Sto se tice brzinomera, proveri da li ti stoji da ides kolima/busom/bajsom/avionom/peske ili kako vec i mora da radi
GPS navigacija
- Azimuth
- Moderator

- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Korun, nemam pojma koliko imas od kuce to teretane i natrag, mislim vremenski. Ako je, a jeste, oblacno, onda mu treba malo vise da uhvati signal kad se prvi put pali. To se zove hladan start. Za njega je potrebno nekad minut i manje a nekada i 5-6 minuta. Vrlo je moguce da si je GPS ostao ukljucen i dok si bio u teretani bez obzira sto si izasao iz aplikacije pa da je zato odmah uhvatio signal i doveo te do kuce.
Sto se tice brzinomera, proveri da li ti stoji da ides kolima/busom/bajsom/avionom/peske ili kako vec i mora da radi
stoji kao da idem kolima, danas sam isao na 5 destinacija nije ni jednu uhvatio, jeste jednu ali totalno netacno isao sam ruzveltovom a on poce da mi pokazuje pancevacki most kaze idite 1,5km pa se prebaci na neku drugu ulicu pa sto puta skreni levo skreni desno ovo ono i na kraju kaze nema signala, sta moze da bude
Kako se pali a kako gasi AGPS na garminu i gde mogu da proverim sta je upaljeno. Stvarno sam pretrazio sve opcije i nigde nisam nasao to tj ima opcija taman na pocetku kada se udje u garmin u gornjem levom uglu odmah do naziva Mobile XT pa kada kliknem na njega imam dve opcije
Use Bluetooth GPS i Use Attached/Built-in GPS, pa da nije ova druga opcija kojim slucajem AGPS?
Use Bluetooth GPS i Use Attached/Built-in GPS, pa da nije ova druga opcija kojim slucajem AGPS?
- toda81
- Prijatelj foruma

- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Poz kolege.Konacno imam neki komp pa sam sam pokusao da ubacim garmin u E61i i sve sam nadam se uradio ok.Sada se javlja jedan "mali" problem kada je ubacivanje mapa u pitanju.Ja sam instalirao adriarote 2.2 i scg 1.9 i ubacio sam u folder garmin na C na kompu one fajlove od gunlockera,i kliknuo na onaj faj all.bat i otkljucale su mi se mape.Problem je sto kada udjem u map source ne vidim te mape sto trebam da ubacim u tel(vidim samo slike mapa),tj ne znam kako da ih ubacim.Smesno,ali me razumite jer mi je ovo prvi put da radim.Sta valja ciniti?
@Kokorajko,ako tebi ili nekome drugom treba gps modul B-Speech gps2 neka mi se javi na pp
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator

Korun, proveri u podesavanjima na koliko ti je namesteno ponovno racunanje rute tj nove rute. I daleko je bolji iGO od Garmina...
toda81, a mozes i jednostavno da ih copy/paste. Ja tako uradio i radi mi savrseno
Ali mape Garmina su u najmanju ruku katastrofa. Kao da su ih lenjirom crtali, sve neki uglovi Boze sacuvaj...
toda81, a mozes i jednostavno da ih copy/paste. Ja tako uradio i radi mi savrseno
Ali mape Garmina su u najmanju ruku katastrofa. Kao da su ih lenjirom crtali, sve neki uglovi Boze sacuvaj...
- toda81
- Prijatelj foruma

- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
bestboy,uspeo sam da ubacim mape!
Hvala ti puno majstore.Jedini problem mi je bio taj sto nije garmin hteo da se poveze na gps modul,ali sam onda obrisao garmin sa E pa sam samo prekopirso sa kompa stari folder garmin koji je vec bio registrovan i uradio ono sto mi je bestboy rekao sa mapama i sada sve radi kako treba.Hvala jos jednom puno bestboy!Bar sada znam da ubacim mape.Jedini mo je problem da ubacim garmin ocigledno 
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator

jerkann, pa zar ne izgledaju kao da su lenjirom crtane?
Sve je u nekim uglovima, nema onih krivina lepo nacrtanic, zaobljenih i tako to. Mislim, nije da je to sad nesto ne znam kako bitno ali ono, bode oci. Mozda zato sto sam do pre nedelju dana njakao iGO a sad Garmina pa mi je jos uvek sveze sve ali nema veze, bitno je da radi
A sto se preciznosti tice, iGO gresi u nekih 1-10 metara dok mi je Garmin preksinoc promasio za nesto vise od 100m
Mislim, nasmejao sam se slatko ali me je doveo u svakom slucaju.
Nego, jel zna neko od kad je ta SCG 1.9 mapa? Iz koje godine? Cisto da znam da li su ucrtane i ove nove ulice sto su napravili...
A sto se preciznosti tice, iGO gresi u nekih 1-10 metara dok mi je Garmin preksinoc promasio za nesto vise od 100m
Nego, jel zna neko od kad je ta SCG 1.9 mapa? Iz koje godine? Cisto da znam da li su ucrtane i ove nove ulice sto su napravili...
- jerkann
- Mobil manijak

- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Azimuth, nke jesu, ali vece ulice i putevi su pristojno odradjeni. To mi je dosta znacilo kad sam isao nocu po kanjonu Morace, gotovo svaka krivina je odradjena precizno i lakse mi je bilo za voznju.
Garmin hoce da gresi po nekad ne znam sto? Nekad samo nekoliko metara a nekad i do 50 (meni nije nikad preko toga) dok mi je IGo pokazivao u centimetar skoro.
1.9 je izasla decembra 2008. godine.
Garmin hoce da gresi po nekad ne znam sto? Nekad samo nekoliko metara a nekad i do 50 (meni nije nikad preko toga) dok mi je IGo pokazivao u centimetar skoro.
1.9 je izasla decembra 2008. godine.
- Cooomi
- Mobil manijak

- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Azimuth, ja kada sam isao za slo na letnjem raspustu sam koristio Adria rute 2.2 i mogu reci da bas i nije tacna u sloveniji.. mnogi auto putevi se trenutno grade u sloveniji tako da prvo sajcekaj da sve izgrade pa onda kad izbace novi adria rute onda instaliraj a dotad nemoj ici autoputevima a i naravno tamo ti treba vinjeta da bi se kretao tim zadovoljstvom.... 
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac

- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Zna li neko kada se može očekivati SCG 2.1 mapa?
Čini mi sa da su starije verzije mape/programa bile preciznije (govorim o kombinaciji 4.x.x i SCG 1.6) dok ovaj noviji Garmin vileni strašno, bira neke nelogične rute i non stop "preračunava"
Ajde neko koga nije mrzelo da isproba sve moguce kombinacije verzija programa/mape da mi preporuči jednu, častim piće na sledećem okupljanju
Čini mi sa da su starije verzije mape/programa bile preciznije (govorim o kombinaciji 4.x.x i SCG 1.6) dok ovaj noviji Garmin vileni strašno, bira neke nelogične rute i non stop "preračunava"
Ajde neko koga nije mrzelo da isproba sve moguce kombinacije verzija programa/mape da mi preporuči jednu, častim piće na sledećem okupljanju