Izvodljivo je to što pitaš, nego ti kažem da nemaš potrebu kablom da ih povezuješ jer gotovo da nećeš imati gubitak u protoku...
Ima 4 porta slobodna tj u 1 ulazi i 4 za izlaz.
Nema na čemu, tu smo da pomognemo jedni drugima
Kolega hvala ti još jednom puno mnogo si mi pomogao, ne znam kako da ti se odužim.
Pa moram da povežem LAN kablom jer kako drugačije da dobaci net na desk računar. Jer bukvalno kada sam stavio modem(mts havajac onaj beli) ja sam izgubio unutar prizemlja wifi(dal što je malo ukopano, puno gvožđa..) tako da moram da povežem ruter tim lan kablom pa iz njega još jedan lan u desk računar.
Sto se tice televizije,tu ces morati da cimas one iz telekoma,jer je potrebno da ti oni omoguce da imas televiziju na dva mesta. Inace ce isti kanal biti na dva mesta.
da li neko zna, hteo bih da kupim ruter koji podrzava brzine vece od 40mbps...
naime, rekli su mi da je to najcesce maximum kod standardnih rutera koji se koriste i da zato necu moci da ostvarim preko wifi maximalnu brzinu (koju inace i placam)...
200USD?! [emoji23] Nasao sam da su asus najbolji i podrzavaju najvece brzine... jbga ja sam vec uzeo neki za malo nizu cenu od ovih asus-a, toliko o nasim prodavcima u zvanicnim kanalima prodaje...
DAnas mi neko napao ruter, jednostavno ping bio ogroman, verovatno pokusavao da me hakuje sta li... Sad sam lepo sakrio SSID koji sam usput i izmenio, razmisljam o stavljanju MAC filtracije, a sutra prekosutra kad nadjem vremena ima da na drugom ruteru dignem fake mrezu, pa da nadjem ko to pokusava da me hakne, pa d amu polomim vilicu.
Mozda se nismo razumeli. Meni treba da ruter isporuci vecu brzinu od trenutne jer preko kabla dobijam to sto placam a preko wifi - ne. Rekli su mi da je to do rutera tj da je ta antena slaba jer ima samo 5 decibela. Meni ne treba veca pokrivenost, to mi je ok.
Razumeo sam da tražiš veću pokrivenost...
Za brzinu je zadužen isključivo ruter, antena nema veze sa tim. Ja sam npr imao u stanu 60/4 na kablu, na Ubee sam izvlačio preko wifi isto maksimum, ali na Cisco nisam mogao više od 40mb da izvučem. Pokušao i tp-link na njega da vežem pa tako da ubrzam do maksimuma protok ali mrka kapa. Jedino ako imaš nekoga ko ima neki drugi ruter, asus, xaomi, airport ili šta već pa tako možda ubodeš dobitnu kombinaciju...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.