Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Coni »

Layne_Staley napisao:Coni, nisam rekao da rade dobro ili ne :) samo znam da rade... (nisam hteo da pljujem i hejtujem u napred) :)
Pa ajmo redom. Xperia linija Arc, Ray, Neo, Play, Mini, Pro, Active, sa varijacijama (S, V, L, Pro), ukupno jedanaest modela, nakon nadogradnje na ICS se raspadaju. Sola, U, P, Go koriste nesrećni nova thor soc gde primanje poziva ne radi kako treba nakon nadgradnje, i osim P, spori su do bola. S, T, V, L rade dobro, koliko čujem. Na Z nakon nadogradnje na kitkat play servisi divljaju i gutaju bateriju. M bagovi nakon nadogradnje na 4.3. SP bagovit. Jedino vrhunski serije Z1, Z2, Z ultra nemaju neki problem. Očigledno ne znaju softver da napišu.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Hehee opet me nisi razumeo.. I ja znam da dobro ne rade posao, poznajem par ljudi koji rade, a i iz te struke sam pisanja swa.. Samo nisam hteo odmah da osujem paljbu
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ma nisam ni ja osuo paljbu u smislu da ih popljujem već čisto diskutovanje... Ma pitanje koliko su oni zaslužni za to samo konstatujem da nešto ne štima.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Coni, i Xperia T ima problem sa javljanjem na poziv. Ne uvek, ali dešava se. :dry:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Evo dve godine Xperia T kod mene,nikakav problem prilikom javljanja na poziv ili bilo sta slicno. 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Layne_Staley napisao:Btw ceo sony sw za android radi jedna nasa it fima :)
Posetio sam je. Lik mi je rekao da imaju sony prototip(tada je bio Z2) i da imaju android tim koji radi na usavrsavanju email aplikacije ;)

"PS***h"
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

telep napisao:Trenutno im je sudbina da prodaju te jeftine modele, jer high end modele niko ne kupuje.
Tako nekako. Zinulo im dupe kad su provalili da i ciganima u Indiji mogu svakakvih jeftinih govana prodati.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Aham, a kad je bila fama Apple je skup, Android jeftiniji i pristupacniji to je bilo ok? Googlu se se prasta, ostali se kude... Realno, nema sta.
Iako je recimo oko milijarda Android uredjaja ranjiva jer nema security update-a, o cemu se ovih dana pise... ali to je Google i Android pa je to u redu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Ledjo »

Microsoft predstavlja telefon sa 2mpx u 2015. godini, pa ta rezolucija kamere je bila prosek 2009. kad sam kupio 5310 koji je bio neka niza-srednja klasa. 2016 osekujem 335 sa 1.3 mpx, a vec 2017 235 sa 0.3mpx zadnjom kamerom i ostalim delovima koji su im pretekli od 520

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Tuga.... Bolje da su na njega zalepili nalepnicu sa natpisom "ovaj telefon smo pravili da nas košta što manje pa kad smo već iskreni da vas ne smatramo idiotima i ugrađujemo beskorisne kamerice koje nam ostale od uređaja koje je Nokia pravila pre 9 godina, zato ovaj mobilni nema kameru".

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Nemojte tako, WP kao superiorni sistem kompenzuje to i pravi slike kao da su sa profesionalnih DSLR aparata
:)
Nije sve u MPx, nešto je i u softveru, to će vam reći svaki profesionalni fotograf.
:D

Ovo je šala, naravno, bez namere da povredim bilo čija patriotska i druga osećanja.
8)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Lično mislim da Microsoft luta u svetu mobilnih telefona. Žele da ostvare što je mogući veći profit pa samo štancaju uređaje koji su namenjeni niskom segmentu tržišta. Pucaju na kvantitet, a ne na kvalitet, problem je što su ti telefoni hardverski poprilično osakaćeni. Kinezi sa jeftinim, a poprilično moćnim rešenjim totalno potiru WP niži segment. Lični mislim da će Microsoft propasti u svetu mobilnih telefon, treba da se drže PC i sektora povezanim sa time, tu su jaki.
Da napomenem da su i u high-end segmentu totalno zakazali, ja ne vidim nijednog naslednika 930 i 1520.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Jbg jesu malo sad vec preterali aa tim niskobudzetnim telefonima, ali eto primera i sa Samsungom koji je u septembru 2014. izbacio tel. sa 3.3" ekranom, 2Mpix kamerom i single core 1GHz cortex-A7 procesorom. Nisam primetio da je neko njih lupao po usima zbog toga. ;)

A mislim da uopste ne lutaju vec su totalno izgubljeni. :D
Naslednici 930 i 1520 mislim da trenutno ni nemaju nekog smisla... Sta da rade? Nepotrebno napucavaju kolicinu jezgara, takt procesora i kolicinu RAMa? Pa da... Cifre se prodaju. Za ono kako trenutno radi WP8.1 i ta dva su previse. Ko zna sta ce smisliti sa tom 10kom pa mozda onda i krenu sa tim jacim uredjajima. Kontam da je ova navala jeftinih uredjaja cisto da sebi kupe malo vremena i bar nesto zarade dok se ne dogovore sami sa sobom sta ce dalje.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Ledjo »

Microsoft je trebao da izbaci 520, 520 dual sim, 525 i to je to sto se tice te 5xx serije. 620 je poprilicno bespotreban model, trebali su odmah da izbace 625, a 630 da im blic i prednju kameru.

A umesto toga oni izbacuju 20 modela sa 512mb rama i tapkaju u mestu. Da bi se probili na trziste treba da izbace nesto novo, sto jos nije vidjeno, sem Here mapa ne vidim ni jednu prednost Lumia u odnosu na druge proizvodjace wp, a tek o androidu i da ne pricamo

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ni Here mape nisu prednost sada kada su dostupne za Android platformu, nema nijednog realnog benefita na strani WP.
Sto se tice Samsunga, slazem se da i oni imaju periodicne ispade sa svojim nisko budzetnim telefonim za koje licno mislim da su obicno djubre. No, Samsung ima armiju fanova koje je pridobio high-end galaxy serijom i Note serijom, oni mogu sebi da dozvole takve ispade. Microsoft koji grcevito zeli da se probije na trziste to ne moze i ne sme da dozvoli. Slazem da mozda i nema smisla izbaciti naslednika 930 i 1520, ali postoji segment kupaca koji jednostavno hoce novi model, model koji je flagship za tu godinu, ako im to ne ponudi Microsoft okrenuce se drugom brendu. Jedina svetla tacka za Microsoft su update-i, za pohvalu je sto su svi ili skoro svi modeli dobili update sa WP8 na WP 8.1, i ti isti ce dobiti WP10.
No i pored toga WP platforma ima jako malo procenat na ukupnom trzistu, a bez jasne politike razvoja taj procenat ce se smanjiti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Zbog ovog zadnjeg sto si napisao najverovatnije i stancaju te ultra jeftine telefone. Hoce da ugrabe sto veci procenat trzista, a upravo taj segment trzista je najbrojniji. Zasto su toliko udarili na Indiju? ;)
Ne vredi im da izbacuju flagship uredjaje bez koliko toliko sigurnog trzista.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Zato što je Nokia brend tamo veoma prepoznatljiv po jeftinim telefonima (i uopšte u celom siromašnom svetu). Tamo se još uvek odlično prodaje Nokia 1100.
A sad se pojavi MS i za slične pare ponudi smartphone. Ihaj veselja. Nije to toliko bez smisla i strategije. Pitanje je koliko je takva strategija ispravna i koliko će biti efikasna.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja mislim da oni sklapaju modele od delova koje imaju na lageru, primer za to mi je 735, koja ima prednju 5mpx kameru.
Mislim da je u magacinu ostalo par hiljada komada neugrađenih u prethodne relativno neuspešne modele,
i onda je neko došao na ideju da probaju da proguraju priču o selfi telefonu, i da sa polica izbace preostale 5mpx kamere.

Isto važi i za 512 rama, kapiram da imaju brdo neugrađenih modula,
i onda daj da svaki dan izbacujemo po nov model samo da se isprazzne magacini.
Ruku na srce, odlično rade i sa tih 512MB :) .

Što se 2mpx i Indije tiče, ja sam na žalost imao prilike da poslujem u bivšoj firmi sa njima, daleko im lepa kuća,
oni ne znaju klozetsku šolju da koriste ali ozbiljno, tako da ne verujem da imaju pritužbu na mali broj pixela.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, svaka roba ima svog kupca.
Slozicu se svojim starim protivnikom Nemanjom da MS luta, ali isto tako mislim da su koncentrisani da izbace bar 3 modela sa Win10.
Kako je juce twitovano, do sada je izbaceno 100 telerazlicitih wp uredjaja. Yezz je danas na Twitteru pustio vest da ocekuju svoj prvi win10 uredjaj u maju.
Uglavnom osim nekih Lumia, ATIV-a i HTC One M8 wp, nema drugih high end modela. Razlog je ono sto je cvoruga napisao, da i ovako slabi uredjaji rade odlicno. Znaci nema smisla ici na hardverski jak uredjaj. Verovatno sš cekaju nove opcije u win10, pa da se odredi dalji pravac razvoja.
Budimo iskreni, sta sada mogu da nam ponude proizvodjaci? Jace kamere? I ove su prejake za mobilni telefon. Jos jace i brze procesore? Pa i sadasnji su brzi od mnogih kompova koje mnogi imaju. Treba raditi na bateriji i autonomiji sa jedne strane, i stvarima koje treba omasoviti, a da ne dignu cene u nebesa, tipa picoprojektori, laserski daljinomer, laserski termometar... i tako jos kojekakvi alati za koje ja i ne znam, a koji bi mnogima olaksali svakodnevne poslove.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

znemanja napisao:Ni Here mape nisu prednost sada kada su dostupne za Android platformu, nema nijednog realnog benefita na strani WP.
Sto se tice Samsunga, slazem se da i oni imaju periodicne ispade sa svojim nisko budzetnim telefonim za koje licno mislim da su obicno djubre. No, Samsung ima armiju fanova koje je pridobio high-end galaxy serijom i Note serijom, oni mogu sebi da dozvole takve ispade. Microsoft koji grcevito zeli da se probije na trziste to ne moze i ne sme da dozvoli. Slazem da mozda i nema smisla izbaciti naslednika 930 i 1520, ali postoji segment kupaca koji jednostavno hoce novi model, model koji je flagship za tu godinu, ako im to ne ponudi Microsoft okrenuce se drugom brendu. Jedina svetla tacka za Microsoft su update-i, za pohvalu je sto su svi ili skoro svi modeli dobili update sa WP8 na WP 8.1, i ti isti ce dobiti WP10.
No i pored toga WP platforma ima jako malo procenat na ukupnom trzistu, a bez jasne politike razvoja taj procenat ce se smanjiti.
Svaka, ali apsolutno svaka rečenica ti je zlatna.

Odgovori