Zar vam se ne cini...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

IPhone je napravio multitouch revoluciju i to je to. Uz to ima mnogo dobar ekran i lep za oko interfejs.
A posto je ekran najblizi oku, to jest prstu, a prosecan korisnik ne vidi dalje od povrsine, on zakljucuje da je ceo telefon savrsen i revolucija, posto je i na povrsini savrsen.
A nema potrebu za naprednim funkcijama, tako da i ne moze da primeti da mu nesto fali.
Tako je to i u zivotu, na osnovu izgleda ljudi zakljucuju mnoge stvari, nekad pravilno, a nekad pogresno.
Malo filozofije, ali tako je...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

araphel napisao:ne mogu se setiti kako se zove ovaj noviji samsungov mid range symbian,ali sam ga dobro iscackao u telenorovoj radnji,i mogu samo da kazem da po kvalitetu izrade apsolutno sije sve nokijine s60 uredjaje!
L780 inace fin telefoncic prosecnih karakteristika sa 9.3 symbian verzijom os-a

Sto se tice wifi-ja Azimuth je dao najbolji zakljucak i mislim da je na tu temu sve receno.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

lobachewski nisi u pravu kad kazes da je iPhone napravio revoluciju samo zbog TS-a.Moj brat je imao taj telefon iimao sam prilike da ga vise puta cackam pa ja tebe pitam jel si video kak ose prave teme za iPhone? jel si igrao igre na iPhone-u? jel si koristio programe na iPhoney? To su samo neke od sitnica koje taj po vama "bezvezni" telefon ima.Prema tome vidim da si upravo ti jedan od onih za koje kazes da na osnovu izgleda zakljucuju neke stvari.E da i neko je rekoda je G-sensor obicna ugradjena vaser vaga ili tkoa nesto.Ja se pitma sto se drugi nisu setili da ugrade tu vaser-vagu i da naprave igre za nju? Sto se tice onog ko je spomenuo n95 kao totalnu revoluciju mislim da mnogo preteruje jer sam imao prilike da koristim taj telefon(jos ga imam samo je sad kod mame :) ) Priznajem mu jedino GPS WiFi i 5mpx kamericu(mada meni ona ne znaci apsolutno nista jer imam digitalca koji mi sluzi za slikanje) Mene je mnogo razocaralo to sto sa softwerom nista nisu uradili da kazem novo(ima gresaka koje su bile i na 6630) jeste softwer brzi i bolji i mobilni ima procesor skoro kao moj prvi racunar(dobro preterao sam ga malo) ali programi za symbian su sve vise i vise na istu foru i meni su barem monotoni to je onaj fazon dzabe imas sportski automobil kad ne mozes skoro nigde u srbij igada vozis brzo zbog losih puteva.

P.S. da ironija bude veca ja iPhone nikad ne bi uzeo ali morate da priznate da je izazvao bum kad se pojavio ne samo u americi svuda u svetu.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Slazem se sa Azimuth-om za WiFI... mislim, sta ce mi WiFi kad nemam gde da se nakacim? :) N80 ga je imao jos odavno, pa si jedva mogao da se nakacis, nigde ih nije bilo... A sad kad su ovako rasireni, sto da ne? ako vec mogu :)

Dimi89, jesu, nego nisi obracao paznju...
Nokia E71... Elegant, but deadly

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

dimi89 napisao: ) Priznajem mu jedino GPS WiFi i 5mpx kamericu
Meni nije jasno da li imas jos nesto da mu priznas???
Kada i tih par stvari (plus dupli slajder) cine sveukupne inovacije...malo li je?
MObilni telefoni su postojali i pre iphone,a nastavljaju da postoje i nakon negove druge generacije...
TS (neku vrstu) ima je i ericsson r520 pre skoro 8 godina...
Ekran u boji imao je i siemens s10 ili s25 pre skoro 10 god...
Tel sa kamerom t68i...
Sto nije samsung revolucionaran,a ubacio je u telefon kameru sa optickim zumom(g810) ili svojom 8mpx kamerom???
To je jednostavan tok stvari....
NIsta iphone nije revolucionarniji od n95...
D500&E71

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa to sam i rekao :) Jedino sto sam naglasio jeste da je ipak to kad Nokia uradi mnogo izrazajnije nego Npr Samsung... Al vidim da se na ovom sajmu Samsung daaaaaaaaaaaaleko bolje opremio... i preuzima primat 300%
Nokia E71... Elegant, but deadly

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moracu jopet da se oglasim:
bilo je dosta revolucija u svetu mobilne telefonije, prvo sa uopste prvim mobilnim telefonom, zatim prvi mobilni telefon sa ekranom, pa sa grafickim display-em, potom sa kolor ekranom, pa sa kamerom, pa ekran osetljiv na dodir, MP3, FM radio, GPS... cekam jos satelitski risiver da ubace da kompletiramo ponudu.
Elem, da se nadovezem na dimija, iPhone jeste uneo pometnju, i uveo multi TS, i to je to. Sve drugo je postojalo i pre njega.
Masovnost pre i posle iPhonea? ne slazem se, sve bi se to omasovilo prakticno u isto vreme i bez pojave Apple-ovog ceda.
Sljamsung vs Nokia? Iako mi je Nokia uvek bila bliza, ne mogu da ne primetim stravichan napredak koji je Samsung napravio, i mislim da ako ovako nastave, da ce juznokorejski gigant da preotme primat Fincima.
Obzirom da sam korisnik kakav jesam, ja gledam samo ultra high-end telefone, ostali me ne interesuju. Naravno, neka posebnost telefona je obavezna, jer ako mi telefon izgleda kao i svaki drugi, meni je neprivlachan. Eto zasto osim XPERIE ne mogu da smislim vishe ni jedan SE (mozda p990i), od Samsunga mi se svidja i780, i cekam da vidim ovaj ACME i8910, Nokia je za mene samo E serija... ostalo je bofla :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, mudro zboris :wink:

Sto se tice N95 i revolucije,tu svakako ima istine.Koliko god taj telefon meni bio antipatican,istina je da je prvi uveo i jaku kameru i gps i wifi i veliki ekran i multimediju,a da sve komponente rade dobro...prvi put sve u jednom telefonu...i to mu se mora priznati.

A Iphone i baterija?Sta cemo sa time?Koja je to revolucija da ne mogu sam da menjam bateriju?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, pa Apple ima neku cudnu politiku da ne da nista svojim korisnicima da rade home made (neki se snadju vishe ili manje uspesno). A tu je i ono cuveno DRM, Copyright i sl. bullshit :D
A poenta naravno iPhoneta i nije baterija :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Lobachevski je u pravu, ne zivi se od stare slave (npr. V3).

Mirko BGD, a koja je to top lista ? Ne znam da postoji neka opste prihvacena.
Svaki forum ili sajt ili casopis naginje nekom brendu ... npr. ima u Srbiji jedan jeftini (po ceni) mesecni casopis o telefonima koji toliko naginje jednom brendu da je to vec postalo bljutavo
Motorola Moto G

Odgovori