Na prvi pogled: SE časovnik

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Na prvi pogled: SE časovnik

Post od Dexter »

Neobična kombinacija sata i prikazivanja najkritičnijih sistemskih poruka sa Vašeg SonyEricsson aparata se nalazi u SonyEricsson MBW-100 časovniku. Sat podržava isključivo SonyEricsson aparate, i nije ga moguće koristiti sa drugim aparatima. Ovaj časovnik je izradila kompanija Fossil, ali je sat brendiran pod SonyEricsson oznakama. Zaista morate voleti velike i muške satove da bi vam ovaj sat bio interesantan, jer iako nije preveliki ipak je nešto veći od sata prosečne veličine. Ipak, sat izgleda skupo i poslovno.

Slika

Ispod analognih pokazatelja, bez kazaljke za sekunde, nalazi se OLED ekran rezolucije 96x16 piksela. Sat se povezuje sa SonyEricsson aparatima preko standardne Bluetooth veze. Fossil najavljuje verziju i za Symbian platformu, ostaje da vidimo i nju kada se pojavi. Sve što je potrebno uraditi jeste upariti sat sa mobilnim telefonom, što oduzima svega desetak sekundi vremena.

Slika

Kada je sat uparen sa mobilnim aparatom, prilikom poziva sat blago vibrira i ime onoga ko Vas poziva se ispisuje na ekranu, ili pak samo broj ukoliko nemate pozivaoca u imeniku. Možete utišati zvono ili pak odbiti poziv bez diranja aparata. Kada primite SMS poruku, na ekranu se samo pojavi pisamce, ali ne i ko je poslao poruku.

Slika

Sat će Vas takođe upozoriti i ako izgubite domet sa aparatom, koji radi odlično na 5-10 metara daljine a u zavisnosti od fizičkih prepreka. SonyEricsson MBW-100 časovnik takođe može da pušta/pauzira reprodukciju muzike, a i prebacivanje na sledeću pesmu takođe možete vršiti preko časovnika. Ipak, na satu se ne prikazuje nikakva informacija o numeri koja je puštena.

Slika

Sat nema svoj mikrofon ili zvučnik, tako da se koristi samo da prikaže neke osnovne informacije i eventualno da kontroliše neke od funkcija na mobilnom telefonu. SonyEricsson i Fossil su napravili odličan balans, ali svakako nedostaje dodatna funkcionalnost. Sat je jednostavan i praktičan za korišćenje, pogotovo ako primate puno poziva a aparat Vam se stalno nalazi na dnu torbe ili pak želite da znate da li da prekinete gledanje svog omiljenog televizijskog programa zbog poziva, sat Vam je na ruci i tu sve lepo piše.

Zanimljivo...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

jeste ali biće cena još zanimljivija kada je izbace ali kolika će biti ostaje nam da vidimo ako već neko nije video
ja nisam :wink:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa s`obzirom da je to ipak samo fosil,mislim da cena ne bi trebala da predje 200-250e,ali je svakako cool imatu ovu stvarcicu,pogotovo za glasne vecernjr izlaske (diskoteke...)!
Hvala bogu,sto se za partnera nije izabrao rolex ili breitling.....tek bi onda bilo zanimljivo :D :D :D
D500&E71

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ako se ne varam fosil je napravio i onaj palm sat koji ima baš tu cenu i TS.ali na svu sreću je fosil.da je breitling cena bi bila oko 5000e
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jako lepo za nekoga ko je veran brendu. I ko je u fazonu velikih satova :P :oops:

Ali ko ih menja ko čarape, nema poentu. Mada zaista nije loše što ima kontrolu nad nekim stvarima, ali je malo bezobrazno tako ga ograničiti. No na takve poteze smo od Sonyja i navikli. Naprave dobru stvar, ali polufunkcionalnu.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ali poshto je vezan preko BT sa telefonom, ko zna koliko mu skrati trajanje baterije.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

jedva cekam ovo da izadje :D :D procitoa sam na ebay.de da ima da se kupi i cena je 240 eyra.Sad posto je fosil ne bi trebao da los.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ima u Merkatoru u prizemlju (čim se uđe na glavni ulaz i još se ne popnete na sprat, jedna jedina radnja prodaje telefone i skupi su ali sam zaboravio kako se zovu). Oko 23.500. Malo ili mnogo ali tako je.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

gargamel4, necemo da spominjemo kako se zove jer se vise ne reklamiraju na sajtu tako da si lepo objasni gde se nalaze,dobro prvo slovo radnje je Q :) :roll: Radnje jeste skupa ali ima svu SE opremu i legalne telefone...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ima i u pakomu dati časovnik.mislim da je oko ove cene što je navedena ako ne i nešto malo skuplje.dobija se i kutija uuz njega :oops:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ma neeeee, ide u kesici i ako je malo izgreban spuste ti cenu i izvine ti se :shock: :shock:
Pa naravno da je u kutiji, i to ne tako maloj.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

sat je super,ko ima kintu treba da ga kupi! mislim da je malo ozbiljnijeg izgleda ali dobro sta sad :) mada ne znam koliko ce mu trajati baterija kad je non stop ukljucen bt ali videcemo
E71 je moj trenutni izbor:)

Bugi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Avg 2007. 08:11

Post od Bugi »

Da ne otvaram novu temu, pošto nijesam iz Srbije može li mi neko reći gdje da ga kupim, jer sam zvao par (desetina) prodavnica i ništa nijesam našao. Može i na mail bux(at)cg.yu, pri čemu se ovo (at) mijenja sa @ :D Hvala Vam.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

casovnik ces naci u pakomu koliko ja znam a cena se nije promenila tj preko 20000din ako se ne varam Bugi,

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Izgleda bas ko Bondov sat :D :D :lol: Zanima me bas ko ce kupiti pa izneti utiske? :chytry:
5130+Koss the plug....

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja sam ovo nasao u nemackoj u nekoj prodavnici za 150 eura,uzeo bih ja sebi al sam pre mesec dana uzeo jos jedan nov casio tako da me ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

406_break
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 19:11

Post od 406_break »

ali taj sat ne pase na p990i :smutny: glupo ne!?
ima jos jedan model koji pase na pomenuti fon ali ne znam oznaku...
Zivi i uzivaj...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Zanimljiv proizvod ali mi se cini da ce biti totalni neuspeh.. Cni mi se nekako da je debilno davati toliko para samo za tih par nazovi funkcija jer i u review-u pise lepo " Sat nema svoj mikrofon ili zvučnik, tako da se koristi samo da prikaže neke osnovne informacije i eventualno da kontroliše neke od funkcija na mobilnom telefonu " pa ako to vredi tih para.. Ne znam, ja ga nikad ne bih kupio sve i da mu je cena 50e, po meni je to bespotrebno al' ajde..ima nas raznih :dry:

Odgovori