Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od znemanja »

Sumnjam da će biti prijatno iznenađenje, svedoci smo kraj jednog giganta, zbogom Nokia :uhuh:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nokia je bila sinonim za najkvalitetnije telefone. I danas je Lumia serija dobra, ali opet nije to ta reputacija kakva je bila pre 10god npr ili dok nije došlo do ekspanzije androida. S njim je došao novi poredak u kom se nokia očigledno nije najbolje snašla. Mada iza nje ostaje brdo odličnih modela i milioni zadovoljnih korisnika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da ce sada izaci jos bolji uredjaji, koji ce takodje biti Nokia, samo sa logom drugog brenda na sebi. Vreme je da se WP zamajac jos jace pokrene, i da uzme sebi deo trzista koji mu pripada i koji korisnici ocekuju. Nijedan OS nije dosao preko noci, a pogotovu ne na trziste koje je trenutno prezasiceno, i malo toga novog moze da se ponudi.
Takodje, nikako ne treba smetnuti s uma da je sve ovo samo privremeno, i da se posle 10 godina akvizicija ponistava. Videcemo sta ce dotle da se izdesava.
Videli smo kako je Ericsson koji je takodje bio gigant zavrsio, prvo kao Sony Ericsson, a sada je u potpunosti utopljen u japansku kompaniju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ako krene na bolje džabe što važi 10god, neće Microsoft dozvoliti sebi da izgubi nešto što mu pravi profit i šta se isplati. Ako medjutim puknu, Nokia se može vratiti i to je jedini način. Neće Microsoft da uloži novac, pokrene brend, digne ih na noge i onda napusti brod. U najmanju ruku ostaće većinski vlasnik. Nokia se sada tu više ništa ne pita, već kapital. A oni novca nemaju, zato ga i traže od Microsofta.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

danas sam dobio mail sledece sadrzine od Nokije...
NOKIA Nokia Account
Privacy, Data Protection and Service Terms Information Regarding the Sale of Nokia’s Devices & Services Business to Microsoft

Hello,

We wanted to share some important information about your data privacy and contracts.

Nokia currently expects to complete the sale of its Devices & Services business to Microsoft in April 2014. With the completion of this transaction, a Microsoft Finnish affiliate* assumes responsibility for your personal data and the contractual relationships for the products and services related to this business. Microsoft cares deeply about your privacy and the protection of your personal data and will continue to collect and use your personal data in the same ways and for the same reasons as Nokia, and you should experience no difference as a result of the sale.

Also, please note that Nokia will continue to run its businesses, including HERE location-based products and services, which are not part of the Microsoft acquisition. The responsibility for your personal data and your contractual relationship relating to these Nokia products and services remains with Nokia. Nokia continues to be committed to the highest standards to protect your privacy and your personal data.

We wanted to give you notice of these changes. Our commitment to your privacy remains paramount. To learn more about Microsoft’s and Nokia’s privacy policies and service terms, click here. You may also contact us at: Microsoft Mobile Oy, c/o Privacy, Keilaranta 7, 02150 Espoo, Finland or Nokia Corporation, c/o Privacy, Keilalahdentie 4, 02150 Espoo, Finland.

Sincerely,

Chad Fentress
Vice President, Chief Ethics and Compliance Officer
Nokia

Brendon Lynch
Chief Privacy Officer
Microsoft

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Samsung to make a 7-inch smartphone

Galaxy Mega 7.0

http://www.gsmarena.com/samsung_to_make ... s-8355.php

Kako je krenulo, neće se ni na tome zaustaviti. Posle one tacne od telefona (Xperia Z Ultra) sa ekranom
od 6,4 inča, sada su ovi (Samsung) rešili da preuzmu primat i naprave još veći uređaj sa displejom od 7 inča.
Kome će to da služi kao mobilni telefon, zaista mi nije jasno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja znam pojedince kojima je svojevremeno Galaxy Tab 7 i 10 sluzio izmedju ostalog kao fon.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Svi cemo mi na kraju zavrsiti sa po jednim 8210 i nekim tabletom pored .

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ako pričamo o mobilnom telefonu, onda je valjda to primarna funkcija, a ne da između ostalog može poslužiti i kao telefon.

Kako god bilo, svako od nas ima neke svoje potrebe i zahteve, pa će tako biti i onih koji će smatrati da njihov mobini telefon
treba da ima ekran od 7, 8 ili 10 inča. Kad malo bolje razmislim, šta to ima meni da smeta. Neću ga ja vući sa sobom, već oni.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kupuje se i memotab, i onaj memophone i galaxy note od 8", sta je tu frka?
1808, moram, doduse nerado, da se slozim sa tobom, sta nas briga sta ko vuce sa sobom. Jedino se ne slazem da je primarna funkcija mobilni telefon, danas je to dosta labavo, sve su to mali racunari. Nekad se znalo sta je mobilni, i koje funkcije ima, a onda se otislo dalje... mnogo dalje

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo ja ću da se zapljunem kao jedan od tih koji su galaxy tab 7 koristili kao telefon. koristio sam ga tako punih godinu dana, i jedino mi je smetalo to što prvi model nije imao slušalicu na sebi, već sam morao da koristim BT. Bio mi je primarni i jedini privatni telefon, koji je obavljao ujedno i sve funkcije koje sam hteo od tableta.

Meni je super ta ideja nošenja samo jedne sprave sa sobom, koja bi bila full personalni računar za sve potrebe, a ujedno i služila za komunikaciju.

Moje potrebe za prenosivim personalnim računarom su se promenile u međuvremenu, tako da sada nosim tablet od 10 inča i telefon. Nošenje tableta kao telefon je u nekim situacijama krajnje nepraktično, ali zato u većini drugih pokriva sve potrebe, pogotovo nas koji i ne telefoniramo toliko.

Ako ćemo da budemo iskreni, komunikacija se sve manje svodi na klasično telefoniranje, a sve više se bazira na mejlovima, kojekakvim čet servisima i to je to. Čak i u poslovne svrhe, odnos je 70%-30% u koris pisane komunikacije ili videokonferencija.

Međutim, ono što smatram sasvim besmislenim, to je da se sprava od 7 inča zove telefon. Kako ćemo onda sad da razlikujemo male tablete od 7 inča koji imaju i funkciju telefoniranja u sebi, od telefona kojima je ekran narastao na 7 inča? Ovo mi je užasno besmisleno.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Nema specifične teme u kojoj bih ovo postavio, pa zato stoji ovde: LINK
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

m@c|-|oR, Baš sam o ovome danas čitao na B92.
......................
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ništa novo, ali je zanimljivo pogledati ovako na jednom mestu. Ima nekih iznenađenja (bar za mene) da neke kompanije zarađuju više od drugih, no dobro. Nauči se ponešto :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Telefon "primio" metak i spasio policajca
Heroj je Nokia(nisam ni sumnjao) Lumia 520
Slika

http://mondo.rs/a687619/Mob-IT/Vesti/Te ... cajcu.html
http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-52 ... cers-life/

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Gde je sad onaj video "S5 vs sniper" :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Mislim da je ovo tema za video koji sma danas odgledao, ovo mi izgleda odlično

https://www.youtube.com/watch?v=ndycU_dUHNQ

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Još jedan sat, koji treba da postane standard: You Tube
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

Odgovori