Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
andriod
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
:: i9300
:: P970 Optimus black

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od andriod »

Poslednja izmena od andriod u Pet, 20. Sep 2013. 03:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Operator

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

miodrage,
Kompleksno...Widows mobile razne verzije od 5.0 ako se ne varam ili cak 3.1 su postojale mnogo prije Android OSa i iOs a tj nesto malo poslije prvih symbian modela npr HTC ex Qtek iliti Imate i slicno.
Par rijeci o evidentnoj dominaciji Samsunga,kao prvo nije se on pojavio sa Androidom nego je od starta u telefoniji drugo njihova agiservnost je prisutna od pocetka i ogleda se u hiperproduktivnosti modela za sve uzraste za sve namjene za sve uzraste za sve kategorije klijentele tj visokoplatezne moci i one za only voice tipa 15evra nov tel itd itd...nlamiskama posvecenost klijentima je imala efekat a stancovanje ogromnih kolicina raznih modela sa eksperimenatlnim funkcijama im je bilo odlican orijentir da se zavuku u svaciji dzep....prvi display u boji,pakovanja sa 2 baterije,roritajuca kamera,ili mozda neprimjetna opcija za mnoge sa foruma :P opcija za uvecanje fonta slova i brojeva sto je starija populacija znala da cijeni...Isuvise je SAMSUNG duboko u mobilnoj telefoniji i bez svega toga ali vrijedi naglasiti.Mislim da su u 2007 2008 godini okvirno svakih 3-4 dana imali po jedan nov model a prva dva sledeca zajedno manje od toga mislim na Nokiu i Sonyericsson.Samsung proizvm nidoogo elemenata za mobtele tako da i korisnik Nokie sa sobom nosi nesto Samsungovo :lol:
Imali su i znacajnih kikseva tipa famozni E700 i flet kabal,sponzorstvo OI u Grckoj ali isto tako imaju i Azijsko trziste sto je...kakvo god da je ogromno je t estoga ekonomski...No da ne bude da sam fan juznokorejaca dosta o tome
Sto se Nokie tice lijepa vijest i jedva cekam ne jer je volim nego volim konkurenciju i ipak su oni napravili revoluciju sa NOKIA 7650 modelom...mislio sam to je to i nema vise :lol:
Siemens je takodje nekad imao par eksperimenata ali neslavnih tipa SL45 revolucionarno ali...
Sonyericsson je poceo odlicno ali lose zavrsio...P800,900 i 910 tu su stali...k800 k810...
iPhon je generalno na tudjim iskustvima radjen phon svaka cast ali...ja nemam kulturu da placam app koje mozda necu ni koristiti :shock: isto tako i WinMo :( super je svaki OS bas iskreno ja inace ne zadrzavam puno modele kod sebe i rado ih mjenjam zavisno od nahodjenja no svakako sam online 24h te mi ej tu Android najprakticniji-trenutno :smutny:

E da,zasto se svi zalite na plastiku?Em metalno kuciste nije jefino em utice na tezinu a u slucaju pada visestruko neisplativo...Nikome tel. ne ispada namjerno a desi se :dry: Isto tako povecava SAR a ostali materijali su ili krti ili na druge nacine neadekvatni...Mene jedino nervra plastika zbog kancerogenosti :shock:
Svako voli Mercedes ali po neko vozi i Samsung,pardon KIU :P

...N9 sa Androidom zvuci interesantno 8)
Operator

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

andriod, a sto bi placao app koju neces koristiti? Bogu hvala 99% aplikacija koje se kupuju imaju neki trial mode da mozes da procesnis jel ti se isplati da dresis kesu ili ne.
Ne sporim ja da je Samsung odavno tu, ali njihov bum na svetskom trzistu je zapoceo sa Galaxy serijom.
Sto se tice prvog ekrana u boji, ako me pamcenje dobro sluzi to je izbacio Siemens sa svojim cuvenim S4.

Ne zali se ovde niko konkretno na plastiku - pa Lumie su plasticne pobogu, i N9 je plastican, nego se zalimo na plastiku koja izgleda gore od najjeftinije kineske plastike - a ovo sve je anpisano u pezorativnom smislu, gde se smatra da je ta kineska plastika dno dna, i nema gore - Samsung je dokazao da ipak ima.
N9, Lumie, pa sada i iPhone5c su napravljeni od te polikarbonatne plastike koja je dobrog kvaliteta, kuciste deluje cvrsto, solidno, ne skripucka nista ni kad jace stisnes. E na to se zale svi, ne samo ja!
I da, WinMob jeste postojao ohohoj godina pre Androida, ali WinMob nije isto sto i Windows Phone (WP), nego je WP napisan od nule.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od m@c|-|oR »

miodrage napisao: Sto se tice prvog ekrana u boji, ako me pamcenje dobro sluzi to je izbacio Siemens sa svojim cuvenim S4.
Sa sve četiri boje na ekranu od oko 1,5 inča!
:)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ali jeste bio prvi u boji. Od toga je sve pocelo.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Ja koliko se sećam prvi sa ekranom u boji je bio Siemens S10, za ovaj S4 se i ne sećam, mada ovde piše da ima monohromatski displej. Ali iskreno Samsung se najbolje pokazao kada je počela upotreba ekrana u boji. Kad se samo setim onih silnih Samsungovih telefona na preklop sa onim ribicama na ekranu. Inače dok sam tražio ovo oko prvog telefona sa ekranom u boji, naiđoh na ovaj sajt. Nije loše za podsećanje koliko je različitih oblika i samih telefona nekada bilo.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iKe, u pravu si, S10, sa 4 boje, malo sam to ispermutovao u glavi, a i davno to bese, ima sigurno 11-12 godina.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od m@c|-|oR »

miodrage napisao:davno to bese, ima sigurno 11-12 godina.
Ili 14-15. I mene ste prevarili sa imenom.
:)
Kineska Poslovica

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ovo me je baš iznenadilo!
LINK
Kineska Poslovica

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

m@c|-|oR,
Poenta savremene ponude je da nema pauze u predstavljanju novih modela a svakako je BBu bilo najteze da se uklopi u eru touch uredjaja a nikad se nisu oporavili od modela Storm...Integritet i kontinuitet,dnas je dostupno i na drugim platformama koriscenje raznih msn app tako da nisu neki vid ekskluziviteta sa BIs i BES om.Hardverski manje vise su ok ali softver je old story.
Pomenuh prije najrevolucionarniji tel.po meni pretecu smart fonova NOKIU 7650 prvi tel sa kamerom prvi Symbian tel nije bilo srecnijeg covjeka od mene kad sam ga kupio,sa skromnih 4 MB i bez extended memory za to doba ...nevidjen futurizam...senzor blizine,daljinski preko irde sto je SGS 4 dobio kao jos jednu u paleti korisnih novih opcija...Onda razne multimedijalne app a srecom novi operater nas je tada pocastio sa 12 mjeseci besplatnog GPRSa :wink: #
I to jos davne 2002 godine...Nije postojao Facebook,Instagram i sl ali je postojao Mirc i Phonebin (on jos postoji :P )
krekovane appp...
zatim pojava Symbian UIQa kod Sonyericsson a P800,P900,P910...Motorole a925 ...
Marketing je bitna stavka jako proslo je doba kad ljudi nisu imali mobtel pa je po neko dobio na poklon neko uzeo nasumice neko u skladu sa ponudom itd...danas je potrebno nametnuti se mnogo mnogo vise nego tada.Telefoni su sve manje kvarljivi postoje serije sa greskama ali nema vise losih hibrida lcd a itd itd...
Na mom avataru je Motorola Aura koja je reklamirana kao uredjaj koji sadrzi mehanizam od cijelih 735 djelova...cista laz ima 7 zupcanika od jeftinih legura i plastike...Hand made,kako da ne...O cijeni necu jer bih se obrukao...do nje je Vertu Ascent koji je Nokia u metalnom kucistu...svaka cast za izradu ali... Srecnim spletom okolnosti mislim da nisam koristio samo Kyoceru :D
A i Sonyericsson je imao prvi tel sa vise od 4 boje tj 68 boja model T68i u stvari bice da je to solo Ericsson...
Kako god neki brendovi su se ugasili,neki opstaju neki ce vjerovatno podpasti pod jace mada cisto sumnjam u Apple Samsung korporaciju :lol:
svakako je u pitanju jako profitabilna oblast.Android i iOS i WP pretrpjeti izmjene ili mozda cak i vise od toga no...
A sto se tice WinMo i WP,generalno Windows tj Microsoft je valjda imao najvise iskustva sa softverom samo je bilo potrebno minimalizovati hardver.Da se razumijemo meni svaki smartfon zavrsava posao bez obzira na OS ali cinjenica je da je Android uprostio i priblizio sirokim masama mogucnosti OSa.Kao dugogodisnji korisnik MAC OSa vise sam nego zadovoljan,ali iPhon sem hardverske brutalnosti ima jako ruzne limite Bluetooth,bey slota za mmc-bez obzira sto postoje verzije od impresivnih i vise nego dovoljnih 64 i 128 GB.
Buducnost je u hardveru,i hardverski nadogradivim jedinicama.Realno.
Operator

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ericsson T68 (kasnije SonyEricsson T68i) je imao vec 256 boja. Na njemu su vec mogle da se gledaju slike.

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

U pravu si omaklo mi se prilikom kucanja,a t68 sa i i bez njega je imao isto boja :lol:
i je bila oznaka za band,tj. i je bila za nas frekventni opseg izmedju ostalih jer su bili jako rijetki tripl quad ili tek penta band uredjaji.Nekad su kao extra opcije naglasavani vibracija i igice :dry:
Operator

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Oznaka "i" je bila jednostavno "international", sto znaci model koji je podrzavao vecinu svetskih mreza. Imao sam T68i, kupljen nov 2003. godine, ali ubrzo sam ga prodao, jer je cesto gubio mrezu. Steta, jer je zaista bio odlican telefon.

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

Upravo tako.international.Koristio sam i ericssonov i Sonyericsson ov model simmpaticne su mi bile signalne diodice ali je jozstick bio diskutabilan naravno posle problema sa signalom :x mislim da je u tom trenutku bio najskuplji :P svakako danas su uredjaji prijemciviji i globalno nije postojala predstava koliko je mobilna telefonija ekspanzivna,svakako i ubuduce jedna od najprofitabilnijih oblasti...za pametne nikad nije kasno :wink:
Operator

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage napisao:iKe, u pravu si, S10, sa 4 boje, malo sam to ispermutovao u glavi, a i davno to bese, ima sigurno 11-12 godina.
Zato što ti se po glavi mota Samsung galaxy S4. Eh, tvoja želja već danas može postati stvarnost, mada duže vreme sumnjam da imaš jedan S4, sada si se samo izleteo :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hahahahhahahahhha, sanjaj samo. Znam da bi to to voleo najvise, kao i jos jedno njih 20 na forumu, ali nema teoretske sanse. Cekam Lumiu 1520

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

http://www.gsmarena.com/24carat_apple_i ... s-6834.php
a ima i "zlatni" za 1200 evra na oglasia :lol:

Salu na stranu nikad nije bilo ovakvog dranja,ne kazem i treba plus najveca prednost iPhona je ta sto obara cijene svih ostalih :wink:
Operator

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Uvek je iphone kostao toliko pre nego sto ga prodavnice dobiju...Secam se da je toliko kostala i Nokia N95,pa niko nista nije rekao. :)

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

nikad nije prelazio 900 ja svakako nemam nista protiv toga steta sto nije 2000 evra :D samo sam postavio link sa cijenom modela sa 24K pozlatom i nasalio se na racun oglasa za 5S u zlatnoj boji koji je 1200 :) A svakako prvi talas je...za :oops:

I odlicna stvar kad nekome dosadi za par dana pa ga rebnu 100-200 za fingerprint reset :lol:
Operator

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Reset prsta tj. novi da memorise se placa? Nema mi logike.

Odgovori