Najdrazi telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Najdrazi telefon

Post od Wicker Man »

Ova tema koju je otvorio Lobachewsky me bas vratila u onaj period kad je stvarno bilo velika stvar imati telefon.
E da vas pitam tokom svih tih godina od kako ste kupili prvi telefon pa do danas koji vam je ostao kao najdrazi, mislim da kad se tog telefona setite da vas asocira na neke lepe trenutke ili pak neki vama drag dogadjaj? ;)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

skubisa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2007. 10:50

Post od skubisa »

secam se da sam kupila motorolu bebicu pre sto godina, cim se pojavila. bila je paprena, ja sam tada tek pocela da radim i dala sam, cini mi se, skoro dve plate za nju. to mi je najdrazi telefon do sada, jos uvek ga imam, ali na zalost ne radi, mislim da je problem sa antenom u pitanju, nosila sam ga na popravku, ali je bilo nemoguce.

inace, u poslednje 2-3 godine, imam samo samsung telefone.

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

Uh sad ko ce se setiti,kroz ruke mi je proslo 20 telefona najmanje al ipak mi je 8310 ostao u secanju iako ga nemam vec 3-4 godine... :cry:
<<<Black N96>>>

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Meni je najdrazi bio Ericsson R310,samo iz 3 razloga: 1) NISI MU MOGAO NISTA,2) to je bio prvi mob koji sam kupio,a ne nasledio, i pod 3)doneo mi je mnogo love,kad sam se sa ortacima kladio da smem da ga prskam,bacam,da se dobacujemo itd... :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

definitivno alcatel one touch easy...onaj ogroman sivi sto mu se izvlaci antenica i spustaju vratanca...kada je signal 064 postojao samo u gradskim zonama ja sam ga "hvatao" na planini Cer 20 km od Sabca...to mi je prvi telefon placen 180DEM, '99.god ako nisam pogresio ili 2000.-te...pozz 8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

alcatel OT715 ne znam zasto vise,jednostavno mi prirastao za srce i bilo mi je jako krivo kad sam ga prodao,baterija je drzala 7 dana sa aktivnim koriscenjem
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Siemens C55 mozda i zbog toga sto sam jednu devojku smuvao uz pomoc njega(telefon je bio srebrni sa plavim osvetljenjem i jako je privlacio paznju izgledom)...
Mada danas i devojke znaju sta je skup telefon.....tako da od plavog osvetljenja nema vajde :shock:
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ha,ha Jones neverovatno i meni je kao najdrazi telefon ostao C55 i to bas zbog jedne prelepe devojke kou sam upoznao u tom periodu dok sam ga imao.Na njemu sam primio najlepse poruke i pozive,uopste taj period mi je ostao u secanju.
Al' jbg ta devojka je otisla za Svajcarsku dok sam ja morao neodlozno na duzi period u Italiju i tako sve se zeznulo. :(
A telefon je bio one sampanjac boje za narandzastim osvetljenjem.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Joj luca iz koje si ti selendre bre i koliko si razreda zavrsio, kaze se Sapca, a ne Sabca. Najdrazi telefon mi je 7250, dobio sam ga polovnog od tetke 5-6 meseci posle njegovog pojavljivanja. Polifone melodije, kolor ekran, kamera, gprs, mms, fm radio, osecao sam se kao da nosim avion u dzepu :lol:
w810 + 8GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ajooj,toliko sam ih promenio i tesko mi je da se setim svakog,a mnoge sam jako voleo...

Rekao bih da je to definitivno 3650,jer je to bio moj prvi smartfon i moj prvi dodir sa cackanjem i budzenjem telefona,a plus sam ga jako mnogo zeleo i odusevljavao se njim dok ga nisam dobio....i dalje mi je to jedan od najlepsih telefona ikada,i rado bih negde nabavio neki u dobrom stanju da ga drzim u rezervi i koristim ponekad kad mi dune...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

t28 ukus ima kao piletina ako se neko seća te reklame.uzeo sam ga 99god.nosio sam ga jedno 2-3 god i fantastično sam bio zadovoljan njime.i dan danas radi.inače u ono vreme izuzetno mali i tanak mob sa onom šugavom baterijom od polimera koja je jedva izdržavala dan ipo a punila se celih 2.5 h
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

izvini djape48 i mene to iznervira kad vidim :oops: ...inace bgd, dipl.ecc... Mora da mi je udarila ova vrEcina u glavu...pozz :oops:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Definitivno Nokia 3210. S obzirom da sam zavrsio muzicku skolu, nikakv mi nije bio problem da ukucavam melodije... Ljudi se krstili, pa kao odakle ti to sve? A ja sve po sluhu skidao. I onda kupim za njega belt clip sa ugradjenom vibracijom. I dodje vreme da se proda... i jedna zgodna devojka dosla kod mene i odusevi se vibracijom i sve... (tada jos nije bilo mnogo telefona sa vibracijom zbog cena) i onako kao naivno pita a jel' moze ovo stalno ovako... Par dana kasnije ... hm hm :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nemam bas samo jednog favorita,ali posto sam promenio 30-ak telefona rekao bih da je svega nekoliko modela ostavilo utisak na mene i samim tim su proziveli u mom vlasnistvu preko pola godine i zasluzili mesto na ovoj listi!
Prvi koji mi je bas ostao u lepom secanju je bio SE T68i,u to vreme (mislim da je bila 2002 godina) telefon sa ekranom u boji,onako malih dimenzija,sa li-pol baterijom,i IR-om i BT-om (kao da sada telefon ima Wi-Fi)... to je vec bilo nesto i lepo sam ga zapamtio,kasnije sam ga zamenio za neke delove za kompjuter kad sam se upgrade-ovao sa PII na AMD Barton-a!
Drugi je bio opet SE,i to SE K700,telefon sa odlicnim karakteristikama,ali ODLICNIM za to vreme,uzeo sam ga ubrzo nakon sto je izasao i bio sam ekstra zadovoljan njime,sto zbog baterije,odlicnog ekrana koji su u to vreme Nokie mogle da sanjaju,polumetalnog kucista,za to doba dosta memorije... prodao sam ga jednom decku iz mog sela da bih kupio svoju sledecu miljenicu...
Nokia 6680,moj prvi licni Symbian telefon (upoznao sam se sa doticnim godinu pre toga na bratovom 6600 i rekao sebi da cu morati to da probam) i mozda najomiljeniji od tih 3-4 modela koja su mi bas dragi!Ta je lepotica bila tako dobra da je to bilo neverovatno,uzeo sam je sasvim slucajno,tako sto sam posle rodjendana stavio lovu u dzep i posao po 6630,cvrsto resen da kupim bas i samo nju,ali neki djavo me je terao da ponesem svu lovu koju imam i da ipak obidjem sve radnje umesto da kupim 6630 u prvoj u koju sam usao i to je ispalo super po mene jer kad sam je video u vitrini odmah pored 6630... dileme NIJE bilo,i vrlo rado sam prostro skoro svu lovu koju sam poneo na kasu,iako je to bilo vreme mozda par meseci posle izlaska iste,cifra preko 400 eura nimalo naivna,kod nas je skoro nije ni bilo ali... bio sam mlad i impulsivan!! :D
Ona mi je mozda najmilija od svih jer me odlicno sluzila,kuciste je bilo ko bombona,debelo i cvrsto (posle tweakovanja poklopca kamere) i lepe sivkasto bronzane boje,a hrom... ekstra elegantno i lepo odradjeno,nije pomislio da pocne da se guli ni posle godinu dana,sto je vazilo i za odlicnu bateriju koja me je godinu dana verno sluzila po 3 a nekad i 4 dana!!
To mi je bio prvi licni Symbian fon pa sam zahvaljujuci njoj dosta savladao taj OS i mogucnosti koje nudi,njoj imate da zahvalite i za onaj tutorial o flesovanju,posto sam je uzeo ubrzo po izlasku imala je neku v2... verziju softvera ali za cudo bez nekih vecih bug-ova,no patriotizam je ucinio svoje i zeleo sam Srpski jezik na svom telefonu i... tako je 6680 postala SAVRSENA a vi ste dobili jedan fin tutorial!!
I dan danas mi je zao sto sam je menjao za N70,kako sam se zaj... jer se toliko hvaljena N70 pokazala kao golo go... i to duplo golo :D jer sam jednu sivu zamenio posle par meseci drugom krem boje i nijedna nije bila kako treba,ni posle promene telefona,firmware-a,maske,baterije... jednostavno je u odnosu na 6680 bila ruzni plastikaner maltene bez elegancije,baterija u proseku 2 dana,2 i po sa gasenjem,maska koja skripi gde god je stisnem,prednja beskorisna kamera koja je zbog loseg i niskog okvira staaaalno bila prljava i vlazna od znoja sa obraza... ali burazer (sa kojim sam menjao 6680 za prvu N70) je prodao dalje moju 6680 pa sam morao da trazim dalje,i tako je dosla na red moja zadnja miljenica,u ukupnom plasmanu verovatno odmah iza 6680...
Nokia N72,prelepa i pametna Nokia,ekstra dizajna iako ne toliko razlicita od N70,maska kvalitetnije izrade on one na N70,sa sjajnim finisom koji,za divno cudo,ne"mirise"bas nesto otiske,mislio sam da cu je staaaalno brisati od istih kad sam je uzeo ali nije bas ispalo tako!!
Uz to je,nekim cudom posto je jelte mladja sestra iste,bila i nesto brza od N70 (koja je dotad vec imala jedno 6-7 novijih firmware-a iza sebe,a N72 tek JEDAN,cudno,a!?) :? a i baterija je pokazala da zna da drzi 3 dana bez problema i bez gasenja,opet ista ona kao na N70 ali eto oko 1/4 jaca,opet cudno!?
Naravno i tastatura je postala veca posto su neki sistemski tasteri izmesteni na okvir maske i ona dotada beskorisna kamera je nestala (doduse korisna za skupljanje telesnih tecnosti i njihovo mesanje sa prasinom) tako da ona sada sasvim zasluzeno drzi drugo mesto i posle skoro godinu dana u mom vlasnistvu preti da ugrozi i samu 6680!!
IZVINITE sto sam ovoliko smorio,smatrao sam temu zanimljivom i pomislih da je mozda dobro da opisem po cemu sam svaki od njih tako lepo zapamtio jer bi to moglo pomoci nekom od vas ko se jos dvoumi oko buduceg telefona (ako pikira recimo N70 i N72,ostali se vise ne prave)! ;)
Pozdrav 8)

