Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo primer selektivnog fokusiranja i primer kako izgledaju slike!
Propratni tekst:
"Sometimes the camera’s auto-focus has a mind of its own. It focuses on a certain object and leaving the subject that you wanted out of focus. Sometimes it has trouble focusing (especially in dark conditions) and the images remains out of focus (indicated by the red bracket instead of the green one). A trick to combat this is to aim the camera at an subject that has a similar distance from the camera and do a half-press (pushing the shutter release button half-way in) allowing the camera to focus properly indicated by the green bracket. With your finger still holding the shutter release button, turn your camera back to your subject and press the shutter button all the way in. Voila!

Once you master this trick you can do all sorts of neat effects like the one below. Notice how in the first picture on the left the Gnome is in focus while the two bottles in front are a bit blurry? This effect puts emphasis on the Gnome instead of the bottles. This was done by pointing the camera towards the Gnome and letting it focus, than turn to recompose the shot to include the bottles. The second pictures on the right is exactly the opposite: the bottles are in focus and the Gnome is blurry, making the bottles the main subject. This was done in the same way: point your Nseries towards the bottles and do a half-press to let it focus, recompose the shot to include the Gnome and take your shot."

Slika

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

n1tr0, tesko ces naci nekog sa cid36 i sa dobrim camdriverom i plus taj neko treba da zna da ga koristi...
Meni ne moras nista da dokazujes, n82 jeste dobar u svemu osim u makrou, jeste dobar u makrou ali nije najbolji.
Sto se tice imobile 902, on je najbolji foto telefon tako da mu n82 ne moze nista 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Pa ne trazim ja coveka sa cid36. Stvarno jeste nevoravatan macro(bar onaj sa okom), vec kazem da bi bilo zanimljivo da se organizuje prvi originalni (ne-preuzeti) test i da to bude bas test telefona koji proizvode najbolje fotke - dakle npr. uzmemo 10 telefona koji bi se trebali naci na testu, i da se odradi... Ne kazem da bi N82 bio najbolji, bas naprotiv, zeleo bih da vidim koji je najbolji za sta... :)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

cale, odlicna slika :wink:
Kad smo vec kod makro fotki, evo ja imam CID36 i dobar cam driver al nisam siguran dali znam da ga koristim kako treba :D Ali evo trudim se, pokusavam da napravim po koju dobru sliku :)

Slika
Slika
Slika (ovde je uradjen auto-contrast)

Buba je velika oko 1cm a slikano je sa daljine od 10cm ako ne i manje.
Moze ovaj telefon i bolje nego ja sa ovim drajverom ne znam jos da slikam bas kako treba :)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

moonwalker80, slike su ti exXxtra, mada imaju malo suma, mozda zbog osvetljenja, ne znam.
n1tr0, ima takodje exXxtra slike. (str.128)
Cenim ideju kod fotografisanja, a ne slike za zutu stampu tipa, Moja kola, Moja riba, Moj motor, Ja u vodi, "voda" u meni"...itd
Fotografija je nesto drugo.
8)

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Hvala cale, evo jos par fotki... :P
Kisa:
Slika

"Bumbarov let":
Slika
Slika
Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Razumeli smo se :wink:
Perfektno.
8)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kad smo vec kod 82-ojke i makro moda evo i jedne slicice od mene
Slika
:wink: 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Nase slike zasluzuju i nesto vise.
Slika

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Jel se to meni cini ili si ti stvarno uramio slicicu koju si postavio neki dan? (u kom formatu si to odradio )

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da uramio.Odneo kod fotografa,preneo mu BT-om sliku i on je uradio(a4 format).
Ja je naravno uramio.
Slika
8)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Kakav je kvalitet slike kada se razvuce na A4 format?
Da li je izgubila na ostrini i da li si je morao obradjivati onda u PS?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Nisam je ni u cemu obradjivao,otisla je suva na print.Mada zbog losijeg papira i kvaliteta same izrade,detalji u pozadini imaju zanemarljiv sum.
Neprimetno.Moras se bas ubuljiti.Sve ukupno me je iznelo 700Dindzi.Sto i nije malo za low budget printing.
8)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

I ja bih mogao tako neku svoju, super ideja :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja to radim vec par godina, dobro obicno ih ne uokvirujem ali mnogo slika sam sam kuci odstampao na a4 foto papiru i super ispadne :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Slika jeste zanimljiva, ali mislim da nije toliko dobra tehnicki da se uradi i okaci na zid... Ali dobro ako se tebi svidja :roll:

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

MilančeBGD, imam utisak da ti ljudi okace fotku koja je napravljena DSLR-om, da bi rekao da nije dobra tehnicki... :P

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Fotografija je odlicna :) meni se dosta svidja, ali to nije za zid i za ram :roll:
Ja koliko znam i koliko sam video niko nije uramio i okacio pravo na zid svoju fotografiju napravljenu dslr-om...
A tehnika je tehnika, pravila su pravila koje se ne moraju stalno postovati, a na ovoj slici je moglo da bude iskorisceno barem jedno pravilo :roll:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

U pravu ste.Sad cu da je skinem i dam je nekom kabinetu iz biologije,ako ih cak i oni hoce.Smrc :cry:
Hvala sto mi otvoriste oci.Sram me bilo.Da kacim slike uradjene mobilnim.I to na zid.
I dobro je to kad me ukori jedan V.I.P.-Ovac.Jos sam i dobro prosao.Da su me izblatili neki neredovni i povremeni ucesnici,mozda bih cak i prodao fon.Ovako,dobro je.
8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

:D rotfl
To je samo moje misljanje, ti i drugi mozete da se slozite ili da se ne slozite, a to je vec vas problem :wink:
btw. nema veze sto je slika sa mobilnim, vec uopste takve slike ne idu na zid, pitaj nekog starijeg sta se kaci na zid ;)

Odgovori