Nexus ima odlične fotke, kamera na Sony je uvek bila inferiornija od konkurencije. Jednostavno Sony nije u stanju dobro softveraki da optimizuje svoje kamere.
Ne preterujte sad,Z5 ima odlicnu kameru,samo za nocne slike se mora podesavati.
Fico svidja mi se druga slika sa Mi4.
Sent from my Sony Xperia Z5
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Da,ima Nexus bolju kameru uopste to stoji,ali za dnevne fotke uzmi primer od Z5 i od njega i pogledaj crop i videces da su detalji jako slicni.
Sent from my LG Nexus 5X
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Evindzer ,хвала,системска апликација је у питању,потпуна аутоматика,сем избора на 4:3 да бих добио око 19 мегапиксела,иначе обично идем на 16:9. Касније фотке сам радио мануелно,са малим подешавањима,али чим пребацим са аутоматике на облачно или већ какви су услови за фотке има те жуте нијансе и не знам како то да заобиђем сем да то не коригујем и оставим уређају да "паметује"...иначе сигурно не бих одрадио овако слику ( ISO 50; exp 1/1927...једино оправдање да тако ради је стабилизација слике,нисам сигуран). Проблем је и то што ми квари утисак амолед на фону,а на другом (Z3) ме па "уплашила" тотално бледа слика,данак LCD-a... Похватаћу ваљда конце
Hvala za odgovor.
I ja više volim odnos 16:9, ali držim 4:3, iz istih razloga.
Izgleda da je (sistemska) kamera na 950 mnogo bolja nego na 930, kod mene na automatici i dalje žuta izbija previše često, a sive površine, ako su u senci, često dobiju plavu nijansu.
Evindzer ,молим,у свако доба...на аутоматици код 930 и 830 иста је ситуација била,жуто типа кодак,да ли је до сочива или су то касније испеглали,не знам,тек било је присутно чима мало мање сунца има...но,нико није савршен и жао ми је што сам продао оба уређаја,у конструкцији 950 не може воду да им носи,крхка је,нежна,онима сам могао ексере закуцавати,али шта је ту је.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.