Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Wicker Man А си видо ванземаљца?! :P
LittlePrince
И ја сам то на први поглед помислио али није...
Погледајте овај рељеф. :D (нећу више самарати са глупом гљивом :lol: )
Slika
Слобода или смрт

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

LittlePrince, jerkann, nebi se slozio sa vama! Iz nekoliko razloga: Slike imaju jako malo detalja,tacnije bamaju u oste izrazene detalje,slike nisu lose ali daleko da su bolje od danasljih teleofna,mozda su bolje slike nego sa 6120 6300 ali nista na dalje! malo je detalja na slikama slikanim sa se k750 ipak je to proslost kao i k800 koji pe meni nema nista bolje slike sve su to male nijanse! n90 npr ima mnooooogo vise detalja kada slikas slike su jasnije itd po meni n90 je zadao domaci u to vreme (2004-2005) ;-)

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

60sec, Ovo sto si naveo tesko da moze da bude istina. Za pocetak uzmi tu Nokiu n90 pa pokusaj da napravis slike koje pravi k750i pa ces da vidis da li ces da uspes :wink:
Drugo, ima nesto u slikama k750 sto nema u 99% cak i ovih danasnjih telefona a to se primecuje pogotovo na makro slikama. Ako zumirate sliku sa k750 na rezimo 300-400%, videcete da je struktura piksela drugacija nego kod danasnjih telefona. Ovi sada telefoni imaju "celijsku" strukturu piksela tj svaka celija deluje za sebe sto kod uvecanja dovodi do toga da celina gubi smisao tj postaje nejasna. Kod k750i imamo "cilimsku" strukturu tj pikseli su isprepletani jedan u drugi tako da cak i 300% uvecani segmenti i dalje imaju odredjenu strukturu, tj ne rasprsuju se kao kod druguh telefona. Trece, modovani driveri za cameru su toliko dobri da jednostavno nema sta ne mozes da izvedes. Cetvrto, svi znamo da je velicina sociva direktno proporcionalno odgovorna za kvalitet fotografije. Znaci nikakvi Carl-Zeis-ovi ili sta ti ja znam ne mogu da poboljsaju fotografiju ako se socivo ne uveca fizicki. Upravo iz tog razloga k800i je jedini dostojan zamenik k750i jer mu je socivo pravilno srazmerno rezoluciji od 3.2mpx.
Sve preko ove rezolucije je "naduvavanje" karakteristika, i stvarno ne vidim poentu kupovine nekog telefona od 500 evra samo zato sto ovaj ima 16gb a onaj prethodni je imao 8gh! Uh, jaka stvar. Onog trenutka kada uredjaj izgubi svoju pravu upotrebnu vednost onda on postaje besmislen. A vecina danas pri kupovini mobilnog telefona postavlja prvo pitanje "A kamera kakva mu je?" E pa uprovo to i hocu da kazem, da se danasnje kamere na telefonima od 500-600 evra razlikuju 10% na bolje u odnosu na k750i i recimo k800, a to svakako ne opravdava 10 puta vecu cenu. Onog trenutka kada vas neko pita "zasto si platio telefon 300, 400, ili 500 evra?" a vi mu odgovorite "zato sto je lep" ili zato sto mi se svidja" znajte da ste te pare dali bezveze. I ovo ne vazi samo za telefone.
Mislim dobro, imamo mi svi neke strasti prema necemu pa ne obracamo bas paznju na to koliko kosta jednostvano "moramo" da ga kupimo, ali to moze da se desi jedared i dva puta ali ako se desava stalno treba se zapitati vredi li to tih para, tj hoce li moja nova igracka od 500 evra da mi pruzi srecu duze od 20 dana, i zar mi je bas toliko stalo da se hvalim pred drugima. Razmislite o tome.
Itd, itd...

60sec
Banned

Post od 60sec »

moonwalker80, ne slazem se sa tobom imao sam n90 brijao je i u makro modu i standard modu k750 ;-) oba telefona sam imao konkretno k750 platio sam 350e ;-) ali nije vredeo te pare,bio je VEOMA SPOR,KOCIO,kamera je bila odlicna ali n90 je ipak pravila bolje slike,pa ne znam dal znas ali i ima mnogo vece socivo nego k750 :-D! Sto se tice slika evo jedan moj UPDATE ;-D
Slika

danas ga pazarih za 30 ak evrica nije los hteo bi da ga otvorim i ocistim ali mi ne ide :-D inace VRH tel sve radi sve je extra kao i sama maska dobro je ocuvan sve je dobro za 30e extra ;-)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Игоре,манијаче један...
Нашао си је после толико времена! :D
Слобода или смрт

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

60sec, n90 nema vece socivo, ima ono uvelicavajuce staklo preko sociva da zavara kupce :)
Otvori u punoj rezoluciji sliku sa n90 i sa k750 pa ces da vidis ociglednu razliku, sa n90 boje vestacki boostovane da bi se stekao dojam o zivosti fotografije, ali u sustini svaka slika ama bas svaka sa odredjenom dozom blura.
I ne citas moje postove pazljivo, zar ja ne napisah da sve sto kosta 300,400...evra je bacena para pa nema veze u kom periodu da je kupljeno :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

butterfly efect by n82
:wink: 8)
Slika
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

60sec
Banned

Post od 60sec »

bestboy, hehe morao sam tabra jace je bilo od mene mnogo dobar tel i mogu komotno reci da symbian nista nije napredovao od tada :-D :lol: :lol: :lol: ljudi ima li ko ideju kako da ga otvorim ima malo prasine od ekranom :-D ja nemam pravi alat za otvaranje a nebi da placam coscenje :-D :lol: :lol:

Edit evo otvorio ostistio bio je PUN PESKA :-D sada je svaki kontakt cakum pakum i tel se CAKLI :-D :lol: :lol: :lol:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Кад смо већ код К750 ево једне слике са њега, негде на Српско-Бугарској граници :wink:
Slika

Једна слика ЦПУ хладњака са К800
Slika

И једна моја са LG KF750
Slika

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

LittlePrince, mogao si i da ih nazoveš: "šta krava zna šta je EU", i "kako se procesor pričvršćuje za ploču - posnim betonom MB10" :P
Jes' da je dan, ali odlične sličke :wink:

LG ima za 3 klase lošiju kameru (čip), jer je nebo retko dobar parametar, tj. skoro je uvek iste boje, sa blagim šumom na oba neba, a malo jačim ne SE-u :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Reko bi ipak da je kamera na KF750 zadovoljavajuca...Sasvim pristojne slike pravi 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

dimi89, Pa to je ono o cemu ja pricam, platis telefon 250 evra i na kraju dodjes do zakljucka "sasvim pristojne slike pravi".

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa dobro, davno smo zaključili da su se sa k750 debelo zeznuli, tj. izbacili su aparat koji je par godina ispred konkurencije, a zgodno je što sad može za male pare da se nabavi. A jednu ortakijnu već duže vreme zajebavaju pošto svoj k800 mnogo više koristi kao aparat a manje kao telefon: "Dobro hočeš li se više javiti na taj fotoaparat?" :D :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

60sec
Banned

Post od 60sec »

dimi89, pe moeni k750 nema ostrinu u slikama tako da nisam zadovoljan mnogo su mi mutnjigave! nije to to po meni ga brije i n73 a kamoli n78,ili neki 5 megapixelas koji su sada DZABE evo n79 190e nov sta vise reci?! telefon koji ima naj kameru 6220 180e! To u opste nije puno! ne kazem da slu slike lose daleko od toga ali pregazilo ga je vreme ;-)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Za mene ni jedna slika slikana mobb-om nije dovoljno dobra i sluzi mi samo da bude u mobb-u (povremeno koju zakacim na facebook) i to jeto...Tako da minimum za kameru na telefonu za mene je 2mpx sve vise je gratis...Na digitalcu izostrim sliku pa podesim vremenske uslove itd. na mobb samo pritisnem capture image i to je to 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

LittlePrince, Ne valja ti ova prva fotka sa kravom.Treba da si i ti negde tu u blizini nje i da jedes milku,sa zagonetnim izrazom na licu pitajuci se :"Kako je prave tako neznu?" :D :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

moonwalker80 napisao: Mislim dobro, imamo mi svi neke strasti prema necemu pa ne obracamo bas paznju na to koliko kosta jednostvano "moramo" da ga kupimo, ali to moze da se desi jedared i dva puta ali ako se desava stalno treba se zapitati vredi li to tih para, ..........
I treba se jos zapitati da li sam ja u tom slucaju zrtva marketinga i da li ne mislim svojim mozgom?

Cim covek ukljuci svoj mozak da radi i pocne da slusa svoja ubedjenja i stavove, odmah se zivot menja i vise ne moze svako da manipulise sa njim.

Slazem se u potpunosti moonwalker80 u vezi k750i.

To sam isto negde u ovoj temi pricao, vec odavno je kod mobilnih doslo do granice velicine senzora i svaki novi pixel je naduvavanje. Kad prozivodjaci odluce da senzor malo povecaju, bice totalno druga situacija. Moci ce i video i slike da budu mnogo kvalitetnije. I imace prostora za razne druge "inovacije". Ali oni cekaju, jer treba zaradjivati jos dosta godina. 8)

Cim povecaju senzor, treba kupiti opet mobilni sa kamerom od 3 Mpix i videti razliku u kvalitetu fotki. To ce biti zivot. ;) Samo da ne preteraju, pa prestanu da proizvode onda kamere od 3 Mpix.

60sec
Banned

Post od 60sec »

vlada1970, i ti tvrdis da slike nisu bolje danas nego iste kao na k750 izvini ali vecu glupsot nisam cuo :lol: :lol: :lol: znaci slike na k750 nemaju ostrinu manjak detalja, ima OK slike ali davno je prevazidnjen kako softverski kao i hardverski,ne kapiram zasto ljudi nebi kupili bolji tel??? Evo mene marketning nikada nije zanimao bitna mi je kamera i te kako i ja garantujem da svaka kamera nokie 3 mpx obrije slike sa k750 tako da nema tu sta da se prica vise ;-) a ove 5 mpx necu da ubrajam jer ove slike sa k750 su mi smesne kada vidim sliku slikanu sa neke masine sa 5mpx. jednostavno on je odavno penzionisan i sociva su i te kako napredovala,i moraces priznati jeres da je k750 sada smece od telefona! Kada se setim koliko koci blokira,koliko je spor,koliko je u stvari to bio los tel jedino sto je valjalo jeste kamera koja je bila spora do bola ali je slikala <b>Tada</b> solidne slike,sve ostalo taj se je bio jako los kao i njegov procesor od 100mhz cak i manje koji je jedva uspevao da podrzi tu platformu! Tel je i dalje kazem OK ali smesan za danasnje telefone, ipak mislim da ljudi koji razmisljaju kao ti trebaju da se zapitaju! Ljudi koji mogu da menjaju zasto nebi menjali nema marketinga,tel smori ajmo dalje,to je kao da si rekao furacu jedna kola 30 godina boze svasta 2 godine max 3 i CAO 8) bez uvrede samo kazem da preterujes i ta je ovaj tel prevazidjen, on je kao golf 1 danas ;-) jednom recju tresic! :D :lol: :D

Evi jedne slike by me :-P lepo vece bejase :lol: :lol: :lol:

Slika

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam iskljucivo imao kameru od k750i u mislima kad sam pisao.

Malo prostudiraj slike od k750i i bilo koje Nokie i videces o cemu pricam. Otvori histogram od njihovih fotki i vidi sa kojom dobijas vece manipulacije.

Sa Nokijinim fotkama ne mozes nista da radis. Svako uvecanje, svaka promena bilo kog faktora utice grozno na njihove fotke. Postaju jos gore od originalne.

Jeste da sa vecom rezolucijom dobijas vise detalja ali u svim ostalim elementima slike, k750i je bolji. I boje, i ISO pri vecim vrednostima itd. itd.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od moonwalker80 »

60sec, Nije stvar u tome sta je bolje a sta ne, slike su svakako bolje danas nego pre 5 godina, ali stvar je u tome da TI kao POTROSAC shvatis sta ti REALNO treba, tj da prepoznas pravu upotrebnu vrednost nekog proizvoda. Evo ti kazes da ti je kamera uvek bila bitna kod telefona, e sad mi kazi zasto bih ja dao 300+ evra za mobilni kada za te pare mogu da kupim neki opasan digitalac, a da u isto vreme imam sa sobom mobilni koji kosta 50 evra a pravi 10% losije slike nego onaj telefon od 300 evra. Ne kazem ja da mi se ne svidjaju neki modeli sada koji kostaju 200-300 evra ali kupicu ih kada im cena dodje na 70 evra i imacu opet pristojnu kameru a mnogo ce da me briga dal ce da mi ispadne ili ce da se pokvari.

Samo me zanima vi koji kupujete telefone od po 300+ evra cim se pojave, koji ce te izgovor da imate kada telefoni recimo pocnu da izlaze serijski sa 8mgp a tehnicki vam ne nude nikakav napredak u odnosu na 5mpx koji ce tada da kosta 50 evra (sto je i sada situacija sa 5mpx-3mpx-2pmx, ali hajde da kazem da eto recimo sada nekako te kamere sa 5mpx jos i mogu da prodju).
Poslednja izmena od moonwalker80 u Sub, 26. Sep 2009. 20:17, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori