Nokia gubi trziste?!
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Imaj samo u vidu da kada su se pojavili razlika u ceni ova dva modela je bila preko 100e ! Znam to jer sam ja par meseci posle njihovog pojavljivanja imao para za oba pa sam se zestoko dvoumio i raspitivao. Inace odnos cena je u tom trenutku bio 250e prema 350e! Moras priznati da 100e nije mala para kada oslikava razliku medju telefonima, ipak je to 200 maraka!!!Alien napisao:K750 i 6230i je smesno porediti...

Sto se tice nokie, ona po mom misljenju sada zivi od stare slave, mene je kupila modelom 3210 i zbog toga cu joj se uvek vracati, iako sam u medjuvremenu imao telefone drugih proizvodjaca. Sa druge strane SE je napravio odlicnu segmetaciju trzista, i bukvalno za svakog ima da ponudi ponesto, sto je propratio stvarno dobrim kvalitetom izrade W i K serija ( ostale me manje interesuju pa manje i znam o njima)
Moje misljenje je da se SE polako probija i pridobija ljude, dok nokia malko stagnira, ali ce se povratiti

PozZ
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
madness99, 6230 kvalitetan?,pa svi cemo se setiti samo koliko mu je prasina upadala ispod maske,pa se sluske od radija razglave pa se gubi itd. Ali prilikom pojave bio je stvarno kralj.....
Trenutno SE i nokija imaju razlicite pravce razvoja i u njima se preplicu,ali na stranu sve to,isto tako bi mogli da kazemo da su nokia i SE nule naspram samsunga jer je sams prvi izbacio tel sa 3.2 Mpx kamerom,ali ocigledno je da nisu (ni blizu)
Trenutno SE i nokija imaju razlicite pravce razvoja i u njima se preplicu,ali na stranu sve to,isto tako bi mogli da kazemo da su nokia i SE nule naspram samsunga jer je sams prvi izbacio tel sa 3.2 Mpx kamerom,ali ocigledno je da nisu (ni blizu)

D500&E71
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Ljudi ja se uopste ne slazem sa vama jer mislim da je LG veoma pouzdan mobilni .Mozda nije bac cakum-pakum ali sigurno su veoma hvalitetni i to govorim iz licnog iskustva.Imam brata zivi u US i kaze mi da je tamo LG veoma mnogo cenjeni proizvodjac i da su tamo medeli skuplji nego ovde ali takodje kaze da se za US trziste ugradjuju bolji softweri nego za evropu takop da on ima lg m4410 isto kao i ja ali on ima javu koja besprekorno radi,ima 3gp video klipove i jos neke sitnice i slova znatno manje kasne pri kucanju . Ja mislim da se LG probija strasnom brziom i da ce postati jedan od vodecih brendova i kod nas.Mislim iskreno ko je jos cuo pre 2-3 godine za LG telefone?? 
Mislim da je nokija totalno zaboravila koliko dizajn telefona je vazan i to ce ih skupo kostati.Ruku na srce mislim da se jedino potrudila oko N serije ali da li vredi dati tolike pare za mobilni telefon? Mislim da je sve preko 200-250 evra bacanje para.Imam strasan primer: Moj drug se mesec dana hvalio kako kupuje SE k800i i kako mozemo samo da mu pljunemo pod prozor u medjuvremenu ja sam kupio m4410 jer nisam hteo da skuplam pare za nesto bolje i veoma mi se svidjao,Kupim ja m4410 i on zeza zeza kako je moja kamerica 1,3 nista nevalja itd a njemu cale donese k800i i on odmah dotrci do mene kad ono 64mb ima memoriju a kartica 50evrica.Jos one je tezak retard tako da slikao on nesto i pokazuje mi kako je slika lepa i sve to onda pokazao ja njemu moje i on u sok da padne kako to da kamericaa od 1,3 moze da pravi malo slabije slike od 3mpix??? I od tada ga zezam svaki dan decko se toliko naljutio da hoce da ga proda
Ne znam da li je vreme da mu kazem da kad gledas slike na mobu one se ne razlikuj toliko ali kad ih prebacis na komp druga je prica pusticu ga jos malo ko ga sisa kad ne razmislja

Mislim da je nokija totalno zaboravila koliko dizajn telefona je vazan i to ce ih skupo kostati.Ruku na srce mislim da se jedino potrudila oko N serije ali da li vredi dati tolike pare za mobilni telefon? Mislim da je sve preko 200-250 evra bacanje para.Imam strasan primer: Moj drug se mesec dana hvalio kako kupuje SE k800i i kako mozemo samo da mu pljunemo pod prozor u medjuvremenu ja sam kupio m4410 jer nisam hteo da skuplam pare za nesto bolje i veoma mi se svidjao,Kupim ja m4410 i on zeza zeza kako je moja kamerica 1,3 nista nevalja itd a njemu cale donese k800i i on odmah dotrci do mene kad ono 64mb ima memoriju a kartica 50evrica.Jos one je tezak retard tako da slikao on nesto i pokazuje mi kako je slika lepa i sve to onda pokazao ja njemu moje i on u sok da padne kako to da kamericaa od 1,3 moze da pravi malo slabije slike od 3mpix??? I od tada ga zezam svaki dan decko se toliko naljutio da hoce da ga proda

- _______________
Izmenio akki, koristi opciju izmeni, ne pisi postove za redom.
Mobilni telefoni su postali kao i sva ostala tehnicka roba u danasnje vreme krs proizvodi lose izrade i zavrsne obrade,naravno dobar deo te price lezi u "uvozu" robe sa greskom,prepakovanom tehnikom da ne kazem repariranom,ali uvek ima izuzetaka i nema potrebe za nerviranjem.
Evo npr. uzmem ja nokiu n73 iz prodavnice gde radim,ono tek stigla,aj reko' da vidim cudo tehnike,kad sta reci jedino sto ima displej lep,ostalo tuga bozija,malo sam "setao" po softveru pored nevidjene sporosti (postoji memorija za komp brzine preko 1000MHz,o CPU necemo) "zaglavio" se ladno,cupanje baterije i to
,e sad da nisu mogli da naprave nesto bolje sumnjam,mora da je fora kao i sa novim automobilima predju 50.000km i motor na generalku!!!
Cast izuzetnim proizvodjacima kojih je sve manje i manje ili mi nemamo kesa.......

Evo npr. uzmem ja nokiu n73 iz prodavnice gde radim,ono tek stigla,aj reko' da vidim cudo tehnike,kad sta reci jedino sto ima displej lep,ostalo tuga bozija,malo sam "setao" po softveru pored nevidjene sporosti (postoji memorija za komp brzine preko 1000MHz,o CPU necemo) "zaglavio" se ladno,cupanje baterije i to

Cast izuzetnim proizvodjacima kojih je sve manje i manje ili mi nemamo kesa.......
Mnogo je bolja Nokia od bilo kog SE.Kad smo kod vecih cena a isti kvalitet prethodnika samo pogledajte k750 i w810 Isto sra*e drugo pakovanje a w810 skupli od k750i kao music edition Dok najbolji SE telefon nije bolji od N73 koji nije najbolji Nokijin telefon.Nokia je za Ozbiljne ljude a SE je pravljen za decu meni je dechiji i ikonice su dechije.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa sad, iako sam fan Nokije, i stvarno ne volim SE, ne mogu a da se ne osvrnem sa velikim respektom na P seriju (p800, p900, p910, p990). Nemoj uopste ijednog sekunda da sumnjas u kvalitet ovih telefona jer je fantastican. Mnogo proizvodjaca ima sta da pokae u svom vrhunskom segmentu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ovime si nam svima stavio do znanja koliko znas o telefonima,kada nekom prvi post izgleda ovako,onda...Mislim,stvarno...Bolje se prvo malo edukuj,procitaj sve sto je na forumu napisano,pa onda lupajMankind napisao:Mnogo je bolja Nokia od bilo kog SE.Kad smo kod vecih cena a isti kvalitet prethodnika samo pogledajte k750 i w810 Isto sra*e drugo pakovanje a w810 skupli od k750i kao music edition Dok najbolji SE telefon nije bolji od N73 koji nije najbolji Nokijin telefon.Nokia je za Ozbiljne ljude a SE je pravljen za decu meni je dechiji i ikonice su dechije.

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Koji si ti... ccccccc!!Mankind napisao:Mnogo je bolja Nokia od bilo kog SE.Kad smo kod vecih cena a isti kvalitet prethodnika samo pogledajte k750 i w810 Isto sra*e drugo pakovanje a w810 skupli od k750i kao music edition Dok najbolji SE telefon nije bolji od N73 koji nije najbolji Nokijin telefon.Nokia je za Ozbiljne ljude a SE je pravljen za decu meni je dechiji i ikonice su dechije.

Pozdrav

Ajoj,pa ti stvarno...Kako da kazem...Pa,eto,ne znas puno.K800 najbolji model SE - ko ti je to rekao,da mi je znati?Sta sve necu cuti ovde,jos samo neko da kaze da je 6280 najbolji model Nokia-e...Mankind napisao:Nisam uopste rekao da je K750 najbolji SE telefon.Nego sam rekao da najbolji SE(k800) gori od najbolje Nokie (N93).Znam dobro kako izgleda SE telefon imao sam jedno od tih djuradi
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2