Nokia usvaja Android (ili Windows?)
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Lele, kupovati telefone firme koja je na zivotnom raskrscu i ne zna se gde ce, da lic e da gekne, ili ce jos posrcuci da nastavi dalje... Stvarno hrabro nema sta.
Sto se pusha tice, evo ja imam pitanje - kako se to namesta na Androidu? Maloo je off, pa bih molio da mi na PM neko baci odgovor, a evo zasto mi i treba. Push na Nokiji - mislim to i ne postoji. Na Androidu, ja nisam uspeo da ga nateram da radi, a naq iPhonetu fercera bez greske. Aplikacija zbog koje mi ovo treba je Palringo - posaljem nekome voice message, zelimd a taj neko dobije obavestenje da je dobio poruku. Ja dobijam prakticno odmah.
jerkann, stvarno je lepo gledati kako branis Nokiu i Symbian, ali nisi u pravu u mnogim stvarima. Jedna od njih je postojanje Symbiana - sistem je kao sistem prakticno vec ugasen, i za godinu i po nece vise postojati nikako, osim na antickim uredjajima. O nekom razvoju nema ni govora. N8 nije najbolji telefon na svetu, mozda se tebi kao zagrizenom ljubitelju Nokie jako svidja, ali je daleko od najboljeg. Uopste sta znachi najbolji na svetu?
Ako cemo po nekim specifikacijama sa papira - Galaxy S II ga sije sve u 16, isto kao sto sije bilo koji drugi telefon na svetu. Nije za dzabe dobio epitet MonsterPhone.
Sto se tice iskustava drugih gde ljudi kupuju Nokiu jer je Nokia, a na njoj znaju da pozovu, prime poziv, razmene SMS, i puste mjuzu - sta reci nego ZALOSNO? Ali ne treba nista da nas cudi jer hard core zagrizenika je malo, reklame cine cuda, 99% raje mrzi da se cima oko svega toga. Pa evo - komsija moj ima E52, ima instalirano 10-ak aplikacija, i kaze da ga preterano i ne zanima.
Nasuprot njemu, ja eto umem da provedem i po 5-8 sati dnevno online citajuci informacije vezane za My Precious, razne hi-tech gadgete, i sta ja znam sta sve ne...
Na kraju, svaka roba ima svog kupca, a kako su stari Latini govorili - De gustibus et coloribus, non est disputandum! (O ukusima i bojama ne vredi raspravljati)
Sto se pusha tice, evo ja imam pitanje - kako se to namesta na Androidu? Maloo je off, pa bih molio da mi na PM neko baci odgovor, a evo zasto mi i treba. Push na Nokiji - mislim to i ne postoji. Na Androidu, ja nisam uspeo da ga nateram da radi, a naq iPhonetu fercera bez greske. Aplikacija zbog koje mi ovo treba je Palringo - posaljem nekome voice message, zelimd a taj neko dobije obavestenje da je dobio poruku. Ja dobijam prakticno odmah.
jerkann, stvarno je lepo gledati kako branis Nokiu i Symbian, ali nisi u pravu u mnogim stvarima. Jedna od njih je postojanje Symbiana - sistem je kao sistem prakticno vec ugasen, i za godinu i po nece vise postojati nikako, osim na antickim uredjajima. O nekom razvoju nema ni govora. N8 nije najbolji telefon na svetu, mozda se tebi kao zagrizenom ljubitelju Nokie jako svidja, ali je daleko od najboljeg. Uopste sta znachi najbolji na svetu?
Ako cemo po nekim specifikacijama sa papira - Galaxy S II ga sije sve u 16, isto kao sto sije bilo koji drugi telefon na svetu. Nije za dzabe dobio epitet MonsterPhone.
Sto se tice iskustava drugih gde ljudi kupuju Nokiu jer je Nokia, a na njoj znaju da pozovu, prime poziv, razmene SMS, i puste mjuzu - sta reci nego ZALOSNO? Ali ne treba nista da nas cudi jer hard core zagrizenika je malo, reklame cine cuda, 99% raje mrzi da se cima oko svega toga. Pa evo - komsija moj ima E52, ima instalirano 10-ak aplikacija, i kaze da ga preterano i ne zanima.
Nasuprot njemu, ja eto umem da provedem i po 5-8 sati dnevno online citajuci informacije vezane za My Precious, razne hi-tech gadgete, i sta ja znam sta sve ne...
Na kraju, svaka roba ima svog kupca, a kako su stari Latini govorili - De gustibus et coloribus, non est disputandum! (O ukusima i bojama ne vredi raspravljati)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, na Androidu je push mail po defaultu aktivan za gmail, mislim da nikako drugacije i ne radi....naravno pod uslovom da ti je konekcija always on. Sto se drugih mail naloga tice, ja sam isprobavao microsoft exchange varijantu, i jednostavno u menijima za setovanje imas opciju push email, i meni je koliko sam testirao funkcionisala bez ikakvih problema. Ne znam za ostale, tipa Yahho mail, itd. Nemam, nisam probao.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, ako pricas o proveri elektronske poste moramo nesto prvo da razjasnimo. Jedini pravi "push mail" koji postoji na mobilnim telefonima je onaj koji obezbedjuju BB BIS/BES servisi. Sve drugo zahteva da postoji softver koji ce u pozadini proveravati da li je pristigla posta.
U slucaju Androida (ili bilo kog drugog smart telefona, npr. WM) sve sto je potrebno je da se podesi u email kliijentu da proverava postu u zadatim intervalima i tako se postize, priblizno, efekat push-mail-a.
Ako pricamo o obavestenjima da su stigle poruke na druge servise (verujem da ne mislis na wap push poruke, koje bi trebale po defaultu da su podrzane) npr. IM opet ti treba softver koji ce proveravati odgovarajuce servise u pozadini.
U slucaju Androida (ili bilo kog drugog smart telefona, npr. WM) sve sto je potrebno je da se podesi u email kliijentu da proverava postu u zadatim intervalima i tako se postize, priblizno, efekat push-mail-a.
Ako pricamo o obavestenjima da su stigle poruke na druge servise (verujem da ne mislis na wap push poruke, koje bi trebale po defaultu da su podrzane) npr. IM opet ti treba softver koji ce proveravati odgovarajuce servise u pozadini.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
tomas.hokenberi, znam ja sve to, ali ja kazem da ovo nije radilo, i ne znam sta da uradim da proradi kako ja to zelim, odnosno kako radi na mom uredjaju.
telep, ukloni aplikaciju iz pozadine, odnosno skroz je ugasi. E onda vidi da li ce i kada da stigne. Jer na iPhone stize u roku 2-3 min max (testirano), a na Desire i ovaj Galaxy S nije uopste stiglo dok aplikacija nije ponovo pokrenuta (izgubili strpljenje posle 15 min)
telep, ukloni aplikaciju iz pozadine, odnosno skroz je ugasi. E onda vidi da li ce i kada da stigne. Jer na iPhone stize u roku 2-3 min max (testirano), a na Desire i ovaj Galaxy S nije uopste stiglo dok aplikacija nije ponovo pokrenuta (izgubili strpljenje posle 15 min)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, sta da ti kazem, meni "push" e-mail i na WM i na Androidu radi. Od IM servisa koristim Windows Live Messenger (na WM) i on isto radi bez problema u pozadini.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
A zašto da je gasim, ja ne gasim nikada aplikacije (inače po defaultu android ni nema task killer), sistem će sam to odraditi kada mu bude trebalo, posle određenog vremena ona ode u sleep. Zato se i preporučuje da se ne koriste task menadžeri pošto oni ubijaju određene procese koji su potrebni za funkcionisanje aplikacija.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
miodrage, Nema šta da lomiš glavu oko gluposti, ja skinuo aplikaciju, napravio account, loginovao se, poslao poruku na jedan telefon radi, poslao na drugi radi, meni dovoljno. Ionako koristim ugrađeni gtalk koji ima push, pa mi je svejedno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
izasao je deo ugovora Microsoft - Nokia evo najznacajnijeg dela
http://xpressmusic.wordpress.com/2011/0 ... explained/[/url][/quote]
Ovo je deo izjave za javnost ostatak mozeste naci naUnder the proposed partnership:
• Nokia would adopt Windows Phone as its principal smartphone strategy, innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader.
• Nokia would help drive the future of Windows Phone. Nokia would contribute its expertise on hardware design, language support, and help bring Windows Phone to a larger range of price points, market segments and geographies.
• Nokia and Microsoft would closely collaborate on joint marketing initiatives and a shared development roadmap to align on the future evolution of mobile products.
• Bing would power Nokia’s search services across Nokia devices and services, giving customers access to Bing’s next generation search capabilities. Microsoft adCenter would provide search advertising services on Nokia’s line of devices and services.
• Nokia Maps would be a core part of Microsoft’s mapping services. For example, Maps would be integrated with Microsoft’s Bing search engine and adCenter advertising platform to form a unique local search and advertising experience
• Nokia’s extensive operator billing agreements would make it easier for consumers to purchase Nokia Windows Phone services in countries where credit-card use is low.
• Microsoft development tools would be used to create applications to run on Nokia Windows Phones, allowing developers to easily leverage the ecosystem’s global reach.
• Nokia’s content and application store would be integrated with Microsoft Marketplace for a more compelling consumer experience.
http://xpressmusic.wordpress.com/2011/0 ... explained/[/url][/quote]
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ljudi morate da shvatite da kolega Miodrag ne koristi niti prihvata nista manje ili nisa vise nego sto mu nudi Jabuka. Ja sam lepo rekao da N8 nudi neke stvari koje drugi ne i to je to. Galaxy S jeste super ali dzabe mu jos 1000 pixela kad telefon blic. Ja znam da ti telefonom ne slikas pa ti zato ova mana i nije toliko velika. Verovatno nemas ni LCD pa ti niHD izlaz ne treba, ne interesuje te da povezujes USB na telefon itd. Shvatam ja to i razumem te.
I da daleko je symbian od gasenja da je tako ne bi stalno izlazile nove aplikacije. Ne kazem da izlaze hiljadu, ali izlaze za mene, u zadovoljavajucem broju. Mozda za godinu i po dana nece postojati novi symbian uredjaji, ali sam siguran da apple ni tada nece moci da prismrdi 8-ci.
I da na kraju daleko sam ja od zagrizenog ljubitelja bilo cega osim svoje devojke. Pa pre mesec dana sam otisao da kupim galaxy S i kada sam otisao i video da nema blic nisam mogao da verujem, a tek da telefon od 360 eura (za toliko sam ga imao u ponudi) bude sav plastican. Otisao ja onda lepo u agenciju i za te pare uplatio letovanje.
Ja za svoje pare zelim da izvucem maximum koji je meni potreban i truf\dim se da odnos pruzenog i cene bude maximalan, zato smatram da su trenutno najbolji telefoni na trzistu HD2 i N8.
I da daleko je symbian od gasenja da je tako ne bi stalno izlazile nove aplikacije. Ne kazem da izlaze hiljadu, ali izlaze za mene, u zadovoljavajucem broju. Mozda za godinu i po dana nece postojati novi symbian uredjaji, ali sam siguran da apple ni tada nece moci da prismrdi 8-ci.
I da na kraju daleko sam ja od zagrizenog ljubitelja bilo cega osim svoje devojke. Pa pre mesec dana sam otisao da kupim galaxy S i kada sam otisao i video da nema blic nisam mogao da verujem, a tek da telefon od 360 eura (za toliko sam ga imao u ponudi) bude sav plastican. Otisao ja onda lepo u agenciju i za te pare uplatio letovanje.
Ja za svoje pare zelim da izvucem maximum koji je meni potreban i truf\dim se da odnos pruzenog i cene bude maximalan, zato smatram da su trenutno najbolji telefoni na trzistu HD2 i N8.
Mislim da je to odlika svih nas koji ulazemo novac u mocan mobilni telefon koji nam treba za obavljanje nama najbitnijih operacija. S tim u vezi ja mogu slobodno da tvrdim da je Desire najbolji na trzistu, Miodrag to tvrdi za svoja dva mezimca, telep za svoja dva Galaxy S, itd.jerkann napisao:Ja za svoje pare zelim da izvucem maximum koji je meni potreban i truf\dim se da odnos pruzenog i cene bude maximalan, zato smatram da su trenutno najbolji telefoni na trzistu HD2 i N8.
Svaki cigo svog konja hvali, to znamo, a bas iz ovoga proizilazi, cesto pogresno, misljenje da se mogucnosti drugih modela nikad ne uzimaju u obzir.
I N8 i Desire i iPhone-ovi i HD2 i Galaxy S su odlicni modeli, ali ni jedan nije najbolji. Postoji samo dobar i bolji, a bolji moze biti samo u odredjenim specifikacijama (i SE P1 je dobar, ali je SE Xperia 10 bolji) . Pustite vise te komentare laika, koji tvrde da je nesto najbolje samo zato sto ima vise megapiksela, vise aplikacija, opciju za ovo, opciju za ono... tema sazvakana milion i po puta...
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
na novom s3,mail klient radi isto kao i na ostalim OS..
tako da o pricama za mail ne treba polemisati,mada nije uprosteno ko na iOS,al radi...
e sad gledam sta pricate,i pitam se koliki % ljudi na zna uopste za partnerstvo izmedju MS i NOKIA...
mali,mali malecni...
jedino sta je zabrinjavajuce je onaj debilni grafikon sto izbacise,jer su mene odma odbili od kupovine S3 modela,iako sam bio extra zagrejan,pa sad ceprkam alternative..
tako da o pricama za mail ne treba polemisati,mada nije uprosteno ko na iOS,al radi...
e sad gledam sta pricate,i pitam se koliki % ljudi na zna uopste za partnerstvo izmedju MS i NOKIA...
mali,mali malecni...
jedino sta je zabrinjavajuce je onaj debilni grafikon sto izbacise,jer su mene odma odbili od kupovine S3 modela,iako sam bio extra zagrejan,pa sad ceprkam alternative..