Nokia usvaja Android (ili Windows?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

za pristup sistemu simbian mora da se hakuje,android da se rutuje...na to sam mislio ...
brickovanje moze svako da odradi :) :) :)
tako da araphel nije bilo potrebe za obnavljanjem gradiva,nokia tone...usrala je motku..
eno sad je partner sa yahoo,integracija sa OVI,..ne znam zasto,da pohvataju jos malo pacenika..ja sam vec uzeo android,jer znam da nazalost za simbian buducnost ne postoji. :dry:

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

Green napisao:Bravo sine...
izvini tata, ti si tako pametan...
miodrage napisao:Konkretno, iPhone 3G sa 2MPix pravi sasvim solidne slike, a iPhone4 sa 5 MPix pravi prilicno dobre slike.
dobre za resize na 240*240 phone contact icon. dobre za gledanje sigurno ne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

antegra, ne pricaj gluposti, prvo pogledaj nesto pa onda soli pamet. Uzmi uredjaj u ruku, isprobaj stvari. Hoces da ti sada uploadujem nekoliko slika slikano iPhonetom 3G, i slike su sasvim dobre na monitoru 22"?
Najvise volim mamlaze koji pricaju neke price koje veze sa mozgom nemaju. Da neces da pokusas da me ubedis da je K800 bolji od iPhone? E to bih jako voleo da vidim. Ne sporim da k800 ima dobru kameru, ali kao sto sam naveo u zilion postova, mene kamera na telefonu ne interesuje, niti je ikada koristim. Mogu na prste jedne ruke da nabrojim, sa poprilicnim ostatkom, koliko sam je puta koristio.
Nadalje, slike su solidne, i upotrebljive!
Ako ne verujes, dodji da ti pokazem!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

skar, ma nije uopšte poenta u obnavljanju gradiva, samo htedoh da ukažem na razliku, a to je da bez obzira na pristup sistemu, Androidu nije potreban root da bi se instalirale krekovane aplikacije.

Ja prvi inače kažem da je Symbian trebalo samo redizajnirati i malčice promeniti filozofiju poslovanja. Ovo je totalni zaokret u veoma mutne i mračne vode.

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

na kraju cu microsoft da kupi nokiu i to je to :)

evo dokle nokia stiga sa uredjivanjem wp7

http://mynokiablog.com/2011/03/08/my-dr ... ne-themes/

i sam microsoft kako unapredjuje wp7

http://mynokiablog.com/2011/03/08/video ... he-future/

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

@araphel
svejedno simbian je mrtav,Ja nokiu verovatno vise nikad necu kupiti,jer mi win ne treba..
e sad zalosno je sto ga ubise ko zeca..
mi se nismo sporazumeli dobro..kako god!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Док једном не смркне, другом не сване :wink:
Самсунг понудио програмерима који су правили апликације за Симбијан ОС да праве апликације за Бада ОС :D

Извор

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

miodrage napisao:antegra, ne pricaj gluposti ... Najvise volim mamlaze koji pricaju neke price koje veze sa mozgom nemaju
uvek volim visoko intelektualne diskusije... drugi na ovom topicu koga ignorišem.

nego malo naglas razmišljam, zašto se uvek, ali uvek, idronovi ponašaju kao razulareno derište kada neko bilo šta kaže što ne diže apple u nebo? svi su ko copy/paste, kakva je to interesantna sorta ljudi i taj čudan mentalni sklop...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

I tako ja navratim da vidim sta ima novo na ovoj temi kad ono kao Helmov ponor,jedni napadaju Apple drugi ga krvavo brane i tako udri svoj po svome letnji dan do podne.Milina. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

antegra, jos si mlada i nedovoljno mobilno obrazovana licnost da bi se uhvatio prepirke sa poznavaocem kakav je, recimo, miodrage. Eto i ja sam pokopao, kako popularno kazes, ,"idronove", svojim prethodnim komentarom, pa sta, miodrage je ocigledno skontao, a tekst uopste nije uperen protiv ljubitelja iOS-a... 8)
Tebi vise srece u narednom kolu...

skar, ne kontam zasto bi neko odradjivao "brickovanje", to je samo losa sreca kada telefon padne u "klinicku smrt", prilikom zezanja sa raznim operacijama tipa root, custom ROM, S-OFF i slicne fore :)

Dalje, Nokia je i sa mojim "novcanikom" prestala da bude na "ti", cak i ako bude nesto od te najavljene kastomizacije WP7. No videcemo, nikad ne reci nikad. WP7 je dopadljiv, fluidan i brz, bar koliko sam primetio cackajuci par modela, ali mi je nekako bezlican i graficki prazan. Jos nema taj "smek", sto se kaze, iako je relativno razlicit od ostalih sistema. Mozda Njokalica to promeni...
O Symbianu ipak sve najbolje, uprkos svemu, RIP - you will be missed... :smutny:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja ne znam sto svi misle da ja vatreno branim Apple. Mislim da vrlo objektivno isticem sve u vezi njega. Ja sam odavno naveo mane i vrline i ostajem pri svom stavu.
Mane su iTunes (kao najgore parce softvera u istoriji), prokleti DRM i Copyright, kao i zatvorenost sistema. Drugih mana nema!
Sve sto se da nadoknaditi, poboljsati, nadomestiti i sl. nije mana, i ne moze da bude mana.
Green, pa mi se znamo odavno, i razumemo se prilicno dobro 8)
I moram sebi da dodam novi nadimak iDrone... sjajno!!!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

miodrage, nemoj da se ljutis ali ti stvarno vatreno branis Apple. Svaku manu koju bi neko pronasao, a ti nisi mogao da je odbranis argumentovano hvatao si se za foru meni to i ne treba i bas me briga.
Ja nesto ne svatam da li se Nokia odrekla symbiana i nece vise da proizvodi telefone sa tim OS-om ili je samo resila da symbian ne bude vise primarni smart OS?
I meni sama pomisao na WM 7 je :dry: :dry: , ali da sacekamo jos malo da se pojavi na trzistu i vidimo kako su to uklopili i kako radi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

jerkann, pa kad objektivno jeste tako... Svojevremeno ako se secas, sam pisao da mi na E61 ne treba kamera. To tvrdim i danas uz iPhone, da nema kameru, meni bi zaista bilo svejedno! Nefunkcionalan BT, nije da ne bi ponekad dobrodosao, ali u zadnjih 3.5 god (a u ovom periodu sam imao i E61) mislim da nista nisam prebacio putem ove konekcije... Stavise nisam je ni palio na telefonu, izuzev radi konekcije sa sluskom.
Daklem, koji su jos nedostaci?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ljudi, skrenuli ste sa teme..:-( Cemu prepirka o Appleu i iPhoneu u temi o Nokiji..;) Ima vec dosta tema gde mozete o tome da pisete..;)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, kako kome. meni recimo taj osakaćeni BT smeta. Najviše koristim BT za slušku, ali uviđam da sve češće između telefona razmenjujem informacije na taj način. Kad mi nešto s jednog treba na drugom, to je najkraći put.

Meni je pored iTunes ubedljivo najveća mana ta prokleta zatvorenost, i neophodnost da se jailbrakuje kako bi se moglo išta dublje kastomizovati. Od toga sam i na Symbianu pizdeo, nula od kastomizacije. Mogao si da promeniš temu i to je to.

Opet, odgovorno tvrdim da bih pre koristio iOS nego WP7, jer je ovaj drugi čak drastično više osakaćen. Da budem precizniji, WP7 trenutno po ograničenjima najviše liči na iOS kad je tek izašao. Reklo bi se da je to malo sumanuto, i nekih dva koraka u nazad, ali eto, imamo OS koji tek treba da zaživi tokom 2011, a on nema mass storage mode, ne može da se customizuje ič, nema neke od osnovnih funkcija, zahteva striktno određn hardver (minimalne specifikacije, mada ne vidim da neki proizvođač ide nešto bitno iznad toga, sve sami klonovi). Sumanuto mi je što je Nokia otišla u to, umesto u Android koji je daleko raznmovrsniji, i to pod opaskom da neće da se izgubi u moru identičnih Android uređaja. Ali ok, to sam sve već rekao.

Inače, na Engadget osvanuo neki E6, Nokia nalik na E71/72, samo sa S3 i touchscreenom.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

