Od mobilnog telefona glava ne boli

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Od mobilnog telefona glava ne boli

Post od metak86 »

Zračenje mobilnog telefona ne uzrokuje glavobolju i ne povećava krvni pritisak, saopštili su norveški naučnici u studiji objavljenoj u SAD.

Osobe koje imaju glavobolje ili povećan krvni pritisak nakon telefoniranja, to osećaju samo zato što i očekuju takve simptome.

Norveški naučnik Gunhild Oftedal sa Univerziteta nauke i tehnologije u Trondhajmu ispitao je grupu od 17 osoba koje imaju stalno glavobolje i druge zdravstvene nelagodnosti posle 15 do 30 minuta upotrebe mobilnog telefona.

U studiji se navodi da ne postoji realna veza izmedju zračenja telefona i glavobolja ispitanika, jer su naučnici utvrdili da nema značajnih promena u funkciji srca, mozga i krvnog pritiska.

“Takvi simptomi su rezultat negativnih očekivanja upotrebe mobilnog telefona”, zaključio je Oftedal.

Dekysa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Apr 2007. 22:58

Post od Dekysa »

To nije tačno. Uzorak od 17 osoba je mali čak i za studiju. Neka Gunhild ispita mene pa će njegova studija da padne u vodu. Posle razgovora od petnaest minuta sa mojom devojkom svaki ispitanik će dobiti glavobolju i srčane smetnje - o pritisku i da ne govorim!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

čoveku će biti loše ako on misli da će mu biti loše-zlatno pravilo hipohondri.video sam tipa koji u infou svoga moba inače starog nekih godinu dana ima preko 600h razgobora.on ih je napravio.i čoveku ništa ne fali.inače on razgovara od 99 sa mobom nenormalno
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Ja razgovaram od 00-01.15 svakog dana osim subote, plus razgovore koje imam u toku dana, ovih sat i nesto koristim vec 2 godine a tel imam od oktobra 99. i nista mi je :P
osecam se odlicno i posle sat i po razgovora!!
Mnoga istrazivanja na ovu temu koja su radjena ne mogu da dokazu da je tel opasan po zdravlje, a svaki tel zraci vise ili manje ja sam na fakultetu merio ta zracenja i kazem opet neki tel vise a neki manje, ali nema dokaza da je opasan po covekovo zdravlje!!! :D :D
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ako su ljudi koje jako dobro poznajem imali prilike da rade na 20 metara od trafoa od 400.000V, po 25-30 godina, 8 sati dnevno, a da se procenat obolelih od raka ne poveća ni za procenat u odnosu na republički prosek, onda ne vidim zašto bi mobilni bio problem 8)

A ti Dekysa nemoj da se ljutiš, ali to zašto tebe boli glava (i ostale posledice) nije zbog toga čime se priča, nego sa kim se priča :oops: :P :wink:

:)

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

to isto kao kada neko ima rak i psihicki se ubedi da ga nema ili da ce se izleciti, i stvarno ga nema posle nekog vremena.. to je ljudska podsves koliko sam ja upucen (minimalno).. mene posle razgovora od 2 sata (kada sam u selu, drugarice i drugovi me zovu) samo imam osecaj da mi je zapuseno uvo na kojem sam razgovarao, tako da ja na svakih minut menjam uvo..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Kao sto rece korki neki telefoni zrace vise neki manje.U svakom slucaju zracenje je prisutno,e to nije problem kod formiranih i zrelih osoba(mislim fizicki),ali to se vrlo negativno moze odraziti na mladje osobe,znaci decu.
Nazalost danas je takva situacija da cim se dete rodi odmah mu kupe telefon.
Pre neki dan gledam majka ide sa detetom,a klinac nekih mozda 7-8god i on nosi simens a35,a mama kao ponosna sto njen sincic ima telefon,o jbm ti zivot :wacko: .
Takvih primera je na stotine.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa evo ovako, da i cika dr ovde nesto napishe: dokazano je da mikrotalasi koje mobilni telefoni koriste za komunikaciju sa baznim stanicama, a koji su slicnih talasnih duzina kao oni u mikrotalasnoj rerni zagrevaju okolno tkivo, do dubine od 1-1.5 cm. To znachi da jedino deo mozga pored uha na kojem se pricha moze da bude malo zagrejan, najvise za 1-2 stepena. Medjutim, u telesnim parametrima, to je velika trauma za tkivo. Smatra se da ti poremecaji mogu da dovedu do pojave raka, ali nista nije sa sigurnoscu dokazano. Da mi budemo iskreni, iako znamo rizikofaktore za nastanak raka, niko jos nije utvrdio sta je to sto tacno nagna jednu celiju da pocne nekontrolisano da se deli. Zna se da je to mutacija DNK u toj celiji, i zna se kako one i nastaju, i ko je zaduzen za ispravke tih gresaka, ali zasto, to jos nije objasnjeno, a ja iskreno sumnjam i da ce biti u sledecih nekoliko godina.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pa ne valja ni po suncu jakom da se ide zbog istog raka pa se ljudi sunčaju a koriste neke kao faktore zaštite.heh
inače ako se ne varam biomed je imao neki šit pre jedno 4 god za mob telefone ako se iko seća :wink:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Cuveni "X-Cleaner"! :lol:
Kao zalepis ga za telefon i tako znacajno umanjuje zracenje telefona ! :wacko:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Budalastina svoje vrste. Kao pokupice 99% zracenja. Jedino me zanima kako? Jedino da se skroz oklopi.
To mu dodje kao ona budalastina 2000. kad je bilo pomracenje sunca pa su sa svih strana bombardovali ljude da ne idu, jer ce biti pojacana emisija stetnog zracenja. Nije mi jasno, kako moze da bude pojacana emisija stetnog zracenja ako je nesto ZAKLONJENO?!?!?! I ulice su bile puste ceo dan. Ja sam bio frapiran. Ljudi su se zavlacili u domove, i spustali roletne. Mislim... Znachi onda je stetno zakloniti se iza rentgen kecelje na primer...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

X-Cleaner? Kako bre da ne štiti? Pa to su presovane travke, i to specijalan pravoslavni mix. Stvarno mi nije jasno što ih omalovažavate :lol: :lol: :lol: Mada činjenica je da su kod neprosvećenog stanovništva postigli poprličan uspeh :wink:

Ali ajde, ko se baš brine i ne veruje nikome, uvak može da kupi BT slušku, koja doduše takođe zrači ali minimalno, ili eventualno staromodni handsfree sas žice.

A što se tiče Sunca, ne radi se o temperaturi, i pre je bilo sunčanja pa nikom ništa. Ali sada imamo malo veće OZONske rupe, i pojačano UV zračenje.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Sve oko nas zraci ne bih sad da nabrajam sta i koliko ali apsolutno sve, nije mi bas najjasnije zasto se najveca galama dize oko mobilnih, ako nam to smeta 'ajd da se vratimo u 10. vek pa nam nece nista zraciti, mada ja najvise volim kad me devojke ozrace :D :D nekako mi to zracenje najvise prija :oops:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

BTW cuveni X-cleaner i ostale "zastite" od stetnog zracenja mobilnih telefona su pravile totlano kontra efekat, tj malo su ometali telefone,a oni za uzvrat jos jace zracilli usled ometanja cuvenih nalepnica...

A inace o zracenju mobilnih se prica zato sto isti drzimo u neposrednoj blizini mozga pa moze da ima neke kao posledice, sve redom zraci, pa i ovaj monitor u koji buljim da bih vama napisao sta mislim :P
u prevodu moram pod hitno da kupim TFT i time odlozim kupovinu E50! :wink:
Nokia E65 + Logitech BT Headset

Dekysa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Apr 2007. 22:58

Post od Dekysa »

Miodrage isprobavam tvoju teoriju. Stavio sam mobilni na termometar pa ću pratiti promenu temperature u zavisnosti od vremena. Ako je teorija tačna bacam rernu kuvam na mobilnom! :unsure:

Odgovori