Baraba, dal' jedini ja to vidim ali pogledaj samo koliko je vise suma prisutno kod iP4s a i neka tamno ljubicasta nijansa preovladava. Uporedivi su kvaliteti i jednog i drugog telefona ali N86 daje daleko realnije boje po meni.
1. 808 pv definitivno
2. n8/ZN5
3. samsung Pixon 12/ SE c901
4. ostali
Meni kamera nije kamera, ako nema xenon blic. Ne kazem da xenon doprinosi ne znam kakvom kvalitetu, nego zbog celokupnog ugodjaja.
Nikako ne mogu da razumem HTC failove po pitanju kamera. Npr One X, te BSI senzor, te 2.0f socivo, te poseban cip za obradu slika, a ovamo slike "nidje veze". Koliko vidim i novi One sa svojim ultra pixelima sem sto ima veci dinamicki range, ne donosi nista novo(a slike 4mp bez truna detalja)
Baraba, nema sta, onda 4s odnosi pobedu svakako. Na N86-ici bi trebala da postoji opcija da podesavas ostrinu, vidi da ti tu nije ukljuceno da ostrina bude velika. To bi mozda resilo ovaj sum ali ostaje neka ljubicasta nijansa koja preovladava a tu neznam sta bi pomoglo.
Kazem ti da je na iP4s dobra kamera, na iP5 jos bolja jer ima neke senzore.
Na oba telefona su auto podešavanja. U stvari iP nema nikakva podešavanja kamere, samo HDR i panorama, nista vise.
Moji pikovi su:
1. Nokia 808
2. Nokia N8
3. Nokia Lumia 920
4.iPhone 5
5 Nokia N82
N82 sam stavio u prvih pet jer iako je stariji model ima odlicnu kameru i xenonski blic koji mi ie mnogo upotrebljiviji od LED bliceva i ako treba nesto da slikam pre bih uzeo njega nego recimo S3. Sto se tice iPhone 5, meni licno se vise svidjaju slike slikane sa njim nego kod SGS3, Note 2, HTC One X i ostalih jacih Androida.
U ovu listu bi mozda mogli da udju SE Satio i Samsung Pixon 12 ali em sto su stariji modeli i previse su ,,egzoticni'', ne znam kako da vam objasnim, premalo ih je ljudi koristilo da bi mogli da budu neki faktor u odlucivanju. Recimo sad neko na forumu da trazi kamera telefon do 180 evra svi bi mu predlozili N8, ko bi mu rekao: E brale iscimaj se da nadjes ocuvan Satio.
zoreli, ja bih samo zamenio 4 i 5, iPhone5 ima bolju kameru od S3, barem sto se mog skromnog misljenja tice.
Inace mislim da trece mesto moze komotno da preuzme S4 kad se pojavi, jer mislimd a Lumia920 nema sta da trazi pored 13 MPix senzora... No videcemo.
miodrage, ne slažem se s tobom. U denevnim uslovima možda, ali čim se javi potreba za blicom tj. led-om Iphone uprska stvar dok je kod S3 situacija dosta drugačija.
Jeste mali stara tema,nisam bio na forumu neko vreme,ali moram da kazem da kamera na nokiji n9 sigurno spada medju 5/6 top kamera.Ko je gledao slike sa n9 zna o cemu pricam.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
acamatic, Ma to je samo marketing, moraju da promovišu Lumia telefone, iz aviona se vidi koliko su bolje slike na PV808 u odnosu na Lumiu 920, po meni i N8 pravi bolje fotografije od Lumie 920.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.