Nokia gubi trziste?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Šta vam bre to znači najbolji?
Meni je trenutno najbolji e50, ne zato što ima sve što postoji, nego zato što ima sve što mi treba. Svakome trebaju različite stvari, i zato ima toliko različitih modela, i nikada ni najnakrcaniji telefon nije najbolji. Sam o malim dimenzijama je neuklopiv (za sada) sa snom za velikim displayem. Prema tomeee..........

Nego šta bi sa tim staistikama o tome da li Nokia gubi tržište ili ne? Jel to beše tema? Možr neki osvrt na to u periodu od kada je tema otvorena pošto od tada ima dosta, pa da uočimo neki trend. Ja mislim da ne gubi, ali slobodno me demantujte.

btw Dreamweavere, p990 je stvarno super odrađen, i ekran mu je u odnosu na p900 nebo i zemlja, ali šta vredi kad nema aplikacija koje mi obični smrtnici možemo da platimo. A subjektivan stav je da mi kao i svaki Ericsson ima konfuzan menu. E sad bombardujte.

:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ima ovde svakakvih, ali da nema, ovaj forum bi bio dosta dosadan :D Hvala i na ovakvim ispadima. E sad, Mankind, prijatelju, idi malo pa se informishi o naj telefonima svih proizvodjaca, pa onda dodjid aprosipaas mudrosti. Ako je N93 kako si ti naveo najbolji Nokijin fon, ja sam Jumbo jet. Pogledaj malo E90 recimo. Pogledaj obavezno SE p990. Pogledaj mnogo drugih telefona. I pre nego sto doneses bilo kakav zakljucak, zapitaj e za koju je ciljnu grupu telefon pravljen. Nekim ljudima treba gomila funkcija, operativni sistem, mogucnost raznih konekcija (i ja tu spadam), a drugima trebaju pozivi i poruke (primer mog oca, njemu su doduse i poruke visak). Iluzorno je govoriti na temu najboljeg ili najlosijeg aparata, ako je funkcionalan i ispravan... svaka roba ima svog kupca. Zapamti to.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Evo da prokomentarisem samu temu.Sto se tice trzista,Nokia ga ne gubi,jer nudi kvalitetne(uglavnom)aparate za svaciji dzep.Sto se tice kvaliteta,Nokia je najbolja u kategoriji smartphone aparata bez ekrana osetljivog na dodir.Kad su u pitanju uredjaji koji su hibrid telefona i pda uredjaja,SE je najbolji,tu je i Motorola.U klasi java telefona,tj. ne-smartphone kategoriji,SE je najbolji(mada je i Nokia blizu).
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa mislim da su ovde nepravedno zaboravljeni, tj. izostavljeni mnogi proizvodjachi sa zverima od telefona, i naravno cenama. Pricam o Blackberry-u, gigabute-u, HTC-u, i-Mate-u, QTek-u i ostalima. Ili mozda ti telefoni ne valjaju?
Da se vrnem malo na temu, Nokia ni u kom slucaju ne gubi trziste. I dalje je najveci proizvodjac telefona na svetu, i ucestvuje u ukupnim telefonima sa oko 30%. Ove godine planiraju proizvodnju, a time i prodaju, preko 1.5 milijardi komada. Ako je 1.5 milijarda uredjaja gubitak trzista, bojim se da pitam sta je osvajanje.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Btw gargamele P990 je predvidjen za korisnike sa dubljim dzepom tj. biznismene koji mogu da priuste da kupuju aplikacije za njega.
Drugar je kupio P990 pre par dana pa sam imao priliku da se poigram sa istim, bas me je odusevio i ne bih rekao da SE (P990) ima konfuzan meni.
and justice for all...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema veze, ovo je forum o mobilnim telefonima. AKo ti uredjaji sluze kao telefoni, onda ih treba i smatrati za telefone. Ali da se ponovim jos jednom, svakome je najbolji onaj telefon koji ga sluzi, i radi mu sve sto mu treba. Ni vise ni manje. A svako zna za sebe sta zeli od uredjaja.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Dream Weaver, ok, to je moj subjektivan stav. I ja sam se igrao s jednim, ali ipak mi je konfufzan. btw. ko će to u Srbiji i kako da plati za te programe, a i malo je neozbiljno dati pare na nešto što i ne znaš baš tačno kako radi.

pilgrim, to je sad malo šire tumačenje. Mislim da su i pored preteranih cena, nepravedno zapostavljeni.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Udeo na trzistu upravo odgovara kvalitetu, rangu i rasponu proizvoda pojedinih proizvodjaca, tako da mislim da je opravdan poredak 1.Nokia 2. Motorola 3. Samsung 4.SE. To ce se vrlo tesko promeniti.

Cak mislim da bi u buducnosti Nokiu pre mogao ugroziti HTC nego SE (jer ima raznovrsniju i kvalitetniju ponudu smartfona).

SE ima ocigledan problem sa dizajnom, jer su svi modeli monotoni i slicni, a takodje osim preglomaznog P990 ne vidim neki kvalitetniji smartfon u ponudi.
Motorola Moto G

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Citajuci ove komentare, sticem utisak da bi ovoj temi trebalo promeniti ime u recimo:
-"Zelim da Nokia ne bude no.1" (se, moto, sgh, fanovi)
-Zelim da Nokia ostane no.1" (nokija fanovi)
Svidelo se to nekom, ili ne,cinjenica je da ce jos dosta vode Drinom proteci dok i jedna od gore navedenih firmi iole ugrozi Nokijin primat na globalnom nivou. A ako se to i desi, malo je verovatno da ce to biti SE! Ja bih pre tipovao na Moto, ili Samsung.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Znas kako kazu: bas me briga ko ce da pobedi, pojeshcu onog ko izgubi :lol:
Ne bitno je ko je no.1 u svetu, vazno je da se oni kolju tj. takmice. :P
Jaka konkurencija je cudo :wink:
and justice for all...

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

DW, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Motorola Moto G

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

mislim da sve shatate preozbiljno ja sam naprimer bio odusevljen (jos uvek jesam) Lg 4410 a svi pljuju po njemu nikad ga ne bi zamenio samo da je mogo da pusta klipove :( Sad sam kupio 6630 i tel se stvarno odl;ican nemam zamerku ali bre barem je meni mnogo ruzan vise se obradujem onim stvarima u VC solji nego njemu i zato ljudi O UKUSIMA NE VREDI RASPRAVLJATI moje misljenje. pozz svim fanovima ovog sajta :)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori