Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

peky@n93, hvala u zadnje vreme koristim ultimate 2.6 withan probao sam sve zive drajvere i ultimate je meni najbolji :D

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

janka_88 napisao: a moram priznati da SE sa ovim driver-ima moze al' ono bas 'ladno parirati nekim digitalcima u tom rangu pixela po mom misljenju. pozz
Ma moze i N82, i to bez pomagala sa drajverima.
Nokia E50

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ove slike sto prave SE sa tim "kamera drajverima" su odlicne!!! 8) :wink:

Voleo bih da se vlasnici N82 malo vise angazuju pa da vidimo kakav je kvalitet tih slika u razlicitim uslovima!
Bilo je vec nekih slika ali malkice jos da prezentuju mogucnosti njegove kamerice!

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

IDzO, pazi jedno,ako n82 ima istu kameru ko n95 8gb neverujem da ce moci sa k800 jedino nocne sa blicom.ja sam poredio n95 8gb sa k810 realnije fotke daje k810.neznam mozda i gresim :unsure:
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Sale_M, sa ovim novim drajverom pojavila se zamucenost pri krajevima slike :ohmy: Bila je prisutna i pre ali sad je bas izrazena :|

Sto se tice pobede n82... Kao prvo n82 ima 5mp i ne moze se porediti sa k800/k810... Drugo kad nokija bude sredila ostrinu na n82 onda postavite neke slike :P (tj. postavite i sad da vidimo nesto od n82, kad toliko hvalite n82 dajte neku sliku pa da vidimo kako je n82 bolja :P )
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

janka_88, MilančeBGD, primetio sam to,cak mi i trava nekako izgleda cudno i to je jedan od razloga sto sam postavio slike.Cini mi se da je par verzija firmvera unazad n73 pravio bolje fotke.Nadam se da ce u verziji 5 konacno sve biti ispravljeno.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Sale_M, sutra, tj.danas, probaj ponovo da slikas sa terase, ali koristi landscape mode i expoziciju stavi na -0.5. Mozes i ISO na low. Meni tako primetno bolje ispadaju slike na otvorenom, nego sa automatskim podesavanjima.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

evo ja predlazem da se organizuje humanitarni fond za moj N82, jer vidim zalite se da nema slika sa njega, pa ako bi organizacija uspela, imate 5 slika dnevno od mene + narudzbine!!

:lol: :lol: :lol:

pa jel vidite da su slike sa n73 zazivele tek ~ GODINU IPO dana od kad je izasao, polako, bice..

ali gledavsi malko po netu i ostalim 4umima, n82 se fantasticno pokazala naspram k850..

u rangu 3mpx, uslovno SE odnosi pobedu
a u rangu 5mpx........................ :roll: :oops: :roll: ..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nisam ja mislio da se porede slike SE k800/810 sa slikama koje pravi N82, nego samo malo da se aktiviraju vlasnici N82 pa da vidimo i te "izrode"! :) :) :)

peky@n93, pa trebale bi da su im iste kamere!!!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

ma perverzne su slike bre... Aj bas cu probam da okacim(za*ebava me nesto po tom pitanju :dry: ) Pa da vidite... i nocne su super
Nokia E71... Elegant, but deadly

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ja se izvinjavam, ali ako su ove darkadove slike vama dobre onda samnom nešto nije u redu. Manja zamućenost na sredini, ogromna na krajevima, užasne hromatske aberacije ap ačak i pogrešno mapiranje boja, pregorelost slike, nerealne boje............ jel može još? Ovako nešto od svog e50 očekujem pa i ne kačim slike po forumu, ali N73 potpuno razočarava. SE se značajno izdvaja, ali daleko je to još od normalnog fotoaparata. Nije dovoljno da se vidi šta je na slici, nego da slika bude i jasna. Najveći problem su malo sočivo i još manji senzor i to ni na koji način ne može "dobro" da se izbori sa mračnim detaljima, može da parira Mustecima :P
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja sam kacio slike na n82, i ono sto se tice makro moda, garantujem da je niko ne moze pobediti...

Ali, posto su meni ukrali n82, nema nista od toga... A s druge strane, poceo sam ponovo da koristim w800 CID36, koji ima nenormalno dobru sliku, drug mi daje 200e za njega (starog 2 godine), nema teorije da mu prodam... Odusevio me je...

Svi vec znate da sam davao dosta para za telefone, i uvek uzimao kada su tek izasli i bili po 500e (w950, p990, n82...), ali sada stvarno necu da menjam, jer vidim da NEMA svrhe... Mozda uzmem neki dobar MP3 player, i to je to, ali telefon ne menjam...
iPhone + CX300

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

gargamel4, potpuno tachno, samo je to slikano davno pre vishe od godinu dana tj. dosta update-ova ranije. ova poslednja mi i ne izgleda toliko loshe.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ovo je najbolje sto N73 moze sa ove pozicije pod ovakvim uslovima svetlosti
auromatsko podesavanje
Slika
podesavanja-Iso:Low Exposure:-5 White balance-Cloudy
Slika
kao sa druge slike osim Iso-Medium
Slika
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Meni licno nije prihvatljiv ovakav kvalitet....... Meni se cini kad gledam ove slike da obicni softver N73 pravi bolje slike bar za nijansu, ove slike sto si postavio samo u sredini su ostre a cim pocinje malo se odaljavati od centralnog dijela pocnu gubiti na ostrini.... sto se meni desava samo na ivicama i pogotovo na lijevoj strani, ne znam sto :dry: :dry: :dry:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Postavic za koji dan slike iz Etno sela,al mogu reci da me n82 sa kamerom svaki dan sve vise i vise i vise razocarava :( K800 se mnogoo bolje pokazao jos sa ovim drajverima :roll:
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Spyker,ukrali ti N82? jbt koji si baksuz.... :( strasno... Ja sam iskreno zadovoljan kamerom,naravno da ne moze da pridje ni digitalcu koji ima 3.2 mpx,al opet... dobre su...

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja sam jako zadovoljan sa kamerom na N95 a cini mi se da je ista na N82, sem sto N82 ima xenon... Zanimljivo je da puno ljudi kaze da N95 8GB pravi nesto losije slike od obicne N95, nije mi jasno zbog cega je to...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

mozda sto nema poklopac pa se plastika stalno grebe? :| Salim se... :D nemam pojma... Sensei,uze li ti N95? :D

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ne vjerujem da je zbog poklopca al ko zna...
Uzeh N95 kapoerista90, pisao sam u par tema al nisi bas pratio :wink:
Mogu reci da sam jako zadovoljan telefonom, kako funkcionalnoscu tako i izgledom.
Jeste da mi izgled telefona nikad nije nesto puno znacio ali moram da priznam da prija kad se toliko ljudi(koje poznajem i koje ne poznajem) odusevljava izgledom telefona :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Odgovori