Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Rekoste: ajde da oživimo temu? Evo moje interpretacije, na žalost tek sada, ali čini mi se da je vredelo.

Slika

Slika

Cela operacija sa kablom koji ste dobili uz telefon košta: pola sata strpljenja, i oko 20-tak dinara.

P.S. Na žalost Nokia nema autofokus. Kad mi foto-aparat stigne sa proputovanja po Tunisu, šaljem lepše slike.

:)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Gargamele, fino je ovo ispalo, moraću i ja da trknem do kluba da uzmem taj konektor. I, kako zvuče MX550 na 6680? :)

Ja sam pazario HS-23 slušalice, mogu reći da zvuče značajno bolje od originalnih HS-3 koje idu uz N70. Još imaju i volume tastere na sebi ali, nažalost, N70 ne reaguje na to jer nema full podršku za ovaj model. Slušalice su prevashodno namenjene trećoj generaciji s60 platforme. U kombinaciji sa Power MP3 plejerom i ekvilajzerom uopšte ne zvuči loše. :)

http://www.europe.nokia.com/accessorieslink?s=HS-23

Postoji još jedan adapter u kompletu sa slušalicama - HS-20 + AD-41, a moguće je priključiti i bilo koje druge. Koliko vidim, rađen je po uzoru na adapter koji dolazi uz N91, samo je drugačiji konektor. Komande će radititi samo na novijim modelima, mada, ko zna, moguće je da će noviji firmveri doneti podršku "starijim" modelima i za ove sluške/adaptere. :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Srbija = 8 miliona ljudi = kol'ko, 2,5 mil.mob.telefona = recimo 700 hilj.Nokia modela
= 70 hilj.onih koji slušaju muziku preko mob.tel.
= 7 hilj.onih koji STVARNO slušaju muziku preko mob.tel.
= barem 3 hilj.onih koji bi šutnuli HDS, odmah, i uzeli ovo.

Nije mala cifra, a sve ste super odradili, nađite neku foru da to uvaljate (uz malo šminke, ipak). Lepo vama a lepo i njima.
I ja kupujem, za svaki slučaj.
veliki :wink:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Od te tri hiljade 500-700, već ima nešto tipa AD-15, ili AD-46. A za ostale - kućna radinost. Ne cima mi se s tim jer vidim da već ima preduzimljivih članova. Kinta nije loša, ali nemam ja vremena za to (ovo je napravio drugar, elektroničar, ali sad znam i ja). A što se šminke tiče, jedina varijanta je da se znatno udeblja ovo kućušte jer je uvaj ženski džek podebeo, i jedva bi i sam stao u kućište, a tu ima i ono malo primitivne elektronike i to je ovako nemoguće upakovati. Postoji i varijanta potpuno druge kutije (kao što AD-46, lepo izgleda, ali je mnogo veći). Ili varijanta sa rasturanjem nekog starog walkmana koji ima neki manji džek.

Miskoni, čuju se odlično, ali dok mi Power MP3 ne proradi, neću imati prave rezultate. Treba staviti nekoliko istih pesama na telefon i neki standardni plejer. Ja imam neki Cannyon, i na prvo slušanje mislim da telefon ima lošiji zvuk. Napominjem da slušam sa N91 plejerom, koji nije loš, ali u poređenju sa Power-om . . . . . Ekvilajzeri mogu čudo da naprave. Trebalo bi da to sredim, i da mi stigne moj foto-aparat do ponedeljka, i tad šaljem slike i utiske.

Pozdrav :) . . .

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Vlada Zem, dobra ti je racunica ;) .... slicno razmislja i jadan moj poznanik .... doduse nije u vezi telefona .... "odem na Cecin koncert, tamo ce od 60 000 ljudi biti jedno 40 000 riba, startujem njih 20 000 i sakupim 5 000 telefona i miran sam do kraja zivota" ... ili tako vec nesto :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

gargamel4 napisao:Napominjem da slušam sa N91 plejerom, koji nije loš, ali u poređenju sa Power-om . . . . . Ekvilajzeri mogu čudo da naprave.
Ekvilajzer je spravica koju ja inače jako volim jer je u stanju da popuni većinu rupa koje mogu nastati u reprodukciji. Power MP3 sa isključenim EQ-om zvuči isto kao i default player, ali na ON je razlika nebo i zemlja... ;)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

gargamel4, je l ti "cvrci" taj hand-made adapter? .... meni 6.03.08 nije napravio nikakvu razliku sa ad-15, cini mi se...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ekvilajzeri su čudna stvar, verujte. Kad imaš dobar snimak + sve >> ostalo što sledi, nepotrebni su.

Sada je situacija na mob.kao sa onim jeftinim mini-linijama, one imaju svoj maksimum a da bi ga iskoristio navijaš bas ili više tonove na max. Mislim, sve smešno zvuči ako to ne podigneš - pa mogu to da nameste kao standard, ovako samo imaš iluziju da kao nešto poboljšavaš - nije to ugrađen EQ nego, eto, malo su se otvorili pa stavili kvalitet.
:wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

A i to "cvrčanje", malo, malo pa provejava, al stidljivo.
O čemu se radi, pucka??? Neko je pominjao, ali konkretno?
:blinky: :blinky: :blinky:
Pa onda je to shit, ne kupovam
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Cvrčanje? Nisam ništa primetio, ali videćemo večeras na šta misliš. OK? Ako mi ukažeš na nešto što postoji a ja ga nisam primetio do sad, ubiću te. :wink:

Imam akciju da malo "pojačam" zvuk. Kad čujem o čemu se tačno radi odlučiću da li da to i stvarno radim, jedino što će onda baterija malo kraće da traje. Ne znam kako tačno da pojačam izlazni siglnal pojačala, ali znam ko zna, pa ću da javim.

U međuvremenu ostaje da nabudžim Power MP3 da radi.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

A što se tiče ekvilajzera, tek juče sam saznao čemu zaista služe kod boljih sistema (prilagođavanju zvuka prostoru), a na prenosnim plejerima je to samo budženje i nadomeštavanje nesavršenosti plejara, i daje relativne rezultate (kasnije počinje da krči i izobličuje). Prava stvar je ovo što sam pomenuo u predhodnom postu, ali videćemo da li može.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ljudi ili ja nesto tripujem ili imam problem, prelemio sam one nokia sluske i stavio Altec-ove, sve se ok culo (mnogo bolje nego originalne nokia sluske), e sada odjednom mi se desni kanal slabije cuje!!! Nisam siguran da li je do slusalica ili do output-a na telefonu. Da napomenem da koristim PowerMP3 i na EQ je lepo namesten balans, tek kada ga pomerim na otprilike 60:40 u korist desnog dobijem istu jacinu na oba kanala, jel imao neko slican problem? :wink:
HOX Titanium gray

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ja mogu dve varijante da se setim u startu.

1. Jel ti to tako samo na jednoj pesmi pa si se odmah uspaničio, ili . . . ? Možda je loše ripovana.

2. Da li si siguran da si dobro zalemio?

I jedna sugestija: Baci Alteka!!!
Imao sam ih (još ih imam) i bio extra zadovoljan njima. Samo mi je malo smetalo što sluške moraju da se nabiju u uši da bi se bolje čuli i basovi. Jednog dana vrisne mi kabl, i ja da ga malo skratim, cviknem, zalemim i to je to. U startu mi se učinilo da možda malo lošije zvuče posle otvaranja. Ortak-expert, otvori, pogleda, i kaže da sam sve uradio kako treba. I ja sad malo nezadovoljan što mi je sad na drugom mestu vrisnuo kabl, zalemim ga, ali usput kupim i Sennheiser. Iiiiiiii fića i BMW (bez da se vređaju oni koji vole fiću), ali ja jurim da kupim ovaj drugi. :) :) :)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

I meni kod Alteca smeta sto treba da se gurne pod nekim uglom u usi da bi se lepo culo ali navikao sam se na to, nije kod jedne pesme, stalno mije tako, nemam originalne sluske da uporedim, moram negde da ih nadjem da resim misteriju, sve je ok zalemljeno, slusao sam neko vreme (mesec dana otprilike) i tek onda je poceo da me zeza
HOX Titanium gray

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Možda je i do Nokie, ali o tome ću više znati za par dana, ali ako definitivno utvrdiš da je do toga, bolje probaj sa dosadnim formatom, ili flešom, pre nego prčkanjem po hardwer-u. A ako bude to moralo, kako ja budem imao više informacija, tako ću i da ih javljam.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

OK, flesovan je skoro na zadnjim fw-om tako da to iskljucujem a odavno nije formatiran tako da ko zna, mozda pomogne, a mozda su iz nekog razloga i slusalice felericne :?
HOX Titanium gray

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mkvb, ako si flesh-ovao telefon to je i bolje nego samo format...tako da nije do toga sigurno... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

ninolina, mislim da me nisi razumela, telefon je flesovan pre oko mesec dana i ja sam od tada slusao Mp3 svakodnevno bez ikakvih problema, i onda odjednom mi se smanji zvuk u desnom kanalu, napisao sam da nema svrhe da ga flesujem jer vec imam zadnji fw, probacu sa resetom ali tek kada uporedim sa originalnim slusalicama, ko zna mozda je hardware a mozda je i sotware, videcemo :? a koliko vidim niko nije jos imao slicnih problema, i da cini mi se da su Altec slusalice malo glasnije od HDS-3 pa se zbog toga tripujem da ne vuku mozda previse iz telefona, mada to nema nikakve logike, ne moze vise nego sto telefon moze :? :? :?
HOX Titanium gray

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

mkvb, pa Nina ti je i rekla da nema potrebe za formatom (resetom) jer je nadavno flesovan ....... meni se desavalo da neke pesme koje su glasne i imaju otkidajuce basove, kad pojacam do kraja rade tako 1-2 sec i onda krenu da krce i naglo se utisaju ....... i tek kada krenem da smanjujem glasnocu vrate se na maksimum ...... koristio sam ad-15 + razne kombinacije sluski...

poz...

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Otkrio sam problem, sluske! Imaju neku plastiku koje se pomerila i onda malo zaklanja zvucnik, ta plastikica mu dodje nesto kao prsten ergonomskog oblika i to se pomerilo a stoji ispod sundjera pa se ne vidi, sad ga drzi super lepak!!! 8)
HOX Titanium gray

Odgovori