Najbolji "pametni" telefon??
Jao ne mogu više da se odlučim. Da je malo više prica pa da kupim:
Nokiu 9500(kao najbolji komunikator)
Treo 650(kao najbolji PDA/telefon pod Palmom)
Nokiu 7710(kao najbolji PDA/telefon pod Symbianom).
Hoće neko od vas da bude tako ljubazan i pokoloni mi neki od ova tri???
Nokiu 9500(kao najbolji komunikator)
Treo 650(kao najbolji PDA/telefon pod Palmom)
Nokiu 7710(kao najbolji PDA/telefon pod Symbianom).
Hoće neko od vas da bude tako ljubazan i pokoloni mi neki od ova tri???

U susret novim izazovima...
-
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48
Ja mislim da je logicno sto je mnogo zastupljenija Symbian platforma, i to sa jednim razlogom. MNOGOOO vise programa i svi se mogu naci potpuno besplatno, sa mirca npr. Pa im je i samim tim funkcionalnost veca. Ja bih se prvi uvek opredelio za sybmian, makar bio i realno losiji od nekog telefona sa win platfotmom...
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
-
- Mobil poznavalac
Sto se software-a tice, neverujem da ce da se proizvodi u vecem broju kao za s60. Pre svega jer postoji samo jedan s90 model koji je mnogoo skup da bi ga kupila sira masa, a i treba malo vremena da prodje dok se ispita platforma. Secate se kako je bilo sa 7650...trebalo im je 3,4 meseca da izbace prve ozbiljnije programe
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
-
- Mobil poznavalac
Pa nece biti ni zbog samog broja modela s90 a i zbog njihove cene. Pa ti telefoni treba da spadaju u najvisu klasu, odnosno nisu pravljeni za siroke mase kao npr 6600 ili neki s40. Ipak je cena od 700e ogromna i nedostupna bar 70% ljudi u celom svetu, verovatno i vise, s' obzirom da je to ipak mobilni telefon (ljudi to uglavnom tako gledaju) i nikome se ne daju tolike pare. To samim tim sputava proizvodjace software-a jer znaju da od toga ne bi bilo puno prihoda.
Nego odosmo mi opet OFF topic, pa da se vratimo. Koji je sada po vama najbolji DOSTUPNI (da ga ima kod nas u prodaji) smartphone??
Po meni se prelamaju 7710 i 6630
7710 jeste bolji, ali kao sto smo vec napisali glavna mana je nedostatak aplikacija, misim da je ipak glupo imati telefon tih mogucnosti, a da pritom ne mogu da se iskoriste.
6630 je isto tako odlican telefon, ali i on isto tako ima ogromnu manu a to su te glupe DV rs-mmc kartice, koje svima zadaju muke. Jer se onda postavlja pitanje: sta ce ikome telefon sa podrskom za stereo mp3, gomilu korisnih programa, igara i pre svega kamere cija jedna slika zauzima oko 400 kb kad u tih bednih 64MB moze da stane kad podelimo 3 pesme, 15 slika i oko 20 srednjih aplikacija.....
Nego odosmo mi opet OFF topic, pa da se vratimo. Koji je sada po vama najbolji DOSTUPNI (da ga ima kod nas u prodaji) smartphone??
Po meni se prelamaju 7710 i 6630
7710 jeste bolji, ali kao sto smo vec napisali glavna mana je nedostatak aplikacija, misim da je ipak glupo imati telefon tih mogucnosti, a da pritom ne mogu da se iskoriste.
6630 je isto tako odlican telefon, ali i on isto tako ima ogromnu manu a to su te glupe DV rs-mmc kartice, koje svima zadaju muke. Jer se onda postavlja pitanje: sta ce ikome telefon sa podrskom za stereo mp3, gomilu korisnih programa, igara i pre svega kamere cija jedna slika zauzima oko 400 kb kad u tih bednih 64MB moze da stane kad podelimo 3 pesme, 15 slika i oko 20 srednjih aplikacija.....
Poslednja izmena od popste u Čet, 13. Jan 2005. 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak