MP3 uredjaj
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Sad ce svi da ospu drvljem i kamenjem po meni posle ovog texta ali morao sam da iznesem i svoje misljenje.
Ovde svi raspravljaju o kvalitetu zvuka kao da su profesionalni muzicari, i imaju izvezbano uho da cuju i najmanje varijacije. Pa da vam se stavi na slepo da ocenjujete razlike medju uredjajima 97% vas ne bi culo razliku, to potpisujem. Mozda ima razlike u jacini, to cu da priznam, ali nista vishe. 3300 koji imam vec 3 godine je fenomenalan, ima dobar kvalitet zvuka, prilicno dobru jacinu, a svi znamo da nije neki fon ili MP3 player. Da se odmah razumemo, muzicki sam obrazovan mnogo vise od 99% vas, imam zavrsenu srednju muzicku skolu, imam dosta dobar sluh. Ja licno ne cujem neke razlike u kvalitetu zvuka, mozda ponekad jacinu ili punocu zvuka, kao i snagu basa. I tu se sve zavrsava. Nemojte svoje znanje bazirate na kojekakvim reviewima na netu i sl. okacite to macku o rep. Ukljucite uredjaj, pa drugi,... pa 57. po redu, poslusajte, i onda pricajte o istom. Na kraju krajeva, za sta vam sluzi MP3 player? Za slusanje muzike, ili pokazivanje i pricanje o njegovim karakteristikama? I cim je neka numera sabijena u MP3, makar imala bitrate 512 kbps, ona je izgubila na kvalitetu. Kvalitet postoji sam na DAT snimcima, i kad se u takvom formatu nareze na CD. Cim se kompresuje, mozete reci zbogom original kvalitetu.
Ovde svi raspravljaju o kvalitetu zvuka kao da su profesionalni muzicari, i imaju izvezbano uho da cuju i najmanje varijacije. Pa da vam se stavi na slepo da ocenjujete razlike medju uredjajima 97% vas ne bi culo razliku, to potpisujem. Mozda ima razlike u jacini, to cu da priznam, ali nista vishe. 3300 koji imam vec 3 godine je fenomenalan, ima dobar kvalitet zvuka, prilicno dobru jacinu, a svi znamo da nije neki fon ili MP3 player. Da se odmah razumemo, muzicki sam obrazovan mnogo vise od 99% vas, imam zavrsenu srednju muzicku skolu, imam dosta dobar sluh. Ja licno ne cujem neke razlike u kvalitetu zvuka, mozda ponekad jacinu ili punocu zvuka, kao i snagu basa. I tu se sve zavrsava. Nemojte svoje znanje bazirate na kojekakvim reviewima na netu i sl. okacite to macku o rep. Ukljucite uredjaj, pa drugi,... pa 57. po redu, poslusajte, i onda pricajte o istom. Na kraju krajeva, za sta vam sluzi MP3 player? Za slusanje muzike, ili pokazivanje i pricanje o njegovim karakteristikama? I cim je neka numera sabijena u MP3, makar imala bitrate 512 kbps, ona je izgubila na kvalitetu. Kvalitet postoji sam na DAT snimcima, i kad se u takvom formatu nareze na CD. Cim se kompresuje, mozete reci zbogom original kvalitetu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
miodrage, respect!
Takodje mislim da je sva ta prica o plejerima dosta subjektivna. Na primer drug i ja posedujemo iste crative plejere, ja svoj slusam na 35/40 a on na 40/40 konstantno. Oboje imamo kavalitetnije slusalice (znaci nisu one sto idu u paketu uz plejer) tako da se ne moze reci da je u njima razlika. Jednostavno on voli da probija sebi usi, a meni je dovoljno da ne cujem nista oko sebe i da basovi budu malo glasniji.
E sad ajde da taj isti plejer uporedim sa mojom N73, kad se vec toliko prica o poredjenju mobilnih i plejera na polju muzike. Sve sto cu reci povodom toga je da ja i dalje slusam pelejer na 35/40 i nemam potrebe za glasnijim, dok kod telefona cak i kad pojacam na 100/100 (LCG Jukebox plejer) uvek mi fali jos malo, samo malo da bude glasniji! Dodao bih da koristim iste sony slusalice i za jedan i za drugi, tako da razlika nije do slusalica!
Moje misljenje:
Plejer ce uvek imati malo bolji zvuk jer mu je prvenstvena funkcija da pusta muziku, i ako bi proizvodjaci mobilnih to napravili savrseno, svi koji prave plejere bi propali na tom polju (tako da se to nikad nece desiti). Sa druge strane dodavanje boljih multimedijalnih mogucnosti u telefone je odlicna stvar jer nas lisava smaranja da nosimo 15 uredjaja sa sobom po dzepovima, tako da je odlicno i funkcionalno za ubijanje dosade u prevozu!
Tako da svako treba da odluci sta mu je vaznije, bolji muzicki ugodjaj, ili komfornija setnja gradom
PozZ

Takodje mislim da je sva ta prica o plejerima dosta subjektivna. Na primer drug i ja posedujemo iste crative plejere, ja svoj slusam na 35/40 a on na 40/40 konstantno. Oboje imamo kavalitetnije slusalice (znaci nisu one sto idu u paketu uz plejer) tako da se ne moze reci da je u njima razlika. Jednostavno on voli da probija sebi usi, a meni je dovoljno da ne cujem nista oko sebe i da basovi budu malo glasniji.
E sad ajde da taj isti plejer uporedim sa mojom N73, kad se vec toliko prica o poredjenju mobilnih i plejera na polju muzike. Sve sto cu reci povodom toga je da ja i dalje slusam pelejer na 35/40 i nemam potrebe za glasnijim, dok kod telefona cak i kad pojacam na 100/100 (LCG Jukebox plejer) uvek mi fali jos malo, samo malo da bude glasniji! Dodao bih da koristim iste sony slusalice i za jedan i za drugi, tako da razlika nije do slusalica!
Moje misljenje:
Plejer ce uvek imati malo bolji zvuk jer mu je prvenstvena funkcija da pusta muziku, i ako bi proizvodjaci mobilnih to napravili savrseno, svi koji prave plejere bi propali na tom polju (tako da se to nikad nece desiti). Sa druge strane dodavanje boljih multimedijalnih mogucnosti u telefone je odlicna stvar jer nas lisava smaranja da nosimo 15 uredjaja sa sobom po dzepovima, tako da je odlicno i funkcionalno za ubijanje dosade u prevozu!
Tako da svako treba da odluci sta mu je vaznije, bolji muzicki ugodjaj, ili komfornija setnja gradom

PozZ
imam creative zen vision 30gb koji sam narucio iz nemacke,odnosno tetka mi je donela,imao sam priliku da isprobam ipod kod drugarice i nije me oduseviomilan91 napisao:ja sam testirao,a izgleda ti nisi nego si citao na nekim review bednim sajtovima i sad kao nesto trtljas tu.Nemoj lupati gluposti dok ne probas i uporedis,sad ako ti imas taj player moraju svi da ga imaju ne razumem uopste.![]()
i nemoj nastavljati sa glupostima,i nekim bednim review-ima.Dobro se zna da je apple najbolji,i ima najvecu prodaju playera na svetu,tvoj problem je sto nemas para ili mrzis apple i ne zelis iPod.
Ako mislis da ja lazem ili pricam gluposti evo nek kaze Lomnica ili Mirko oni imaju iPod.
popularan je zato sto je cool i najlepsi,a ne najbolji,pun je zabrana i preterano komplikovan
nokia c7
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
madness99, ovo sto imam je sasvim obican mp3 plejer, koji svoj posao radi na zadovoljavajucem nivou! (vec par godina)
Sto se tice memorije ja ga imam od 512MB sto je ipak malo, jer cesto moraju da se menjaju pesme na njemu, pravi se jos u verziji od 1GB sto je sasvim dovoljno za gradsko koriscenje (prevoz, pesacenje) medjutim i to zna da smori ako se ide na neki put ili tako nesto. Originalne slusalice su brzo posustale pa sam uzeo sony-jeve i od tada me plejer svaki put odusevi! Desi se da po desetak dana slusam muziku samo na n73 i da onda bezveze uzmem plejer jedan dan i stvarno mi izmami osmeh!
http://www.creative.com/products/produc ... oduct=9771
PozZ

http://www.creative.com/products/produc ... oduct=9771
PozZ
llulle ovaj tvoj od 30 gb je bas lep,kad gledam cene na ebay je oko 230 $ sto izadje nekih 200 e za 30 gb.Pa ovo mi se vec dosta svidja,imam dosta externih hardova i svega al nikad dosta ovo moze biti kao flash ujedno a nije bas veliki nesto
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
ok chill,nema potrebe za svadjom,covek ce odluciti sta ce uzeti.Ok verujem ti da imas,ja ipak mislim da je i najbolji.Ali tu su i neki playeri koji mu se priblizavaju,kojih zabranallulle napisao: imam creative zen vision 30gb koji sam narucio iz nemacke,odnosno tetka mi je donela,imao sam priliku da isprobam ipod kod drugarice i nije me odusevio
popularan je zato sto je cool i najlepsi,a ne najbolji,pun je zabrana i preterano komplikovan

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
miodrage, totalno si u pravu, zato ja u opste ne raspravljam o kvalitetu zvuka vec o jacini istoga.
anyway, nokia 6280 ima definitivno najjaci/najbolji zvuk preko slusalica. ne znam sta da vam kazem... najbolje ako mozete nekako da probate. ja sam se sokirao... i jos ne mogu da verujem... ima mnogo jaci zvuk od recimo N93
to je to sto nokia ne zeli da implementira sve u jedan uredjaj, nego nam od svega da po malo i na kascicu 
anyway, nokia 6280 ima definitivno najjaci/najbolji zvuk preko slusalica. ne znam sta da vam kazem... najbolje ako mozete nekako da probate. ja sam se sokirao... i jos ne mogu da verujem... ima mnogo jaci zvuk od recimo N93

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ja. kupila drugarica... 256mb crveni... jako lep dizajn, super opcije i mogucnost menjanja svetla..., ali previse tih 
gargamel ima super mp3 player... samo ne znam koji je ono model...

gargamel ima super mp3 player... samo ne znam koji je ono model...
Poslednja izmena od Mirko BGD u Pon, 05. Feb 2007. 01:49, izmenjeno 1 put ukupno.
I-river plejeri su bili (opravdano) na dobrom glasu (čitaj-zvuku) dok su "jahali" na Zenhajzer slušalicama, posle raskida ugovora...trt. Isto kao što na testovima hvale "bolji" mp3 plejer na novijim Nokia modelima, a u stvari je Nokia samo ubacila bolje slušalice... think abouth that...
pozdrav

pozdrav

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
@Oljica,xwave nisu dobri player-i,nemoj da se zeznes!Moja sestra ga ima,i uglavnom je u servisu,vec 2 je promenila.Drug je takodje kupio sa 512 mb,i imao je nekih problema na pocetku,ali sada funkcionise dobro.Sto se tice zvuka(sa njegovim sluskama),mnogo je tisi i losijeg je kvaliteta zvuk od k750(takodje sa fabrickim sluskama).Ovo smo zajednicki zakljucili ja,drug koji ima xwave,i jos jedan drugar,uporedjivanjem kako zvuce iste pesme na jednom i drugom.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Hvala na savetu!
Neverovatno je koliko na trzistu ovih proizvoda ima, ali malo koji proizvodjac zaista moze da garantuje za njihov rad... Ja sam do sada imala 2 i oba su se pokvarila u prvih par meseci, trenutno mi je u posedu samo jedan od njih, sto je jako porazavajuce i tera me na pomisao da izbor treba vrsiti samo medju markama I-river, Creative, I-pod, Sony...Eventualno Transcend, mada mi deluju mnogo plasticno...
Neverovatno je koliko na trzistu ovih proizvoda ima, ali malo koji proizvodjac zaista moze da garantuje za njihov rad... Ja sam do sada imala 2 i oba su se pokvarila u prvih par meseci, trenutno mi je u posedu samo jedan od njih, sto je jako porazavajuce i tera me na pomisao da izbor treba vrsiti samo medju markama I-river, Creative, I-pod, Sony...Eventualno Transcend, mada mi deluju mnogo plasticno...
Pa dobro, nisam mislio da je to preterano važno za ovu temu, ali i ja imam 2 godine manje muzičkog obrazovanja od miodragea, a to je nekih 10tak godinica
Anyway, da iPod je stvarno dobar, i jako lepo upakovan, i kvalitetan, ali da po hiljaditi put ponovim, i preskup. Da li je i po zvuku najkvalitetniji ne mogu da kažem, ali jedva da je nešto malo bolji od mog Canyona koji sad košta 4ineštohiljade. A Malopre pomenuti Sennheiser je dosta bolji od originalnih iPodovih sluški. Čak ih je i dr_Nick_Riviera kupio za iPod. Ovaj Canyon ima mali i katastrofalan display, ali po meni dosta dobar zvuk, a to u je kao i poenta
A što se tiče saveta za madnessa99, u suštini nema tu neke velike razlike u sličnoj cenovnoj klasi. Ako kupiš bilo koji malo skuplji model (moj burazer se žešće zajebao sa BlueberyCat, ili kako se već zove, jer me ništa nije pitao, nego se samo pojavio na vratima , i: ja kupio, reko :bravo care!). Uostalom već odavno te stvarčice ne prodaju funkcije nego dizajn (jer šta još novo ima da se stavi na njih?). Jedino se Sony i Apple prave pametni i lože se da su elita pa ne stavljaju radio, kao kome to još treba??? Tako daaaa................

Anyway, da iPod je stvarno dobar, i jako lepo upakovan, i kvalitetan, ali da po hiljaditi put ponovim, i preskup. Da li je i po zvuku najkvalitetniji ne mogu da kažem, ali jedva da je nešto malo bolji od mog Canyona koji sad košta 4ineštohiljade. A Malopre pomenuti Sennheiser je dosta bolji od originalnih iPodovih sluški. Čak ih je i dr_Nick_Riviera kupio za iPod. Ovaj Canyon ima mali i katastrofalan display, ali po meni dosta dobar zvuk, a to u je kao i poenta

A što se tiče saveta za madnessa99, u suštini nema tu neke velike razlike u sličnoj cenovnoj klasi. Ako kupiš bilo koji malo skuplji model (moj burazer se žešće zajebao sa BlueberyCat, ili kako se već zove, jer me ništa nije pitao, nego se samo pojavio na vratima , i: ja kupio, reko :bravo care!). Uostalom već odavno te stvarčice ne prodaju funkcije nego dizajn (jer šta još novo ima da se stavi na njih?). Jedino se Sony i Apple prave pametni i lože se da su elita pa ne stavljaju radio, kao kome to još treba??? Tako daaaa................

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Imao sam priliku da isprobam recimo Creative MuVo koji mnogi hvale, te ovo, te ono. Potom sam isprobao dva neka Sony-a, neki Genius i sve je to meni isto ljudi. iPod nisam isprobao ali se ni ne lozim nesto preterano. Kao sto Koren reche, sasvim je dosta da mjuza nadjaca okolinu. Mada jednom mi se desilo da nisam cuo saobracaj oko sebe, pa sam umalo poginuo na pesackom prelazu. Od tada ostavljam prostora da cujem i trubu kamiona 
Elem, jos da dodam da sam isprobao i 5300, i ima mnogo jak zvuk, ali na maximalnoj jacini se cuje distorzija zvuka. Isprobano sa originalnom opremom naravno.

Elem, jos da dodam da sam isprobao i 5300, i ima mnogo jak zvuk, ali na maximalnoj jacini se cuje distorzija zvuka. Isprobano sa originalnom opremom naravno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Sad ću biti baš baš dosadan do kraja (ionako o tome tupim stalno), ljudi, u čemu je danas problem napraviti mp3 čitač (ugrađuju se i u ručne satove)? Dalje, i ono što treba da pojača taj signal isto danas nije neki problem. Ne postoji MP3 plejer koji ne "traži" doplatu za boljim slušalicama jer ih firme poput Creative, Iriver... nikad neće ni napraviti. miodrage ja sam imao Creative MuVo godinu dana i samo sam jednom stavio original sluške i nikad više. Šta god kupovali od ovih modela, za pun zvuk očekuje vas i doplata za sluške.
(neću više o sluškama, časna Titova
)
pozdrav
(neću više o sluškama, časna Titova

pozdrav
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm