G3 launchera,nijedan bag,nijedan restart ili neki fc.
Kupljen jos oktobra.

Zavisi kako se ophodis prema telefonu i sta trpas u njega.
Telefon je kao i zeludac,kad se nazderes djubreta normalno da povracas.
Ortak ima Note2,instalirao je u njega sve sto se moglo instalirati,kuvani kinezi mu izlaze iz telefona i misaona imenica mu je da ukljuci wifi,a ne nesto ozbiljnije pokrene.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Behemoth napisao:Telefon je kao i zeludac,kad se nazderes djubreta normalno da povracas.
Praktično je 100% tako, i tablet i komp.... Pitanje je gde su manje šanse da pokupiš to "đubre", ne govorim o vama informisanima, prosečnih alavih korisnika kojima je sve kao "na tacni" ima najviše.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ma ok, razumemo se, ali taj decko sto sad ima Note 3....nema nista, ali nista od programa. Viber, Facebook, whatsapp...kupio ga je zbog velikog ekrana. A tako je koristio i prethodne. Secam se da smo ga na moru zezali sto je ubacio 15 pesama u Note 2. Ma nebitno, imam temperaturu i vise ne znam sta sam hteo reci. Android zakon! :)

Odgovori