Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Baraba »

Svi kažu da je 4S (moja stara ljubav, omiljeni telefon za sada) kvalitetniji i bolji od iP5? Mislim da je to zbog on/off tastera, guljenja ivica, home tastera i svega ostalog što prati iP5. Mada mi je iP5 lepši. Ja bih svakako uzeo iP5 da ima ovlašćen servis i da mogu da ostvarim garanciju kao u svakoj normalnoj zemlji u kojoj apple posluje, ovako da se jurcam preko ako mu nešto ode jbg, ne isplati se.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

LINK

Izvolite, navalite..
:D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Dafuq?!

B92: Uskoro stiže "Nokia sa Androidom"? http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=751103

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ali to nikako nece biti prava Nokia s Androidom,tako da ne znam bas kako ce proci...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Sprdnja !
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I firma se ne zove Nokia nego Newkia, i u pitanju je neki njihov inzinjer ili koji je vec koji je nezadovoljan napustio Nokiu i sada pokusava da nadje jos nezadovoljnika pa da napravi uredjaj na Androidu. Pokusaj osudjen na propast ako se mene pita, jer pored Samsunga nema tu sta ko da trazi. LG i Sony se jos uvek koprcaju, dok "Kinezi" na svom trzistu razvaljuju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

Ne slažem se da se da pored Samsunga nema tu ko šta da traži.
Po mom skromnom mišljenju, LG se puno popravio i postaje sve ozbiljniji konkuret, a Sony ima bolji kvalitet izrade.
Kod Samsunga mi se ne svidja ta plastika, to mu mnogi zameraju. Takodje, amoled ekrani koji su tiha jeza za oči, pa onaj unakaženi android, lagovanje i tako.. nije Samsung uopšte tako savršen da drugi tu nemaju mesta.
Da je Nokia uletela svojim kvalitetom u Andrnoid carstvo, danas se ne bi prodavala.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Taca089, slozicu se oko kvaliteta LG i Sony uredjaja, oko nakvaliteta Samsungove plastike, ALI, pogledaj brojke i moja konstatacija je tacna. Cifre ne lazu. Prodaja Samsunga je ono sto je nekad bila Nokia. A da je Nokia usla u Android, bila bi jos jedna u moru istih, ovako se ipak po necemu istice, nadam se da ce sada akvizicijom od strane MS-a da bude jos bolje.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Bolje biti još jedan u moru istih, nego da te nema uopšte :P
Takodje, ne verujem da bi bila još jedna u moru istih, jer nije to nikad ni bila :) Nokia ima kvalitet, i mnogi bi pre kupovali Nokiu nego taj Samsung.
Samsung je samo u pravo vreme lansirao prave uredjaje, zbog toga je postao popularan. Ostale je zeznuo tajming, to se najviše odnosi na SONY koji je zakasnio u trci pa sad to pokušava da nadoknadi. Lansiranjem najnovijih modela, plako se vraća u trku, a moglo je sve biti drugačije.
Takodje i Htc se pojavio u to prelomno vreme i odradio posao.. a šta su Samsung i HTC za jednu Nokiu koja je tad bila pravi brend? Umesto da ih sve razbije, ona je potonula.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Taca089, HTC sada ima pad od cak 98%. Jesu usli sa pravim tajmingom, ali ih je Samsung satr'o. HTC se takodje jos uvek koprca, ali jednostavno finansijski gubici su im ogromni i pitanje je dokle mogu da nastave. Sve u svemu, velika je to kompanija, ali ipak...
HTC je takodje u gubicima, i iako je usao bas u pravom momentu, jednostavno nije uspeo da isprati trzisnu utakmicu. Tako da to dovodi u pitanje to da je bolje biti u moru istih... Ni Samsung nije u moru istih, vec pre svega odskace od ostalih. Zato i jeste tu gde je. Cime odskace - inovacijama! Mrsko mi je to reci, ali trenutno, Samsung jeste trendsetter, dok svi ostale prate juznokorejskog diva.
Svidelo se to nekome ili ne, to je trenutno cinjenicno stanje.
SBBKBB teme nikad nisam voleo, tipa sta bi bilo da je Nokia presla na Android - vise puta sam napisao i opet cu da stojim iza svoje tvrdnje da je po meni poslednji kvalitetan uredjaj iz Nokie bio E71. Moze da prica ko sta hoce, ali taj uredjaj sa svojom predivnom elegancijom, fenomenalnom baterijom i savrsenim kucistem od metala jednostavno nije imao takmaca. Sve sto je kasnije izaslo iz Nokijine kuhinje - na stranu to sto je vec bilo sa zastarelim OS-om, nije vise imalo onaj kvalitet, pocele su da izraze razne plasticne "makete" koje su trebale da budu telefon.
E onda su izbacili N8 sa kvalitetnom kamerom, i u divnom kucistu, ali je nazalost to bilo to. Taj telefon osim zaista sjajne izrade i jedne od najboljih kamera u svetu telefona drugo nije imao da ponudi.
Otprilike u to vreme se pojavljuju Galaxy uredjaji i krece vrtoglavi uspon Samsunga. Da je i Nokia usvojila Android, opet nisam siguran da bi se oduprla Samsungu. Pre svega zato sto su bili izuzetno tvrdoglavi (ja vise volim izraz bandoglavi) u odbrani Symbiana. Jednostavno nisu uspeli da shvate i prihvate teznje trzista kao i njegovo kretanje.
Na kraju krajeva, i 5800XM je bio predstavljen kao "iPhone killer", sto je u najmanju ruku smesno.
Sa druge strane i Samsung i HTC su imali WP uredjaje, ne znajuci koji ce sistem biti bolji, i gde da se polarisu. Mislim da bi i Sony i LG to isto trebali da urade, da izbace nekoliko WP uredjaja, koji bi bili pre svega kvalitetni po izradi, dobrih karakteristika, i neka korisnici nadalje sude.
Firme tokom svog bitisanja u jednom momentu zasijaju, ali ako ne znaju da odgovore na izazove propadaju.
Setimo se samo Ericssona (koliko je samo njihovih telefona bilo ovde), Siemensa (kupljen od strane Nokie), Motorole (kupio je Google, sudbina i profil i dalje nejasni), i jos gomila manjih i nama relativno nepoznatih firmi, tipa Haier, i-Mate... a gde su jos pojedina odeljenja velikih firmi koje se ni ne bave mobilnim telefonima ali su otvorili neka svoja odeljenja za proizvodnju istih misleci da ce nesto i da zarade, na kraju se ispostavilo da je to samo trosak.
I na samom kraju, ako je Android zaista toliko dobar, a Nokijini (odbegli) inzinjeri najbolji u svom poslu, onda ce Newkia da napravi najbolje Android telefone, pa ce "Nokia" uslovno, da se vrati na staru slavu.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Znam da HTC sada beleži pad, ja pričam o vremu kad je pogodio tajming :) To što posle nije mogao da se nosi sa inovacijama koje se Samsung nudo je nešto drugo. Očigledno drugi proizvodjači nisu imali osećaj šta u kom trenutku treba izbaciti, ne verujem baš da su bili toliko nesposobni da prate taj trend.
Što se Nokia telefona tiče, imala sam i e71 i e72 paralelno. E72 je kvalitetnije uradjen telefon i poslednje dobro koje je izašlo iz Nokia asortimana.
Ako se obistini ovo što gasine kažu, biće interesantno videti kakve će uredjaje Newkia napraviti :D

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Nisu osluskivali potrebe potrosaca,vec su pravili telefone po sopstvenom nahodjenju.
Zato HTC i tone.Apple takodje,imali su armiju slepih fanova i furali su samo jednu politiku,e sad kad ih je Samsung zgazio poceli su da povecavaju ekran,ubacuju plastiku...Veliki udeo tome je i smrt Jobsa,koji je bio mozak cele kompanije.
Samsung ce dominirati jos mozda koju godinu,onda stupaju na scenu kinezi,Oppo,Xiaomi,Meizu...Danas jesi sutra nisi.Ne mozes doveka biti na tronu.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni plastika NIKAD ne moze da bude kvalitetnija od metala, ali dobro. E72 jeste noviji, i ipak "jaci i mocniji" uredjaj, ali tesko da mogu da progutam da je kvalitetniji.
Ovo sto Behemoth kaze je suva cinjenica. Trenutno cak i svemocni Apple gubi korisnike, a ja sam na to poceo da upozoravam pre oko godinu dana kad su izbacili i5 (videvsi da tu nema nikakve revolucije, da je cak i evolucija predobra rec). A Kinezi dolaze, to tek stoji.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Pa ti ne moraš da gutaš, ja sam koristila oba i lepši osećaj u ruci mi pravi e72 :) Volela sam i ja e71, ALI na e71 spada boja oog navigacionog tastera - totalni prmašaj sa tim rešenjem na e51, e66, e71, e72 etc :uhuh: Zato je e72 lakše očuvati, ima prijatnije tastere i tako :wink:
Ni meni plastika nikad ne može biti kvalitetnija od metala.

Deltex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 03:52

Post od Deltex »

Mislim da Nokia polako propada,repriza Siemensa...Symbian je tako zastareo i trom sistem, Windows 8 je i za kompjutere komplikovan, tako da jedino je drzi stara slava i jake baterije...
A da, iznenadjen sam bio kada sam saznao da su telefone pravili Bosh, Micubisi, Dajvu, Grunding...pravi shok :o :D

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Kazem ja burazeru da uzme LG G2 umesto S4,samo me je pogledao u fazonu jel si ti normalan.A vecina tako razmislja,ne znam sta treba da se dogodi da uzdrmaju Samsung.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

fannY, pa stvarno prijatelju - da li si normalan?! :D
Kako da izađe u kafić sa tamo nekim šugavim LG-jem, pa treba ceo grad da mu se smeje! :shock:
Zar ne vidiš da se ovde ozbiljne diskusije vode oko kupovine Samsung klonova?!

Sad ozbiljno - izvini, nisam hteo da te uvredim.
Tvoj burazer je deo potrošačkog društva i razmišlja kao i mnogi drugi i tu se ne može pomoći. Postoje i postojaće entuzijasti koji prate tehnologiju i oni koji prate trendove.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Opusteno tako i ja razmisljam,realno pored ovih drugih modela ne bih ni pogledao S4.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Bas sam hteo nesto da napisem na ovu temu ali me Miodrag preduhitrio.Svaka cast za ovaj post,potpuno se slazem sa svim sto je napisao(a bas se raspisao) .Samsung (iako ga ne volim) nije slucajno usamljen na prvom mestu.
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

AnGeL oF LoVe, kasnis :D
Taca089, ne znam, jer na E71 koji ima moja jako dobra drugarica (ima ga nekih 5 godina), ne fali nista. A telefon je neprekidno u zenskoj torbici bez ikakvih zastita (znamo koja to smrt moze da bude za siroti uredjaj), ispadao joj je bezbroj puta, i osim jedne male jedva vidljive ogrebotine na ivici nista vise. Nista se nije ogulilo, sto me izuzetno cudi, posto ona ume da napise i 200 poruka dnevno (SMS manijak).
Drzao sam u ruci 5-6 razlicitih E72 uredjaja, ne mogu da kazem da je los, daleko bilo, ali nije mi onako lep kao E71 (stvar licnih preferencija), doduse jedan je nesto krckao i skripao, ali mislim da je to izolovan slucaj.

Odgovori