taj E6 ce biti mocan,samo zasto bi ga neko uzeo,ako vec ima les u sebi ;)
@Green
pa najlakse je ubiti brickovati,to sam rekao u sali :D :D svako to zna !!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, naveo si isto sto sam i ja naveo... znaci nista novo :D
Elem, mislim, da bo Nokia mogla ponovo da postane Nr 1 kad bi pratili malo desavanja po forumima, i oslusnuli trziste. Tamo ili zaista na odgovornim pozocijama rade retardi, ili ako rade sve ovo sto sam naveo, onda prate sve ove aspekte izuzetno pogresno.
N8 je pocela zanimljivo - USB on the Go, Full HD rezolucija videa, velika kolicina memorije... Super, ajde sada lepo da implementiramo WP7 u to cudo, ali na nacin koji nam korisnici kazu. Bez mogucnosti customizacije, slozili smo se, nema dobrog telefona. Ej, da ne mogu da stavim melodiju zvona koja meni odgovara? Da nemam softver u telefonu koji ce od mojih XYZ ringtonova svaki put da menja (AnyRing ili ToneFX na iPhonu, a i za Symbian sam imao tako nesto ali se ne secam imena programa). Za nefunkcionalan BT takodje nema opravdanja, barem sa aspekta korisnika - sa njihovg, sprecavanje piraterije.
A sjajan potez bi bio da se organizuje neko takmicenje u kome bi korisnici na neki nacin idejama, i konkretnim resenjima predlozili modifikacije samog WP7, i da se to implementira u sledece uredjaje. Nagrada - pa eto svi znaju ko je odgovoran za te modifikacije, i besplatan telefon naravno :lol: :lol:
I za kraj, nije Nokia otisla u Win okruzenje umesto u Android zbog nekih "gubitaka identiteta", vec zbog ogromne kolicine novca koju M$ ima - govorimo o milijardama dolara.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

miodrage, apsolutno se slazem sa ovim sto si rekao. Mada najveci problem je sada, da se zgrne ogromna lova... Kako? Zasto? Pa lijepo, zasto da razvijaju sad nekakav Symbian kad imaju WM7? Zasto zaposliti tolike radnike, kad ih `ladno mozes otpustiti i pustiti drugim ljudima da razvijaju OS za tebe?!
No, milion puta sam rekao da NOKIA nema "razvojni put"... Ono sto Samsung nije imao prije 5-10 godina, kad je NOKIA imala Symbian pa ga razvijala, svi su kupovali Samsung zbog "sminke", jer su se vidjeli samo na "tom polju"... No od s60v3 nista se nije znacajnije promijenilo, a ostali su poceli da ugradjuju nove ekrane, duplo bolje procesore... itd :( Sto je sa stanovista NOKIA-e bilo, zalosno, ali ispostavice se, da cim izadje Android i jos telefoni sa ugradjenim touch ekranima, duplo boljim procesorima, da ce to biti "pad" za NOKIA-u...
Ono sto sad NOKIA mora, je da izaberu "od 2 zla manje" ( ako to tako mogu reci )...
1. da predju na Android
2. da predju na WM7
Nestala je kreativnost na OS-ima ( ako pricam o NOKIA-i ), pa su napravili ^3 ali ni tu nisu nista posebno nasli pa su najavili MeeGo, ali od toga nema nista... Zalosno. Ako se ovakav trend nastavi, ovaj telefon cu da bacim tamo gdje ni pijetao ne pjeva :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ne moramo mi da brinemo za Nokia-jin razvojni put. dobro oni znaju sta raade. Zasto nisu ravili telefone koji imaju procesore kao racunari? pa jednostavno nisu im trebali. Izbacivanjem N8 pobedili su svu mogucu konkurenciju jer je to za sada jedini telefon koji pruza mnogo vise od drugih. Zasto se nista nije promenilo (samo u smislu stila), mozda zato sto ljubitelji symbiana to zeleli.
I da sta go Nokia bude izabrala imace uspeh zato sto je stvorila ogromno lojalno trzist, a na ovaj nacin ce ga samo prosiriti na SAD.
iskreo se nadam da ce uskoro izaci WM7 jer ce tada cena N8 i drugih telefona sa najnovijim symbianom znacajno pasti i to ce biti sto se tice moje trgovine.
I da ne verujem da je NOkia ikad ozbiljno razmisljala da predje na Android jer bi tada postala samo jos jedna riba u okeanu, a ovako sa novim jedinstvenim OS-om Nokia je i dalje Nokia.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

jerkann napisao: iskreo se nadam da ce uskoro izaci WM7 jer ce tada cena N8 i drugih telefona sa najnovijim symbianom znacajno pasti i to ce biti sto se tice moje trgovine.
Hoce ali tek za godinu dana ili neki mesec krace sto je za mobilnu industriju dug period. Znima me koje ce telefone Nokia u tom periodu predstaviti dok nepocne win.7. Pustati u proizvodnju nove symbian modele mislim da nema vise smisla, sto napisa skar stace ti nov a vec upokojen telefon.

Jedino im ostaju dumb telefoni na raspolaganju da njih teraju ove godine. :shock: :shock:

Zaključana tema