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Kroz ruke mi je proslo vise stotina telefona, pogotovu dok se cale bavio time.....pa iz tog razloga moracu podeliti na odredjene periode omiljene telefone.....
Do neke 98 Philips genie.......do2001 Ericsson t28 i Nokia 8210......do 2005 6230(ne prevazidjen telefon).....do 2008 sony ericsson m600i.......a onda cekam p1.

Ali do sada ubedljivo mi je ostao u pamcenju 6230, pogotovu, jer sam mu posle godinu ipo dana stavio crno-srebrnu masku od 6230i koja mnogo lepse izgleda, pa sam stekao utisak kao da sam kupio drugi telefon........

Sve u svemu imao sam ga oko tri godine, posle njega sam uzeo n70 i smorio sam se do jaja

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Moja dva najdraža telefona su: Samsung A800, kome sam bukvalno znao svaku komandu napamet, bez gledanja sam otvarao sve i kucao poruke, mislim dvije godine - bili smo kao jedno :) tu su takođe i sentimentalni razlozi, ali Crnogorci ne pričaju o tome :); i Nokia N70, s tim što je drugi hijerarhijski prvi :).
Ne slažem se sa Lomnicom, moja iskustva sa N70 su posve drugačija. Naime, čak mi ni poklopac baterije ne šeta, samo minimalno (doduše, platio sam papreno original sivu masku u Nokia centru u Podgorici), nakon godinu i po mi se, doduše, ogulila maska na dijelu poklopca kamere gdje leži telefon na stolu, a i pao mi je par puta (srce me boljelo), ali radi bez greške. Brzina je meni odlična, poredio sam sa drugovom 6680 koja je bila sporać, vjerovatno zbog starog softvera. Tastatura mi radi savršeno, odgovara mi u potpunosti (sviram gitaru, pa mi vjerovatno zato leži :)). Spoljna kamera mi se ne prlja, koristi je moja cura kao ogledalo za prvu pomoć :), a ja ne uopšte, samo iz zezanja. Baterija mi drži uglavnom dva do tri dana kada ga maksimalno maltretiram, najviše mi je držala četiri dana, nisam mogao da vjerujem, u suštini malo traje. Smatram da nije potrebno ovoliko pluvati N70 kao što je to Lomnica uradio, jer je u pitanju odličan telefon na koji se ne mogu požaliti i kom nemam zamjerke što se tiče kvaliteta, brzine i izgleda. Priznajem da je N72 ljepša, ali N70 je jedan od najboljih Nokijinih telefona, to ćemo se svi složiti.

Doduše, svi ga živi imaju, to me najviše nervira kod njega - prava je droca :)

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

6510 i 6630...Ostali manje vishe...Bili i otishili.... :roll:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

T20e, to kad se drži u ruci, kao da držiš (obujmnu) devojku... :)
6510, ne znam, to je već ljubav, dan-danas je 1 drugar "šeta" i kad je "vidim s njim" :x
:)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

8310 najbolji mobile ikad,mali brz okretan 8) .Nego jos kad bih mogao negde da nadjem novu maskicu i tastaturu za njega,bas bih kupio da ga malo obnovim,a najvise bih voleo belu masku,ali licno mislim da to vise nema nigde da se kupi, :disgust: ,sta vi mislite,gde da potrazim to? Ili se vise ne proizvodi.... :chytry:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Najdrazi telefoni - m35, kao prvi telefon i k750, kao najdrazi svih vremena... Mada ne menjam cesto telefone (kada se na nesto naviknes, i kada ti stvar postane draga, zao ti je da je prodas) tako da mi je svaki telefon bio drag i svaki me podseca na neki period zivota.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori