MALO smeha na racun servisera!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

Moj burazer je pre godinu dana kupio samsung e710 i nije mu radila kamera, pri ulasku na kameru tel je blokirao. U servisu su mu prvo postavili "dijagnozu" : kamera ne radi zato sto je tel naglo otvaran i zeznut je flet kabl". Batica naravno, posto nije bas laik "digne dzevu" i prihvate da mu poprave tel, a to chine "samo u njegovom slucaju" posto su oni renomirana prodavnica i nece los publicitet.Strasno.

pozdrav :)
HTC Desire S

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Nema spominjanja imena, jer je nemoguće da ja znam/proverim da li neko od Vas radi ili ima neke veze sa nekim od servisa. Žao mi je, ali neproverene informacije o firmama ne mogu da dozvolim. Možda nije loše istaći svoja iskustva i 'kako sa serviserima izaći na kraj', umesto prozivanja i imenovanja.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

OK,nadam se da ce se SVI drzati toga!Bolje tako nego da se ugasi tred zato dajte samo iskustva i kako ste (uspesno) izasli na kraj sa takvima!
Pozdrav 8)

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

ljudi sta da vam kazem,mene su pre jedno dve godine probali da utrpaju da mi je na 3510i crkao "CINCILATOR" i trazili za popravku 45e. :uhuh: samo sam se nasmejao i izasao.

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ja sam pre godinu i neshto dana imala nokiu 3200 i pojavilo mi se na ekranu contact servis,poshto mi je garancija istekla,odem ja u najblizi servis,chovek ga spoji na komp kao da vidi da nije do softvera,medjutim nije mogao nikako da ga upali i rekao je da mu je crkao neki chip (da li je ili nije,pitanje je a ja se tada bash i nisam razumela u telefone)...morali smo da platimo 30e za popravku...a tada smo ga pitali koliko koshta zamena softvera,rekao je 1000 dinara.I danas odem ja sa drugaricom koja ima simens c65,pocheo je neshto da joj zeza da pitamo koliko koshta da se zameni softver,chovek kaze 1000 dinara,pre mesec dana je bio 1200 :D ma daaaaaj,koga je on nashao da farba,da dam 1000 ili 1200 dinara za novi softver za c65 kada ubacivanje novog softvera za k750i koshta oko 800 dinara,strashno...
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

tanja flash tj ubacivanje sw'a u starijim modelima ume da bude i dosta komplikovanije a i skuplje tako da i nije fora uporedjivati sa k750 gde mozes i sa neta da skines sw i sama ubacis za free :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Па и за Сиеменс се исто тако ради,и може да одради баш свако а опет је цена 50% већа! :? Ма дерикоже бре,мени су за флешовање 6680 на верзију 6 (да,да шест округло) тражили 1600 динара!?Прво сам се убеђивао са њим неколико минута да тако нешто не постоји али како је он мислио да све зна и није попуштао ја сам се окренуо и отишао!А одем иза ћошка,на истом спрату Калче и дечко ми понуди предзадњу верзију за 1300 динара и још понуди да скине најновију кад сам му рекао да има већ месец дана новија!
Поздрав 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Evo moje poslednje anegdote...Pri kupovini telefona prodavac mi je rekao da formiram Li'-ion bateriju, tj. da je punim 3 puta po 10h :lol:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Zamislite i meni ovde u Australiji su rekli da formiram K750i tri ciklusa.Pomislicete,kako sad,zar i u razvijenom svetu(u Vodafone-ovoj radnji) da ima neko ko se jos ne razume u ove stvari,a prodavanje telefona mu je 'lebac.Hahaha,nasmeja se ja rekavsi,da,da,ok,nema problema,uradicu tako kako vi kazete.......... :roll: :roll: :D :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Pa trgovci još žive u dobu nikl-kadmijum i NiMh baterija, šta se čudite... :lol:

Za litijum-polimer baterije će saznati tek za koju godinu... :uhuh:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ma da! to za baterije se i ovde u Izraelu desava!Doduse u privatnim radnjama znaju i ne zezaju se s tim,ali kad odes kod provajdera,tamo imas lepo sve o svakom fonu ispisano ukljucujuci i cenu,pa prodavac i nema sta s tobom mnogo da prica i onda tako izvaljuje stvari kojih se seca iz doba kad je prodavao 5110,tek tako da bi nesto rekao.Znam kad sam kupio Samsung s410i,onaj u radnji mi se napricao,sve redom 3 puta po 12 sati,a prvi put najbolje i 24.......ja dodjem kuci i otvorim uputstvo i tamo lepo pise-puniti dok indikator ne pokaze da je baterija puna,sto prvi put moze trajati najvise 4 sata!

toliko o baterijama,to mislim da vec i vrapci znaju!

Evo druge price: svrljam ja onako bezveze po netu,gledam sajtove nekih lokalnih mobil shopova,kao trazim nesto za poklon...Slucajno mi zapadne za oko jedan shop kod kojih za p910i pishe kako podrzava video telefoniju i 3g!Sad,posto su oni toliko pametni,mozda treba da ih zovem i pitam kako se to podeshava,posto kod mene ne radi! :lol: :D :wink: :roll:

strasno kako ljudi koriste neznanje prosecnog kupca.Mada i ovde su ljudi prilicno glupi,i vecina ih se ne razume uopste u fonove!gledam neku slicicu pre neki dan kod kolege na 6600,i on mi mrtav ladan kaze:poslao bih ti je u poruci,al ne vredi kad ti nemas 3G!lik je ladno ubedjen da ima 3g na 6600!On kapira da je mms i gprs ustvari 3g,a po njemu je video poziv mogucnost da snimis sebe kamericom pa onda to posaljes nekom u poruci!!Sto je najgore,nemozes mu objasniti da i ja to imam,jer NJEMU su rekli da to imaju samo NAJNOVIJI fonovi,i naravno 6600!!! :o :blinky:

naravno ima i normalnih ljudi,ovo je samo extreman primer,a sto je najgore,covek radi s kompjuterima,znaci trebao bi barem nesto da zna!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

To za formiranje baterije redovno govore 3x10 sati,chisto da osiguraju sebe a i vecina ljudi i dalje misli da tako treba pa da se oni ne bi raspravljali sa njima jednostavno im tako kazu i gotovo... 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Evo,na zahteve populacije foruma,svecano ozivljavam ovu temu,da se doda jos koji biser,kojih je u zadnje vreme je izgleda sve vise,da se podsetimo starih... uzivajte! :wink:
Pozdrav 8)

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Mom kolegi je serviser u Pirotu prodao priču da mu je u Nokiu 3510 ušao virsu, flešovao mu telefon i to mu je naplatio, a što je najgore, moj kolega i dan danas veruje u teoriju da virusi mogu da uđu i u telefone koji nemaju Symbian i nikako ga ne mogu ubediti da to nije tačno!
Ghost

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Good one! :lol: Jesi video onaj gde je decku poceo da usporava i koci telefon nakon sto duze gleda neki film,sto je ocigledno zbog opterecenja RAM memorije i procesora,ali njemu uzeli telefon na nekoliko dana i ubedjivali ga da je SIGURNO hardverski kvar jer imaju jos 3 komada 6630 sa ISTIM problemom i da ce morati na ispitivanje i slicno... a na kraju samo flesovali i gotovo!
Pozdrav 8)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

meni se desila jedna zanimljiva stvar.pošto je mob bio pod garancijom držali su ga svega 38dana do popravke.a popravka je trajala svega pola sata možda i kraće.dolazim ja po njega a oni će meni MI SMO BAŠ BILI LOŠI PREMA VAMA?loši kažem ja..ma ne loši odvratni. okrenem se i odem...eh taj roming...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

fiennes napisao:nosila sam u servis i decko mi je rekao ako nabavi flet da ce biti 45 eura, ali moze i za 30 posto se znamo...nisam imala izbora pa sam ostavila telefon, ali oni nisu nasli deo....srecom... :-)
Klasican biser i dranje devojke za koju su smatrali da nema pojma!Inace zamena je svuda 30 eura,ovo je bila fora pred muvanje za izlazak u grad posto joj je"ucinio cenu"a inace sam kablic je vrlo jeftin u odnosu na ukupnu cenu zamene (u pitanju je bio kablic za Samsung E850)!
Pozdrav 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

bela napisao:
Hehe kakav biser , koje lopurde, tako mi je bas sinoc pricao drug,njegovoj kevi otisao softver na ja mislim nekom samsungu, uglavnom odneo on u servis i zamenili mu softver, ali kazu , posto je i dalje ekran beo da mu je otisao i flet i ja mislim da su mu trazili 30-tak evra, on nista hvala dovidjenja, i sva srece cuje se sa nekim drugarom koji se malo vise razume u te stvari, i zamislite sta je bilo, lopurde namerno iskljucile kabal?! On ga utakao, i sve radi kao podmazano :lol:
Ovo je odgovor na prethodni post one devojke sa dodatim jos gorim iskustvom,takvi su serviseri najgori sljam!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ej VeNoM, kralju izgovorio si ime firme, a to se ne sme....sad ce admin da ti drobi kicmu preko privatne poruke....ccccc moramo biti pazljivi da ne ugase temu koja je bas vrh. 8)
E kad smo kod iskustava kad sam u jednom lokalnom servisu pre 2.5 godine probao da prodam simens c45, serviser ga je uzeo u ruke i odgovorio da ne bi vrsio otkup zato sto se telefonu presijava maskica sto znaci da nije originalan :blinky: :o :shock: :o :blinky:
Ja lepo odlepim i odem u radnju dva coska dalje gde mi je covek ponudio sasvim pristojnu cenu, samo da ga testira 24 sata i sve lepo prodje bez problema. Kako nekad mogu da lupe glupost pa to je strasno.......gde ce im dusa? 8)
5130+Koss the plug....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

duša?? oni imaju dušu?
evo šta se desilo pre jedno 6 god a možda i više. ono kada je tek izašao t28 i kada je koštao djavo ipo...tj 1500dem ako se ne varam. i dobijem ja isti direktno iz njihove matične kompanije onako full fulova miriše, kutija, uputstvo sve zapakovaono u celofan. broj na kutiji odgovara broju na telefonu itd,.,,,znači ono samo što je izašao ali za 3x manju cenu. i nisam imao šta da radim pa da odem malo da vidim koliko ovaj tel vredi. dolazim ja u servis i kažem onom tipu kao koliko mogu da uzmem za ovaj mob? a on će meni kao ne vredi to puno ali ja ću ti dati 200dem odmah ili čak i 250dem ako doneseš kutiju. zarada mu je 1300dem najmanje...pa šta dalje reći...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori