Nokia usvaja Android (ili Windows?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zaključana tema
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jerkann, nije 400 vec upola manje....
pa nema sanse da bi za skeundarni fon dao 400e :lol:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Mirko BGD, N8 za 200 eura? Nabavi i za mene jedan za te pare ako mozes odmah kupujem.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mirko BGD, Jel` stavarno možeš da nabaviš N8 za 200 evra ili je to neka šala......

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Ja cu jos 50e da te castim :oops: :oops: znaci ako moze nesto mufte eto pridruzujem se i Ja :wink: :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo, za 200€, meni sleper istih, pa da zaradimo neku ozbiljnu svoticu :D Jesi siguran da ga nisu mali zuti napravili u "svojoj" varijanti?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

jesu zutaci rade dan i noc :roll: :roll: saku pirinca i vozi...
al mislim da nam je koleza bio ozbiljan povodom toga 8) 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Niste drugari,sve za vas nego meni bi super bila i jedna C sedmica za 200 eurica.
Ma sali se covek avi .....od mene ima i Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

u pitanju je ugovorna obaveza
http://shop.vodafone.de/Shop/handys/nokia-n8/
cena aparata od 249eur, stim sto trenutno ide neki popust pa je 209e :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Kako je danas upravo najavljeno stratesko partnerstvo Nokie i Microsofta od Androida na Nokiama ocigledno nece biti nista. A to verovatno znaci da ce i MeeGo tiho umreti pre nego sto se i "rodio", a za njim ce nestati i Symbian.

BBC News - Nokia and Microsoft form partnership
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jako mi je zao zbog ove odluke :( ovo po meni znaci totalna propast nokije :( u mesto da su se okrenuli androidu i novim servisima koje je droid izbacio... samo sebi su dolili ulje na gorecu platformu! iskreno, izmedju WM i Symbiana ja sam uvek birao symb

RIP nokia :( :( :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Mirko BGD, za Nokiu je ovo verovatno los potez, ali ce Microsoft sigurno profitirati. Verujem da ce usled izvesne inercije mnogi nastaviti da kupuju Nokia Windows Phone 7 smart telefone, sto ce dovesti do mnogo vece prodaje Windows Phone 7 uredjaja nego sto je trenutna.

A onda ko zna, mozda pod uticajem Nokie Micro$oft dovrsi i dogradi Windows Phone 7 tako da taj postane upotrebljiv, pa od tog partnerstva izadje i nesto dobro.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Na žalost moram da se složim. Takođe mi je jako žao MeeGo-a :cry: kažu ipak će izbaciti 1 model do kraja godine ali ko će da piše software za 1 model?
Hardware danas mnogi umeju da upakuju (što u počecima Nokie nije bio slučaj), a Microsoftu treba strateški partner za to. Mada ne vidim neke potvrde da će i ostali koji su do sad pravili WP7 aparate ostati u igri, a bila bi šteta da ih isključe. Google se vezao (doduše samo za jedan model) za Samsung..... Biće ovo zanimljiva godina!

Vreme za menjanje naslova teme?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

tomas.hokenberi napisao: za Nokiu je ovo verovatno los potez...
Kad se pogleda kako im se krece profit u poslednjih par godina u smartphone konkurenciji (link) zakljucak je drugaciji. Jos jedna stvar koju ljudi ovde zabravljaju jeste da je Nokia u USA malo prisutna i da ce ovo da im otvori velika vrata ka trzistu smart telefona sa najvecim porastom. A da ce MS da profitira od ovoga, svakako hoce - kad su izgurali HTC u pretezno Android vode svojim "durenjem" ocajnicki im treba strateski partner medju velikim igracima, a zvanicno su i rekli da ce da dobiti pomoc od Nokiae da ostvare proboj na s trzista na kojima ista ima ugovore sa operaterima.

MeeGo za sad ostaje u igri, a Symbian je, praktcno, od danas pusten niz vodu (link), jer ko ce da ulaze u sw za OS koji se nece pojaviti ni na jednom novom telefonu posle posle 2011/12.

To sto su izabrali WP platformu umesto Androida je isto nekako logicno. WP je najzatvorenija platforma od svih koje su im dostupne, a i kao najmladja im daje sansu da se na vreme ukljuce u trku, a pritom nemaju prevelika ulaganja u nadogradnju platforme da bi se razlikovali od konkurencije. Takodje, za razliku od Androida, WP je prilicno striktan i po hardverskoj zahtevnosti, pa ni tu ne moraju da brinu previse, vec mogu samo da se prikljuce, a dovoljan diferencijator su im pentaband antene i kvalitetne kamere.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

bas kako tomas.hokenberi kaze, ovo ce WPu doneti veliku korist i dobit. licno ne verujem da ce nokia uci na velika vrata u SAD tu su vec dobro poznati bb, motorola, nokia tu nema sta da trazi! bas mi je zao zbog ovog nokijinog poteza, kao njihov veliki fan i dugogodisnji korisnik, moracu da ih se odreknem :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kao sto sam mesecima unazad govorio, Nokia je pocela da propada jos pre par godina. Vecina me pljuvala, da ne znam sta pricam, d asam Apple fanboy i sl. Moze da bude, ali ja jednostavno osecam kuda neke stvari vode. Kada sam jos poceo da pricam protiv Symbiana? Ima 2 godine minimum! Jednostavno Symbian je davno prevazidjen. WP7 je tek neopevano djubre, i ako se nesto ne odradi po njegovom pitanju, nece ni imati buducnost. Mada, kako mi se cine stvari, WP7 je samo prelazno resenje do WP8 koji izlazi za godinu dana, verovatno kad i Win8 dodje na kompjutere. Ne bi me cudilo da M$ uradi neku integraciju ta 2 sistema, u smislu lake i brze sinhronizacije on-the-go. To bi im donelo sjajne bonuse, i kupovina njihovih uredjaj, kao i samog OS-a za komp bi isla kao alva.
Nokia je naravno veliki proizvodjac telefona, i ne verujem da ce kao takvi da propadnu, ali ce morati da izbace konkurentne i jeftinije modele. Verovatno su usli u ovaj deal bas zbog najavljenog WP8.
U Americi primat trenutno na trzistu smarphone-ova drzi Android, potom Apple, a nekih par promila iza njega je RIM.
2011. ce verovatno biti poprilicno nezanimljiva sto se tice mobilnih telefona, jer osim nekih megapixela, i vece memorije necemo dobiti nista vise. Moze da se desi da se pojave dual procesor telefoni, ali ce njihova masovnija pojava da se desi 2012. kada i treba da pocnu velike zanimljivosti u mobilnom svetu. 4G tada ulazi na velika vrata.
Sad zvucim kao baba-Vanga, ali jako dugo pratim ove stvari i mislim da mogu i sam da predvidim ponesto. A mozda sam se i samo izlupetarao... vreme ce da pokaze!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ja se našalih sa ovom izjavom, kad ono... :roll:
Miškoni napisao:N900? Ah, dragi korisnici, pa mi smo se malo igrali sa tim modelom, naravno da je ugašena podrška za njega!
Kako god, iz nekih priča znam da će Amerikanci vrlo rado prihvatiti Nokia telefone. Uostalom, jedan proizvođač više predstavlja veći izbor. Ako Nokia napravi dogovor sa nekim od njihovih popularnih operatera to bi mogla da im bude dobitna kombinacija. WP7 navodno ima jako veliki potencijal, ne sumnjam da će zaživeti, možda ne tako brzo već kao neka sledeća verzija. Recimo, kao Vista i Windows 7.

A u trku ulazi i oživljeni WebOS sa HP-om kao potporom, što će scenu svakako učiniti interesantnijom. Meni lično se WP7 interfejs ne sviđa naročito, ali novi WebOS deluje jako primamljivo. :)

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

Stvarno ovo sa Microsoftom im nista nije trebalo, cista propast. Molio bih modernatore da promijene ime teme u nesto vezano sa microsoftom, a ne androidom. :)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

miodrage napisao:....ne znam sta pricam, d asam Apple fanboy i sl.
signature
My NEW Precious: iPhone4 16GB v4.2.1
My Precious: iPhone 3G 8GB v3.1.2
Slika

Taj winmob7 не мора да буде тако лош ако га Нокија прилагоди и попуни недостатке или утиче на сам Мајкрософт да то уради.
Увек могу и ценама да утичу на тржиште, постану занимљивији од конкуренције, као што је урађено са н8 који је био бар 100-150е јефтинији од других телефона више или високе класе.
Слобода или смрт

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Pitam se da li je u donošenju odluke o strateškom partnerstvu sa Microsoftom imalo uticaja to što je Elop do skoro radio u Microsoftu :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

djoni, gotovo sam UBEDJEN da je to bilo PRESUDNO!!!!

sto se mene tice, nikada nisam bio fan WMa, imao sam jedan izlet na TouchPro koji sam posle tri nedelje koriscenja prodao! dosta ljudi koje znam je takodje imalo izlet na WM, ali iz nekog, meni ne poznatog razloga su svi posle najvise mesec dana bezali sa istog!

meni i dalje nije jasno, sta WM i nokia imaju da traze zajedno... FAIL :cry: :cry: :cry: :cry:

Zaključana tema