Dobar dan deco.Danasnji domaci zadatak je Sony Xperia V
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Ajde ljudi kada kačite slike napišite kako je korišćen telefon. 3g, 2g, osvetljenje, da li je menjan radni takt... ovako mi ništa ne znači ako to ne napišete.
Baraba , onaj screen shot sa trajanjem ekrana od preko 6 sati na Nexus 4 da pojasnim , uparen Rom i Kernel (najbitnije) , 2G mreža , surf samo preko WIFI , radni takt nije menjan/klokovan , osvetljenje Auto .
Takodje na mom telefonu samo 2g mreza,nikakvo clockovanje procesora,razgovori oko 35 minuta,dosta sms poruka i chat preko vibera,osvetljenje na 40 posto odprilke.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Meni baterija traje malo manje od 5 sati.Ali za to vreme je ukljucen wifi non-stop,mreza je automacki 2g/3g, osvetljenje je na oko 60%, ukljucene su sve sinhronizacije,vremenska prognoza se abdejtuje na pola sata,skoro svi senzori popaljeni...Ja ne vidim svrhu ovakvih telefona da je sve zivo pogaseno i da je mracan displej da bi se reklo baterija izdrzi 6 sati...
Slazem se i svima to pricam da ovako mocne masine nemaju smisla ako se ne koristi u skladu sa njihovim osnovnim mogucnostima koje su vezane za sve vrste sinhronizacija. Ko to ne koristi bolje da ne kupuje android. Pametni telefoni nemaju nikakvu svrhu bez interneta i sinhronizacije
Gledam ove screenshot-ove u vezi trajanja baterije i pitam se zašto meni S2 ne izvuče nekada ni puna tri sata ekrana, a sada vidim da vi svi isključujete 3G i stavljate osvetljenje na Auto. E pa kod mene toga nema, non stop je 3G aktivan, sve moguće sihronizacije su uključene i osvetljenje je na 80 do 100%, jeste da ide na punjač već uveče oko 22-23h, ali ne volim da štedim ni na jednoj mogućnosti smartphone-a, telefon treba da služi meni, a ne ja njemu.
Mislim da je previse da ti bude osvetljenje na 90-100%. Kod mene je uvek na 50 i to je sasvim normalno. Kada bi bilo na toliko koliko ti kazes na s2 ne bi mogao ni 2h da izvuces upaljenog ekrana
Evo trajanja baterije na HTC One (prvo pražnjenje) ... ništa nisam štedeo , sve se sinhronizuje - 2 mejla / Google / Facebook...itd , pozivi / poruke / surf /slušanje muzike / nekoliko fotki ... mreža 2G/3G , WIFI stalno upaljen + mobile data , ekran sa auto osvetljenjem ... i naravno Greenify apps koje se ne sinhronizuju
Ja ne stedim na bateriji,i meni su sve sinhronizacije uvek ukljucene,vremenska prognoza se azurira naq pola sata,a kad nisam na poslu kao ovih dana ne koristim 3g,vec samo wifi.A sto se tice osvetljenosti ekrana volim da mi je na oko 35/40 posto,ne treba mi vise
@toda81, izdrzi S2 nesto manje od 3 sata screen on-a kada je osvetljenje na 80% dok na 100% to nije slucaj.Doduse S2 "stedim" u smislu razgovora i poruka jer mi je tu N8 i dalje primaran tel. Znam da bi sa 40-50% osvetljenja izvukao dosta bolje rezultate, ali volim svetle ekrane i kao sto rekoh, telefon sluzi mojim potrebama a ne ja njegovim.
Xperia T
Bio u stamina modu 5/6 sati pa je wifi bio neaktivan,osvetljenje ekrana standardno,pozivi oko 15 minuta,dosta sms poruka,viber,camera
Osvetljenje na oko 50%, par sms poruka,par minuta razgovora,viber oko 100 poruka,ostalo fb cetovanje,surfovanje internetom,2g/3g automacki,ukljucene sve sinhronizacije,wifi ceo dan upaljen...Nije lose
Koliko drzi baterija na tabletu,ja preadovoljan.Doduse sad ga nisam mnogo koristio,ali svejedno.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.