Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Memorije nikada dosta,to zna skoro svako ko je ikada imalo bio u sferama IT-ja, a da ne pricam za ljude kojima je to zivotni poziv.
Naravno memoriju mozemo pametno iskoristiti da budemo zadovoljni i funkcionalni i da nam opet ostane slobodnog prostora,a mozemo i natrpati svakavih gluposti koje skoro nicemu ne sluze i onda se cuditi "Gde mi se denu prostor u pm." :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Apple će izgubiti bitku od Androida

Stiv Voznijak , suosnivač Applea zajedno sa Stivom Džobsom i Ronaldom Vejnom, dizajnirao je prvi računar te kompanije krajem sedamdesetih godina prošlog veka, te postao deo istorije, jedan od zamajaca industrije personalnih računara koji su zauvek promenili našu svakodnevnicu.

Slika

Voznijak je oduvek bio oprezan kada je davao izjave o kompaniji Apple, čiji je i danas deoničar, ali se to donekle promenilo tokom intervjua koji je dao za holandski list De Telegraaf. On je rekao da je iPhone nesumnjivo kvalitetan uređaj, sa veoma malo slabih karakteristika, ali da ipak neće pomoći Appleu da pobedi u ratu sa Androidom, koji će postati dominatna mobilna platforma.

Voznijak je Googleovu mobilnu platformu uporedio sa Windowsom (sa dominacijom tog operativnog sistema na tržištu personalnih računara), a iako zna da i Android ima svojih slabosti, misli da mu one neće stati na put uspeha. Posebno je istakao otvoreni karakter Androida i bogatije funkcije u poređenju sa iPhoneom, koji po njegovim rečima i nije za svakoga.

Interesantno je da Voznijak tvrdi da je Apple bio spreman da lansira smartfon još 2004. godine, kada je na tom projektu kompanija radila sa jednim velikim japanskim proizvođačem potrošačke elektronike. Međutim, on objašnjava da je uređaj bio jednostavno previše avangardan za svoje vreme, pa je kompanija odložila ulazak na tržište telefona (prvi iPhone je lansiran tek 2007. godine).

Na kraju, Voznijak je dao svoje mišljenje i o kompaniji Nokia. Tvrdi da finski gigant ima problem sa percepcijom svog brenda, koja potiče od prethodnih generacija, te da ako želi uspeh, mora da lansira novi brend za mlađe korisnike.
8) :P 8)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Jedan od viših zvaničnika kompanije Google izjavio je ove nedelje da se ova kompanija nada da će Nokia odlučiti da usvoji Android platformu nakon što novo rukovodstvo najvećeg proizvođača mobilnih telefona na svetu završni najnoviju procenu opcija vezanih za smart telefone. Naime, očekuje se da će kompanija Nokia to da odluči obzirom da njen Symbian operativni sistem za smart telefone beleži sve manji udeo na tržištu smart telefona, ali Nokia i dalje odoleva kao najveći proizvođač mobilnih telefona. Spekuliše se da bi rukovodstvo Nokia-e moglo da odabere Android kao OS od poverenja za svoje nove ponude kada su u pitanju smart telefoni.

Цео текст
Пусте жеље, ја лично не бих ово волео некако ми то вуче на монопол. Сви да имамо Андрид и да користимо Гуглове сервисе :dry:

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

para vrti gde burgija nece!!!
mada sumnjam da ce nokia dici ruke od simbiana i meego-a i olako prepustiti androidu monopol,to nikako ne bi bilo pozeljno!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kad bi se to desilo bio bi Slika.
Da bi se rasturili od prodaje to bi sigurno.Mogu da probaju ali neverujem da ce napustiti symbian.Mada bi kod androida sa vrlo malo ulaganja dobili mnogo.
Ko zna sve je moguce,ko bi se nadao da ce Boris i Ivica sedeti u istoj klupi i Slika.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ovaj tekst koji je citirao LittlePrince, je samo dokaz da je Nokia i dalje broj jedan sto se tice proizvodjaca mobilnih telefona.
Cisto sumnjam da ce biti nesto od toga, ali vreme ce pokazati svoje.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

HTC Desire je telefon godine

Časopis Mobilni magazin treću godinu za redom proglasio je najbolje telefone u tekućoj godini, a HTC Desire, je prema mišljenju ovogo časopisa, model koji je obeležio 2010. godinu
Slika
"Tajvanska kompanija je cele godine predstavljala kvalitetne uređaje, a model Desire je ostavio najjači utisak. Skladan dizajn i dimenzije, kao i kvalitetan ekran osetljiv na dodir
su uklopljeni sa odličnim Android operativnim sistemom, čime je HTC Desire dobio najznačajnije priznanje Mobilnog magazina", navodi se u saopštenju.

Njegov naslednik sa tastaturom, Desire Z dobitnik je nagrade Bizphone of the year 2010, a pored njega za to mesto se takmičio i BlackBerry Bold 9700.

HTC je osvojio dve, a Samsung i Nokia osvojili su čak tri nagrade, dok su LG, Sony Ericsson i Apple osvojili po jednu nagradu.

U kategoriji koja ocenjuje najbolju dobijenu vrednost za dati novac, pobednik je Nokia C5, koju, prema navodima Mobilnog magazina, karakteriše "kvalitetna izrada, komforna numerička tastatura, dobar ekran i provereni (Symbian) operativni sistem su najzaslužniji za dodeljeno priznanje".

Osim telefona, na listi se našao i jedan tablet. Apple iPad nosilac je titule gedžet godine, a dodeljeno je i posebno priznanje kompaniji Samsung, koja je proglašena najboljim tech.life brendom.

Podaci do kojih su iz ovog magazina došli govore da je u Srbiji i dalje najpopularniji Android operativni sistem, zatim slede Symbian, Windows i ovogodišnji novitet Samsungova Bada.

A ovako izgleda celokupan spisak nagrađenih:

the phone od the year 2010 - HTC Desire
the gadget of the year 2010 - Apple iPad
bizphone of the year 2010 - HTC Desire Z
media phone of the year 2010 - Nokia N8
stylish phone of the year 2010 - Nokia C7
quality phone of the year 2010 - Samsung GT-S8500
green phone of the year 2010 - Sony Ericsson Elm & Hazel
value for money phone of the year 2010 - Nokia C5
simple&smart phone of the year 2010 - LG Optimus GT540
my first phone of the year 2010 - Samsung GT- C3300K
tech.life brand of the year 2010 - Samsung

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

znaci svaka kompanija po 1 ili 2 telefona a nokia 3 i to symbiana. toliko o zastarelom symbian-u. a sto se tice androida i nokie uskoro izlazi tablet na androidu 3.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za phone i gadget cu da se slozim glat, za bizphone... pa ajde..., media phone, tja ajde... ali stylish da je C7... meni se licno ne dopada... ali ukusi i boje...
ovo quality i green ne znam ni na osnovu kojih kriterijuma su ocenjivali, tako da se ne bih mesao u izbor, value for money - mislim da grese, recimo ja bih stavio Huawei ispred ovog... jer budzetskiji fon, sa toliko ispak dobrih opcija tesko da ce neko naci
simple and smart - opet ne znam na osnovu kojih kriterijuma - za mene je tu My Precious neprikosnoven...
My first - sta mu ovo dodje?
tech life brand - pa slazem se, ali mozda bih i tu pre stavio HTC.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

necu da se slozim da je Desire telefon godine,ali to je moje subjektivno misljenje,
za Nokia u traljavi simbian svaka cast...
mada c7 mi i nije nesto prelepo!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

skar, sad si ga nadrljao :lol: mada i ja delim isto misljenje ,hm a sad sam i ja Slika

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja stem neam nista,ali dali je moguce.
iPhone alarm odbija da radi u 2011.

Očigledno da problemi sa alarmima na iPhone-u nisu završeni prilikom prošlog prelaska na zimsko računanje vremena, kada su iPhone korisnici poslednji put kasnili na posao jer ih alarm nije probudio u zadato vreme.
Slika

Najnoviji problem sa iOS alarmom se ispoljava tako što od 1.1.2011. pojedinačno podešeni alarmi jednostavno ne funkcionišu (oni koji se ponavljaju rade kako treba).

Ovaj problem je za sada potvrđen u iOS 4.2.1, 4.1 i 4.0.2 verzijama a privremeno rešenje, dok Apple ne izbaci zakrpu za svoj mobilni operativni sistem je da se jednostavno kreiraju ponavljajući alarmi.

Apple je u zvaničnom odgovoru na žalbe naglasio da rade na rešenju, ali da bi problem trebalo sam da se reši i alarmi prorade od 3. januara. Taj dan je došao i prošao, a sudeći po komentarima korisnika, problem još uvek postoji, tako da je Apple ovom prilikom ispao relativno neozbiljan.

U međuvremenu možete instalirati neku od drugih alarm aplikacija koje ne boluju od istih problema kao osnovna sistemska, a možda ne bi bilo loše i da oduvate prašinu sa starih dobrih budilnika, nikada se ne zna kada vam mogu zatrebati.
Hm ma to je bre pametan software nezvoni ti u neradne dane samo ovde je nesto omanulo pa neradi ni 3.1. :lol: :lol: :lol: :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne znam, meni na iPhone4 4.2.1 radi svaki alarm koji sam podesio... Doduse ovo sam isprobao samo 2. januara, a danas sam imao ponavljajuci i probudio me kako treba.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

MS: Aplikacije krive za protok

Pre desetak dana Microsoft se suočio sa žalbama korisnika Windows Phone 7 uređaja, koji su primetili da njihov telefon pravi protok, i to oko 2-5MB za sat vremena, i kada ga ne koriste.
Slika
Microsoft je te tvrdnje istražio i uvtrdio da je krivac treća strana, odnosno određene aplikacije koje su pravile veći protok od očekivanog. Iako nije rečeno o kojim aplikacijama se tačno radi, Microsoft je naglasio da je kontaktirao one koji su ih razvili i ponudio im svoju pomoć u rešavanju problema.

Iako je, prema navodima ove kompanije, broj korisnika pogođenih ovih problemom mali, u ovom momentu Microsoft veruje da je kod većine prijavljenih incidenata upravo ovo bio uzrok problema.

Kompanija nastavlja istragu, a dodatne informacije će biti objavljivane čim budu dostupne, kaže se u zvaničnom saopštenju.
B92

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

ZTE becomes world's 4th largest manufacturer, Android is top OS
The Chinese company recorded a higher increase in the number of handsets sold last year than any of the major brands and comfortably became the fourth largest manufacturer worldwide. According to IDC, ZTE sold 51.8 million cell phones in 2010 (compared to just 26.7 million in 2009), which is 3 million more than what RIM managed.

Slika
Извор

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ovo namerno sad postavljam ovde kako bi sto vise ljudi videlo i procitalo:
http://www.redmondpie.com/googles-andro ... -top-spot/

Android je presisao Symbian, i sada je prvi OS na svetu.
RIP Nokia Symbian.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage, to svi znamo i to nije novost ako cuvaju evrice za sebe i ne ulazu u novine procice kao S.E.
Symbian se više ne nalazi na prvom mestu kao najpopularnija smartphone platforma. Njegovo mesto je u poslednjem kvartalu 2010. godine preuzeo Android.
Kako prenosi Rojters, istraživačka firma Canalys objavila je podatke po kojima je u pomenutom periodu prodato 32,9 miliona uređaja na Androidu, dok se Symbian platforma nalazila na 31 milion prodatih uređaja.

Finska kompanija je nedavno objavila i da se smanjio njen udeo na tržištu, koji sada iznosi 31 posto, ali je zabeležila i pad neto profita. Nokia je za 2011. godinu najavila promene u svom poslovanju, ali i nekoliko nadogradnji Symbian platforme.

Sa druge strane, samo tokom prvog meseca ove godine predstavljeni su mnogi novi Android uređaji, pa su predviđanja da će Android zadržati svoje mesto i u prvom kvartalu 2011. godine.

Na trećem mestu našao se Apple, sa 16,2 miliona prodatih uređaja, na četvrtom RIM, a peto je zauzeo Microsoft.
Mada sa novim modelima stvari se malo popravljaju ali jos uvek hvale klasicni telefoni sa tastaturom i s^3.
Sta da kupe oni koji nevole tach a zele szmbian???

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Nokia nikada ne može da propadne, jednostavno nisu se proslavili sa TS telefonima, ali za one koji žele ne ts telefon, nokia je bila i ostala najbolja.Pritom novi symbian^3 je zaista ispravio sve probleme koje je imao symbian^1, tako da smatram da je novi symbian bolji od androida.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Jedno pitanje znemanja, symbian ^3 vec znamo staje a ^1 bi trebao biti s60v5 a u koje je telefone onda ^2 Slika

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

deksicom, Симбијан 2 је пропао пре него што је и заживео тј Нокиа није избацила ни један телефон са тим ОС-ом и одмах је прешла на 3. На нету видим да постоје само телефони за јапанско тржиште (НТТ Докомо) са Симбијан 2 ОС-ом

Линк 1 Линк 2

Odgovori