Komsijin wifi preko moba na moj komp

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

dimi...., na osnovu tvog nicka, a i znajući mnoge članove foruma, ne bih reka da je 30ogodišnja ćerka predmet bilo čijeg interesovanja, iako je možda Vladina, Miodrageova i moja kategorija.

A što se WiFija tiče, zapanjen sam sebičnošću ljudi po gradu, ili se ja krećem po pogrešnim lokacijama. Flat rate (i to ne malog protoka) je barem sa 50% (ako ne i više) zastupljen kod korisnika ADSL i kablovskog interneta, i garantovano u svakom ulazu skoro svake zgrade ima barem jedan korisnik, a neretko se nađe i poneki WiFi router, i u 98% slučajeva su zaključani :blinky: :cry: :angry: Zašto se ovome čudim? Ko god ima 1Mb/s ili više, i WiFi router, i malo znanja i softwarea, može da ostavi barem deo protoka otvorenim, a međusobnu komunikaciju svojih računara zatvorenu, i time omogući ljudima koji su u kraju da makar provere mail ili pogledaju neku sitnicu. Kao što meni ne bi smetalo da ostavim par kb/s nekome ko se zadesi u mom kraju, isto tako bi bilo veoma lepo kad bi to i drugi hteli da urade kada se ja zadesim u njihovom kraju, a ne da moram da lovim Studentski park ili negde plaćam piće da bih dobio pass da proverim mail (a ume da bude i važan), ili skratim vreme na chatu (mada je to dovoljno jeftino i preko GPRSa). Možda pričam malo napamet jer takav router nemam, ali kada mi bude bio potreban, i nabavim ga, sasvim sigurno ću se potruditi da ga podesim baš ovako kako sam rekao.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Imas da kupis mislim da se zove netgear ili netgir ne znam tacno bele je boje kaci se na adsl

znaci

komp-adsl ruter-taj net gear ima opciju za 4 preko kabla i 8wifi

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

I da li si uspeo da se preko tvog telefona konektujes na na Wifi i da tu konekciju iskoristis za surf kompom?
Note IV N9100 dual

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

Naravno da nije tesko,ali svako zna mogucnost ako ne zakljuca mrezu...samo jaki opstaju :lol:
Ako neko zna da se snadje,slobodno...nije tesko biti fin ali meni ne predstavlja problem sto se neko kaci na tudji wifi...ne mozes ti nekog da razbijes zato sto te nije pitao da li sme da ti se prikaci na wifi...ako neko to ne zeli neka zakljuca,ako ne zakljuca nemam sta tu da pitam vise...tako da po meni je i dobro biti fin i snaci se...mozes da odlucis,ipak svako zna sta se desava bez kljca i tu je kraj za mene 8)

p.s. ovo sam dodao jer sam procitao prepiske gore i iznervirao se neki clanovi misle da se tucom resavaju problemi,ako neko ne zakljuca wifi,nekakve zalbe itd moze da okaci macku o rep,posto nigde nisam video da pise ZABRANJENO KONEKTOVANJE NA TUDJ WIFI...lepo kljuc i pozdrav ako ne dovidjenja :dry:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Nikola gr, to sto nije eksplicitno zabranjeno ne znaci i da je dozvoljeno.

To sto neko nije dovoljno upoznat sa tehnologijom pa nije umeo da zastiti wifi ne znaci da je dopusteno to zloupotrebljavati.

Zamisli sledecu situaciju - ti odes u kupovinu a ne umes da izracunas kusur - da li to znaci da prodavac ima pravo da te prevari i ne vrati ti ispravno kusur?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

ne mislim da to nije ispravno,naravno...ali ja bih se pre kupovine naucio da racunam,jer znam sta moze da se desi-tako da je situacija sledeca-svako zna sta moze da se desi,i onda se malo raspita,ako ne kod prijatelja onda tamo gde je uzeo net-jer zna sta se moze desiti!a ko ne zakljuca sta da se radi,ulaz je slobodan :wink:

Niko nije toliko mutav da ne zna da mu se mogu prikaciti na konekciju,ima vrlo malo takvih ljudi,ipak je ovo 21. vek :roll:

Nisam ja rekao da se protivim tvom iskazu,ali po meni je dobro i pitati i prikaciti se na tudj wifi-obrazlozio sam gore...

Pozdrav! 8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Nikola gr, jedna stvar je kada nekog pitas za dozvolu, a druga ako se prikacis bez pitanja. Kradja je kradja, cak i kada se radi o necem "nematerijalnom" kao sto je bandwith na mrezi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

tomas.hokenberi, delimično si u pravu.Prvo je potrebno informisati se i tako je u svakom smislu i slučaju.npr. uzmem ja lupam samsung omniuHD čim izađe, zabole me za sve, ej bre to ima HD video!I posle mesec-dva primetim kako kamera mnogo brlja i pročakčam po internetu i vidim da se već mesecima priča da prva isporuka omnieHD ima problema sa čipom za kameru.Krivica je samsungova-jer nije kontrolisao kvalitet a delom i moja jer se na vreme nisam informisao.(uzeo sam samo za primer omniu HD, znam da se u ovo vreme takvi harverski problemi javljaju samo na nokijama)
Nokia C6

Nikola gr
Banned

Post od Nikola gr »

ovde nema sta vise da se prica! 50% pitati komsiju , 50% prikaciti se bez dozvole (kad vec imas spremno da tanjiru navali) :lol: :lol: :lol:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Tema za wifi postoji.
Nema potrebe za dupliranjem.
Nastavak ovde:
Neke stvari o WiFi-u...
LOCK
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema