Slike sa mobilnih telefona
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Slike sa mobilnih telefona
Zile,ti jedini ovde shvatas poentu sta hocu da kazem.
Dok sam ovde kacio samo slike,ostali su se javljali i komentarisali kako je to sve super,ali je Samsung bolji. Cak je jedan i od moderatora pokrenuo tu pricu (znaju za to malo stariji clanovi)
Znaci,dozvoljeno je,ne vidim problem iznosenja cinjenica u vezi kamere onda? Ako smeta nekom,neka izbrise.
Edit: vidim sada na prethodnoj strani da mi je obrisana slika koju sam okacio. Slika nije bila neprimerna. Post 11560
Dok sam ovde kacio samo slike,ostali su se javljali i komentarisali kako je to sve super,ali je Samsung bolji. Cak je jedan i od moderatora pokrenuo tu pricu (znaju za to malo stariji clanovi)
Znaci,dozvoljeno je,ne vidim problem iznosenja cinjenica u vezi kamere onda? Ako smeta nekom,neka izbrise.
Edit: vidim sada na prethodnoj strani da mi je obrisana slika koju sam okacio. Slika nije bila neprimerna. Post 11560
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Kad sam kupio 808PV mislio sam da mu je kamera pokvarena jer sam sve slikao na auto, a slike koje su po FLICKR-u su sve samo ne AUTO... Tada mi je bilo bitno da fon slika maksimalno dobro na AUTO, a sad AUTO podesavanja vishe ni ne korstim niiti me interesuju takve slike kada gledam kakva je kamera
Sa dobre stare Nokije n8:
p.s Da sam tog Majbaha tad slikao sa spustenom ekspozicijom i fiksiranim ISO dobio bi 4x bolju fotku istom tom N8 kamerom nego tu na AUTO podesavanjima

Sa dobre stare Nokije n8:

p.s Da sam tog Majbaha tad slikao sa spustenom ekspozicijom i fiksiranim ISO dobio bi 4x bolju fotku istom tom N8 kamerom nego tu na AUTO podesavanjima

Poslednja izmena od filip89x u Čet, 18. Dec 2014. 20:02, izmenjeno 3 puta ukupno.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
16 godina na forumu MOBILNISVET
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
EDIT - Slike sa mobilnih telefona
Tema je kao što piše u naslovu "Slike sa mobilnih telefona" , nije problem uporediti fotografije napravljene sa jednog smartphona i drugog , to jeste u okviru teme. Sve u vezi toga je OK .
Ali prepucavanje , vređanje i debelo skretanje sa teme nije dozvoljeno , jer bi se cela tema razvodnila ha hiljadu strana koje nikome ne bi bilo zanimljivo čitati ... a ljudi došli ovde na temu da pogledaju kakve fotke prave smartphoni .
tako da , back to thread .
Tema je kao što piše u naslovu "Slike sa mobilnih telefona" , nije problem uporediti fotografije napravljene sa jednog smartphona i drugog , to jeste u okviru teme. Sve u vezi toga je OK .
Ali prepucavanje , vređanje i debelo skretanje sa teme nije dozvoljeno , jer bi se cela tema razvodnila ha hiljadu strana koje nikome ne bi bilo zanimljivo čitati ... a ljudi došli ovde na temu da pogledaju kakve fotke prave smartphoni .

16 godina na forumu MOBILNISVET
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
majkon80, Za model koji je dosta star, slika je odlična i solidno oštra. Na 100% Zoom se vidi poprilično izobličenja u detaljima, ali generalno slika je dobra.
Poslednja izmena od znemanja u Čet, 18. Dec 2014. 21:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
majkon80, a 808 kako ti se čini? Jesi li fotkao nešto sa njim ovih dana? Ja nikako da ga nabavim, u Nišu nigde da nađem očuvan i po realnoj ceni.
kucne fotografije samo za sada,na 38mpx je nestvarno koliko su ostre slike u kuci zatvoren prostor,zaista nestvarno,a za custom slikanje moracu da poradim.danas sam mu uzeo neku silkonsku futrolu,nije nesto ali bar ce malo da zastiti,ekran necu da pokrivam folijom
Poslednja izmena od majkon80 u Čet, 18. Dec 2014. 21:30, izmenjeno 1 put ukupno.
- znemanja
- Moderator
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja, fantaticna slika,ostra detaljna sve po propisima 

- AndroMan
- Mobil manijak
E pa znaš šta me pre svega zanima, ne znam da li ste primetili, ali uglavnom kad se slika po oblačnom vremenu na nebu se pojavi blještavilo, pa boje budu razlivene. Da li to može da se sredi podešavanjima, npr. smanjivanjem ekspozicije ili uključivanjem ND filtera? Primetio sam da se na mnogim fotkama sa 808 to javlja. Pitanje za sve koji su koristili 808.majkon80 napisao:za custom slikanje moracu da poradim.
Na ovo mislim:
https://www.flickr.com/photos/98577482@ ... 8pureview/
znemanja, mačor se odlično vidi na full zum

ja sam duduk,meni na ovoj slici sve perfektno i cisto,ne znam ne vidim nikakav bag
- znemanja
- Moderator
AndroMan, Upravu si, nebo je previše svetlo, mislim da se ND filter nije aktivirao. Koliko znam, neka me korisnici PV808 isprave ako grešim, na tom modelu postoji podešavanje za ND filter, na n8 je automatizovano, tj. uvek kada je kamera okrenuta ka jakom izvoru svetlosti, ND filter se aktivira, kao na ovom primeru:

- AndroMan
- Mobil manijak
Obrati pažnju na nebo, blještavilo mi se ne sviđa. Pitam jer se ne bih ni trudio da ga nabavljam ako to ne može da se reši podešavanjima.majkon80 napisao:,ne znam ne vidim nikakav bag

Edit: baš na to mislim znemanja. Tvoja fotka odlična.
AndroMan, to ce baraba najbolje da kaze,jer ima iskustva sa tim,do tada pogledaj na flickr slike sa 808 pa vidi dal je tako i kod drugih.
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Mozda sam ja lud ali meni se vise svidjaju slike sa G2 nego sa G3.
Ne znam, mozda me je kutijagreha malo razmazio, pa ocekujem jos bolje od G3 ..
Prva slika mi se svidja, ostale su mi malo bolje nego na mom Optimusu G.
Opet kazem, to je neko moje misljenje, ne kazem da G2 slika bolje nego G3.
evo nasao sam ti dve slike sa tim modelom,pa vidi dal ima tog efekta,ja ne vidim.ova sa jezerom savrsenstvo
gsmarena_101
gsmarena_102

- znemanja
- Moderator
vlade93, Ja sam to isto hteo da napišem, ali mislio sam da ću biti spaljen na lomači zbog toga. Kvalitet slika mi se ne sviđa, G2 je, činimi se, bolji, druga slika ima osetno mutnije detalje od ostalih, prva i treća su Ok, ali ništa više od toga.
- AndroMan
- Mobil manijak
majkon80, na slikama što si postavio toga nema, ali nisu problem takve slike. Već kad je oblačno, a sunce se probija kroz oblake, e onda se skoro uvek javi blještavilo, ili kad se uperi kamera direktno u sunce. Dosta slika sam video takvih, ali opet pitanje je da li su ti koji su slikali dobro ispodešavali.
vlade93, da je zoreli koristio Xcam lg aplikaciju i fiksirao ISO, bilo bi super. Za automatiku i ovo je dobro ispalo. I na G2, kad pustiš da ISO sam određuje, nisu uvek dobri rezultati.
vlade93, da je zoreli koristio Xcam lg aplikaciju i fiksirao ISO, bilo bi super. Za automatiku i ovo je dobro ispalo. I na G2, kad pustiš da ISO sam određuje, nisu uvek dobri rezultati.